Dvoje poginulo u teškoj saobraćajnoj nesreći na Zrenjaninskom putu
Dvojica zasad neidentifikovanih mladića poginula su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć nešto pre 22 sata dogodila na Zrenjaninskom putu, nekoliko stotina metara posle skretanja za Opovo, kada se „jugo" (ZR 290-13) u kojem su se nalazili svom silinom zakucao u autobus GSP-a na liniji 109
Brzina ponovo uzela danak... Hitna pomoć je samo konstatovala smrt
Do nesreće je došlo u trenutku kada se „jugo", krećući se iz Zrenjanina u pravcu Beograda, izlazeći iz blage krivine zaneo i izleteo na travu kraj puta, nekoliko puta se okrenuo, a zatim, vrativši se na asfalt, direktno naleteo na autobus koji je u tom trenutku prolazio u suprotnom smeru.
- Vozio sam drugi iza autobusa, jedva da se išta videlo od snega koji je vejao i totalnog mraka na ovom delu puta. „Jugo" sam video tek kada je nesrećni vozač uspeo da ga vrati na put, ali je bilo jasno da je sudar neminovan, iako je vozač autobusa bežao udesno, pokušavajući da ga izbegne... Posle strahovitog udarca, video sam da branik „juga" bukvalno proleće tik kraj moje šoferke i primetio kako autobus vuče smrskani auto, pokušavajući da ukoči. Kad se sve utišalo i kada smo pritrčali „jugu", videli smo sablasan prizor - dva beživotna tela i čuli jauk putnika iz autobusa... - prepričava vozač kamiona, svedok stravične nesreće.
Kako smo nezvanično saznali, uzrok sudara su najverovatnije brza vožnja, klizav kolovoz i smanjena vidljivost na tom delu puta.
Ekipe Hitne pomoći, koje su ubrzo posle nesreće stigle na lice mesta, mogle su samo da konstatuju smrt dvojice mladića u „jugu" i pruže pomoć putnici iz autobusa, kojoj je usled šoka pozlilo. Saobraćaj je u oba pravca bio zatvoren više od dva sata dok policija nije završila uviđaj
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hron ... +putu.html
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle
# Vratite Risa u Vojnu akademiju