Logo

GSP Beograd

Diskusije

Postod Nikola_00 » Sre Nov 11, 2009 11:01 am

како сам јутрос не званично сазнао, озбиљно се разматра продужење
линије 308 за Кумодраж (окретница 25) .
Nikola_00
Član

Pridružio se: Pon Okt 12, 2009 7:22 pm

Sponzor

Postod Smiley » Sre Nov 11, 2009 11:04 am

Pa,bolje da je produže do Banjice...ako je već produžavaju,da malo rasterete 50-icu... :roll:
Smiley
Član

Pridružio se: Ned Avg 16, 2009 12:34 pm

Postod Nikola_00 » Sre Nov 11, 2009 11:15 am

Smiley je napisao:Pa,bolje da je produže do Banjice...ako je već produžavaju,da malo rasterete 50-icu... :roll:

е па сад шта је боље не знам (нити ме занима), само кажем
шта сам чуо, јер задњих месец дана мештани насеља Кумодраж
су вршили притисак константо на дирекцију да продуже 308 до
окретнице 25, а мислим да су се сложили и ови са Смедеревца . :wink:
Nikola_00
Član

Pridružio se: Pon Okt 12, 2009 7:22 pm

Postod igibgd » Sre Nov 11, 2009 1:58 pm

Ko za inat, dva dana pre nego što sam čuo za ovu vest, pala mi je na pamet ideja o spajanju Medakovića 3 i Kumodraža, ali kružnim metodom.Je***a ,p reduhitrili su me.Ali sam razmišljao da se napravi sledeće:

Linija 20K - Braće Jerković - Cvetanova ćuprija - Kumodraž - Kumodraž 1 - Kumodraž 2 - Trošarina - Kružni put - Braće Jerković (pauza).
Liniju bi održavao pogon "Kosmaj" sa 2(u jednom smeru) ili 4(2 u oba smera) autobusa.I to 1 skinut sa 25P, drugi sa 308, a treći sa 20.Četvrti bi mogli "iz napora"...ili ne daj Bože sa 50ice. Mada bi ta linija rasteretila i 20 i 25 i 33 i 50.

Mislim da bi ovo bilo mnogo povoljnije! :wink:
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 9:06 pm

Postod markotar » Sre Nov 11, 2009 3:09 pm

Ljidi, pa imamo već temu o linijama: :)

http://www.autobusi-forum.info/forum/vi ... start=1290

Samo ne zaboravite da za sva ta produženja trebaju nova vozila a ja ne znam gde će ih naći kad iovako smanjuju polaske... Ako 308 produže a ne stave bar dodatnih 4-5 autobisa uništiće je...
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod Marko » Sre Nov 11, 2009 3:49 pm

Kako će produženje do kumodraža pomoći 50 -ci Produžena 308 bi skretala levo u Kumodrašku , a nebi išla do trošarine i da ide opet ne bi pomogla jer morala bi da koristi stajališta 33 a ne 50 .
Ako već imaju fiks ideju o produžavanju 308 nek je produže do okretnice 26.

Oba naselja pripadju opštini Voždovac a tamo je u pitanju predizborna kampanja tako da me nebi čudilo da nedobiju liniju za Zemun i Novim Beograd
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod danilo » Sre Nov 11, 2009 4:30 pm

Mislim da je ova Markova ideja ipak prihvatljivija. Produženje linije 308 do Kumodraža je, da kažem, preveliko. To je klasična dalja gradska linija i to pomenuto produženje narušava smisao te linije. Kao što znamo ona, i sve druge dalje gradske linije, su tu da naselje koje se nalazi na obodu grada poveže sa najbližom periferijom, a ne da da voza od pomenutog naselja preko periferije do drugog naselja. Ako mene pitate ja ne bi dozvolio produžetak 308-ice, imaju linije pa nek preseda ko treba da ide u Kumodraž. Bolje je tako jer u protivnom narušava se i interval na liniji pa samim tim treba obezbediti veći broj vozila, a ako gledamo i neke možda putnicima manje bitne detalje imamo i ne odgovarajuću numeraciju, jer ni jedna linija poteza 300 nije predviđena da vozi za Kumodraž i u opšte ni za jedno naselje u blizini istog.

Ali to nije sve jer stanovnici Velikog Mokrog Luga traže još i da im se omogući da njihovo naselje bude prva, a ne druga zona kao što je sada slučaj. Opet suluda ideja, bar po mom mišljenju, jer je ovo naselje oduvek bilo druga zona i treba da bude s obzirom na položaj i udaljenost od centra grada. A ako bi već VML postao prva zona onda bi još neka naselja i područja koja su sada druga zona trebalo da postanu prva.
Onda bi najpre trebalo staviti prvu zonu sve do Resnika, a ne do manastira i isto bi prva zona tada trebalo da bude sve do Jajinaca, a ne do Banjice II.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod dolenauglu » Sre Nov 11, 2009 4:36 pm

jedan od zanimljivijih i zastupljenijih zahteva još prilikom prvog pokušaja lokalnih izbora na teritoriji voždovca ticao se upravo gsp-a - naime, primana je gomila zahteva da se linija 33 preusmeri ka centru, umesto ka pančevcu.

no, vratimo se na 308. moguće da lupetam kao maksim po diviziji, ali da slučajno ovi ljudi nisu tražili da se sa linijom 308 povežu preko velikog mokrog luga (tj. na njenom drugom kraju)? prosto, ne vidim svrhu produžetka do okretnice 25 sa strane od šumica, jer ona kači jako mali deo kumodraža.
dolenauglu
Član

Pridružio se: Sre Feb 25, 2009 8:53 pm

Postod markotar » Sre Nov 11, 2009 5:06 pm

Isto i ja mislim, nelogično je da ide okolo preko Medaka i B. Jerković. Da ne govorim koliko bi trebalo novih autobusa da se to pokrije... Očigledno stanovnici Kumodraža traže najbržu vezu sa Bulevarom i Konjarnikom. A ne znam stvarno kuda bi je provukli preko VML-a...
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod Smiley » Sre Nov 11, 2009 9:19 pm

Da odgovorim svima,šta mislim o njihovim idejama:
1.50-ici je podhitno neophodna podrška druge linije na delu Ustanička-Banjica;
2.Dovoljno bi bilo i produženje do Kumodraža;
3.Nemoguće je povezati V.M.L. i Kumodraž putem koji ne prolazi kroz B. Jerković;
4.Linija 20K nema smisla i ni slučajno ne treba skidati vozila sa linija 20,25,25P i 50;
5.Kosmaj,uz ove redukcije,ima i više nego dovoljno vozila da pokrije produženu verziju 308-ice(ne mora da ide na 5 minuta,dovoljno je 10);
6.V.M.L. ima sve uslove da postane I zona,a produžena varijanta 308-ice bi,kao linija I zone,mogla da promeni naziv u 36.
Smiley
Član

Postod dolenauglu » Sre Nov 11, 2009 10:34 pm

Smiley je napisao:3.Nemoguće je povezati V.M.L. i Kumodraž putem koji ne prolazi kroz B. Jerković;
4.Linija 20K nema smisla i ni slučajno ne treba skidati vozila sa linija 20,25,25P i 50;

jednom u životu bio u vml-u, poodavno, kod nekog majstora što nam je pravio plakar, i jedino čega se sećam je da ima neko sokače koje povezuje ''okretnicu'' 33 i cvetanovu ćupriju, ali ličilo je na provaliju. zato i rekoh da lupetam - ič ne poznajem konfiguraciju terena.
sa druge strane (već sam ovo pitao ranije) - ako ima uslova, zašto se ne bi prispojile linije 20 i 308 u jednu kružnu? iako su kružne linije obično loša ideja, ovde se to čini sasvim prihvatljivim.

za 50 je spas zglob, ali je njegovo uvođenje teško izvodljivo iz niza razloga.
dolenauglu
Član

Postod Smiley » Sre Nov 11, 2009 10:38 pm

Zašto je teško uvođenje zgloba :?: To je najbolje rešenje-50 Karaburmi koja bi na liniju dala zglobove. :D
P.S. Šta će da rade žitelji Učiteljskog naselja i dela Mirijeva gde je 20-ica jedina linija,ukoliko se 20 i 308 spoje u jednu,kružnu liniju :?: :roll:
Smiley
Član

Postod dolenauglu » Sre Nov 11, 2009 10:52 pm

Smiley je napisao:Zašto je teško uvođenje zgloba :?: To je najbolje rešenje-50 Karaburmi koja bi na liniju dala zglobove. :D
P.S. Šta će da rade žitelji Učiteljskog naselja i dela Mirijeva gde je 20-ica jedina linija,ukoliko se 20 i 308 spoje u jednu,kružnu liniju :?: :roll:

žiteljima učiteljskog naselja i ulice matice srpske u mirijevu ona koristi koliko i lanjski sneg sa intervalom od 25-30 minuta. sve u svemu - to je jedna jako loše projektovana linija i jedna od onih kojoj se neprestanim šetanjem uterivao smisao, dok nije dobila sadašnju trasu.
što se mirijeva tiče, kroz matice srpske treba preusmeriti liniju 79, ona ide češće. ''donje'' mirijevo sa bulevarom spaja 46.

što se problema sa zglobovima na 50 tiče, prvo što bi iskrslo jeste nedostatak prostora za okretanje istih u živka davidovića (ustanička). to je krajnje nepraktično rešena okretnica.
Poslednji put menjao dolenauglu dana Sre Nov 11, 2009 10:55 pm, izmenjena samo jedanput
dolenauglu
Član

Postod Smiley » Sre Nov 11, 2009 10:55 pm

Pa,mogla bi da se skrati do Konjarnika...ja mislim da prostora ima,jer je do pre godinu-dve bila praksa da se vozila sa linija 17 i 31 preusmeravaju na 50-icu,ukoliko je duže nema. :)
Smiley
Član

Postod Marko » Čet Nov 12, 2009 1:31 am

Kakvi zglobovi na 50 opet nebi rešio probleme na njoj .Glavni problem je kružni put i gust saobraćaj na njemu .
Sa kojih linija treba skinuti 11(9 +2) zglobova za nju .
Nemogu penzioneri sa karburme da voze liniju kao što je 50 .
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije