Logo

Stanje voznog parka - Kontrole

Diskusije

Re: Stanje voznog parka - Kontrole

Postod danilo » Pon Mar 17, 2014 10:06 am

E, a sad potpuno menjamo kurs, ali potpuno.

Sinoć (III smena) opet malo smena, ali za veliku promenu ništa od skoro rađenog... Ovoga puta, verovali ili ne, trieskec... i to 2/31 (trosmenac) koji ujedno i zadnji sa oba terminusa (23:15 sa Konjarnika; 23:45 sa Studentskog Trga po turaži).

Tamo nas čeka redovnjak, Poljak, A-3137 (Solaris Urbino 18; 2013. godište) i s njim je smena uspešno odrađena.

U vezi 2/31 uveče - Smena je na Studentskom Trgu u 18:42, dok završava na Konjarniku u 00:12, dok je u garaži, po turaži, u 00:45. Sve zajedno uveče ima 5,5 obrta. Ujutru isto tako, a u podne ima 6 krugova. Pravci po ravno pola sata, stizalo se u bolje nego što možete da zamislite... :lol: :mrgreen: :D A, zašto...?! Pa zato što je za saobraćaj bilo sve zatvoreno od Trga Slavija, Ulicom Kralja Milana do Terazija i Trga. Pošto smo onda skraćeno saobraćali od Konjarnika do Slavije, a vreme na Slaviji se čekalo svega do 5 minuta, na Konjarniku se vreme čekalo i po 15 do 20 minuta, ako ne i malo više.
Tako je bilo od 18:50 sve do kraja, do ponoći.

Auto nas je poslužio sasvim solidno, do sada je sjurio oko 31 000 km, juče nepunih, sad već ima toliko.
Sve je ispravno, sve uredno radi. Brzinomer, obrtomer, km sat - sve je ispravno. Tahograf je na mestu, u fioci iznad vozača.
Goriva je bilo negde oko 1/2 rezervoara puno, tako možda i malo preko toga. Pritisak ulja u motoru, normala, od oko 2,5 bara na leru do nekih 6 bara, posle, pri višim obrtajima. Temperaturu održava stalnom na oko 80 do 85 stepeni C, u tom rasponu, najviše na oko 82, 83.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko ravno 8 bara, stalno.

Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Grejanje dela kopletno! Kod vozača ispravni cirkulaciona pumpa, ventilator, kalorifer, a i pozadi i radijatori u putničkom salonu i klima uređaj.

Dobar je u vožnji, lepo ide, stabilan, visina nivelacija dosta dobra na svim jastucima, nije padala, nije štosovao, amda i nije imao neko posebno opterećenje.
Odlično vuče, mirno, kranje mirno šalta, kočnice ekstra naštelovane i više nego dobro koči, naravno i nožni, a i ručni retarder su ispravni, drže i stanična i parkirna kočnica.

E da, fotki nema, bateriju nisam napunio i onda... Biće neki drugi put :!: ;) 8-) :) :D :D :D
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Sponzor

Postod blokovi » Pon Mar 17, 2014 7:53 pm

Danilo A 309 nije radjen na Dorcolu, nego u AK Rade Koncar u zoni Starog Sajmista...
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

Postod danilo » Uto Mar 18, 2014 1:29 am

Otkud to da ih tamo rade...? :shock:
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Uto Mar 18, 2014 1:41 am

I idemo kontrola...

Večeras (III smena) i išao sam sa 14/33 (II deo šihte + III smena), a tamo mi naiđe sveže remontovana u sređena FAPčina, A-259 (FAP A-537.2; 2001. godište) i njime sam se nakratko vozio.

Lepo izgleda, ovamo vizuelno, kako je sređen. Koliko primetih šasija je dosta dobro poravnata sa prednjim delom auta, nije ukošen, zadnji kraj (zadnji prepust) ne visi. Oplata, nova, sija se, bukvalno blista i cakli se. Naravno da nigde nema korozije, ni u trahovima čas. Sveže i kompletno prefarban, naravno. Dosta je dobro i ravnomerno nivelisao visinu, na svim jastucima, podjednako. Nije padala visina uopšte, nidge, ni na jednom jastuku, a nije ni štosovala karoserija, sa nekim osrednjim opterećenjem.

Tromije polazi iz mesta, onako osrednje vuče, pa nas je tamo na usponu i Mečka oduvala. Posle kad lepo primi gas, i na usponima izvlači sasvim solidno. Šalta solidno, menjač je "Voith-ov" automatik, četvorobrzinac. Jedino kad je u D ubačen i kad se otpusti papučica gasa, zna povremeno da trzne i cimne. Kočnice dobre i jake, sa sve ispravnim i nožnim, a i ručnim retraderom, kao i lampicom retardera.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, obrtomer nije i kazaljka sa nule ne mrda. Sat mislim da nije ispravan. Km sat beše zaglavljen.
Merač za gorivo neispravan, kazaljka zakucala na nulu. Pritisak ulja u motoru ide od oko 2 do 6 bara. Temperatura negde ozmeđu 80 i 85 stepeni C, znači nedka normala.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 do 8 bara, poprilično stalno.

Malo jače se čuje pumpa volana prim namotavanju volana u obe strane.
LED rasveta kompletnog putničkog salona je za svaku pohvalu, zaista - slija ko Marakana!
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod blokovi » Uto Mar 18, 2014 1:48 am

danilo je napisao:Otkud to da ih tamo rade...? :shock:

Tamo je stajao i "kavernizovali" su ga par meseci. Cak sam ga i video kada su ga radili i pustili na ulicu nakon toga. I na kraju se setio da je to 309. Nije da se pravim pametan, ali i ja nesto znam, i znam da moze autobus da se probije tamo ;) :lol:
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

Postod danilo » Sre Mar 19, 2014 11:08 am

I još dve kontrole... sa dva dvestakeca...

Naime, najpre juče popodne u II delu šihte sam išao sa 25/65 (šihta) i to mi dođe baš redovnjak, A-1041 (IK-201; 2002. godište).

Onako - staje očekivano.
Limarijski je onako, ima oštećenja po oplati, pogotovu ne prikolica sa zadnje strane na više msta oštećena, na bokovima izlupana. Na ostalim mestima i nema nešto oštećenja, sve je ok, nema maltene uopšte korozije po oplati, i generalno sama oplata se drži sasvim zadovoljavajuće. Onako u vožnji je udoban, lepo i dosta dobro izamortizovan. S visinom nema problema, ne pada, niti imalo štosuje, dobra je i ujednačena niveliacija na svim jastucima, onako šta više i sasvim dobro špiluje po asfaltu u toku vožnje. Trapovi i amortizeri se ne čuju.

Po ravnom i vuče dobro, onako prosečno, da tako kažem. Ali, na usponima, sa nekim osrednjim opterećenjem, užas! I brzina, stalno pun gas i jedva, jedva, jedva se nekako popenje. Šalta mirno i tiho, a menjač je "Voith-ov" automatik, četvorobrzinac, onako dosta dobro i mirno išalta sve četiri brzine. Kočnce dobre, jake, ispravan je jedino nožni retarder.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer i obrtomer, a čini mi se i km sat (zaglavljen) - neispravni, dok je sat ispravan i tačan.
Merač za gorivo neispravan i kazaljka sa nule i ne mrda. Struju drži na oko 25 do 26 V, stalno. Pritisak ulja u motoru ide od oko 2 do 6 bara. E temperatura je isto haos! Preko 90, posle uspona diže i preko 95, skoro pa cela stotka.
Vazduh za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 do 8 bara, stalno.

Ispravni su svi validatori u putničkom salonu kao i panel kod vozača.
Labav je prednji, desni polubranik.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A, za kraj ponovo dvestakec, kao što sam i napisao gore, ali sad ova još starija garda... sa drvenim sedištima.
Ovoga puta 20/27 (šihta; II deo šihte) i kao zamena za Slavišu (A-1099) juče je upao A-963 (IK-201; 2001. godište).

Odličan auto, za te godine i prevaljenu kmtražu, bukvalno i nema šta da se zameri.
Limarijski je dosta dobar, prikolica je sasvim dobro i pravilno poravnata sa prednjim delom auta. Nije ukošena, sama oplata solidna, mada ima oštećenja pogotovu sa zadnje strane vozila. Visina odlilčno iznivelisana, ni malo ne pada, čak ni pre nešto većem i jačem opterećenju. Izuzetno je udoban u vožnji, baš onako me lepo špiluje po putu, em je mian u vožnji, stvarno uživancija u vožnji!

Ide lepo, jaka makina, prava MANčuga, onako lepo povuče, startan, jak. Sad jedino me je po ravnom vozio, stvarno ne znam kako bi se pokazao na usponima. Šalta gotovo besprekorno, izuzetno mirno i tiho, a menjač je "Voith-ov", automatik, trobrzinac. Kočnice dobre, jake, sa ispravnim nožnim retarderom.

Tahograf je marke "Kinezle", brzinomer ispravan, obrtomer nije, sat ispravan i tu negde i tačan, a km sat mi se čini da je zaglavljen, da je neispravan.
Merač za gorivo nije ispravan (kazaljka sa nule ne mrda). Struju na akumulatorima drži na oko 24 do 25 V, stalno. Pritisak ulja u motoru ide od nekih 1,5 do 2 bara na leru do nekih 6 bara, posle, pri višim obrtajima. Temperaturu drži stalno negde između 85 i 90 stepeni C. Vazduh za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 do 8 bara stalno.

Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Sre Mar 19, 2014 9:49 pm

I jedan Novobeograđanin za kontrolu... red je...

Ovoga puta je u pitanju stara garda, drvenarija u salonu, 9/74 (trosmenac) i to u podne (II smena), a tamo glavom i bradom A-1292 (IK-201; 2001. godište) i to kao zamena za redovnjaka, A-3089.

Solidan auto, limarijski ne deluje loše, vidi se da je u skorije vreme (nakon skidanja reklame) kompletno prefarbana karoserija, jer se cela oplata na autu baš onako sija. Prikolica deluje da je sasvim korektno poravnata sa prednjim delom auta i da nešto posebno ne leti i ne skače u toku vožnje. S visinom problema, ni na jednom jastuku nije bilo, nije padala, niti je karoserija imalo štosovala, a i sasvim lepo niveliše visinu, onako ujednačeno i podjednako. Amortizeri i trapovi se ne čuju, udoban, mek.

Ide lepo, onako prosečna makina, može i opterećeniji solidno da povuče, na Mostaru se normalno popenje. Šalta mirno i tiho, onako bez trzanja, cimanja i kidanja, a menjač je "Voith-ov", automatik, trobrzinac. Kočnice, ispravan je nožni retarder, nožna je ok, ali zna da kliza, pogotovu na nizbrdici i to na kocki. Biće da je do guma, a ne do samih kočnica.

Tahograf je marke "Novatronic", brzinomer ispravan, obrtomer fabrički nema ugrađen, sat tu je negde i ispravan i tačan, a za km sat mislim da nije ispravan i da je zsaglavljen.

Merač za gorivo nije ispravan i kazaljka sa nule ne mrda. Struju na akumulatorima drži na oko 25 do 26 V, stalno. Pritisak ulja u motoru od nekih 1,5 bara na leru pa posle gruva do oko 6 bara, pri višim obrtajima. Temperaturu drži poprilično stalno na oko 80 do malo preko celih 80 stepeni C.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 do 8 bara, stalno.

Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Čet Mar 20, 2014 11:07 pm

Posle i potez 400... Malo Avalci...

Ovoga puta 3/405 (trosmenac) i smena u podne (II smena), sa sve redovnjakom, Mutketom, A-99 (IK-103F; 2005. godište)...

Solidan auto. Beše sređivan pre izvesnog vremena na Dorćolu (mislim na remont šasije i karoserije uopšte), tako da sad i nije tako loš, sem što je rastrešen. Prav je, nije ukošen ni malo. Oplata onako dobra, bez korozije. Visina u redu, nije padala, niti je karoserija štosovala. Dosta dobro održava i niveliše stalnu visinu, na svim jastucima i pri nešto višem, odnosno jačem opterećenju.
Udoban jeste, amortizeri i trapovi se ne čuju.

Vuče dobro, za svaku pohvalu, malo zna da ubaci izduvne gasov u putnički salon, ali i u Ripnju gore na usponima se sasvim solidno pokazao. Menjač "ZFov" automatik, četvorobrzina, uopšte ne kida i ne trza, lepo, mirno, tiho i ravnomerno šalta. Kočnice dobre, jake, ispravni su i nožni, a i ručni retarder.

Tahograf je marke "Actia", brzinomer ispravan, obrtomer beše fabrički nema ufrađen, sat ispravan, km sat ne znam da li je ispravan.
Merač za gorivo nije ispravan (kazaljka je stalno na nuli). Struju na akumulatorima drži stalno na oko 26 V. Pritisak ulja u motoru od oko 2 do 6 bara. Temperatura na oko 85 do 90 stepeni C, poprilično stalno.
Vazduh za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 8 bara.

Malo se sporije zatvara II krilo III vrata.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zatim opet Mutke, polazak iza 4/405 (trosmenac) isto u podne (u toku II smene) i A-79 (IK-103F; 2005. godište)...

On je limarijski u blagoj prednosti, kasnije je rađen remont šasije i karoserije na Dorćolu, pa je isti i u nešto boljem stanju. Manje je rastrešen, maltene da i nije uopšte, ukošen nije ni malo, šta više, prav je ko strela. Oplata odlična i to komplet je odlična, "zdrava", bez imalo tragova korozije, poklopci bolje fiksirani, boja karoserije svežija.
Visina, isto kao i kod A-99, niveliacija odlična na svim jastucima, pri jakom opterećenju istu drži dosta dobro i ravnomerno na svim jastucima.

Mučio se dosta od Kolonije ka Čaršiji, mada i jeste bio preopterećen, stvarno. Gasove nije ubacio u putnički salon. Izvukao je nekako, posle kad smo se domogli onih krivina onda je i mnogo bolje išao. Šalta mirno, tiho, ujednačeno, a menjač je "ZF-ov" automatik, četvorobrzinac. Kočnice dobre, jake, pouzdane. Ispravan je beše i nožni i ručni retarder.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer ispravan, obrtomer mi se čini da nije i da je kazaljka stalno na nuli. Sat je ispravan. Km sat valjda zaglavljen.
Merač za gorivo nije ispravan i kazaljka sa nule ne mrda. Struju na akumulatorima drži na oko 25 do 26 V. Pritisak ulja u motoru od oko 2 do 6 bara. Temperatura na oko 85 stepeni C.
Vazduh za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 8 bara, stalno.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na Kamilku A-66 (IK-103; 2000. godište), se stalno tokom kretanja čuje neko kao brujanje i zujanje, a čini mi se da kada se doda gas, kao da se još više i jače to brujanje čuje. Kao da je do diferencijala, tako mi zvuči, da je već načet. Mada nisam siguran.
Njime sam se vozio isto danas u podne (u toku II smene), na 8/48 (trosmenac).

Nema merač za gorivo.
Oplata ona solidna, nije loša, korozije nešto minimalno, ako ima. Visina dosta dobra, nije štosovao stvarno n imalo nije karoserija štosovala. Poprilično udoban, mek, dosta dobro izamortizovan, a opet je bio abnormalno mnogo opterećen.

Ide dobro, uz Beogradu dupke pun uzvlači sa osrednjim i malo jačim gasom u II brzini, obično II, eventualno I. Šalta mirno, tiho, normalno i ujednačeno, a menjač je "Voith-ov", automatik, trobrzinac. Kočnice jake, dobre, ispravni su i nožni, a i ručni retarder.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer ispravan, obrtomer nije ispravan i kazaljka sa nule ne mrda. Sat valjda ispravan i tačan, dok za km sat već nisam siguran.
Struja na akumulatorima je na oko 25 do 26 V, stalno. Pritisak ulja u motoru ide od oko 2,5 bara na leru do nekih 6 bara. Temperatura je na oko 80ak stepeni C, stalno.
Vazduh za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 8 bara.

Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod MILE » Čet Mar 20, 2014 11:17 pm

#391 sa 1/706 mnogo trese pri prelazu spojnica na Brankovom Mostu i cvili zglob pri jačim skretanjima.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod danilo » Pet Mar 21, 2014 10:04 pm

Evo i još jedna kontrola...

Naime na liniji 37 (za polazak zaiasta nisam siguran), danas i to u podne (u toku II smene) u A-1003 (IK-201; 2002. godište).

Dosta je propao auto limarijski. To se baš da primetiti, odmah na prvi pogled. Oplata loša, na puno mesta je oštećena, a i korodirala je na dosta mesta. Prikolica je solidno poravnata sa prednjim delom auto, uglavnom nije ukošena, fino prati prednji deo auta. Čuju se trapovi, pogotovu III (prateće) osovine i to onako podosta. Uglavnom cela prikolica dosta skače gore - dole. Visina je bila u redu, nije uopšte padala ni na jednom jastuku, niti je imalo karoserija štosovala, ali inače sam se dosta kratko i vozio ovom makinom.

Ide dobro, uz Mostarsku petlju, onako solidno popunjen, lepo je izvukao, Negde II brzina, nešto jači gas i ide odlično. Šalta krajnje mirno i tiho, a menjač je "Voith-ov", automatik, četvorobrzinac. Kočnice dobre i jake, sa sve ispravnim i nožnim i ručnim retarderom.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, obrtomer nije i kazaljka sa nule ne mrda. Sat ispravan i tu je negde i tačan, a km sat nisam siguran da li je ispravan.
Merač za gorivo nije ispravan i kazaljka sa nule i ne mrda. Struju na akumulatorima drži na oko 25 do 26 V, stalno. Pritisak ulja u motoru ide od nekih 2 do 2,5 bara na leru pa do oko 6 bara, posle, pri višim obrtajima. Temperaturu drži stalnom na oko 80 do 85 stepeni C.
Vazduh za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 do 8 bara, stalno.

Dosta je propao patos u celom putničkom salonu.
Potpuno je zreo za jedan generalni remont šasije, rešetki, stubova i karoserije.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evo danas se provozah, ono što bi se reklo u lokalu, i sa jednim novobeogradskim Džapanezerom, A-1326 (MAN SG 313; 2003. godište) i to u podne (u toku II smene), na liniji 88.

Skoro je isti imao kompletno farbanje karoserije, oplate u Ikarbusu, tako da sada odlično izgleda, ovako vizuelno. Oplata odlična, nema nekih, barem ne većih oštećenja, korozije naravno nema. Prikolica lepo poravnata sa prednjim delom auta, prava u vožnji. Visina u redu, nije padala, čak ni na III (pogonskoj) osovini, inače neretka pojava na Japancima. Lepo i pravilno niveliše na svim jastucima, udoban, mek, tih i odlično je izamortizovan.

Ide fino, dosta dobro vuče, sad mene je samo po ravnom i na nizbrdicama vozio, pa sad ne znam kako bi se na usponima pokazao, ali ovde na ravnom ide odlično. Vuče dosta dobro, mirno i jako lako prima gas. Šalta krajnje mirno i tiho, a menjač je "Voith-ov", automatik, četvorobrzinac. Kočnice jake i efikasne, sa sve ispravnim i nožnim, a i ručnim retarder. Stanična, parkirna sve je ispravno - sve drži.

Brzinomer ispravan, obrtomer nije (kazaljka je na nuli, najverovatnije da je isključen). Sat ispravan i mislim da i pokazuje tačno vreme. Km sat ne znam da li kuca ili je zaglavljen.

Merač za gorivo jeste ispravan i kazaljka je bila negde preko pola rezervoara, na oko 3/4. Pritisak ulja u motoru je od nekih preko 2 bara na leru do oko 6 bara, posle, pri višim obrtajima. Temperaturu drži stalno u zelenom polju, na oko 80 i nešto stepeni C, stalno u toku vožnje.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 9,5 do 10 bara, stalno.

Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Ned Mar 23, 2014 1:13 pm

Idemo... par kraćih kontrola sa nekoliko Solarisa... i to Karaburminih...

A-3165 sa 23/65 (šihta).

Odličan auto, sve je u redu. Do sada (tačnije do četvrtak ujutru) prevalio oko 19 500 km. Ispravno je. Brzinomer, obrtomer, km sat - sve uredno radi.

Ovako je ok, u vožnji je sve kako treba. Vuče i na usponima, onako osrednje opterećen, sasvim lepo izvuče. Šalta bukvalno besprekorno, menjač "ZFov" automatik, šestobrzinac. Kočnice - glupo i pominjati, hvata samo tako, kako i sami (i nožni, a i ručni) retarderi tako i sama nožna kočnica.

Oštećenja nema. Mislim da bukvalno nigde nije oštećen po oplati. Ono mu je saniran zadnji poklopac motora, još onda, i sad je sve odlično. Drugih, novih oštećanja ili nekih ogrebotina nigde nema.
Onako udoban jeste, tvrd ko i svi Solarisi, ali dobro, manje - više je sve tu u redu.
Nivelacija visine je odlična, ne pada, karoserija zato ni malo ne štosuje.

Zatim, A-3143 sa 7/65 (smena + dopuna + smena).

Na km satu oko 37 000 km bilo kad sam išao njime, a sad ima oko 38 000, možda, još i nepunih.
Opet slično stanje kao i kod A-3165. Nema nešto posebno da se napomene i spomene, ono klasika, sve u redu, ispravno je sve.
Oštećenja isto nema, stvarno jedan od retkih, uz gore pomenutog, koji je bukvalno u besprekornom stanju spolja, po oplati.
Visina- nivelacija dobra, onako i udoban, ne pada, ne štosuje karoserija.

Dalje, A-3164 . Redovan na 22/65 (I deo šihte + II smena), ali sam ja njime išao na 7/65 (smena + dopuna + smena).

S obzirom na kom je polasku (mislim malo radi, kratko) ne čudi što je tek na oko 20 000, tako otprilike.
Ima oštećenja, i sa prednje strane (prednja maska), zatim oko levog fara, manje oštečenje na masci levog, spoljnog retrovizora, kao i manje oštečenja sa zadnje, desne strane vozila (prikolice).

Drugo sve u redu. Ispravni brzinomer, obrtomer, km sat.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onda A-3157 u subotu na 4/27 (trosmenac).

Ima ogrebotinu sa leve strane prikolice, onako po dužini izgrebano. Fali zadnji, desni, okruglio, crveni katadiopter. A, i oko istog ima neko manje oštećenje, kao ogrebotinu, udarac manji.
Nema mikrofon kod vozača, komplet nema i gornji deo gde je sam mikrofon, a i dole onaj savitljivi deo (zglob).
Na satu do sada prevalio oko 37 000 km.

Sve drugo radi, Af Blue pun do vrha rezervoar. Temperatura na oko 80 do 85 stepeni C, tu onako lepo održava. Pritisak ulja u motoru od oko 2,5 bara na leru do nekih 6 bara, posle, pri višim obrtajima.
Vazduh za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na ravno 8,5 bara.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Ned Mar 23, 2014 7:04 pm

Evo i još jedna kontrola... Sada Kosmajeva Mečka i to starija, crvena...

Ovoga puta je to A-152 (Mercedes Benz O345 Conecto; 2003. godište) i to na liniji 48, i to mislim na 9/48 (trosmenac), u podne (u toku II smene).

Ok Mečkica, nema šta, prav je bukvalno kod strela, onako savršeno prav. NIje nigde ni malo ukošen, oštećenja, neka veća i ozbiljnije nisam video, a inače stanje same oplate ne znam kakvo je jer ima reklamu totalku za "NLB Banku / Leasing".
S visinom zime nema. Drži lepo, ono nivelacija ok, pravilna i ujednačena na svim jastucima, ne pada, niti karoserija imalo štosuje.
Udoban za sve pare, em amortizacija dobra, em nivelacija ok, tih, miran i stabilan u vožnji, i to veoma.

Na leru makina čudno radi. Malo trese, motor kao da radi neujednačeno, ono ko na tri cilindra što bi se reklo. Čim se krene, čim se i malo dozira gas, ponovo normalno ide, normalno radi. Šalta kranje mirno i tiho, a menjač je "Alison-ov", automatik, šestobrzinac.
Kočnice veoma jake, sa sve ispravnim nožnim retarderom, jake, efikasne, strava!

Brzinomer ispravan, obrotmer nešto štuca kazaljka oko hiljadarke, km sat ispravan, samo nisam tačno video prevaljenu kmtražu.
Merač za gorivo ispravan, negde preko pola skale. Struja na akumulatorima je stalna na oko 26 do 27 V. Pritisak ulja u motoru ide od oko 2,5 do 6 bara. Temperaturu drži stalno na oko 80 i nešto stepeni C.
Vazduh za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7 bara, poprilično stalno.

Napred, na kutiji displeja, ima nalepljenu tablicu sa šiframa za linije i terminuse za podešavanje displeja.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Uto Mar 25, 2014 10:18 am

Ajmo i (J)opet jedna kontrola... Sada ponovo Karaburmina legenda...

Ovoga puta stara garda dvestakečeva i to sa sve drvenim sedištima, A-932 (IK-201; 2000. godište) na 18/27 (II deo šihte).

Limarijma u tamo... Prikolica jeste lepo i dosta dobro poravnata sa prednjim delom auta, ne bi se reklo da uopšte ukošen. Sad sama oplata nije ništa psoebno. Korozije toliko i nema, ali je dosta oštećen, izudaran, ulubljen, uzgreban, najviše sama prikolica.
U vožnji udnosbnost samo takva. Znači amortizeri, trapovi dosta dobri, nema lufta, mek, amortizacija komplet vozila odlična. Visinu na svim jastucima drži podjednako, dosta dobra i pravilna nivelacija.

Samo me je po ravnom vozio, a ono standardno i svojstveno za njega... Teže i tromije kreće iz mesta, posle onako fino primi gas i već na pola I brzine povuče malo bolje. Šalta krajnje mirno, tiho i bez ikakvih problema, a menjač je "Voith-ov" automatik, trobrzinac. Kočnice dobre i jake, sa sve ispravnim nožnim retarderom. Ručica ručne nekad zagvlavi, pa mora jače da se cimne da bi se otpustila.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer nije ispravan, obrtomer isto ne (kazaljka zaglavljena), sat ispravan i tačan, a za km sat nisam siguran da li je ispravan ili zaglavljen.
Merač za gorivo nije ispravan i kazaljka sa nule ne mrda. Struja na akumulatorima stalna na oko 25 do 26 V. Pritisak ulja u motoru u rasponu od od oko 1,5 bara na leru do nekih 6 bara, posle, pri višim obrtajima. Temperaturu drži na oko 85 do 90 stepeni C i u centru grada posle nekoliko kočenja retarderom digao je preko 90.
Vazduh za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 8 do 8,5 bara.

Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Uto Mar 25, 2014 10:43 am

A, sad i dve Kosmajske Mečke... Obe žute, novije i obe kontrole uveče (III smena)...

Prvo prvena c sa Resnika, odnosno 1/47 (trosmenac) i redovnjak A-195 (Mercedes Benz O345 Conecto; 2005. godište).

Limarija odlična, prav ko puška, ni malo ukošen, naravno manje - više sve oni pto i ide uz jednu Mečku. Oplata je zaista dosta dobra, oštećenja nema, barem ne nekih većih, ni ogrebotina, a naravno ni korozije. Zadnji poklopac motora dosta dobar i stabilan. U vožnji kroz Bulevar Oslobođenja samo pliva i špiluje po asfaltu, odličan nema šta. Amortizacija odlična, trapovi, ništa se ne čuje, bukvalno bešumno. S visinom nema problema, ne pada, niti karoserija imalo štosuje, na svim jastucim stalna nivelacija visine.

Ide ko munja prava, uz Bulevar Oslobođenja, osrednje popunjen, izvlači ko na ravnom. Mirno brzlo i lako prima gas. Šalta samo tako, menjač je "Voith-ov" automatik, četvorobrzinac. Bukvalno neosetno, samo prede. Kočnice su izuzetno jake, efikasne, sa sve ispravnim i nožnim, a i ručnim retarderom.

