Logo

Reklame na vozilima JGP-a

Diskusije

Postod Sloba » Sre Dec 31, 2008 9:18 pm

Stefan Bgd je napisao:Ne dolaze toliko do izražaja,bus ti od napred u jednoj,sa strane u drugoj boji,ko papagaj.

Nama je tako u Novom Sadu, autobusi su od napred i od nazad u originalnoj boji a sa strane je folija. Dolazi do izražaja da je to "taj" prevoznik! :)
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Sponzor

Postod markotar » Sre Dec 31, 2008 9:19 pm

Pa nije bas do kraja tako, ako se reklame postavljaju na MALE panoe sa strane (dakle ne bi cela strana bila u reklami, kao sto je u NS) vozila ostaju u svojim osnovnim bojama, reklama je tu vise samo kao neki detalj i sve izgleda lepo i elegantno. Zatim tu je i prednost jer su takve reklame uocljivije iz blizine, znaci putnik koji ceka bus na stanici uvek moze da jasno vidi celu reklamu, dok total moze da uoci tek iz daljine. Takve reklame su obicno i efektivnije jer mozete detaljnije da predstavite to sto propagirate i sl. A reklame ne postoje same zbog sebe - one valjda imaju neku svrhu, da prodaju neki proizvod/uslugu!

U mnogim Evropskim, pa i svetskim, gradovima total reklame su zabranjene jer jednostavno gradjani misle da im se tako ruzi grad! Ja se sa time apsolutno slazem. Naravno, o ukusima se ne raspravlja. ;-) A i tu se radi o bogatim gradovima koje ionako ne mare za tu sicu koju ce dobiti za reklamu, a kod nas je svaki dinar vazan pa tako vec 5 godina ne mozemo da vidimo npr. Lastine boje u gradskom saobracaju, sto je meni jako tuzno!

A i u total reklamama neki busevi izgledaju ko papagaji, npr. delovi napred oko farova, pa zatim klime na krovu kod N serije i sl. izgledaju prosto grozno na reklamama koje su u bojama koje se ne slazu sa zutom bojom, na nekim izgledaju OK (kao na Cocta reklamama) jer se slazu sa zutom itd.

A da ne govorim o dobro poznatom problemu kod nas da su te folije koje lepe jako loseg kvaliteta, pa da vrlo brzo propadnu i onda vozila izgledaju vise nego jadno! No dobro, srecom pa se situacija oko toga polako popravlja u poslednje vreme.
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod avramovicsasa » Sub Jan 03, 2009 11:08 pm

jer ste zapazili trolu 33 koja je ofarbana u reklamu ,,Duvanski dim-Serijski Ubica,,
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod avramovicsasa » Uto Jan 06, 2009 11:00 pm

Japanac 854 dobio reklamu ,,BEKTOP,,u plavoj boji radio je danas na 95.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Sre Jan 07, 2009 2:10 am

začudio sam se kada sam je video jer GSP izbegava da farba stare trole u
reklame jer je pitanje vremena kada će ih rashodovati.
Od starijih modela se farbaju Grci i Papučari jer će oni raditi još neku godinu.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Sre Jan 07, 2009 8:20 pm

ne znam meni izgleda solidno jedino što je prljava,kada se opere videćemo
kako joj stoji reklama.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod markotar » Čet Jan 15, 2009 4:57 pm

Evo počeše da stavljaju reklame na Japance. No do dana današnjeg ni jedan jedini mutant nije poneo reklamu iako nije bilo nikakvih objektivnih prepreka za to!! Pada li nekome na pamet razumno objašnjenje? Ne rade baš svi mutanti na prigradskim linijama! :)
markotar
Član

Postod Darko » Čet Jan 15, 2009 5:05 pm

Hmmm vidis to mi nikada nije palo na pamet, vidi stvarno, nijedan mutant stvarno nema reklau... A naravno nema nijedne prepreke tog tipa kao sto je bilo sa japancima. Mozda neko zna vise...
Darko
Član

Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 8:06 pm

Postod profa_chb » Čet Jan 15, 2009 5:34 pm

verovatno sad svi hoće reklame na fancy autobusima :lol:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod igibgd » Čet Jan 15, 2009 5:40 pm

Ako je po ovome suditi,reklame na autobusima koji voze na linijama 1. kategorije,su najčešće,jer ih najviše ljudi vide.Pa se zato firme,uglavnom,odlučuju da reklame stave upravo tu.Eto razloga zašto mutanti nemaju reklame,ne govorim samo o prigradskim linijama,već i o 39-ki,59-ki... :) :wink:

Image
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 9:06 pm

Postod markotar » Čet Jan 15, 2009 5:46 pm

Da ali reklame posotje i na brojnim linijama 3. kategorije, posebno kod privatnika! Osim toga, ako je jedino to razlog tesko da onda ne bi bar jedan jedini mutant poneo reklamu, od njih 50 koliko ih ima!

A mislim da reklamne firme svakako ne prave razliku izmedju mutanta i npr. Conecta, za njih to je samo pano na tockovima.
Poslednji put menjao markotar dana Čet Jan 15, 2009 5:48 pm, izmenjena samo jedanput
markotar
Član

Postod profa_chb » Čet Jan 15, 2009 5:47 pm

markotar je napisao:Da ali reklame posotje i na brojnim linijama 3. kategorije, posebno kod privatnika! Osim toga, ako je jedino to razlog tesko da onda ne bi bar jedan jedini mutant poneo reklamu, od njih 50 koliko ih ima!

pa kod privatnika su ti reklame na većini buseva, ne smeta njima da imaju reklame i na periferijskim linijama :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod markotar » Čet Jan 15, 2009 5:51 pm

Nije u tome stvar, jedne iste posrednicke firme postavljaju reklame i na autobuse privatnika i na autobuse GSPa!! Takodje, brojni autobusi GSPa koji rade na linijama 3. kategorije imaju reklame!! Kazem, marketinskim firmama je svejedno koji tip autobusa je u pitanju, bio cistokrvni FAP/IK ili MB ili mutant... vec rekoh, onda bismo imali bar nekoliko mutanta sa reklamama - a mi nemamo nito smo imali ni jednog jedinog!!

Mora da je nesto drugo u pitanju i da je stvar unutar GSP-a, dakle nema veze sa marketarima. Misterija!
markotar
Član

Postod Stefan Bgd » Čet Jan 15, 2009 5:56 pm

Ma dobiće i ik-103F reklame,samo polako. :) :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod markotar » Čet Jan 15, 2009 6:00 pm

Ako je verovati iskustvu dobice kad-tad (meni se ne žuri, čak naprotiv), no nije to poenta. :-) Pitanje i ono što je veoma čudno i neobično je što ih do sada nisu dobili, dok su npr. drugi noviji busevi odmah dobijali reklame!
markotar
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije