Nikola_00 je napisao:е Сале колега, само да те питам нешто, јел тако да се наше смене
врше у 11 ујутру и 5 по подне, а не да ми дође у пола 6, ја имам
обичај некад да дођем и у пола 11 на терминус, јел сам у праву ?.
извини ако те давим, ал баш да видим јел сам ја луд или ме праве лудим.
јуче ми је смена на Певац дошла у пола 6, са образложењем да она
ту редовну колегиницу горе мења увек у пола 6, ја сам јој рекао
што ти та колегиница није рекла да неради данас , него неко други
и да дођеш на време, на шта се она увредила и за оних 10 минута
ме је тако гледала са висине у фазону, е види се да си нов .
I smena
a) 3:50-10:50
b) 4:00-11:00
c) 4:20-11:20
d) 4:30-11:30
e) 5:00-12:00
II smena
a)10:20-17:20
b)10:30-17:30
c)10:50-17:50
d)11:00-18:00
e)12:00-19:00
III smena
#17:00-24:00
IV smena-noćni Otpravnik na Trgu Republike
#22:00-5:00
To su smene Otpravnika koje su zastupljene u našoj Službi i treba se voditi računa o tome da ne bi dolazilo do Konflikta između Kolega jer ne počinju svi terminusi ujutru u isto vreme,neki počinju pre 4:00 kao što su
npr.Kej Oslobođenja,Surčin itd a neki kasnije poput Bloka 37 itd.
Između smena napravljeno je 30 minuta zavisno od gornje tabele koji su
predviđeni za primopredaju i upoznavanje Otpravnika koji prima smenu sa trenutnim režimom saobraćaja na linijama koje vodi.
Sobzirom da su III smene fiksne od 17h na nekim terminusima uklapanje
može biti i 50-60 minuta kada oba Otpravnika trebaju da budu prisutni ali
to se uglavnom ne poštuje a kada zoveš Službu oni priznaju samo osnovna vremena 4:00,10:30,17:00 i ništa ih drugo ne interesuje iako situacija na terminusima je drugačija.
Nikola što se tiče tvog slučaja,Koleginica je debelo zakasnila dobrih 30 minuta ali tvoje radno vreme je bilo do 17:30 ili 17:50-nisam upoznat kada počinju smene na Pevcu tako da ti u ovom slučaju nisi oštećen već
Koleginica koja ima 30 minuta manje vremena za rad,to što je ona navikla da dolazi u 17:30 to je njen interni dogovor sa redovnom Koleginicom ako ista ne radi mogla je da te zove telefonom i javi ti da će kasniti i sve bi bilo u redu.
Inače nemoj mnogo da se zamaraš i ograničavaš radnim vremenom nego se trudi da svo radno vreme usmeriš na posao ako Kolege kasne ti
na smenu preporučujem ti da obavestiš Službu Otpravnika tek posle 17:30 ako do tada niko ne dođe jer te niko ne može kritikovati da bežiš ranije sa posla.
Ja sam često imao problema sa Kolegama iz I smene koji dođu u 4:30 na posao a traže da im dođeš na smenu u 10:30 da bi oni išli,vrlo lepo smišljeno znači njihova smena traje 6 a ne 7 sati,ja smatram lično da smena traje koliko ima posla često sam znao da u II smeni ostanem i do
19h da pomognem Kolegi koji je nov ili ako je neki haos u saobraćaju a i
noću znam da ostanem i do 00:30 kada radim sa Centralom ili N.Bgd.
Nemoj zbog toga da ulaziš u konflikt sa Kolegama,sada kada si nov posmatraj stvari i uči,upoznaj ljude i njihove navike koje kasnije možeš da iskoristiš u svoju korist.
Ko te je menjao jer Olja?