od danilo » Čet Mar 20, 2014 11:07 pm
Posle i potez 400... Malo Avalci...
Ovoga puta 3/405 (trosmenac) i smena u podne (II smena), sa sve redovnjakom, Mutketom, A-99 (IK-103F; 2005. godište)...
Solidan auto. Beše sređivan pre izvesnog vremena na Dorćolu (mislim na remont šasije i karoserije uopšte), tako da sad i nije tako loš, sem što je rastrešen. Prav je, nije ukošen ni malo. Oplata onako dobra, bez korozije. Visina u redu, nije padala, niti je karoserija štosovala. Dosta dobro održava i niveliše stalnu visinu, na svim jastucima i pri nešto višem, odnosno jačem opterećenju.
Udoban jeste, amortizeri i trapovi se ne čuju.
Vuče dobro, za svaku pohvalu, malo zna da ubaci izduvne gasov u putnički salon, ali i u Ripnju gore na usponima se sasvim solidno pokazao. Menjač "ZFov" automatik, četvorobrzina, uopšte ne kida i ne trza, lepo, mirno, tiho i ravnomerno šalta. Kočnice dobre, jake, ispravni su i nožni, a i ručni retarder.
Tahograf je marke "Actia", brzinomer ispravan, obrtomer beše fabrički nema ufrađen, sat ispravan, km sat ne znam da li je ispravan.
Merač za gorivo nije ispravan (kazaljka je stalno na nuli). Struju na akumulatorima drži stalno na oko 26 V. Pritisak ulja u motoru od oko 2 do 6 bara. Temperatura na oko 85 do 90 stepeni C, poprilično stalno.
Vazduh za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 8 bara.
Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Malo se sporije zatvara II krilo III vrata.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zatim opet Mutke, polazak iza 4/405 (trosmenac) isto u podne (u toku II smene) i A-79 (IK-103F; 2005. godište)...
On je limarijski u blagoj prednosti, kasnije je rađen remont šasije i karoserije na Dorćolu, pa je isti i u nešto boljem stanju. Manje je rastrešen, maltene da i nije uopšte, ukošen nije ni malo, šta više, prav je ko strela. Oplata odlična i to komplet je odlična, "zdrava", bez imalo tragova korozije, poklopci bolje fiksirani, boja karoserije svežija.
Visina, isto kao i kod A-99, niveliacija odlična na svim jastucima, pri jakom opterećenju istu drži dosta dobro i ravnomerno na svim jastucima.
Mučio se dosta od Kolonije ka Čaršiji, mada i jeste bio preopterećen, stvarno. Gasove nije ubacio u putnički salon. Izvukao je nekako, posle kad smo se domogli onih krivina onda je i mnogo bolje išao. Šalta mirno, tiho, ujednačeno, a menjač je "ZF-ov" automatik, četvorobrzinac. Kočnice dobre, jake, pouzdane. Ispravan je beše i nožni i ručni retarder.
Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer ispravan, obrtomer mi se čini da nije i da je kazaljka stalno na nuli. Sat je ispravan. Km sat valjda zaglavljen.
Merač za gorivo nije ispravan i kazaljka sa nule ne mrda. Struju na akumulatorima drži na oko 25 do 26 V. Pritisak ulja u motoru od oko 2 do 6 bara. Temperatura na oko 85 stepeni C.
Vazduh za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 8 bara, stalno.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na Kamilku A-66 (IK-103; 2000. godište), se stalno tokom kretanja čuje neko kao brujanje i zujanje, a čini mi se da kada se doda gas, kao da se još više i jače to brujanje čuje. Kao da je do diferencijala, tako mi zvuči, da je već načet. Mada nisam siguran.
Njime sam se vozio isto danas u podne (u toku II smene), na 8/48 (trosmenac).
Nema merač za gorivo.
Oplata ona solidna, nije loša, korozije nešto minimalno, ako ima. Visina dosta dobra, nije štosovao stvarno n imalo nije karoserija štosovala. Poprilično udoban, mek, dosta dobro izamortizovan, a opet je bio abnormalno mnogo opterećen.
Ide dobro, uz Beogradu dupke pun uzvlači sa osrednjim i malo jačim gasom u II brzini, obično II, eventualno I. Šalta mirno, tiho, normalno i ujednačeno, a menjač je "Voith-ov", automatik, trobrzinac. Kočnice jake, dobre, ispravni su i nožni, a i ručni retarder.
Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer ispravan, obrtomer nije ispravan i kazaljka sa nule ne mrda. Sat valjda ispravan i tačan, dok za km sat već nisam siguran.
Struja na akumulatorima je na oko 25 do 26 V, stalno. Pritisak ulja u motoru ide od oko 2,5 bara na leru do nekih 6 bara. Temperatura je na oko 80ak stepeni C, stalno.
Vazduh za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 8 bara.
Mirko GSP