Logo

Bus Plus-Novi sistem naplate,praćenja vozila JGP-a

Diskusije

Re: Bus Plus-Novi sistem naplate,praćenja vozila i putnika J

Postod david.97 » Uto Jul 10, 2012 11:38 pm

Ovo je uzas,nema ni pola godine od kako su uveli BusPlus a vec hoce nesto da menjaju.Ovo nece trajati ni mesec dana dok se neko nebude pobio ili jos gore poginuo nece se niko opametiti.Jos kako misle da neko plati 75.000 dinara Ko jos ima u ovoj zemlji toliko para.Ja sam za bojkot :twisted:
david.97
Član

Pridružio se: Ned Feb 19, 2012 1:35 pm

Sponzor

Postod danilo » Uto Jul 10, 2012 11:39 pm

Kolega bez brige...

Blic on-line, 10.07.2012.
Autor: G. Svilar

Bez kazni za ulaz na pogrešna vrata

"Za ulaz na pogrešna vata neće biti kaznenih odredbi. Kao i do sada, kažnjavanje važi samo za putnike koji nemaju ispravne karte", poručuju iz BusPlusa. Ulaz na prednja vrata u solo autobusima, odnosno na prednja i zadnja u zglobnim autobusima, trolejbusima i tramvajima, počinje u nedelju 15. jula.

Solo autobus: Ulaz samo na prednja vrata

Već nekoliko dana kruži informacija da će se nepoštovanje ulaska na prednja vrata drastično sankcionisati, a pominjale su se i cifre od 2.500 do 75.000 dinara.

- To je pogrešna interpretacija jedne stare odluke. Ponavljamo, neće biti kazni za ulaz na pogrešna vrata već, kao i do sada, samo za putnike koji nemaju ispravnu kartu - kažu u BusPlusu.

Nove mere počeće da se primenjuju za pet dana a na najfrekventnijim linijama biće i stalna kontrola čiji zadatak će biti da zamoli putnike da bez karte ne ulaze u vozila.

Uvođenje novih mera omogućiće da linije sa malim brojem očitavanja u narednom periodu budu redukovane ili ukinute, dok će one sa većim biti pojačane.

- Vozila sa slabo iskorišćenih linija biće preusmerena na linije na kojima je do sada bila gužva, čime će građani dobiti kvalitetniji prevoz - kažu u BusPlusu.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod MILE » Uto Jul 10, 2012 11:46 pm

Videli ljudi da im ne ide ono što su zamislili pa se sad vade... Inače plan bi im se raspao već prvog ponedeljka u jutarnjoj šihti.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod danilo » Uto Jul 10, 2012 11:48 pm

Ja mislim da ovo što kao pričaju da je pogrešna interpetacija apsolutno nije tačno. Nego su oni verovarni imali na umu da ulazak na određena vrata, kao i kažnjavanje za nepoštovanje istog sprovedu u delo, ali kada su videli atmosferu u narodu (putnicima) i kada su očigledno uvideli da su malo više preterali u nekim stvarima, odredbama, naredbama ili kako god već sve to nazvali, da su onda od toga odustali, a da su ovo "pogrešna interpretacija", samo izmislili da bi napravili neki paravan. To je neko moje viđenje, naravno da ne mora da znači da tako zaista i jeste.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod david.97 » Uto Jul 10, 2012 11:50 pm

Ko zna sta ce se jos promeniti do ponedeljka :twisted:
david.97
Član

Pridružio se: Ned Feb 19, 2012 1:35 pm

Postod MILE » Uto Jul 10, 2012 11:54 pm

Mnogo su hteli, a pritom teško da je i jedan od tvoraca ove ideje ušao u autobus i osetio način rada prevoza. Jednostavno probali su nešto što ne ide.... Kao prvo za rad takvoig sistema treba još vozila jer postojeći raspored se jedva poštuje i pri sadašnjem sistemu ulaza/izlaza.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod avramovicsasa » Sre Jul 11, 2012 1:44 am

milos265 je napisao:Vozacu vise niko ne sme da smeta jer je on najveca faca u busu i ZADUZEN JE da kontrolise validiranje putnika koji ulaze na prednja vrata! :twisted:

Nego Kolega od tolikih obaveza koji su nametnuli vozačima,da li će biti vremena da se vozi :twisted:
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod avramovicsasa » Sre Jul 11, 2012 1:46 am

kosmajac je napisao:Ne sekirajte se ljudi,ovo nece dugo zaziveti. I pre godinu-dve,bilo je kao ulazak na okretnicama samo na prednja vrata,pa nije zazivelo. Ove odluke donose ljudi koji se ne voze autobusom. Ocajnicki potezi BusPlusa jer naplate nema.

Mislim da je to u Leto 2010 godine trajalo svega jedan dan,bar na Terminusu na kojem sam ja radio,ni sami Šefovi i Referenti nisu želeli da kontrolišu jer su ljudi shvatili da je to Apsurd a bila je jedna od proba za uvođenje BUS PLUS-a.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Sre Jul 11, 2012 1:55 am

Čekajte,opet su doveli ljude u konfuziju,jasno je objavljena vest da se kazne od 2500 do 75 000 dinara odnose na ulazak odnosno izlazak na pogrešnim vratima,kako sada da se ta kazna odnosi na putnike bez karte kada se zna kolika je visina doplatne karte odnosno kazne.
Čoveče kako lažu što naš narod kaže ,,Lažu a na Boga ne misle,,.

Ukoliko ne postoje kazne za putnike vezano za sistem ulaz/izlaz,zašto bi putnici poštovali pravila i zbog čega će postojati onda Asistenti ako će zamoliti ljude da ne ulaze bez karte.

Ja ne razumem ovo....

Kako mogu da ukinu linije primera radi 24,49,57 sa manjim brojem putnika na kojima se recimo niko ne validira,oni će iz centra imati povratnu informaciju primera radi,vozilo je danas prevezlo 1000 putnika a validiralo se 365,na osnovu toga oni će ukinuti liniju a linija ili određeni polazak je važan.
Umesto kao što je nekada radio GSP,da uvedu snimače ili Foto ćelije oni će se igrati tako sa putnicima i jednom rečju će ih kažnjavati zato što se ne validiraju jer će uzimati u obzir samo informaciju kojom raspolažu.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod freedom » Sre Jul 11, 2012 3:07 am

Ako bi svi platili karte koji se voze, tj validirali, na 16 i 95, linije koje sam ja najcesce koristio trebalo bi jos jedno 20 autobusa :D
freedom
Član

Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 5:07 am

Postod milos265 » Sre Jul 11, 2012 6:27 am

avramovicsasa je napisao:
milos265 je napisao:Vozacu vise niko ne sme da smeta jer je on najveca faca u busu i ZADUZEN JE da kontrolise validiranje putnika koji ulaze na prednja vrata! :twisted:

Nego Kolega od tolikih obaveza koji su nametnuli vozačima,da li će biti vremena da se vozi :twisted:

Pa bice, u pauzi izmedju dve svadje sa putnicima malo ce se i voziti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ma bre, budalastine teske.
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod Shone » Sre Jul 11, 2012 9:21 am

becks89 je napisao:Ne otvaraju se oba krila prednjih vrata,a i da se otvaraju tu bi mogao samo kod vozača da uđeš :wink:

Ah..da zaboravio sam da su dodali onu sipketinu kasnije ,ja uuglavno ulazim na zadnja ,ali kad su ih dobili otvarala su se oba krila kao kod Cobre :mrgreen:
Извукла си осовинуууууууу из шаааасије љубави наше...
Korisnikov avatar
Shone
Član

Pridružio se: Ned Jun 10, 2012 5:44 pm

Postod BaNe_PO » Sre Jul 11, 2012 2:59 pm

:D :D :D
Image
BaNe_PO
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Nov 29, 2011 8:59 pm

Postod danilo » Sre Jul 11, 2012 6:37 pm

A, ja opet izlazim na ulaz...
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod ivances » Sre Jul 11, 2012 9:06 pm

cuburac1993 je napisao:U Novom Sadu autobusi stizu na vreme nikad ne kasne ljudi su tamo normalniji nego mi ovde. Oni su skroz smanjili svercovanje, imaju naj normalnije autobuse, kao npr. ikarbus 218 kod tog autobusa nije poceban zglob uvek je uredan a ne ovde kome se vuce zlgob.

Ovde kod nas prvi cu da im banem na srednja vrata da vidim da li ce onaj smrad iz busplusa da mi zabrani ulazak u vozilo.
Mi Beograđani smo se navikli oduvek da ulazimo na vrata koja su nam bliza a ne da nam sad ovi iz bus plusa naređuju gde će mo da ulazimo.

Aj da vidim kako ce u spanca da se ulazi, ako mi stane na sredinu a ja nesmem na ta vrata onda ja ili na prva ili na zadanja da trcim.

Neviđena glupost

na vratima nece biti niko iz BUS PLUSA , nego ljudi zaposleni u GSP-u, nazalost ...
ivances
Član

Pridružio se: Pon Sep 26, 2011 11:57 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije