Logo

Stanje voznog parka - Kontrole

Diskusije

Re: Stanje voznog parka - Kontrole

Postod severac » Uto Jun 04, 2013 6:26 pm

Pa sta mislis danilo ko vodi kampanju protiv gradske vlasti u BG-u preko Kurira? To je to. Cista politika, samo protiv grada, gradskih preduzeca i vlasti (ne branim nikakvu stranu).
severac
Član

Pridružio se: Sub Mar 16, 2013 10:02 pm

Sponzor

Postod MILE » Uto Jun 04, 2013 7:26 pm

Nema nikakve politike, frku je digla policija jer su tablice obavezne, prilazili su vozačima i pisali kazne za vožnju bez tablica....
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod severac » Uto Jun 04, 2013 8:12 pm

I koji su se dusebriznici odmah javili? Kurir. Tramvaji nikad nisu imali tablice, koliko ja znam ili ih nemaju bas duuugo.
severac
Član

Pridružio se: Sub Mar 16, 2013 10:02 pm

Postod danilo » Uto Jun 04, 2013 11:07 pm

Ne moraju ni trolejbusi ni tramvaji da imaju tablice... Nikada ih tramvaji nisu ni imali.
Severac, sve znam, al da ne komentatišem sad ovde.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod danilo » Sre Jun 05, 2013 1:58 pm

I posle ne pamtim koliko juče uveče sam se provozao i jednim Bikonjom (da ne kažem Volom...) i na liniji 26, auto MAZ BIK 103 CNG, A-712... Išao sam njime od Bulevara do Centralnog groblja i mogu reći samo reči hvale za njega. Mislimo ovako po ponašanju u vožnju je sasvim dobar, zaista jako, jako dobro vuče, startan, ko na struju da ide, uz Maksima Gorkog, Peke Pavlovića odlično izvuče, bez ikakvih problema.

Isto tako jako dobro i mirno prešaltava iz svake u svaku brzinu, menjač Alison, šestobrzinac, automatik. Kočenje isto jako dobro, ispravni su i nožni, ali i ručni retarder, stvarno ekstra koči, a jaki su retarderi.

Ispravan je tahograf, a, ne znam na koju foru, al već kuca 390 000 km, što mi je nešto baš mnogo... Ispravan je brzinomer, obrtomer, sve radi, sve je ispravno...
Pritisak ulja u motoru je od oko 1 bar na leru do neka 4 bara, najviše, kada prešaltava u višu brzinu (znači niži pritisak nego kod dizelaša). Temperatura tu negde između 85 i 90 stepeni C održava u toku cele vožnje. Druge parametre nisam video.

Krut jeste, to stoji, ne kao N serija, nije nešto posebno, pa maltene nije uopšte rastrešen, visina stalna na svim jastucima, pravilno iznivelisana.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Iiii.... jedan bolji primerak N serije na Karaburmi, a to je A-752 (IK-112N; 2008. godište) sa 20/26 (trosmenac)... Sinoć (III smena) sam njime išao i to baš na 20tom po redu...

Spolja svetlo plava Orbit reklama, odlično pristaje, osvežava auto onako lepo i daje mu neki šmek... Oštećenja nekih nema, ovako većih i izraženijih, a prav je podjednako svuda, nije izlomljen nigde (ni iznad II vrata). Visina stalna, ne štosuje, sve je tu ok... A, i donekle je udoban, stabilan u vožnji, sme toga što je niskopodnjak, pa je krut, ali nije nešto posebno rastešen, ne lupa toliko, ne trese, ne zveči... Vidi se da je bio na linijama 77 i 102, pogotovu na 102...

Nisam video km sat, ali ima tahograf, ispravan je, kao i brzinomer, kao i obrtomer, km sat ne vide jer ne radi njegovo osvetljenje, ali brzinomera i obrtomera radi... Na monitoru vidim da prijavljuje: istrošenost kočionih obloga, aktiviranu parkirnu kočnicu u toku cele vožnje, samopodmazivanje, neispravnost nekog od svetala...

Ide ko mećava, vuče samo tako, lagfan gas i hoće da poleti kako kreće... prava aždaja. Šalta jako mirno i onako odsečno, brzo, četvorobrzinac, automatik, menjač je Voith. Kočenje jako dobro, tu su ispravni i nožni i ručni retarder, stanična, parkirna kočnica.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A-1094 posle... ujutru i upodne odradio celu I smenu i deo dopune, a potom isključen pa dat na 9/77 (trosmenac) u toku III smene...

Nije loš auto, ide relativno dobro, lepo vuče, nije mnogo rastešen.... Mada oplata već propada rapidno, sad je tu Pepsi reklama (crveno, plavo, bela), pa folija to prikriva, ali već i prikolica poskakuje, nije nešto limarijski.

Zakrpljen je pod, onaj prednji deo, ustvari to je bila nekad jedna trula ploča, sećam se, kroz koju je voda (kada pada) kiša nadirala i to onako pošteno te okupa. E sad vidim da je to sređeno, nema više ni onu rupu, nova ploč je tu, fifkirana, zašrafljena.

Uveče, temperatura između 95 i 100 stepeni C, to sam odmah primetio, baš onako nekako bode oči... Drugo sve u redu, ispravan tahograf (beše marke "Novatronic").
Merač za gorivo neispravan. Struja na akumulatorima je na oko 25 do 26 V, stalno.
Pritisak ulja u motoru ide od oko 2 bara na leru do nekih 6 bara, na višim obrtajima. Temperatura eto skoro pa jubilarna stotka.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 8 bara.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Čet Jun 06, 2013 11:13 am

Juče sam se vozio sa svim i svačim... mislim i u autobusima i u tramvajima, samo u trolejbusima nisam..., a i od pogona krajnje šareno, mada prevashodno Karaburma. Stvarno na sto mesta sam išao, pa zato i ispade tako šareno...

Ima kontrola ohoho, al neću sve da pišem u celosti, samo noo bitnije što valja/ne valja da naglasima, da ne detaljišem bez preke potrebe.

Al, ajde Mutketa nekog mislim da skoro nisam pisao, posle poteza 400 i Avalaca mislim da nijednog više nisam pisao.
Pa juče sam onda išao manje - više u lokalu sa 3/20 (trosmenac), uveče (u toku III smene) i tamo beše redovnjak, A-75 (IK-103F (Mutke); 2005. godište)...

Ovako solidan auto, mislim da je od brata mu sa linije, od A-86, limarija je ipak zasigurno nešto bolja, jača, oplata se bolje dži i to rekao bi mnogo bolje, nema nešto korozije po oplati, mislim ne nešto preterano, onako prav, drži se, nije ukošen mnogo, nema grbu iznad II vrata. U vožnji onako baca malo levo - desno, ali to je ono standardno za vešanje kod Mutanata, a visina je inače stalna, ne pada, ne štosuje, udoban je ovako, sasvim u redu. A, pritom nije puno rastrešen, ne zveči, ne lupa, ne udara.

U vožnji je onako dosta dobra mašina, uz Kisele Vode je gore dosta dobro vukao, stvarno em jak, em startan, ide bre ko mećava, onako sa ne puno putnika. Šalta dobro, nije loš, ZFov automatik, četvorobrzinac, lepo išalta sve četiri brzine, ne cima, ne kida. Kočenje ok, ima ispravan i nožni, a i ručni retarder, lepo hvata, jak je.

Tahograf (ne znam koja beše firma) ima fabrički ugrađen samo brzinomer, bez obrtomera, ispravan je brzinomer, sat je isto i tačan, beše i km da radi...
Merač za gorivo nije ispravan. Struja na akumulatorima je na oko 24 do 25 V. Pritisak ulja u motoru ide od oko 2 bara na leru od nekih 6 bara, pri višim obrtajima, pred prešaltavanje u višu brzinu. Temperatura, tu negde oko 85 stepeni C, manje - više.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na nekih 7 do 7,5 bara.

Rade svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Odlična je LED rasveta putničkog salona.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Čet Jun 06, 2013 11:41 am

A, malo sam i na smeni bio... i sad baš nema fotki, a proradio je ponovo, međutnim nisam aparaturu poneo sa sobom...

Naime, navrnem na 1/31 (trosmenac), sinoć (III smena), a sad pošto je A-970 uz rashodu, tu nema redovnjaka, ali od ujutru, od prvog obrta, tu je uključen A-1039 (IK-201; 2002. godište), sada rezerva, a pre toga dugogodišnji redovnjak na 1/16 (dvosmenac)...

Ovako auto, kao auto ništa posebno...
Limarija nije toliko loša, mislim da je pre nekih par mesec, možda ima i dela godina, rađen dole u bravarnici na Karaburmi, pa zato sad na nešto i liči, oplata nije loša, sasvim je ok. Korozije toliko i nema, sija se oplata, vidi se da je farban, prikolica nešto puno nije ukošena, prati prednji kraj auta dosta dobro. Udobnost u vožnji je savim ok, visina stalna, nema štosovanja. S te strane eto dosta je dobar...

Al, kao makina već... ne...
Dosta slabo vuče, trom, teško izvlači kod hotela Srbija ka Konjarniku, isto kod Hrama, u Bulevaru Oslobođenja, gotovo nikako. Samo pun gas, I brzina i jedva, jadva do vrha, pritom sa možda 20ak putnika, nekada i manje, znači daleko od punog auta. Na svakoj uzbrdici se uveče gasio... Znači na pola uzbrdice samo odjednom krene da se guši i tras, ugasi se. Ima dobre baterije, lepo upali, čak i sa upaljenim svetlima, pa ne znam da nije možda pri kraju bilo gorivo, pa kad se nagne da teško pali i da se ustvari zato i gasi. Šalta dobro, menjač Voith, automatik, četvorobrzinac. Kočenje u redu, ima ispravan samo nožni retarder, a inače ima staničnu kočnicu i preko komandne table.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer ispravan, sat isto i tačan je, kao i beše km sat, dok je obrtomer neispravan.
Merač za gorvi neispravan. Struja na oko 26 do 27 V, stalno. Pritisak ulja u motoru ide od oko 2,5 do nekih 6 bara.
Temperaturu drži do najviše 90 stepeni C, pa ni toliko, znali do malo preko 85 stepeni C, možda.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na nekih 7 do 7,5 bara, retko kad nabije i do celih 8 bara.

Rade svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača (oštećeno staklo na III i IV validatoru).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A-1099 (IK-201; 2002. godište) sa 15/27 (smena + dopuna + smena), i njime sam sinoć (III smena) išao... I dobre vesti... više toliko nema problema sa temperaturom, mislim zadnjih dana, mada je sve sad hladnije vreme pa i to ima veze, al ipak se nadam da je sređen i da više neće imato tih i takvih problema. Juče temperatura stalna na nekih 85 stepeni C, tu je negde manje - više, a ranije je znao čim je malo toplije, ko od šale, da zakuca na stotku.

Ovako ide odlično, samo pliva po Partizanskom putu, onako lepo špisuje, ide odlično, vuče sasvim dobro, mada smo sa malo putnika bili. Šalta ok, menjač automatik, četvorobrzinac, Voith. Kočenje isto tako, doduše ima ispravan samo nožni retarder, ali opet lepo hvata, meko, a opet isto tako i dosta jako.

Nisam primetio da ima nekih problema ovako uvožnji, tipa, vrata, struja, pumpa volana, validatori svi u putničkom salonu su ispravni, kao i panel kod vozača.

Limarija dosta dobra, ono standardno manje - više.
Tahograf je marke "Kienzle", ispravan je brzinomer, kao i sat (tačan je), obrtomer nije ispravan, ne znam sad za km sat kakvo je stanje.

U podne i u A-958 (IK-201; 2001. godište) sam išao na 7/65 (smena + dopuna + smena) u I smeni, a i neposredno pre toga u A-1011 (IK-201; 2002. godište) na 3/27 (dvosmenac), isto u I smeni...

A-958 već sve standardno s tim da mi se sad čini da zaista više ne troši ulje, jer se ni spolja (pored sa leve strane), a ni unutra (u putničkom salonu) ne oseća uopšte, ne dimi (nema onog belog dima), a kao i da malo bolje vuče, uz Nikole Dobrovića, recimo gledam kako izvuče, stvarno nije loš, kako je ranije išao, ovo sad ispade premija. Kao da je rađeno nešto, da mu je sređen motor, mada to bi onda značilo da je imao generalku.

S vazduhom malo tanji, na oko 7 bara, najviše nadruka, možda čak i na 6,5 bara drži.
Prelomljen ka donjoj strani, harmonika se maltene vuče po asfaltu, a ovako je limarija dosta dobra. Mislim korozije nema, nije ukošen, visina dosta dobra, a, kao što sam već i ranije par puta pisao, imao je remont šasije (rešetki) pre oko tri godina, sad već možda i malo jače.

A, za A-1011 nemama šta mnogo da komentariše, dobar je, nije loš, samo je oplata već mnogo loša. Propala oplata za sve pare.

Još sam u ponedeljak išao i sa: A-1013 na 3/27E, A-1044 na 15/27 i A-1035 na 15/65, ali nemam šta tu da pišem, jer sam ih sve u skroije vreme pisao, pa bi ovo bilo samo ponavljanje.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Petar 535 » Pet Jun 07, 2013 12:06 am

Provozao sam se juce sa 1310, Japancem, koji je bio u kvaru par meseci . Bio je na njegovom 24/17, III smena . Limarijski odlican, skoro je ofarban, stavili su mu cini mi se nove nalepnice za donaciju, i bas izgleda osvezeno . U voznji je odlican, ide odlicno, vuce ekstra, koci odlicno, radi i rucni retarder . Trap se ne cuje, sve lepo amortizuje, nije rastresen uopste . Kabina a je cista naravno ... temperatura je 80, kao i na skoro svim Japancima na Nbg, jedino sam video da je pre 1307 digo temperaturu .

U Utorak je na 4/65 u pocetku druge smene ukljucen 1099, i odmah iskljucen , jer je bilo mnogo izduvnih gasova unutra, ai spolja dimi mnogo ... nece da primi gas, posle par sekundi pa onda oce . Temperatura je bila 80, ali je bilo hladnjikavo tada . :)
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod danilo » Pet Jun 07, 2013 12:12 am

Dobar je sad A-1099... munja naša... :D :D :D
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod avramovicsasa » Pet Jun 07, 2013 7:32 pm

Jutros je bila prilično napeta vožnja gr.br. 1024 na liniji 95,jutarnja kišica je rominjala a autobus se kretao M.Popovića tramvajskom bašticom.
Da li su mu loše gume ili će pre biti ne ravnomerna kočiona sila u točkovima,čim bi vozač malo pipnuo kočnicu bus bi krenuo da se ukršta,sticao se utisak kao da je kočila prikolica samo jer je prikolica bila prava dok je plesao prednji deo.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod danilo » Pet Jun 07, 2013 10:55 pm

E danas na dve smene... nešto po malo, al se radelo... i to obe smene u podne...

Tačnije prvo na 23/65 (šihta; u ovom slučaju II deo šihte) na vreme danas se uključio A-957 (IK-201; 2000. godište) i odradio oba kruga, bez nekih većih problema i poteškoća. Jutros na 23/65 bio A-903, ubacuje katastrofa izduvne gasove, smrdi užasno, al odrađen krug ipo.

E da se vratim na II deo šihte i A-957...
Onako, prosečan auto, nije toliko loš, mislim za godine i prevaljenu km, za neku šihru dobar, eventualno kao neka zamena.
Limarija je tu i tamo, mislim drži se on onako pristojno što bi reklo, al opet na više mesta već uveliko je probila korozija i to ponajviše na prikolici i sa donje strane karoserije, tu po limovima se već žuti, truo je... Prikolica prava, ono poravnata sa prednjim krajem vozila, drži se dosta dobro, stabilna.
Isto tako sasvim dobro drži visinu na svim jastucima, ne pada, ne štosuje ni malo. Tako da je i udoban u isto vreme, stabilan na putu...

U vožnji je u I brizi katastrofa trom, bilo dupke pun, bilo prazan, onda se već polako zaleće i na kraju kad prešalta u II brzinu ide dosta bolje. Tad povuče onako ljudski ide dobro. Šalta ok, menjač automatik, trobrzinac, Voith, lepo išalta sve tri brzine, samo su duge za sve pare, pa je i bučan. Inače prazan kad je zvoni kod svetosavska zvona. Kočenje dobro, ono ima ispravan nožni retarder, lepo hvata, ne nabada.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, obrtomer fabrkički nema ugrađen, sat je ispravan i tu je negde i tačan, km sat beše zaglavljen.
Merač za gorivo nije ispravan, kazaljka ne mrda sa nule. Voltmetar nema, rupčaga je tu. Pritisak ulja u motoru ide od oko 2,5 bara na leru do nekih 6 bara, na višim obrtajima. Temperaturu je držao stalno na nekih 85 stepeni C, malo digne, malo obori, ali tu je negde. Inače gudi vodu, curi negde od hladnjaka, valjda je neko crevo probušeno.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na nekih 7 do 8 bara, stalno.

Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Curi voda iz hladnjaka.
Ubacuje izduvne gasove u putnički salon, oseća se.

Posle onda odem na 24/95 (dvosmenac), kad ono čujem da je proradio A-871 (MAN SG 313; 2003. godište)... Blejao od nedelje do danas (petka) u rashodu, znači kraće vreme, a onda kao sređen i ajd nazad na liniju. Navodno je zbog zamene šoferke bio van saobraćaja. Ovih dana bile zamene: A-853, A-881, A-911, A-1038.

E sad šoferka zamenjena, al s vazduhom i dalje cirkus...
Prvo od Banije drži vazduh normalno, ne pada, znači napred ono stameno između 10 i skoro 12 bara, a pozadi je u zelenom polju, na nekih možda 7 do 8 bara. Ništa, tu nije bilo putnika jer je ispred nas bio 2/95, a opet ispred i 1/95, jer smo ispali iz turaže, jer je na Borči isto zezao, pa je moralo da se druka.
Idemo mi sve u redu, malo se isturira usput kad zatreba, al to je to. Kad pre Kozare eno ga pade malo ispod 5 bara, upali lampicu za nizak pritisak i STOP lampu . Ništa, tu je Blok 45, ajd polako do terminusa. Dođemo, drukaj, drukaj i drukaj do iznemoglosti, kad neće, nema šanse, oko 5 bara tu je negde. Ajd, isključenje za garažu. Kad kod Belvila, odmah iza Delta City-ja, izubi sav vazduh pozadi, na zadnjem kočionom kolu, i tu mu je i bilo kraj. Desna traka, četiriu migavca i servis. Opet turiranje, ali ne vredi, nikako, ni makac. Uplai, ugasi, turiraj, ispusti vazduh i napred, ma neće. Napred nabije očas posla, ali pozadi nema šanse. Tako da nije nikako mogao da dogura do garaže bez servisa. Dalje ne znam šta je bilo.

Ovako je sasvim ok auto...
Limarija jako dobro, nema nikakvih oštećenja, niti korozije, prikolcia sasvim poravnata sa prednjim krajem auta. Visinu na primer ne gubi ni malo, ni na jednom jastuku (ni na jednoj osovini). Izuzetno je udoban, tih u vožnji, nije rastrešen, trapovi se ni malo ne čuju.

Vuče odlično, startan, ide ko mećava, jako brzo ubrzava, prima gas samo tako.Šalta jako mirno i tiho, menjač automatik, četvorobrzinac, Voith. Kočenje isto dobro (sem vadzduha što zeza, usled čega je počela papučica da propada, ručna kasnije hvata, sa zadrškom, a blokada se ne aktivira). Ispravni su i nožni, a i ručni retarder, koji dosta dobro hvataju.

Tahograf je na mestu, brzinomer nije ispravan, sat je ispravan i tačan, mislim da jei km sat isto. Obrtomer neispravan, valjda je isključen.
Ispravan je merač za gorivo, na nekih 3/4 rezervoara je bilo nafte, možda između 1/2 i 3/4. Pritisak ulja u motoru od oko 2,5 bara na leru do preko 6 bara, na višim obrtajima, pred prešaltavanje u višu brzinu. Temperatura je tu na nekih 85 do 90 stepeni C, najviše.
Pritisak kočenja na prednjem kočionom kolu strava, na oko 10 do 11 bara, nekad i do skoro 12 bara, a pozadi bilo oko 10, pa pade na kraju na nulu.

Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A-907 juče iskidao kaiš pumpe za vodu, otišla temperatura preko stotke.
A-908 juče me baš vozio, nije loš, ali gubi vazduh na oba kočiona kola, negde na oko 6 bara padne, mora da se turira dosta, a jako teško i sporo diže pritisak i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu.
A-1022 nabija temperaturu i po haldnijem vremenu, sve između 90 i 100 stepeni C, drži.
A-1038 visina leva strana problem.
A-1049 počeo da gruva beli dim na iberlauf, danas to prvi put vidim.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Ned Jun 09, 2013 8:47 pm

Još jedna Mečkica ko bombonioca...

Sinoć (III smena) išao sam s A-192 (Merdesec benz O345 Conecto) na 13/47 (trosmenac; mislim da mu je to redovan polazak subotom, ako je radnim danom na 15/47, ima logike)...
Uglavnom njime sam išao od Banjice do kraja, do Slavija... Ono opuštna vožnja, nema nigde gužve, ni u autu, ni u saobraćaju, na ulicama isto laganica i ono baš nekako super vožnja, ko stvorena za uživanje.

Auto je je odličan, vuče stvara, vuče jako dobro, mada eto sem uspona kod Hrama, sve ostalo smo prošli na ravnom terenu. Startan, grmi Mečka, vuče jako dobro. Šalta jako dobro, gotovo i neprimetno, menjač je Voith, automatik, četvorobrzinac, išalta onako ok sve brzine. Retarderi jaki, i nožni, a i ručni oba su ispravna, havatju samo tako, jaki, opet pa meko hvataju, a vazdušara nema puno posla.

Limarijski je odličan isto, mislim da je prav ko strela nemam šta ni da pominjem, jer je stvarno savršeno poravnat. Visina isto stalna, samo špiluje po putu, stabilan, mek, udoban, odlično izamortizovan.

Tahograf na mestu, brzinomer ispravan, a radi i km sat, samo ne vide km jer mu je crkla sijalica. Obrtomer ispravan isto, obrtaji idu od oko 550 obrtaja na leru do nekih 1600 pred prešaltavanje u višu brzinu.
Gorivo već bilo pri kraju, crvena lampica svetlela već oko pola 11. Struja na akumulatotima je na oko 27 do 28 V, stalno.
Ulje umotoru, pritisak, od oko 2,5 bara na leru pa ide do oko 6 bara, pri višim obrtajiam, pred prešaltavanje. Temperatura tu negde na oko 80ak stepeni C, malo i ispod, možda na 75 najniže, al 80 retko kad pređe.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na nekih 7 bara u proseku.

Rade svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Ispravna je komplet LED rasveta putničkog salona.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Ned Jun 09, 2013 8:54 pm

I u još dva dosta dobra Japanezera sam se vozio i to beše bilo uuuuu... četvrotak, i to u oba u podne. Nisu isti pogon, al ih ovde pominjem u istoj temi, da ne bi bezveze pisao kao dva posta...

A-1320 na 20/18 (II deo šihte + III smena; konkretno me je vozio u toku II dela šihte) i A-781 na liniji 26 (dal beše redovan polazak, nisam siguran, uglavnom u podne smena)...

Odlična kola i jedan i drugi, limarija na obojica strava, mislim jako su s te strane dobri, nemaju neka oštećenja po oplati, korozije nema, visina stalna, ne štosuje ni jedan ni drugi.

Vuku i jedan i drugi dosta dobro, šaltaju normalno, Voith, automatici, četvorobrzinci. Kočenje isto jako dobro, ispravni su i nožni i ručni retarder, na oba vozila, sve ok.

