Logo

Priče iz GSPa

Diskusije

Postod avramovicsasa » Sre Mar 21, 2012 3:22 am

Video sam na autobusu gr.br.331 u prikolici na zadnjem levom kederu interesantan grafit ispisan korektorom ,,GSP-Stočni prevoz,, :shock: :x :evil:

No prepao sam se gledajući sinoć oko 22:45 kako je gr.br.1359 ulazio u okretnicu ,,Zeleni Venac,, zapravo ne verujem da je išao brže od 30 km/h ali okretnica na ulazu je puna neravnina tako da se prvi segment toliko iskrivio u levo da se desni (Srednji most)točak podigao od kolovoza u momentu sam pomislio da će se prevrnuti. :shock: :?
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Sponzor

Postod Nikola_4217 » Sre Mar 21, 2012 12:09 pm

"GSP-Gospode Spasi Putnike" kako mi je jedan kontrolor opisao skracenicu..:D :D :D
Image Image Image ImageImage
Korisnikov avatar
Nikola_4217
Član

Pridružio se: Sre Jul 06, 2011 8:11 pm

Postod danilo » Uto Apr 03, 2012 10:58 am

Sinoć stojim na Trgu Republike, dole na terminusu i prilazi mi neki čovek, a ja odmah pomislio: "Au bre sad će opet da mi traži pare", jer malo - malo idu od jednog do drugog čoveka i traže pare. Kad ne, čovek počne razgovor samnom na engleskom, pita kako funkcioniše naplata karata. Potrudio sam se da mu objasnim kako da na obližnjoj trafici kupi BusPlus kartu i da uplati kredit. Posle sam mu objasnio i kako da se validuje. Kupio je katru na trafici, uplatio kredit i sav srećan otišao da čeka autobus.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod profa_chb » Uto Apr 03, 2012 1:54 pm

bio je srećan sve dok mu nije naišao "autobus" i dok nije "dobio uslugu koju je platio" :lol:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod danilo » Uto Apr 03, 2012 9:36 pm

Moguće... nisam video njegovi reakciju jer ne znam u koji je autobus ušao... :lol:
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod mihajlo » Pet Apr 06, 2012 7:55 pm

mihajlo je napisao:Синоћ је Луи први пут истерао ex Мишковог МАЗ-а (П0484) у ноћни саобраћај... на линију 75н, први полазак.

Морам да напишем и зашто. :)
(... а разумеће само упознати са ситуацијом на линији 75н)

Пре два дана, 4. априла, је био дан студената... ваљда.
Па се тим поводом у Студентском граду у Земуну, правила некаква прослава, која је трајала до раних јутарњих сати.

Но, на удару су логично, биле линије 15н и 75н.
Газда Луи-а је о томе размишљао, па је поред два аутобуса на линији 75н, убацио још два, која су саобраћала до Зеленог венца, а притом нису била пријављена код отправника на Тргу републике, што је прекршај над прекршајима.
Нажалост, то се тек синоћ сазнало, тако да сад без чврстих доказа, не може се ништа против њих, али би га свакако угасили да се то провалило одмах ту ноћ.

Већ се месецима уназад чекају на само један зицер, и да добију педалу из ноћног превоза, али некако увек имају среће да се извуку.
mihajlo
Član

Pridružio se: Ned Apr 18, 2010 9:11 am

Postod avramovicsasa » Sub Apr 07, 2012 1:33 am

-Sinoć kada je počela da pada kiša doživeo sam manji nervni slom kada je 3/20 počeo da kasni oko 20h dok su privatnici vozili normalno,skoro nisam imao kombinaciju da se poklope i vozač i vozilo istih karakteristika,
onaj gr.br.7 se vukao ko mrcina a vozača mrzi da živi.
Alarmirao sam Otpravnika iz Mirijeva da ubaci Veoliju sa linije 74 jer mogu da predvidim svaki korak tog vozača kako bi ga što pre vratili u vreme.
Kolega je zaista poslao sa linije 74 vremešnu 103-ku,gleda Lastin vozač na Medaku začuđeno:

,,Otkud Veolija na liniji 20,,
,,Ispituju tržište zbog prestojećeg tendera,žele ovde da rade,,-uspeo sam za trenutak da ga zbunim dok nije shvatio šalu. :lol: :lol:
avramovicsasa
Otpravnik

Postod becks89 » Sub Apr 07, 2012 10:37 am

Preključe se vozim u #406 na 704 i negde pred sam polazak ulazi starija žena,i seda tačno ispred mene,i tako ona je pričala na mobilni jedno 15 minuta,da bi onda usledilo veliko finale,kaže onoj drugoj osobi,e da znaš što sam našla odličan program za slike,možeš sve da promeniš,da dodaš obrišeš delove,zove se "potočop" (photoshop)...
:lol:
becks89

Postod Bucko » Pon Apr 09, 2012 1:12 am

Što su meni gotivni ti razogovri ljudi u busu, svašta novo možeš da saznaš. :D
Bucko
Član

Pridružio se: Uto Dec 14, 2010 5:32 pm

Postod danilo » Pon Apr 09, 2012 8:33 am

Juče je jedna devojka u autobusu na liniji 65 htela kod vozača da dopuni kredit za nepersonalizovanu BusPlus kartu... :lol: :roll: :?
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod avramovicsasa » Uto Apr 10, 2012 1:36 am

Žali mi se danas vozač da mu je pre neki dan putnica napisala prijavu za sledeći događaj:

Primio je putnike na Studentskom Trgu i krenuo trolom gr.br.160,negde na trasi mu je izleteo taksista,jedva je prikočio jer su doboši skroz istrošeni i to je drljalo da se cela ulica orila.
Nekako je odvezao putnike do Slavije i zamolio ih je da napuste vozilo,okrenuo se i otišao za garažu.
-U prijavi je stajalo ,,Kako je vozač ustanovio da su mu neispravne kočnice ,, :shock:
,,Ko će da ustanovi,nego vozač,, :evil:
avramovicsasa
Otpravnik

Postod mihajlo » Sre Apr 11, 2012 7:57 pm

BaneLitas:
Је л' знаш можда каква је то шорка била синоћ у аутобусу на линији 7о6н?
mihajlo
Član

Pridružio se: Ned Apr 18, 2010 9:11 am

Postod avramovicsasa » Ned Apr 29, 2012 1:48 am

Kako je prljav onaj gr.br.1348 pozadi u prikolici da je to strašno,kao da ga nisu prali od kako je došao,curi mu hidro ulje iz kupole motora i sliva se u putnički salon,zamalo se nisam umazao,grozno. :evil:
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Ikaca201 » Pon Apr 30, 2012 4:51 pm

Neki dan sam se vozio sa jednim Lastinim vozačem,na linijama 604 i 95.
Gledamo obojica otpravnika,vozač sa Lastinim autobusom (5901) je nakon završenog "kruga" na liniji 604 dobio naređenje od otpravnika da sačeka 15-ak minuta,kako bi se uklopio u svoju turažu na liniji 95,tj. trebao je da krene u 15:17 sa Bloka 45 ka Borči.
Dobro,čekamo nas dvojica vreme,međutim nailazi jedan Japanac sa linije 95,koji je za dva polaska ispred 5901,vozač stoji,nikako da krene.Pita ga Lastin vozač,što ne krećeš,vozač Japanca (MAN SG 313) mu odgovara da mu je autobusu porasla temperatura i da čeka da se malo smanji,pa je to razlog što čeka.Nakon četiri minuta,taj isti autobus radi na leru,vozač niti ide po vodu da je dolije u rashladni sistem,niti nije nikog pozvao od strane Pogona,da prijavi potencijalni kvar...
I tako,čeka vozač sa Japancem,međutim nailazi autobus,polazak ispred 5901,sa g.b. 900,koji po pristizanju na terminus se odmah okreće i prazan nastavlja put dalje.Ne znam odakle je počeo da prevozi putnike,verovatno je po vozaču iz Laste bilo jasno da će krenuti sa radom tek od Borče.Ode i taj autobus sa brojem 900,kada dolazi otpravnik 5 minuta pre polaska (15:12 časova) i kaže majstoru Laste da krene na liniju.Krene on ka Borči,skoro puno vozilo putnika.

Slična scena i na liniji 73,Košavin Liaz isto je odmah poslat na liniju,nije bilo vozila već duže vreme,dok je kasnije (nakon sat vremena) viđen g.b. 349 kako mu vozač nešto više od 5 minuta čeka na okretnici,a predhodni autobus je krenuo verovatno pre 10-ak minuta.
Prosto je neverovatno kako niko ne kontroliše,šta tačno otpravnici rade prema vozačima Laste i Privatnih prevoznika,a da su toliko blagonakloni vozačima iz GSP-a.To se često dešava,na toj okretnici,kazao mi je majstor iz Laste.Nije mi samo jasno dokle će tako da rade :roll: :?:
Ikaca201

Postod becks89 » Pon Apr 30, 2012 5:08 pm

Na liniji 73 ne postoji otpravnik ja mislim :?
becks89

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije