Logo

Prevoznici i linije (GSP vs Privatnici)

Diskusije

Postod avramovicsasa » Pet Jun 21, 2013 7:24 pm

Tema namenjena diskusijama o tome koji prevoznik održava koju liniju, zašto, zašto da ne, kome dati koju liniju, i sva ostala prepucavanja.
profa_chb

Ako su privatni autobusi sa klimom zamenili stare GSP,da li to znači da ima linija koju više ne održava GSP,ja nisam video uopšte da na liniji 51 radi GSP,videh dok sam čekao P02219 sa linije 88 i P02132 sa linije 610,izgleda da na liniji 71 rade samo Cobre a čuo sam da na liniji 43 radi samo 1 GSP.

Sada bi GSP u inat gradu trebao da povuče sva klimatizovana vozila i ubaci najgore krševe,da vidimo da li će moći da potpuno ukinu GSP :twisted:
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Sponzor

Re: Sve o linijama javnog gradskog saobraćaja u BG

Postod milan88 » Pet Jun 21, 2013 8:06 pm

ja sam trenutno na 51, tu radi jedan gsp zglob 3 M&M trans autobusa 2 trans jug i 1 sa 610 nemam pojma kako se zove firma iskreno. Na 56 je otišao jedan naš (M&M trans) zglob na prvi polazak i na 55 jedan naš solo umesto gradskog
milan88
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jun 13, 2013 10:48 pm

Postod avramovicsasa » Pet Jun 21, 2013 9:44 pm

Ovi što rade na 610 su DUMECO-Udruženje,znači da je IK-218N (P0292) ponovo u funkciji na liniji 56 .
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Petar 535 » Pet Jun 21, 2013 10:04 pm

Cuo sam da 55 i 58 ne drzi vise GSP . :evil: A cuo sam i da ce Kosava da uzme neke polaske na 25,37,48 ... :cry: :evil:
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod blokovi » Pet Jun 21, 2013 10:07 pm

neka uzme za stalno!!!!!!
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

Postod nemanjatomic » Pet Jun 21, 2013 10:37 pm

Petar 535 je napisao:Cuo sam da 55 i 58 ne drzi vise GSP . :evil: A cuo sam i da ce Kosava da uzme neke polaske na 25,37,48 ... :cry: :evil:

Sto ih ne drzi?
Korisnikov avatar
nemanjatomic
Član

Pridružio se: Pon Jul 30, 2012 8:25 am

Postod Petar 535 » Pet Jun 21, 2013 10:51 pm

I ja se pitam, a imaju s cim da rade ... pa da daju privatnicim polaske .
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Postod danilo » Sub Jun 22, 2013 12:59 pm

Od ponedeljka, 24. juna 2013. godine sam saznao za sledeće izmene:

-1/16 preuzima Lasta.
-Na liniji 32 GSPu ostaje 1/32 (trosmenac), 3/32 (trosmenac) i sve ostale polaske održava PP "Ćurdić".
-Na liniji 35 GSPu ostaje 3/35 (dvosmenac) i 8/35 (šihta + III smena), ostale polaske održava PP "Ćurdić".
-Na liniji 43 jedan polazak ostaje GSPu (mislim 1/43 trosmenac) dok ostale sve preuzima i održava PP "Tamnava Trans".
-Na liniji 65 neke polaske od GSPa uzima "Arriva LUV".
-Na liniji 75 neke polaske od GSPa uzima "Arriva LUV".
-Na liniji 79 GSPu ostaje samo 6/79 (šihta), a preostalih 5 smenaca održava PP "Ćurdić".

Inače sada je na snazi naredba da na svim terminusa mora da postoji određen broj rezervi (vozila GSP-a "Beograd"). Pa tako na Trgu ima 3 vozila, Mirijevu 1 auto, Zvezdari 2 do 3 vozila i kako koji auto ispadne, odmah se sa terminusa uključuje prva slobodna, raspoloživa rezerva, uklapa se u njegovu turažu i izvršava polazak.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod MILE » Sub Jun 22, 2013 6:23 pm

1/16 nije ni držao GSP.... Taj što ostaje GSPu nab 43 je šihta + III smena, ne znam da l' je 8/ ili 9/43.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod avramovicsasa » Sub Jun 22, 2013 6:35 pm

To znači da će najveća transportna kompanija ,,GSP,, posle 120 godina postati rezerva Privatnicima koji postoje svega 15 godina,auuu Beograde šta si dočekao,plači zemljo što trpiš neke stvari. :evil:
avramovicsasa
Otpravnik

Postod MILE » Sub Jun 22, 2013 6:38 pm

To je sve sređeno promenom statuta GSPa, prepušteno je privatnicima vodeće mesto u sutobuskom podsistemu.....

Inače, policija je već neko vreme u gradskoj upravi, šta će sve naći boga pitaj...
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod EUKALIPTUS » Sub Jun 22, 2013 8:37 pm

Šta god vi mislili, ja smatram da je dobro što privatnicima daju neke polaske da voze klimatizovani busevi. Meni je muka od GSP-ovih klima koje služe samo kao jeftini marketing. Ovih dana sam sve vreme u pokretu, vozim se raznim linijama i u GSP-u su klime KATASTROFA. O starim IK112N i IK218N sam već pisao i to je opšte poznato, klime u njima ne služe ni za šta, osim za ukras. To su ubedljivo najvreliji autobusi-pokretne saune!

Novi IK-218M nisu ništa bolji. Klima ili nije uključena, ili duva toplo, ili kaplje na sve strane. To su jedina tri scenarija. Za ovih nekoliko dana, ni u jednom se rashlađenom GSP vozilu nisam vozio.

Svaka čast za Dumeko i Autokodeks, hlade da rasturaju. Lasta kako u kojem busu, negde hladi, negde ne, ali GSP NEMA KLIMATIZOVANA VOZILA! TAČKA!
Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Pridružio se: Čet Maj 08, 2008 10:46 pm

Postod milos265 » Sub Jun 22, 2013 10:23 pm

avramovicsasa je napisao:To znači da će najveća transportna kompanija ,,GSP,, posle 120 godina postati rezerva Privatnicima koji postoje svega 15 godina,auuu Beograde šta si dočekao,plači zemljo što trpiš neke stvari. :evil:

Samo ti narici nad sudbinom koju ste sami sebi skovali! Nije vama kriv ni grad ni politicari! Sami ste sebe upropastili.
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod Petar 535 » Sub Jun 22, 2013 10:38 pm

EUKALIPTUS je napisao:Novi IK-218M nisu ništa bolji. Klima ili nije uključena, ili duva toplo, ili kaplje na sve strane. To su jedina tri scenarija. Za ovih nekoliko dana, ni u jednom se rashlađenom GSP vozilu nisam vozio.

Nemoj da pricas za M , u svakom ekstra radi klima . :roll:
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Postod avramovicsasa » Sub Jun 22, 2013 10:42 pm

Upravo je tako situacija i predstavljena javnosti tako da oni koji pokušavaju da unište GSP i daju posao privatnicima su i postigli svoj cilj,tako da se za katastrofalno stanje autobusa i njihovog održavanja sada krive radnici a ne osnivač.
Ja sam u više navrata pisao da su neradnici u GSP-u bili uvek u manjini,Jedan Šef,jedan Majstor,5 Vozača itd ali pitanje je ko je doveo do toga da se ne nabavljaju planiranom dinamikom rezervni delovi,da se prave višegodišnje pauze u nabavci novih vozila pa da se kupuju loša vozila koja ne odgovaraju Beogradskim uslovima a da se javašluk prašta i da se ne kažnjava a da se vrši pritisak na radnike koji vremenom postaju neradnici.

GSP je kao veliki brod čiji Kapetan nije bio prisutan u važnom momentu puta,škrtarilo se na održavanju pre polaska na put,uočena je santa leda ali niko nije obraćao pažnju na nju,kada se udarilo u santu,oni koji su krivi prvi su napustili brod,oni koji su pokušali da ga spasu potonuli su sa njim,to je to.
Lično ne volim te priče večitog prebacivanja lopte na radnike u smislu ,,sami ste krivi,, da je GSP dobijao redovno delove i nove autobuse i da se vršila kontrola rada ne bi se došlo do ovog stanja ali treba da se zna jedna stvar da je uvek zlo dolazilo spolja jer je nekome u račun da posao prepusti Privatnicima i da se placevi na kojima leži Kosmaj i eventualno Zemun rasprodaju,to se zna već godinama a sada se to više ne krije.

Evo Miloše jedno pitanje za tebe,

Firma PRESTO je firma koja je poslednjih 10 godina radila na svom imidžu,danas poseduje nove autobuse,moderne,radnici su edukovani,vredni,prijatni,autobusi su ispravni,čisti,tačni,sve je to rezultat rada jer se Vlasniku isplati da ima takva vozila i uredan imidž jer je to dobar plasman kod putnika,DJP itd,tu su mogući dodatni poslovi oko ugovorenog prevoza itd.

Šta misliš koliko je vremena potrebno da se tvoja firma dovede do propasti,kao i bilo koja druga koja učestvuje u ITS-u ?
avramovicsasa
Otpravnik

Sledeća

Povratak na Diskusije