Još dva klimava, kaNte, N serije ili kako ih još sve iz milošete ne zovemo, Karaburmina auta su me vozila sinoć, u toku III smene obojica, na svojim redovnim polascima i linijama...
Prvo na 4/65 (smena + dopuna + smena) auto sa GB 950...
Od pre izvesnog vremena je bez reklame za "Clipsy Max", ap je sada izvorno iliti ko od majke rođen žut i to onako prijatna limun žuta nijansa, kako je i fabrički ofarban.
Ovako prikolica nije nestablina, dobo u pitanju je auto sa pogonom na III osovini, ali se zato prikolica u vožnji, pogotovu prilikom prelasla neravnina na kolovozu ili na usponima, lomi i skače, tako da deo zgloba, odnosno harmonika, dosta stružu i češu o asfalt.
Sama visina na autu je na sve tri osovine dosta dobro i ravilno iznivelisana, ne pada, karoserija samim tim ne štosuje, a udobnost je kako - tako, manje više svojstveno za polurastrešenu N seriju.
Tahograf na mestu, u fioci iznad vozača, brzniomer ispravan, ispravan je i merač pređene km, ali sijalica riknula pa ne videh koliko je do sada pregazio km.
Ovako u vožnji vuče sasvim solidno, nije me ovaj put vozio na usponu, ali znam recimo pre neke dve nedelje kada me je vozio uz Ulicu Svetog Nikole i posle uz Ljubice Luković na Zvzdari ide sasvim ok, mada zna malo da se guši i da vraća u nižu brzinu, mada nije tako loš. Kočenje sasvim ok, mada kočnice znaju podosta da škripe, dok su ispravni i nožni, a i ručni retarder, kao i stanična kočnica.
Prijavljuje: neispravnost neke od sijalica, istrošene kočione obloge na sve tri osovine i povremeno pali za samopodmazivanje.
Grejanje u vozilu ispravno, barem što se prednjeg dela vozila tiče.
Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
E, a odmah posle na 9/27 (trosmenac), znači isto uveče (III smena) vozio sam se opet u (ajd da budem fin

) N seriji i auto sa GB 948, ponovo redovnjak...
Od Trga krenusmo na vreme, a i juče se brate turaža stizala samo tako, roštilj da raspališ na terminusu koliko vremena ima do polaska, puste ulice, malo putnika, stiže se odlično...
Kada je reč o karoseriji tu je u mnogo čemu sličan kao i auto sa GB 950, barem ono spolja, vizuelno što se da primetiti i uočiti.
Visina isto stalna, ne pada, a prikolica nešto mirnija i ipak dosta manje struže, nego kod burazera mu, auta sa GB 950.
Udobnost ok, onako prosečna, opet kažem za N seriju i odlična.
Isto je tu tahograf, na mestu, ispravan brzinomer.
Malo putnika je ceo pravac i bilo u vozilu, pa samim tim mašina i nije trpela neko ne znam kakovo i koliko opterćenje. Vuče dosta dobro, i uz Partizanski put je izvukao odlično, sa malo jačim gasom, bez doziranja ijednog "kick down-a". Šalta odlično, bez cimanja i trešenja, stvarno gotovo besprekorno i neosetno. Kočenje dosta efikasno, kako putem nožnog, tako i putem ručnog retardera.
Slabije je osvetljenje prednjeg dela vozila, u zoni I vrata i bozačevog prostora, jer su pregorele, čini mi se, dve fluo-cevi.
Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Grejanje ispravno, što se prednjeg dela vozila tiče sasvim zadovoljavajuće stanje u putničkom salonu, kod vozača radi cirkulaciona pumpa i ventilator, a gruva i onaj kalorifer.