I posle ohoho... oko dve nedelje i više najzad ponovo ujutru da se malo radi... ponovo ta čuvena
ŠIHTA...
Bio sam sprečen zbog nekih obaveza, pa onda neki virus, pa sad se vraćamo u normalu...
Evo juče rano ujutru, odspavalo se koliko se odspavalo, manje od 6 sati i ajd na noge lagane, na šihtu. Napolju mrkjli mrak, rasveta još uvrk uključena i ponovo krećem na terenu, a ne znam da li ide ujutru ili kasno uveče, mrak, nigde nikoga, bukvalno deluje ko da je tu negde oko ponoći.
Što se tiče linije/ polaska... da... išao sam
na 23/65 (šihta), tačnije u pitanju je bio I deo šihte. Pošto ne radi redovnjak, A-3165, koji nije u garaži, već je odvežen van garaže (kažu u Pančevo na zamenu stakala) na sređivanje, pa se očekuje eventualno da će u ponedeljak u saobraćaj. Dugo več ne radi posle onog sudara, nedelju i po dana.
Vidim tamo daleko, daleko promalja se neka N serija, sad učini mi se siva reklama, nema traku na šoferci, reko mora da je A-969, kad ono posle vidi makina se ne sivi, nego se zeleni, a reko da nije
A-952 (IK-218N; 2008. godište), jeste, stvarno on.
Odavno se nisam družio sa N serijom, mada nešto nisam ni sad imao neku posebnu želju za tim, ponadao sam se će neki ljuiti dvestakec da navrne, ali dobro, izgurasmo mi s ovim sasvim korektno, pa i bolje od toga.
Da, za 23/65 (I deo šihte) - Ujutru izlazak iz garaže u 5:15, uključenje na Novo bežanijsko groblje 6:05, završava na Zvezdari II u 08:35, a garaža po turaži već u 8:45 - krug i po ujutru, pravci po oko 50 minuta. Popodne u II delu šihte 2 kruga, a pravcci po 59 minuta. Dobar je
A-952,
makina sa 3/35 (dvosmenac), nije uopšte tako loš, kako sam mislio da je i kako ga pamtim.
Nije mnogo rastrešen, onako ne lupa tako puno, ne trese, ne škripi, ne struže harmonika o asfalt u toku vožnje. Unutra isto u sasvim solidnom stanju, kakvih primeraka ima (A-943, A-944...) ovaj je suvo zlato.
Malo povremeno padne visina, ne potpuno, nego samo delimično, ali se u vožnji to i ne primećuje, jer je poprilično stabilan, dobro izamortizovan, sasvim u redu.
Ide dosta dobro, lepo vuče, dosta dobro izvlači, onako osrednje popunjen, i uz Bežanijsku Kosu i uz Zvezdaru, onako malo jači gas i ide ko prava munja. Dosta dobro prima gas, lepo izvuče, ne guši se, ne izbacuje crni dim na auspuh. Šalta dosta dobro, mirno i tiho, onako brzo, a menjač je "Voithov" automatik, četvorobrzinac. Kočnice dobre, sasvim ok, ispravan je i nožni, kao i ručni retarder, stanična, parkirna, sve drži.
Tahograf je tu, u fioci izna vozača, ali nije ispravan, km sat na tahografu je zaglavljen na oko 410 000 km i brzinomer na tahografu je zaglavljen na 6 km/h, stalno. Brzinomer nije ispravan, kazaljka ne mrda sa nule, stalno je upaljena crvena lampica, km sat neispravan i pokazuje na "Erorr 2". Obrtomer neispravan, kazaljka sa nule ne mrda.
Goriva natankovan do vrha, pun ko oko. Pritisak ulja u motoru ide od neka 2 do 2,5 bara na leru do nekih 6 do 7 bara, posle, pri višim obrtajima. Temperaturu u principu drži na oko 80 stepeni C, ali je prvi pravac dugao posle Zvezdare do oko 89 do 90 stepeni C. Posle više nije dizao, na 80 stepeni C je držao.
Vazduh za kočenje i na prednjem i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 do 8 bara.
Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača, ali, na sreću, ne i najava stanica.
Onako reklama se oglašava kad se kreće iz stanice, ali slike nema.
Grejanje je za svaku pohvalu, stvarno i putničkom salonu je dosta dobro, a i napred i kalorifer kod vozača u kabini i onaj donji, ispod vozača, su ispravni.
Tako druzja i ja izvrtrsmo I deo šihte zajedno, pa posle svaku na svoju stranu... E fotki nema, zapričasmo se, nismo se dugo videli i onda tako ispade, ali sledeći put, još, ako ne ude redovnjak, obavezno padaju fotke