Logo

Privatni prevoznici u Beogradu

Stare i zaključane teme

Postod markotar » Sub Sep 12, 2009 11:23 pm

Pa za BG bi u svakom slučaju bilo dobro da nema više od 2-3 firme koje će raditi gradski prevoz. Sadašnja situacija kada ih ima ko mrava je dugoročno loša!
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Sponzor

Postod Verotronix » Sub Sep 12, 2009 11:38 pm

Stefane pohvale za slike od mene pre svega :wink:

Moji utisci o busu su solidni,koliko je primeren za uslove Beograda ne znam... Meni se ipak cini da ovaj bus i nije tako idealan za beogradske guzve zbog tih srednjih i zadnjih vrata te koliko sam ja primetio i ne tako puno mesta za stajanje sem sredisnjeg dela ....

U svakom slucaju ovakvo osvezenje u gradu prija i videcemo brzo kako sve to ide tj.bar cemo citati mi van prestonice vase utiske na licu mesta :lol: :wink:

Sto se tice prevoznika,meni bi bilo drago da Veolia jos ozbiljnije udje na nas teren. Takva gigantska firma moze doneti samo pozitivne promene u javnom prevozu mnogih nasih gradova :idea:
Verotronix

Postod markotar » Sub Sep 12, 2009 11:46 pm

Na osnovu slika, što se mesta tiče, mislim da u njemu ima potpuno isto mesta za stajanje koliko i u Ik-112N tako da mislim da oko toga neće biti nikakvih problema. Uostalom, Ikarbus je ionako iskopirao šasiju od Volvoa pa između tih buseva ima dosta sličnosti. :-) Čak mi se čini da pozadi ima još više mesta u odnosu na pomenutu Ikaču! Dopada mi se ona šipka na sredini kod 2. vrata, mislim da će to dobro doći u gužvama. Stefan bi možda mogao da kaže svoje prve utiske po pitanju prostora, pošto ga je on prvi od nas uživo probao.

Jedini realni problem ostaju šiber vrata i to isključivo zbog vremena koje je potrebno da se zatvore. Setite se se onih niskopodnih Neoplana koji su nekada vozili u BG sa takvim vratima...
Poslednji put menjao markotar dana Sub Sep 12, 2009 11:58 pm, izmenjena samo jedanput
markotar
Član

Postod Stefan Bgd » Sub Sep 12, 2009 11:56 pm

Pa mogu ti reći u širini ništa nije veći nego ik-112N,meni je čak delovalo i za nijansu uži,baš sam prošao od drugih do prvih vrata,i kod prvih sedišta napred je bilo usko,ne mogu se dva čoveka normalno mimoići,nego se moraš malo stisnuti.Mada ovaj i ik-112N su rađeni bukvalno na istom principu,to možete i da uporedite,tako da je sve to vrlo slično.
A sa onim vratima deluje vrlo lepo i zanimljivo,ali džaba to kada su manje korisna nego ona sa normalnim otvaranjem ka unutra. :roll:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod markotar » Ned Sep 13, 2009 12:01 am

Možda je zbog oblika i veličine sedišta malo uži prolaz... Sedišta su sigurno šira nego kod N serije, to se lako vidi na slikama.
markotar
Član

Postod Stefan Bgd » Ned Sep 13, 2009 12:02 am

Pa da,u svakom sličaju cirkulisanje kroz autobus je na zadovoljavajućem nivou.
A kada smo već kod sedišta,više bi mi se svidelo da je postavljen pliš kao tapacirung,ovaj materijal mi pomalo deluje klizavo.Udobna su,to stoji,ali bolja bi bila sa drugim materijalom. :roll:
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod avramovicsasa » Ned Sep 13, 2009 1:07 am

Po pričama koje su aktuelne ovih dana,VEOLIA se nameračila na privatne
prevoznike u Beogradu.
Slažem se sa onim što je izneo kolega da će VEOLIA i KAVIM pokupovati
sve prevoznike u Srbiji jer je jedan od uslova ulaska u EU što manje gazda recimo Lasta,Veolia,Kavim osim i ako se Lasta ne proda.

Lasta i GSP su ipak veliki zalogaj pitanje je da li će se Grad odreći svog dela.

Nisu mi jasni garažni brojevi na Volvo autobusima,po odluci Direkcije dobili su brojeve P0376,P0377,P0379,P0380 a ovaj na slici nosi P0375 isti
koji nosi Conecto.
Moramo to proveriti ili je Conecto prenumerisan u P0374(Omnibus Conecto)koji je bio na probi ili P0378(IK-111R)za koji sam čuo da je rashodovan,ili je vraćen u Požerevac jer je imao PO table što je zabranjeno još odavno da se bez BG tabli prevoze putnici u Beogradu.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod markotar » Ned Sep 13, 2009 2:36 am

avramovicsasa je napisao:Po pričama koje su aktuelne ovih dana,VEOLIA se nameračila na privatne
prevoznike u Beogradu.
Slažem se sa onim što je izneo kolega da će VEOLIA i KAVIM pokupovati
sve prevoznike u Srbiji jer je jedan od uslova ulaska u EU što manje gazda recimo Lasta,Veolia,Kavim osim i ako se Lasta ne proda.

Nije to samo po sebi uslov za EU ali je uslov za bilo koji ozbiljan ekonomski razvoj, ukrupnjavanje je proces koji mora da se nastavi. Ako pogledamo Kavim, on je na svetskom nivou malem naspram džina kao što je Veolia. :-)

Da sad ne širim priču na celu Srbiju, jednostavno u toj grani ne možeš u Beogradu koji ima samo 1,6 miliona stanovnika da imaš gomilu sitnih prevoznika sa jedva 10 autobusa. Zbog istorijskih prilika to je koliko-toliko moglo da funkcioniše do sada i moći će još nekoliko godina ali gledano dugoročno ukrupnjavanje je neminovno! Male firme jednostavno nisu dovoljno snažne i sposobne da se kvalitetno izbore sa svim izazovima koje taj ozbiljni posao nosi. Ja stvarno ne znam za bilo koji ozbiljan grad ove veličine gde ima ovoliko različitih firmi koje rade gradski prevoz, a posebno ne toliko minijaturnih firmi, ne računajući to što su one u okviru nekih udruženja (pa i sama činjenica da su se udružili govori o potrebi ukrupnjavanjai)!! Sa druge strane to će vrlo verovatno značiti i privatizaciju GSPa, tj. možda bolje rečeno njegovog autobuskog dela...
markotar
Član

Postod miki222 » Ned Sep 13, 2009 9:27 am

ja sam za to da ostanu LASTA, VEOLIA i GSP da drže autobuski saobraćaj
3 giganta koji rade svoj posao kako treba,i imaju kolko tolko odlične buseve.

VEOLIA neka pokupuje ove sitne privatnike, ima ih dosta i milina ............
miki222
Član

Pridružio se: Pon Apr 06, 2009 10:46 pm

Postod profa_chb » Ned Sep 13, 2009 11:11 am

svaka čast za slike :!: nadam se da će dobii displeje i da će ostati u dobrom stanju :D
p.s. table su VDO a ne VDL :wink:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod ivan264 » Ned Sep 13, 2009 11:25 am

Stefan Bgd je napisao:Vozio ga je stariji kolega,dobar drug mog ćaleta,koji ga je zadužio,i kaže da je prvi utisak ostavio kao jako dobar autobus.
Taj vozac je najveca slihtara u Veoliji, on je vozio sa mojim bratom na 74, i kad je dosao Conecto vozili su ga njih dvojica, kasnije je vozio onaj stariji Conecto iz Pozarevca, sad su mu dali i ovaj Volvo. Pa mora kad ne izlazi iz garaze.
ivan264
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 1:41 pm

Postod Senke » Ned Sep 13, 2009 3:17 pm

Autobus je savršen nadam se da će Veolia zameniti kompletan vozni park u Beogadu as Ikarbuse neka pošalje u Požarevac.
Senke
Član

Pridružio se: Ned Apr 06, 2008 12:17 pm

Postod markotar » Ned Sep 13, 2009 4:57 pm

I ja se nadam isto. Uz svo poštovanje našim proizvođačima Volvo star 2 godine je sigurno kvalitetniji i dugovečniji nego bilo šta što se u našoj zemlji proizvodi. Ostaje jedino nedoumica kako će se pokazati u našim uslovima.
markotar
Član

Postod Stefan Bgd » Ned Sep 13, 2009 7:03 pm

ivan264 je napisao:
Stefan Bgd je napisao:Vozio ga je stariji kolega,dobar drug mog ćaleta,koji ga je zadužio,i kaže da je prvi utisak ostavio kao jako dobar autobus.
Taj vozac je najveca slihtara u Veoliji, on je vozio sa mojim bratom na 74, i kad je dosao Conecto vozili su ga njih dvojica, kasnije je vozio onaj stariji Conecto iz Pozarevca, sad su mu dali i ovaj Volvo. Pa mora kad ne izlazi iz garaze.

Tačno je to što govoriš,ali je i tačno da čovek voli da pazi vozilo.Sećam se kada je dužio Ikara gar.broj 19,to je unutra bilo ko u apoteci,i sve je uvek bilo ispravno.
Ono što mi se juče,a i pri par njegovih vožnji nije svidelo jeste to što čovek ima tešku nogu na kočnici,pa kada nabode,bolje da se držiš za šipku. :roll:
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod LKW » Ned Sep 13, 2009 7:08 pm

markotar je napisao:I ja se nadam isto. Uz svo poštovanje našim proizvođačima Volvo star 2 godine je sigurno kvalitetniji i dugovečniji nego bilo šta što se u našoj zemlji proizvodi. Ostaje jedino nedoumica kako će se pokazati u našim uslovima.

U potpunosti se slazem,svaka cast ostalim proizvodjacima,ali VOLVO je ipak ime dokazano u celom svetu :idea:
Korisnikov avatar
LKW
Član

Pridružio se: Uto Dec 09, 2008 11:02 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Arhiva