Brzinomer je ispravan, obrtomer mislim da nije. Km sat valjda radi.
Merač za gorivo nisam video da li je ispravan. Struja na akumulatoima na oko 26 V, stalno. Pritisak ulja u motoru stalan u rasponu od oko 2,5 bara na leru do oko 6 bara. Temperaturu drži stalno na oko 80ak stepeni C.
Vazduh za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7 bara, stalno.

Neispravno je kompletno osvetljenje komandne table.
Dobio je LED rasvetu putničkog salona.
Nisam čuo da ima problema sa diferencijalom, valjda je sada saniran problem. Ne bruji, ne zveči, ništa se ne čuje.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I odmah posle toga, sada prvenac sa Miljakovac, odnosno 1/48 (trosmenac) i tu opet zatičem redovnjaka sa zaista zavidnom redovnošću ovde, a to je A-194 (Mercedes Benz O345 Conecto; 2005. godište).
Mada i ostale Mečke sa 48ice imaju u poslednje vreme relativno dobru redovnost gde A-194 i A-186 definitivno prednjače.

Manje - više vezano za limariju sve isto ili slično kao i kod gore pomenutog A-195. Prav, udoban, mek, amortizacija, trapovi sve u redu.
Zadnji poklopac motora deluje dosta nestabilno, ima lufta.
Oplata isto ili sličo stanje kao i kod A-195. Stvarno nema šta puno tu da se pomene, a da se ne ponavljam.
Visina nivelacija isto tako, pravilna, sve u redu.

Vuče odlično, uz Beogradsku sa nekim osrednjim i jačim opterećenjem izvlači samo tako. Nešto malo jači gas, II brzina i ladovima izvlači, bez ikakvih problema i poteškoća. Šalta kranje mirno i tiho, a menjač je "Voithov" automatik, četvorobzina. Jake kočnice, baš jake, efikasne, sa ispravnim i nožnim, a i ručnim retarderom.

Brzinomer ispravan, obrtomer isto, km sat mislim da radi, da je ispravan.
Merač za gorivo zaista nisam lepo video da li je ispravan. Struju na akumulatorima drži stalno na oko 26 do 27 V.
Pritisak ulja u motoru ide od oko 2 do 6 bara, zavosno od obrtaja. Temperaturu drži stalno na nekih 80ak stepeni C.
Vazduh za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7 bara, stalno.

ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Takođe, kao i A-195, dobio je komplet LED rasvetu u putničkom salonu.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Sre Mar 26, 2014 1:15 pm

A, juče popodne mi naiđe ponovo dvestakec, ali sad novija generacija... A-997 (IK-201; 2002. godište) i to juče popodne vrteo na 26/65 (šihta; II deo šihte).

Auto kao auto ništa posebno, nekako se drži, ali je onako ispod proseka.
LImarija loša, prikolica deluje kao da je malo ukošena, sama oplata na više mesta oštećena, izudarana, a na više mesta (najviše sa strane) je gitovana oplata. Labavi su poklopci rezervoara za gorivo i vodu. Na krovu prkolice ima nekoliko oštećenja od udaraca po dužini krova.
U vožnji je udoban, nije mnogo rastrešen, amortizeri i trapovi se ni malo ne čuju. Visinu normalno drži i ravnomerno niveliše na svim jastucima (na svim osovinama). Karoserija u vožnji ni nalo ne štosuje.

Sad na usponima me nije vozio, a na ravnom ide ok. Mislim onako prosečno dobar. Povuče, nije tako trom i normalo prima gas. Šalta dobro, mirno i tiho, bez nekih problema, cimanja i kidanja, a menjač je inače "Voith-ov", automatik, četvorobrzinac. Kočnice dobre, efikasne, ispravan je nožnim retarder. Ručni nema.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, obrtomer nije (zaglavljena kazaljka), sat ispravan i tačan, dok za km sat nisam sigiuran da li je ispravan.
Merač za gorivo nije ispravan (kazaljka stalno na nuli). Struju na akumulatorima drži stalno na oko 25 do 26 V. Pritisak ulja u motoru stalan na oko 2 do 6 bara, zavisno od obrtaja. Temperatura negde između 80 i 85 stepeni C. Sad ne znam da li diže posle uspona.
Vazduh za kočenje i i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 do 8 bara, stalno.

Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije