Logo

Pomoć pri zapošljavanju

Sve o neophodnim zakonima u prevozu, sabraćaju, neophodne dozvole, atesti, dokumentacija za tahografe i ostala tematika vezana za zakonodavstvo i propise.

Pomoć pri zapošljavanju

Postod Nikola LKW » Pon Nov 14, 2011 2:55 pm

ovako,hteo bih da otvorim ovu temu posto nisam primetio da postoji na forumu!
ovde mozemo informisati jedne druge o razlicitim firmama(primanja,medjuljudski odnosi,kamioni,itd..)ko sta zna!!

:)

zamolio bih nekog od urednika da temu prebace u pricaonicu!! :)
Poslednji put menjao Nikola LKW dana Pon Nov 14, 2011 3:16 pm, izmenjena samo jedanput
ko o cemu.baba o ustipcima!!!! :-)
Korisnikov avatar
Nikola LKW
Član

Pridružio se: Pon Okt 10, 2011 2:11 am

Pomoć pri zapošljavanju

Sponzor

Postod Nikola LKW » Pon Nov 14, 2011 2:58 pm

i evo posto sam ja otvorio ovu temu,ja cu i postaviti prvo pitanje za svoje forumase!!

ima li neko informaciju da neka firma trazi vozace sa karticom za digitalni tahograf?
Korisnikov avatar
Nikola LKW
Član

Postod Aleks_BGD » Pon Nov 14, 2011 3:06 pm

Nikola LKW je napisao:i evo posto sam ja otvorio ovu temu,ja cu i postaviti prvo pitanje za svoje forumase!!

ima li neko informaciju da neka firma trazi vozace sa karticom za digitalni tahograf?

Ja koliko znam taj sistem sa karticama nije bas skroz zaziveo.Doduse vidim kolege iz Direkt Groupa(voze za Doncafu i Centroprozivod) na novim Iveco Daily imaju tahografe na karticu.
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod Nikola LKW » Pon Nov 14, 2011 3:32 pm

znam da nije zaziveo sistem!! recimo bugarinovic ima nekoliko ovakvih kamiona(volvo) sa digitalnim tahografima,ali nema ko da ih vozi!!
ko moze da bira nece kod njega da radi!! a ja trazim neku normalnu firmu gde bih moga da konkurisem za poosao!!
Korisnikov avatar
Nikola LKW
Član

Postod boyan92 » Pon Nov 14, 2011 6:51 pm

Dzabe ti i kartica i digitalni tahograf kad nema policija uredjaj za citanje . :roll:
Korisnikov avatar
boyan92
Član

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 11:45 pm

Postod Nikola LKW » Pon Nov 14, 2011 6:53 pm

pa nije to problem,ne treba njima citac!! sve sto im treba moze da se odstampa sa tahografa!!! problem je naci dobru firmu,jer tamo gde je dobro niko ne napusta!!!
Korisnikov avatar
Nikola LKW
Član

Postod Velemajstor » Pon Nov 14, 2011 7:06 pm

Zar preko granice nema posla za vozače Kamiona? Ja koliko sam upoznat u Evropskoj uniji(Slovenija,Nemačka,Poljska,Slovačka, itd...) se ne otimaju za poslove vozača Kamiona. Meni je jedan kolega(to je već dvanaesti za dve godine) napustio firmu pre šest meseci i otišao za Sloveniju da vozi Kamion sa poluprikolicom. Kažu da se javio i da mu je plata oko 2000 eura. Sve više je mojih kolega koji hoće da idu preko da voze. I to su mahom stariji radnici(od 35 godina pa do 50 godina starosti). Ovde je sve gore i gore.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 3:24 pm

Postod Nikola LKW » Pon Nov 14, 2011 7:15 pm

ono sto ja znam,jeste da u sloveniji stranci nemaju plate preko 1700€,to je maksimum sto sam ja cuo daok sam radio evropu!!
2008 god. u italiji sam ja imao platu 3500€.a sada kada imaju 2000 do 2300€ oni su srecni,plate su svuda opale tako da se ne isplati da radis jer su troskovi veliki. kada sam bio u Ralu logistici na razgovoru za posao bili su ljudi iz slovacke(njih 5) koji hoce da se vrate ovde jer tamo imaju oko1300€!! kako god okrenes ne valja. moj cale je u italiji i trenutno je bez posla,ima sva dokumenta ,a ne moze da nadje normalan posao!!!! ima ponude da vozi kamion za nekih 1500€,ali je to tamo mizerija!!!
Korisnikov avatar
Nikola LKW
Član

Postod Velemajstor » Pon Nov 14, 2011 7:37 pm

Troje mojih kolega je otišlo za Kanadu. Dvojica su kumovi.Jedan od njih, Petar je otišao poslednji i radi kao vozač u jednoj firmi. Firma se zove Quik X Transportation Inc. Živi u Calgary, Alberta. Drugi(Dušan,Perin kum) koji je pre njega otišao je doveo i svoju porodicu tamo. Živi u Toronto, Ontario. Dušan je doveo svog kuma Peru tamo. Treći je iz Futoga i nisam čuo gde je i za koga vozi. Kanada jeste daleko ali ako se ode kompletno sa porodicom onda se valjda može izdržati.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 3:24 pm

Postod ivemaster » Pon Nov 14, 2011 9:04 pm

novi kamioni koji se danas prodaju,svi imaju digitalne tahografe,i takvi se voze po srbiji,ali nema kartica,posto nema kartice,na onom racunu,kada otkucas za brzinu,ima gijagram kao kod EKG,ali nema podataka,vec na poledjini pises sve sto je potrebno,ime i prezime,pocetna kilometraza,ukupna itd,zato sto nema kartica
ivemaster
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 11:43 am

Postod Nikola LKW » Pon Nov 14, 2011 9:09 pm

da kanada je dobra za kamiodzije,mada su i tamo smanjene plate!
ali kao sto kazes tamo samo sa celom porodicom. :)
Korisnikov avatar
Nikola LKW
Član

Postod Ikaca201 » Pon Nov 14, 2011 10:34 pm

Jedan moj poznanik vozi u Sloveniji.Ima tu manje od 1400e platu,ali problem je sto je prijavljen na minalca (na oko 600e),tu mu se dosta odbija od kasnije penzije.A sada je kako sam ga razumeo prioritet da se tamo zaposljavaju sami Slovenci na pun iznos,zbog povoljinih uslova,subvencija.
Navodno moze se jos tamo naci posao,ali pod manjom cenom.
Velika je prednost u tome sto voze dobre kamione,nema da vozac cacka tu oko mehanike i nesto su bolji uslovi rada i naravno propisi su znatno ostriji/
Kanada je naravno dobra ako odes sa porodicom da zivis,da nikad ne dodjes u ovu zemlju Srbiju.
Evo sad sam bas gledao ovu emisiju Ice road trucker na Histor-y chanelu,bas se radi punom parom,al se zato i zadari...
Ikaca201

Postod Nikola LKW » Pon Nov 14, 2011 11:01 pm

ivemaster je napisao:novi kamioni koji se danas prodaju,svi imaju digitalne tahografe,i takvi se voze po srbiji,ali nema kartica,posto nema kartice,na onom racunu,kada otkucas za brzinu,ima gijagram kao kod EKG,ali nema podataka,vec na poledjini pises sve sto je potrebno,ime i prezime,pocetna kilometraza,ukupna itd,zato sto nema kartica

upravu si!! ali to ne vazi za spediciju!! u Ralu logistici svi voza sa karticom,i svi vozaci su radili negde preko pa imaju kartice,kao i ja!!! danas su mi u milspedu rekli da su i oni nasli nekoliko vozaca sa karticama i da vise nemaju mesta!!
Korisnikov avatar
Nikola LKW
Član

Postod Nikola LKW » Sre Nov 16, 2011 1:05 pm

zar niko nema informaciju da neka firma trazi vozace!!??

i ima li neko informaciju koliko zaradjuju vozaci srbo exporta ? :)
Korisnikov avatar
Nikola LKW
Član

Postod kosmajac » Čet Nov 17, 2011 12:09 am

Neproverena informacija,cuo sam danas od par vozaca,ruski Magnit otvara predstavnistvo u Srbiji,trazi se 200 vozaca. Firma ce najverovatnije biti u SD ili kod turskog parkinga Bubanj potok. Ne znam,kod koga da proveris.Raspitaj se negde. Ne znam da li Srboexport trazi vozace,ali verovatno treba,kod njih ljudi stalno dolaze-odlaze,posla definitivno imaju.Ako uspem da sretnem nekog od kolega,raspitacu se.
Korisnikov avatar
kosmajac
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Maj 05, 2011 4:02 pm

Sledeća

Povratak na Zakonodavstvo i papiri