Logo

GSP Beograd

Diskusije

Postod Marko » Sre Dec 09, 2009 4:08 pm

Image
Image
Još malo pa gotovo
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Sponzor

Postod profa_chb » Sre Dec 09, 2009 5:05 pm

Smiley je napisao:
milos265 je napisao:Najjaca varijanta je: cipele, kosulja i pantalone zavrnute do kolena. To je HIT!

Aha...letos je svaki drugi vozač izgledao tako... :roll:

a kako se ti oblačiš na 40*?
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Smiley » Sre Dec 09, 2009 5:10 pm

Tako se ne oblačim kad idem u školu,sigurno. :wink:
Jedno je šta ti nosiš na radnom mestu,a drugo šta nosiš na svim ostalim... :roll:
Mislim,pored toga što imaju dušu,valjda imaju i malo kulture... :(
Evo i sad dolaze na posao u kojekakvim trenerkama,i sl.Što reče zeka-ne znaš da li je vozač,ili je došao sa treninga,pa krade vozilo... :roll:
Poslednji put menjao Smiley dana Sre Dec 09, 2009 5:14 pm, izmenjena samo jedanput
Smiley
Član

Pridružio se: Ned Avg 16, 2009 12:34 pm

Postod avramovicsasa » Sre Dec 09, 2009 5:13 pm

Ne postoji Kodeks oblačenja u GSP-u osim onih papreno skupih i ne kvalitetnih Uniformi kojima je na svu sreću istekao rok.
Ja bih predložio sledeće:

1.07.-1.09.

Muškarci

Kačket,Majica bez rukava sa što većim prorezom na vratu,bermude kao i
elegantne sandale u diskretnim bojama.

Žene

Polukačket,Košulja ili majica bez rukava prilagođena ženama naročito u predelu vrata,kraća suknja ispod kolena,elegantne sandale.

1.09-1.10 i 1.04-1.07.

Muškarci/Žene

Kačket,Komplet jesenje trenerke,prsluk,patike ili polucipele

1.11-1.04

Muškarci/Žene

Kape,Zimsko odelo sa košuljom gde može da se kombinuje i Rolka ili deblji duks kao i zimska jakna sa kapuljačom mogu i štitnici za kolena ispod pantalona,zimske ne propuštajuće poluduboke cipele.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod markotar » Sre Dec 09, 2009 5:16 pm

Da se ja pitam uniforma bi morala da bude pre svega udobna. Leti pamučna lagana majca obavezno svetle boje sa kragnom (kao što imaju u Veoliji), lagane pantalone i kožne udobne cipele. Zimska košulja sa dugim rukavima, rolka, sako tamne boje, debele pantalone i mantil. Kravate bih ipak izbacio, mislim da nisu potrebne i samo smetaju ljudima, mada većini lepo stoje, a kačkete ili kape ne bih ni uvodio, leti ti glava prokuva u njima. :-) Eventualno zimi mogu da se nose vunene kape u boji mantila. Naravno moralo bi da postoji i pravolo kako se košulja i majca kopčaju, dakle da vozači ne idu razdrljani. :-) Trenerke nikako! :-) Pamučne ili štofane pantalone su sasvim udobne, naravno ako su kvalitetne!

Stare unifirme su stvarno bile katastrofa, ne ponovile se! Ako ne grešim to su uniforme koje je Jat odbio zbog lošeg kvaliteta pa su ih posle uvalili GSPu!!
Poslednji put menjao markotar dana Sre Dec 09, 2009 5:22 pm, izmenjena samo jedanput
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod Smiley » Sre Dec 09, 2009 5:21 pm

@avramovicsasa
Izvini,ali se uopšte ne slažem sa tvojim mišljenjem... :roll:
Kod mene u školi postoji kodeks oblačenja,prema kom sedmogodišnjaku nije dozvoljeno da se pojavi sa otkrivenim bilo kojim delom noge(uključujući i stopalo) i u majici bez rukava. :wink: Ako misliš da je to prikladno za odrasle ljude,onda,stvarno... :x
@markotar
Tvoje mišljenje je pun pogodak :!: :wink:
Smiley
Član

Postod avramovicsasa » Sre Dec 09, 2009 5:26 pm

Pazi Uniformu mora da kraira neko ko poznaje posao tih ljudi ona predhodna je bila Fijasko potpuni,pre svega svi zaposleni moraju da se osećaju lepo,udobno da mogu da se pokreću u uniformama a ne da ih nešto stiska i steže.
Ovo je 21 vek gde se ruše kodeksi i barijere koje su trajale u poslednjih 300 godina,treba spojiti lepo i moderno kada bi ljudima dali deo slobode i seksipila
putnicima bi to izgledalo super a i vozači bi izgledali zadovoljno čista Psihologija.
Inače mislio sam na one Poluotvorene Kačkete kao u Meku,elegantni jednostavni na kojima bi bilo ispisano GSP Beograd ili DJP. :)
avramovicsasa
Otpravnik

Postod markotar » Sre Dec 09, 2009 5:26 pm

I ja sam istog mišljenja kao i Smajli. Kratke pantalone su možda normalne u Australiji ili na Novom Zelandu, gde ih nose i policajci, ali u Evropi ipak to nije slučaj, pa ni u toploj Grčkoj ili Španiji. ;-) Majce bez rukava da ne govorim! :-) Pa nisu vozači pošli da igraju košarku! :lol: Sa kratkim rukavima svakako da ali obavezno sa kragnom i kratkim kompčanjem na 2-3 dugmenta, kažem ko što imaju u Veoliji, mislim da su njihove uniforme sasvim OK.

Duge lagane pantalone i zatvorene cipele obavezno, međutim kvalitetne i prilagođene letnjim uslovima. Verujte da kvalitetna odeća i obuća i kod najvećih temperatura može da bude veoma udobna!

E sad, ono što mene najviše brine je to što svi koji odlučuju o unifirmama nisu oni koji će ih i nositi... Zato me ne bi iznenadilo ako se opet naruče neke "najlonke"...
Poslednji put menjao markotar dana Sre Dec 09, 2009 5:30 pm, izmenjena samo jedanput
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod zeka » Sre Dec 09, 2009 5:27 pm

Било какав вид бермуда и мајица би требало избацити.
Обзиром да за права одела (за сада) нема могућности (чуо сам да су прошла била из неке пропале набавке за ЈАТ) требало би увести кошуље и лети и зими (дуг/кратак рукав), џемпер или пуловер по избору (у зависности од годишњег доба и зимогрожљивости возача) и фармерке. Ципеле обавезне.
Ово је мање више кодекс облачења у већини фирми.
Сале, свака част на труду и ентузијазму око враћања качкета.
zeka
Član

Pridružio se: Pon Feb 25, 2008 1:40 am

Postod Smiley » Sre Dec 09, 2009 5:29 pm

Pa,naravno...kod nas ako udari 40 dva dana,maksimum...ovo do 35 može da se podnese i u farmerkama(celo prošlo leto sam ih nosio zbog priprema za neku predstavu),da ne govorim o "lakšim" pantalonama... :)
Smiley
Član

Postod avramovicsasa » Sre Dec 09, 2009 5:41 pm

Drugo je Kodeks oblačenja u Školi u Učionici od ne znam 30 ili 40 kvadrata sa otvorenim prozorima ili u Kancelarijama ili Bankama koje su klimatizovane ali u vozilima GSP-a je sasvim druga priča.
Zamisli sebe u kabini tramvaja KT-4 u kojoj je pre 2 godine izmereno
60 stepeni ili u kabini ZIU 9 gde svaki deo greje da sediš u pantalonama,
košulji i još ti je zabranjen i peškir oko vrata koji je vadio situaciju.

Rekao sam na početku izlaganja dizajner Uniformi mora biti iz redova GSP
neko ko poznaje te ljude i teškoće njihovog posla a ne neko ko sedi u nekoj Kancelariji i gleda šta se njemu sviđa.
Ako spojiš lepo(Moda)i korisno(Praksa)dobićeš interesantan Kodeks oblačenja što će biti lepo i sprečiti da vozači dolaze obučeni kao da su krenuli u Teretanu.
Između ostalog šta fali Letnjim Policijskim Uniformama od pre 2 ili 3 godine.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Smiley » Sre Dec 09, 2009 5:44 pm

Pazi,ja sam za markotarevu ideju,svakako,ali da se u ekstremnim situacijama,u starijim vozilima,može popustiti. :wink:
Ne vidim razlog zašto bi neko u klimatizovanom autobusu(uskoro se nadam i trolejbusu) nosio bermude :?: :roll:
Ili,što sad neko nosi trenerku :?: Bar mogu zimske uniforme da naprave... :roll:
Smiley
Član

Postod avramovicsasa » Sre Dec 09, 2009 5:53 pm

Zato što su te klime kao šlag na torti,oližeš šlag pa posle jedeš tortu u kojoj ima malo gorke čokolade ili Oraha što smo videli ovog leta kada je ta klima malo i radila zahvaljujući Univerzijadi 09,tek sledeće godine ćemo
videti klimu.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Smiley » Sre Dec 09, 2009 5:56 pm

Slušaj,meni je svejedno-nek' se oni oblače kako hoće,idu goli i paze da,slučajno,ne prokuvaju...ko ima malo kulture zna kako treba da se oblači. :wink:
Smiley
Član

Postod igibgd » Sre Dec 09, 2009 6:25 pm

Beograd je specifičan grad i nad njim temperatura varira od -10 do +45, a to je razlika od 55 stepeni!Prema tome i odeća i obuća vozača mora biti prilagođena:

Leto (odeća što svetlije boje!)
M
-košulja ili majica sa oznakama GSP-a;
-tanke i lagane pantalone;
-RayBahn naočare (vrlo je bitan kvalitet)
-sandale (bez čarapa! :lol: )
+ kačket sa oznakom GSP-a (prilikom napuštanja vozila)
Ž
-košulja ili majica sa oznakama GSP-a
-tanke lagane pantalone ili lagana suknja ispod kolena
-RayBahn naočare (vrlo je bitan kvalitet)
-sandale
+ kačket ili šešir sa lepezom (postoji 1 primer :D ) sa oznakom GSP-a (prilikom napuštanja vozila)

Zima (odeća što slojevitija!)
M i Ž
-jakna sa krznom iznutra i košulja
-kapa,šal i rukavice sa oznakom GSP-a
-debele pantalone
-cipele

Proleće i jesen
M i Ž
-jakna i košulja
-kapa ili kačket
-pantalone
-cipele ili patike koje liče na cipele

Ovo je moja ideja koju sam napisao po modelu normalnog oblačenja, a mislim da u nekim slučajevima nema potrebe za pooštravanjem kriterijuma. Ako je temperatura preko 32-33 stepena, a vozila su uglavnom na asfaltu (gde bi bila) pa je još toplije trebalo bi da dozvole vozačima da nose kratke pantalone (ispod kolena)... uostalom to je normalno!

A što se tiče tog školskog kodeksa mislim da nema veze sa mozgom!
Iskreno, ne treba se oblačiti neukusno, ali kratke pantalone, pa i šortsevi do kolena kao i majice, mislim da su sasvim normalna stvar za te temperature.Nije zdravo da se toliko ljudi oblače kada je vruće zbog šlogova, toplotnih udara i sl... :)
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 9:06 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije