Krenem sinoć malo da radim
na jednosmenca,
na 2/ADA 3... Sad vidim na Konjarnik ne stižem jer sam jao dugo čekao prevoz. Mislio kroz grad da idem, kad kakvi, ajde na liniju 17 kod opštine. Čekaj, čekaj, čekaj ma nema ništa. Dođe ADA 2 i ajde njime na Adu onda. Dođem, kad kolega kaže, odradio krug sa
A-968, nabio mu temperaturu, nema mu pomoći garaža. Ajde neka kombinacija kad ne vredi, vožnja već odjavljena, isključen za garažu.
Ja se prošetam, natočio vodu, seo u hlad, i čekaj, čekaj ne zove on. Okrenem, ma kaže nema ništ da mu da, čim uzme zove. Ništa odem ja preko Mirijeva do garaže, pojeo sladoled, prošetao se ništa. Na kraju gledam na sat sad reko i da uzme nešto, tog trenutka, on nema vremena do Ade da ode da bi odradio zadnji pravac, a pritom niti je zadnji na liniji, rano završava, jednosmenac i još sezonska (znači krajnje leva) linija.
Ništa, vidim ja ovde rabote nema, samo sam dežurao, al ništa odradili zajedno nismo.
Na kraju ja završim
na 4/27 (trosmenac) i tamo me čeka
A-940 (IK-218N; 2008. godište). U toku I i II smene bio rezerva na Trgu i Mirijevu, a uveče odradio celu smenu na 4/27. Znači 4,5 kruga, od 16:31 do 23:00 garaža, bez kvarova, isključenja, problema iu drugih gluposti. Turaža je ok. Veći deo dana, prvaci po 47 i 48 minuta, stiže sasvim ok, jedino uveče ima jedan pravac (Trg - Mirijevo) 35 minuta (20:55 - 21:30).
Auto je ok sasvim, iako je kaNta, nije tako loš, valjda je očuvan na onoj niziji, na 1/96. ž
Vuče jako dobro, ide ko metak, ne guši se, ne trese. Prepuni smo išli jedan pravac ka Trgu i išao je odlično, ko da je prazan. Šalta jako dobro, menjač automatik, četvorobrzinac, Voith, sve normalno išalta. Kočenje dosta dobro, ispravni su i nožni i ručni retarder, stanična, parkirna, sve super.
Karoserija sve u redu, nema nikakvih većih oštećenja, ulubljenja, prikolica sasvim poravnata sa prednjim krajem vozila. Visinu isto ne gubi, onako jeste krući, još kad ošajdari preko neke rupe i kolotraga uh, al nije puno raštrešen.
Kuca km sat nekih 590 000 km... Ispravno je sve. Tahograf, brzinomer, obrtomer, tahograf je na mestu, u fioci iznad vozača.
Nafte pola pun rezervoar i malo više od toga. Pritisak ulja u motoru od oko 2,5 bara na leru do oko 6 bara. Temperatura na 90ak stepeni C, tu imahom stalno i drži, posle digao do 98, 99 krenuo zumer i centralnu da pali, ali je ubrzo ohladio. Znači ne pravi probleme, nije bilo potrebe da se doliva voda.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži negde na oko 7 bara, u proseku.
Rade svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Fluo rasveta putničkog salona razbija, kida... Kad smo upalili svetlo uplašio sam se kad je ono sinulo, skoro ono nisam video, ko Marakana.
Tako, eto bez kvarova (najzad) odradismo... Posle garaža lagano i tako...
A, sad i prekovremene imama. ihiiii...