Logo

Bus Plus-Novi sistem naplate,praćenja vozila JGP-a

Diskusije

Re: Bus Plus-Novi sistem naplate,praćenja vozila i putnika J

Postod Marko » Pon Jul 09, 2012 12:52 pm

Image
Uobičajna slika na početnoj stanici linije 50 (subota 06:15)
Kako će da primene opcije ulaz - izlaz u ovakvim situacijama ? to će da se vidi 15 jula na određenim okretnicama
Profa je lepo rekao treba više discipline sa obe strane i kažnjavaju se putnici koji imaju karte . Da su bili pametni trebali su da kažu na kojim linijaima malo validacije karata , i ako se to nepoveća biti skinuti vozila sa tih linija .
Možda bi građanski aktivista trebao da se pozabavi ovime ?
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Sponzor

Postod marrecar » Pon Jul 09, 2012 1:25 pm

Pa 50ica je jedna od najgorih linija u gradu. Sto je cudnije, ona uopste ne prolazi kroz centar grada vec ide po "strani", gde bi trebalo da ima manje putnika, a suprotno je. Ja sa njom svaki dan idem u skolu i upravo zbog nje mi treba sat i po, jer nju uvek moram da propustim zbog guzve i posle moram da cekam jedno 10-15 minuta da dodje druga. Ali opet se napravi guzva. Kod nje to definitivno nece funkcionisati. Za nju govore da su je pojacali, ali nista se ne primecuje. Svaki autobus kasni, svaki je pun, svaki je na "samrti". U nju vrlo retko ulazi kontrola, uz izuzetak od pre dva meseca kada su ulazili svaki dan.
Ovaj sistem ce jedino raditi na vrlo frekventnim linijama, koje nemaju guzve, kao i na prigradskim linijama, mada se i u njima stvara guzva od 11 do 14, pa od 16 do 20 casova. Ali opet ne razumem zbog cega su kupovali aparate na srednjim vratima? Najgore je sto traze da se odlazi u srednji deo, gde ima najmanje sipki za drzanje. Naci ce se neko pametan i stace u onaj prolaz i pravice guzvu zbog toga sto nece imati gde da se drzi...
marrecar
Član

Pridružio se: Čet Jul 05, 2012 10:27 pm

Postod becks89 » Pon Jul 09, 2012 1:31 pm

Tačnije zbog čega su ugrađivani aparati,ako će ljudi kontrolisati kartice,tako je mogao ostati stari sistem sa proverom markica na prednjim i zadnjim vratima ... :twisted:
becks89

Postod profa_chb » Pon Jul 09, 2012 1:37 pm

Marko je napisao:Možda bi građanski aktivista trebao da se pozabavi ovime ?

pazi, ako si mislio na Vukšu, on je kul lik, ali nama treba pravnik (više njih), saobraćajac (više njih), filozof (po ptorebi), i MASA :!: kada bi napravili demonstracije i jasno i glasno rekli NE i postavili zahteve, a ne da pošten narod plaća a oni sve daju na kašičicu i gledaju samo profit! gradski prevoz nije profitabilan, to je vrsta komunalne usluge, a ne način da se naprave kule i gradovi!

i još da dodam, inženjeri muku muče sa protokom putnika unutar vozila, smišljaju koliko vrata i kako treba postaviti, unutrašnji raspored, itd, i onda se nađe neko pametan da postavi ovakve uslove :twisted:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod becks89 » Pon Jul 09, 2012 1:39 pm

Predlažem organizovani bojkot sistema :!:
becks89

Postod MILE » Pon Jul 09, 2012 2:55 pm

MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod Petar 535 » Pon Jul 09, 2012 3:35 pm

To su opasni neki ...... smucio mi se ceo bus plus i sve zivo , bolje nam je bilo pre !
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod avramovicsasa » Uto Jul 10, 2012 7:30 am

milos265 je napisao:Sale, dok neko od nas ne pogine u autobusu oni ce raditi ovakve stvari! Boli njih uvo da li je nesto moguce ili nije moguce, bitno je da se pod izgovorom modernizacije, napretka i evropskih standarda, sto vise para slije u dzepove. A nesrecnik koji bude nastradao, dobice verovatno potresan govor od nadleznih, na sahrani :twisted:

Definitivno je tako,Dizajneri BUS PLUS-a u svojim pohodima kako smo čuli nisu konsultovali Stručnjake GSP-a koji godinama vode celu priču tako da se vidi iz aviona kako Gospoda vode celu kontrolu i kako se sve neuspehom završava,ova smejurija sa ulaskom ukoliko ne bude imala stalnu podršku Policije,sami vozači i asistenti neće smeti da se usude da poštuju naredbe i to isključivo iz bezbednosnih razloga.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod avramovicsasa » Uto Jul 10, 2012 7:39 am

SGB je napisao:Sa kakvim mi budala.ma imamo posla, ovo je strašno. U kriznim vremenima je cilj svakog normalnog da ne gura prst u oko narodu, da bude miran, a ovi kao da žele da izazovu nemire. Kada nije gužva, kakve veze ima gde se ulazi, kada je ste gužva, gužva je svuda, pa opet kakve veze ima gde se ulazi, samo će se produžiti boravak vozila na svakoj stanici. Mislim da od toga nema ništa, jer ni osoblje koje će biti zaduženo za sprovođenje "odluke" nije blesavo, zašto bi stavljali glavu u torbu i zamerali se sa putnicima, i za neku bednu platicu sprovoditi besmislene odluke.

GSP i generalno od 2004 godine ITS sa Privatnicima je čuvao Socijalni mir,BUS PLUS je samo razljutio građane što se može videti u vozilima,koliko njih ne otkucava kartice i da dobar deo putnika u vozilu neće da pokažu kartice kontrolorima a imam utisak da i Kontrolori ne obavljaju svoj deo posla onako kako je naređeno.
Režim ulaska-izlaska će samo pogoršati stvari naročito na jakim linijama,ne znam samo koji je to pametnjaković smislio da će ulaz na dvoja vrata i izlaz na dvoja skratiti zadržavanje vozila u stanici kada su za te potrebe služila četvoro vrata.

Zanima me samo kako će to funkcionisati nakon održavanja Utakmica i Velikih koncerata,sistem koji je zaživeo u Novom Sadu pokušavaju i ovde da proguraju ali zaboravljaju da je Novi Sad manji grad sa velikom redovnošću polazaka.

Juče sam ja imao slučajeve na liniji 16 da su se javljali intervali od 15 do 20 minuta zbog isključenja,kako putniku na Zelenom Vencu da ne otvoriš II i III vrata ukoliko želi da uđe ili izađe na ista.

Zanima me reakcija Laste,pošto se dobro poznaje njihova Politika kada im se ošteti vozilo na liniji,da čekaju Policiju nakon čega se vozilo povlači za garažu.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Uto Jul 10, 2012 7:54 am

Marko je napisao:
avramovicsasa je napisao:Ono što stvara definitivno Konfuziju što čak ni moji Šefovi ne znaju da nam objasne jer ni oni ljudi ne znaju šta se ovo dešava je činjenica da se od 15 Jula gasi 12 terminusa odakle će verovatno Otpravnici preći u Asistente,e sada u kakvoj vezi su BUS PLUS i GSP kada se zna da BUS PLUS vrši kontrolu i naplatu prevoza a da su GSP,Lasta i Privatnici samo Operateri.
Zašto za ove potrebe nisu angažovani novi ljudi i zbog čega se radnici GSP-a guraju kod Privatnika na silu jer je na brzaka dopunjen Kolektivni Ugovor o radu koji smo morali da potpišemo.

Sale ako operater ne obavlja posao kako treba kako da se naplati usluga od korisnika .
Neka otpravnici na okretnicama vrše kontrolu karta kod putnika što bi se angažovali novi ljudi kada neki ništa nerade na okretnicama jer nove ljude treba neko da plati .
Kako da se poveća naplata prevoza na prigradskim linijama gsp-a gde se i najviše ljudi švercujue ?

Nema potrebe da se toliko prica o tome jer mogu da kontrolišu ulazak samo na pojedinim stanicamau određeno vreme a ne ceo dan

Nije toliko loša ta priča oko polazaka koliko putnici preuveličavaju,prevoz je odličan uprkos stanju voznog parka i stanju održavanja u letnjem periodu,treba istaći da je izlaznost svih prevoznika na ulice 100 % i da u brojnom stanju u svim presecima se prelazi stopa od 92 % koliki je minimum koji traži Direkcija tako da je problem u putnicima koji ne žele da plaćaju prevoz,GSP je sa 400 kontrolora gotovo iskorenio Šverc da bi BUS PLUS otvorio ponovo vrata švercu malim brojem ljudi u Kontroli,neredovnom kontrolom i neispravnim Validatorima.
Promenom režima kretanja kroz vozilo ne vidim način da se poveća prihod od naplate prevoza već možda samo kultura u narodu koja nije važna prevoznicima.

Otpravnici nisu u mogućnosti da obavljaju ovaj vid kontrole na terminusima jer su prilično zauzeti svojim poslovima,ja sam lično za 12 godina rada promenio sve terminuse,nisam radio ni na jednom gde se ne radi ništa,možda je samo bio manji obim posla.

Problem naplate prevoza na prigradskim linijama se može rešiti na dva načina: Ukidanjem linija usled Šverca koje bi u ovom slučaju bile nerentabilne za prevoznika ili uvođenje Konduktera ili Subvencije od strane Opštine na kojoj vozilo saobraća.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Uto Jul 10, 2012 7:58 am

Milos je napisao:Jutros sam video Japanca sa Karaburme. Prva i cetvrta vrata ofarbana u zeleno sa velikim natpisom "ulaz" preko celih vrata. Druga i treca vrata ofarbana u crveno sa velikim natpisom "izlaz".

Dok sve autobuse tako oblepe ode jos gomila para. Narod se ionako nece pridrzavati njihovih nakaradnih ideja. Realno gledano Beograd je jedno malo vece selo, varosice na Zapadu su uredjenije i sredjenije od Beograda. Muka mi je kada gradske vlasti pokusavaju da prodaju narodu pricu da je Beograd metropola. Svaki grad koji sebe naziva metropolom odavno ima metro. Bitne stvari se guraju pod tepih, a narodu mazu oci pricama o organizovanju gradskog prevoza na evropskom nivou. Kamo srece da narod ima para da ode u inostranstvo i da se uveri koliko je Beograd zaostao za svetom...

Meni ne pada na pamet da se ponasam po njihovim instrukcijama. Prosao sam dosta (civilizovanog) sveta i tamo gde sam boravio ovakvih gluposti nema. Nisam dzukela da me dresiraju.

Juče je osvanulo novo obeležavanje na gr.br.861 i 866,ono je jezivo,više liči na neku reklamu nego na obaveštenje,te nalepnice su velike i papreno skupe koje će koštati Beograđane dobro kada se izlepi preko 1500 vozila,moglo je jednostavno da se uradi kao što je uradio Novi Sad.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Uto Jul 10, 2012 8:02 am

MILE je napisao:Promašiš vrata... :arrow: Robija :evil: :evil:

http://www.kurir-info.rs/ko-promasi-vra ... nak-309765

Ovo me podseća kao za vreme II Svetskog rata kada su na Tramvajima Nemci postavljali natpise ,,Zabranjeno za Jevreje,, tim natpisima BUS PLUS je samo dokazao da im je stalo do naplate prevoza a ne do prijatne vožnje putnicima u vozilu,autobusi ovako izgledaju kao sredstva gde se mogu dobiti batine ili doživeti neka neprijatnost.

Ne mogu da zamislim kako će izgledati BIK-ovi ili IK-218 ružno kada ih budu ovako izlepili..
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Milos » Uto Jul 10, 2012 8:04 am

@avramovicsasa

To ti kazem. Skupo je, a narod se nece pridrzavati njihovih zahteva. Kroz taj Bus Plus neko dobro zaradjuje.

Meni je zao buducih "usmerivaca" u vozilima, jer ce oni sigurno dobijati batine zato sto ih teraju da sprovode neke idiotske zamisli. Mislim, nisu ljudi krivi, rade da prehrane porodicu.
Korisnikov avatar
Milos
Član

Pridružio se: Čet Jul 10, 2008 8:22 pm

Postod cuburac1993 » Uto Jul 10, 2012 8:08 am

U Novom Sadu autobusi stizu na vreme nikad ne kasne ljudi su tamo normalniji nego mi ovde. Oni su skroz smanjili svercovanje, imaju naj normalnije autobuse, kao npr. ikarbus 218 kod tog autobusa nije poceban zglob uvek je uredan a ne ovde kome se vuce zlgob.

Ovde kod nas prvi cu da im banem na srednja vrata da vidim da li ce onaj smrad iz busplusa da mi zabrani ulazak u vozilo.
Mi Beograđani smo se navikli oduvek da ulazimo na vrata koja su nam bliza a ne da nam sad ovi iz bus plusa naređuju gde će mo da ulazimo.

Aj da vidim kako ce u spanca da se ulazi, ako mi stane na sredinu a ja nesmem na ta vrata onda ja ili na prva ili na zadanja da trcim.

Neviđena glupost
cuburac1993
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Nov 22, 2010 12:29 pm

Postod avramovicsasa » Uto Jul 10, 2012 8:09 am

Ako budu bili pametni i radili sa Građanima a ne protiv njih,neće dobijati batine,kao i vozači koji će po potrebi otvarati sva vrata a cilj svega ovoga je samo zarada na nalepnicama,treba ispitati koliko može da košta obeležavanje vozila,ja bih rekao bar 50-100 000 dinara što je jednako jednoj parcijalnoj reklami.
avramovicsasa
Otpravnik

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije