Neki dan sam se vozio sa jednim Lastinim vozačem,na linijama 604 i 95.
Gledamo obojica otpravnika,vozač sa Lastinim autobusom (5901) je nakon završenog "kruga" na liniji 604 dobio naređenje od otpravnika da sačeka 15-ak minuta,kako bi se uklopio u svoju turažu na liniji 95,tj. trebao je da krene u 15:17 sa Bloka 45 ka Borči.
Dobro,čekamo nas dvojica vreme,međutim nailazi jedan Japanac sa linije 95,koji je za dva polaska ispred 5901,vozač stoji,nikako da krene.Pita ga Lastin vozač,što ne krećeš,vozač Japanca (MAN SG 313) mu odgovara da mu je autobusu porasla temperatura i da čeka da se malo smanji,pa je to razlog što čeka.Nakon četiri minuta,taj isti autobus radi na leru,vozač niti ide po vodu da je dolije u rashladni sistem,niti nije nikog pozvao od strane Pogona,da prijavi potencijalni kvar...
I tako,čeka vozač sa Japancem,međutim nailazi autobus,polazak ispred 5901,sa g.b. 900,koji po pristizanju na terminus se odmah okreće i prazan nastavlja put dalje.Ne znam odakle je počeo da prevozi putnike,verovatno je po vozaču iz Laste bilo jasno da će krenuti sa radom tek od Borče.Ode i taj autobus sa brojem 900,kada dolazi otpravnik 5 minuta pre polaska (15:12 časova) i kaže majstoru Laste da krene na liniju.Krene on ka Borči,skoro puno vozilo putnika.
Slična scena i na liniji 73,Košavin Liaz isto je odmah poslat na liniju,nije bilo vozila već duže vreme,dok je kasnije (nakon sat vremena) viđen g.b. 349 kako mu vozač nešto više od 5 minuta čeka na okretnici,a predhodni autobus je krenuo verovatno pre 10-ak minuta.
Prosto je neverovatno kako niko ne kontroliše,šta tačno otpravnici rade prema vozačima Laste i Privatnih prevoznika,a da su toliko blagonakloni vozačima iz GSP-a.To se često dešava,na toj okretnici,kazao mi je majstor iz Laste.Nije mi samo jasno dokle će tako da rade