Sad malo je A-781 dizao temperaturu na nekih 90ak stepeni C, a A-1320 negde na oko 85 stepeni C.
Ovo drugo sve ok, nema nekih porblema, ne čuju se pumpe volana, vrata, osvetljenje, sve manje - više ispravno i u vožnji se dosta dobro ponašaju.

Validatori ispravni, kao i paneli kod vozača, ispravno je sve.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Pon Jun 10, 2013 2:19 pm

I dve kontrole, maltene pa može i kao uporedni test...

Jedna odrađena ha pa za malo pa sabajle u toku I dela šihte i to na 24/65 (šihta) na A-932 (IK-201; 2000. godište) i A-990 (IK-203; 2000. godište), kojim sam inače išao u toku I smene, negde pred kraj I smene, na 3/27 (dvosmenac).

A-990 jači limarijski, definitivno, od onog remonta, generalnog remonta, od pre oko tri godine već im sigurno. Dobro ga se sećam pre remonta, on i A-962 znam da su bili olupine neviđene i neopevane, limovi katastrofa, truli ko bundeve, bukvalno su ima limovi otpadali u toku vožnje, konzerve... Međutim, posle kvalitetno odrađenog remonta, sređivanja, doterivanja... druga vozila, da ih ne prepoznate. Sad A-990 se i danas dosta dobro s te strane drži, oplata, prikolica, sve ok, prikolica ne zanosi u toku vožnje, ne vuče u stranu, a opet je i visina dosta dobra i dosta dobro iznivelisana, tako da je vožnja dosta prijatna. Isto to se moe reći i za A-932, koji gledam ga jutros, strava špiluje po Brankovom mostu, ali zato kod njega imam utisak da je prikolica malo ukošena, oplata je mnogo gora, već se i korozija pojavljuje i izjeda ga. Više oštećenja ima po karoseriji, lošiji je definitivno, a i on je rađen u remontu, al valjda pre A-990.

Sad u vožnji ni jedan ni drugi nisu Bog zna šta, al je ipak A-990 bolja makina... Vuče bolje, startniji je, što se za A-932 nikako ne može reći, jer je užasno trom, nepovozit, loš, teško prima gas, ako puno mu treba da bi se zaleteo i dostigao neku normalnu brzinu. Obojica su me vozili mahom po ravnom, ustvari A-990 i u potpunosti po ravnom, a A-932 uspon jedinop u Brankovoj. Bili su sa dosta putnika, naročito A-932, jutros, jutarnji špic. Trobrzinci, automatici, Voith menjači, lepo išaltaju sve tri brzine, ono ne cimaju, ne trzaju, ne kidaju kad prešaltavaju. Kočenje ok, mada imam utisak da im nožni retarderi nisau nešto preterano jaki i kod A-932 i kod A-990...

Tahografe imaju, "Kienzle-ovi" su. Brzinomeri isrpavni, obrtomeri neispravni (ko A-932 zaglavljena kazaljka, na oko pola skale, a kod A-990 na nuli i ne mrda odatle). Satovi su ispravni i tačni, a za km satove ne znam tačno kakva je situacija.
Merači za gorivo kod obojice neispravni. Struja na akumulatorima je na oko 26 do 28 V, stalno. Pritisci ulja u motoru ide od oko 2 - 2,5 bara na leru do najviše nekih jakih 6 bara, a inale po ponašanju u vožnji i ovako vizuelno bi rekao da nisu potrošači.
A-990 drži temperaturu oko nekih 85 stepeni C, otprilike stalno, a A-932 prvo na 90ak stepeni C, a na Zelenjaku posle uspona u Brankovoj naa skoro okgugloj stotki...
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu na oko 8 bara manje - više okruglo kod oba vozila.

Rade svi validatori kao i panel kod vozača u oba vozila.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A-1075 produvao na iberlauf, onako dimi dosta, temperatura 95 stepeni C.
A-1038 gubi visinu na celoj levoj strani.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Stefan Bgd » Pon Jun 10, 2013 10:11 pm

Gar.broj 1038 ne gubi visinu sa leve, već sa desne strane... jutros pun k'o oko, ljubio je asfalt u Terazijskom tunelu. :lol:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije