Logo

Saobraćajne nezgode vozila JGP-a

Diskusije

Re: Saobraćajne nezgode vozila JGP-a

Postod trosmenac » Uto Avg 09, 2016 10:23 pm

12?? u rashodu pa gde su ostali?ja ta vozila jako retko vidjam."kad bi dobili delove"pa kad bi mi dobili bar delić onoga što dobija NBG nebi nam trenutno stajalo 10 218M zbog sitnih stvari,zadnjih godinu i po smo dobili samo dva remontovana motora za niskopodne buseva dani i dani prolaze da nemamo sijalica jastuka pločica..Kosmaj je posebna priča kad je zapao u problem svi smo davali i ljudstvo i buseve koliko je samo remonta uradio Ikarbus za njih u ostalom 5 odličnih zemunskih solaća je još u Kosmaju.Zemun je u zadnjih deset godina uvek guran u stranu upravo iz razloga što vozi ravne linije.Tesna garaža je posebna priča bili smo primorani da isečemo vozila koja su mogla još da rade(npr336 337 450 415...)bar šihte i rezerve.Novog radnika majstora nismo dobili zadnjih 8 godina.Veću količinu novih vozila(Japanaca Konekta Solarisa)nismo dobijali uopšte a dobro znaš kakva je garancija na jednog Solarisa i MANa a kakvu nazovi garanciju daje Ikarbus.386 se zapalio dok je bio u garantnom roku pa je krivica opet svaljena na zadnjeg našeg čoveka terenca.I mogu do sutra ovako, sedi u svojoj kancelarij na NBG i nastavi da uživaš u radu a nas ostavi bićemo i dalje najgori jer ruke su nam vezane sa više distance.
gsp lele
trosmenac
Mehaničar

Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 8:05 pm

Sponzor

Postod Kesha » Uto Avg 09, 2016 10:26 pm

Profa_chb

Da. Japanci nisu imali problema sa jastucima prvih pet šest godina :wink:
Kesha
Član

Pridružio se: Pon Nov 30, 2015 9:07 pm

Postod Kesha » Uto Avg 09, 2016 10:44 pm

trosmenac

Ja tebe druže nisam prozvao lično i mislim da je normalno da se iznerviram kada vidim da nam vozila gore, ma iz kog pogona da su, jer i ja kao i ti živim od GSP-a. To što si me prozvao za posao neka ti je na čast, a smatram da kao kolege treba da se poštujemo i pritom ne možeš znati šta sam sve u firmi radio za šest i po godina.
M seriju neću komentarisati, ali zaista ne znam kakve veze ima Ikarbus sa tom paljevinom.
Misliš da je što se tiče delova mnogo bolje stanje na Novom Beogradu? I nama fali mnogo toga, pa nam zato i stoji 12 218-ica. Garancija na Solarise je odavno istekla, a održavanje tih vozila nije nimalo jeftino, a delova nema uz probleme koje sam već naveo.
Kesha
Član

Postod SGB » Sre Avg 10, 2016 12:10 am

Резон везано за одговорност Икарбуса око паљевина је као кад су амерички произвођачи микроталасних рерни морали да нагласе да је забрањено убацивање мачака у пећницу, јер су били тужени што нису нагласили да ће мачка бити упокојена у датој ситуацији. Није Икарбус крив што је возило шлепано са блокираним точком.
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod Marko » Sre Avg 10, 2016 12:29 am

Ali Ikarbusu bi trebao da bude u interesu da se utvrdi šta dovelo do toga da su njegova vozila gore po gradu svako leto .
Ne može se sve pripisati krivici majstora u gsp-u .
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod SGB » Sre Avg 10, 2016 1:13 am

Апсолутно се слажем да за "судбину" свог производа треба бити заинтересован, прикупљати повратне информације од превозника, од путника, итд. Али... У Београду горе и Мерцедеси, и Фапови, и Манови. А нпр. у Новом Саду је изгорео до неупотребљивости само један Икарбус. Да Икарбус мора боље -мора, и ту нема расправе, али да се "потресају" одговорни у фабрици због ГСП БГ, једноставно не могу тај терет да им натоварим на душу, јер као што рекох, ем су паљевине код других превозника занемарљиве, ем у нашем градском превознику гори "све".
Идеална ситуација би била када би превозници уз возило купили и неки пакет одржавања, и да ништа осим најбаналнијих ствари не раде у својим радионицама, него код произвођача или овлашћеног сервисера, тада би се заиста видело ко је за шта (не)одговоран.
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod trosmenac » Sre Avg 10, 2016 6:42 am

Kesha vi sa NBG ste apsolutno opsednuti sobom puni sebe ja na temi NBG nemam ni jedan post za 8 godina koliko sam na forumu.
Poslednji put menjao trosmenac dana Sre Avg 10, 2016 6:53 am, izmenjena samo jedanput
gsp lele
trosmenac
Mehaničar

Postod trosmenac » Sre Avg 10, 2016 6:50 am

[quote="trosmenac"]U NS je izgoreo jedan do neupotrebljivosti i još par koji su mogli da se poprave i to je popriličan broj u odnosu na broj Ikarbusa u NSu i na lakoću linija i dužinu turaže.Pančevo, Gornji Milanovac, Lasta gorelo i gorelo ostali prevoznici i nemaju veći broj IKi ili se vozaju po ravnici sa 20 putnika.
gsp lele
trosmenac
Mehaničar

Postod becks89 » Sre Avg 10, 2016 7:18 am

Dok zemunci palamude, jos jedan umalo sa tezim posledicama pozara.
Da te pitam trosmenac, koliko ljudi je namenski oterano ili su naterani da daju otkaz u Zemunu?
Te filozofske price mozes prosipati nekom ko ne zna stanje u Zemunu, pominjes Kosmaj, pa nije li Vas sramota da Kosmaj ima vise ispravnijih kola, a stariji su dosta po godinama staza?
Pritom imate najvece ladovine od vozaca, koji pristaju da voze kotrljajuce krseve.
Evo u prilogu, od pre 20min, svaka cast vozacu!
Image
Image

Sent from my iPhone using Tapatalk
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod trosmenac » Sre Avg 10, 2016 8:17 am

E odo da palamudim zakasniću na palamudenje.
gsp lele
trosmenac
Mehaničar

Postod branik » Sre Avg 10, 2016 9:15 am

Sta je ovo? Opet blokiran tocak?
Da li IK moze da bude idgovoran ako se vremenom, tokom odrzavanja, ugradjuju ta neadekvatna creva koja pucaju, ili ako se ne menjaju kad ostare, nego tek kad puknu?
Hajde, iskreno, koliko nas na automobilima zameni UK ulje u kocnicama na dve godine, kako traze proizvodjaci? I ko je onda odgovoran kad proleti kocnica?

Послато са Lenovo A369i уз помоћ Тапатока
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod Kesha » Sre Avg 10, 2016 11:14 am

Stvarno ne znam što se ti trosmenac nalaziš lično prozvanim za stanje u pogonu Zemun, kao da si jedini zaposleni u tom pogonu. O sjajnom stanju na Novom Beogradu, govori činjenica koliko nam vozila trenutno stoji u garaži zbog nedostatka delova, Japanaca najviše, a koliko nam je i Solarisa stajalo, a i dalje stoji u garaži.

Gde sam ja to toliko komentarisao SP Zemun, sem što sam okačio možda jednu sliku, a teško mogu da se suzdržim od komentara kada se neko vozilo zapali. A i da jesam komentarisao, to je moje pravo, a tebi niko ne brani da komentarišeš Novi Beograd.

Kako može Ikarbus biti kriv za to što se zapalio 386, kada je to MAN-ova šasija? Pritom se zapalio nakon šlepanja, a da pritom nisu bile skinute poluosovine. Pošto sam ja to čuo iz druge ruke, možda grešim, pa me ti slobodno ispravi. Gomila Solarisa je došlepano u garažu i svima su bile skinute poluosovine. I kod nas je nekoliko Solarisa moglo da bukne zbog obične dozne osigurača. Ikarbus je verovatno kriv i zbog faličnih creva HPV-a. Daleko od toga da su majstori pogona Zemun krivi za to, ali se bar preko leta (letnji red vožnje) ne moraju puštati vozila u saobraćaj po svaku cenu.
Kesha
Član

Postod branik » Sre Avg 10, 2016 11:46 am

Bilo i ostalo: GSP je nedomacinska firma. Ima svoja vozila, nema svoju naplatu, ne kupuje ta vozila sama. Zato se tako oduvek i odnosi prema imovini. "Kad razvalimo ovu garnituru, doci ce druga". To je filozofija, sa naglaskom na "DOCI CE". Ne "KUPICEMO", kao u drugim drzavnim firmama. Niko, ili tek retki, imovinu firme ne dozivljava kao svoju. Zato su moguce takve stvari. Toga u manjim, takodje drzavnim ( komunalnim, svejedno) firmama nije bilo. Vozilo je smatrano hraniteljem. Susreo sam se u GSP sa mnogo ljudi, na svim nivoima koji su posao dozivljavali kao osudu. Zato im je cilj bio da rade sto manje, a prema vozilu/firmi/poslu su se odnosili osvetnicki, pod motom: "Nek' crkne/propadne..., ko ga j....!" Ili:" Dabogda izgoreo!"
A onda, kad se sve to i ostvari, izostane prava odgovornost. Tek, radi forme i zadovoljenja sistema, povremeno, u ekstremnim slucajevima, opletu po najnizem u lancu i kraj. Sutradan opet sve ide u kolotecinu, po starom, bez zelje da se bilo sta promeni.
Pogoni se ciklicno smenjuju po aljkavosti i pouzdanosti, a sa kolena na koleno se prenosi javasluk. Zato i jeste sve tako. Nije tu kriv ni jedan proizvodjac. Kriv je nas mentalitet i sklonost ka javasluku, sklonost ka nakaradnoj vlasti u svim subordinacijskim nivoima.
Gore vozila, u rashodu su i oni stari 2-3 godine, a i oni koji rade, nisu u top formi. E, tu propadaju pare svih nas, ne samo zaposlenih u GSP, ne samo Beogradjana, vec i cele Srbije. Dokle, bre?

Послато са Lenovo A369i уз помоћ Тапатока
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod boltar » Sre Avg 10, 2016 1:08 pm

Dosla ekipa sa 286 i menjala taj zadnji tocak na 894 oko 10:30h, ali nesto napred kod Siv-a.
Image
Korisnikov avatar
boltar
Član

Pridružio se: Sre Jul 20, 2011 9:49 pm

Postod becks89 » Sre Avg 10, 2016 2:22 pm

Dobro je. Od pola 7, do pola 11 napredovao je do Siva, do 23 ce doci do garaze.
Trosmenac, bolje radi nesto unesto sto glumis advokata aktuelnog rukovodstva. Da te pitam jos nesto, posto nisi odgovorio ni na proslo, hoce li i kada neko od rukovodecih odgovarati za visemilionsku stetu na vozilima svih nas, uzrokovanu cistim nemarom i neodrzavanjem.
U poslednje dve nedelje tri vozila su iskljucena zbog otpadanja branika, ja licno da sam neko odgovorno lice bi Vas kompletno otpustio, buduci da imate viska slobodnog vremena za advokatisanje, onda znaci da su takvi propusti stvar nezaintresovanosti i lenjosti. Jer ti, kao jedinka predstavljas firmu, a ako si nezaintresovan da je predstavis sto bolje u skladu s' mogucnostima, onda si nepotreban.
P.S. Nemoj da pokusavas uopste da prebacis pricu da nemate adekvatne delove da bi branik pricvrstili, zicu i klesta imate uvek.

Sent from my iPhone using Tapatalk
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije