Logo

Nezgode GSP-a Novi Sad

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Novom Sadu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Postod MILAN » Pon Sep 28, 2009 6:49 pm

da li si saznao nesto detaljnije mozda jos?
Korisnikov avatar
MILAN
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 6:10 pm

Sponzor

Postod zak » Pon Sep 28, 2009 11:24 pm

ne nista novo nisam cuo...
zak
Član

Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 11:49 pm

Postod cone » Uto Sep 29, 2009 10:03 am

Nesreća u Novom Sadu
Autobus GSP udario devojku
Autor: Ž. B. | 29.09.2009. - 10:14

Novi Sad - Osamnaestogodišnja D. S. teško je povređena, juče oko podne, u Hadži Ruvimovoj ulici, kada je na nju naleteo zglobni autobus Gradskog saobraćajnog preduzeća, liniji 8. Devojka je u svesnom stanju prebačena u Klinički centar Vojvodine, gde su lekari zaključili da ima teške telesne povrede. Pošto nisu bile opasne po život D. S. je puštena na kućno lečenje.

Autobus koji je dolazio iz Novog Naselja, po rečima svedoka, devojku je udario iza autobuskog stajališta i nekoliko metara je odbacio. Posle poziva građana došla su kola Hitne pomoći i devojku prevezla do bolnice.
Policija je napravila uviđaj, a daljom istragom će biti utvrđen uzrok nezgode. U GSP su nam samo potvrdili da je njihov zglobni autobus na liniji 8 učestvovao u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je povređena jedna žena, ali da zvanične informacije o nezgodi daje samo policija.

BLIC
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod zak » Uto Sep 29, 2009 5:31 pm

Evo policisko saopstenje:

Novosađanka Sanja D. (1991) zadobila je teške telesne povrede kada ju je udario autobus JGSP Novi Sad, na uglu Hadži Ruvimove i ulice Janka Čmelika. Vozač gradskog autobusa Saša B. (1969) iz Bača nije prilagodio brzinu uslovima saobraćaja, pa je prednjim desnim delom vozila udario devojku i oborio je na kolovoz. Protiv njega će policija podneti krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.
zak
Član

Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 11:49 pm

Postod Iosis » Uto Sep 29, 2009 8:15 pm

Gluplje saopstenje nisam cuo u zivotu.
Kakve veze ima brzina i to sto se ona nalazila na kolovozu, jel njoj mjesto na kolovozu?
I eto vozac autobusa ce odmah da dobije prijavu, a tatin sin i jos hiljade onih koji motorima jure kroz grad 200 na sat nece. Kakva ne pravda!
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod cone » Sre Sep 30, 2009 8:18 am

Iosis je napisao:Kakva ne pravda!

Slažem se! Samo što se "nepravda" piše zajedno! Alo, osnovna škola... :roll:
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod volvos » Sre Sep 30, 2009 11:17 pm

Ma gluposti.Pričao sam stim dečkom ona je sa trotoara krenula na kolvoz kuckajući poruku da nije ni jednog momenta pogledala da li id neko vozilo on nije mogao da se zaustavi na 2 metra ispred nje
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod MILAN » Čet Okt 01, 2009 8:57 am

volvose rakao bih da je to sasa bursac jel i vozilo 791?
Korisnikov avatar
MILAN
Profesionalni vozač

Postod Iosis » Čet Okt 01, 2009 12:28 pm

Uredu vozač je možda vozio brže pd 50 km/h, to znači da je prekoračio dozvoljenu brzinu, i ako ćemo pošteno treba da bude kažnjen, ali nije kriv što je udario tu djevjoku. Ona je krenula da prelazi ulicu bez gledanja plus tipka po mobilnom. Trebalo bi nju kazniti za narušavanje bezbjednosti u saobracaju, jer isto tako mogao je neko u autubusu da padne i povrjedi usljed naglog kocenja.
Slicna situacija je bila prije nekoliko dana kada sam se vozio sa Stoletom, pješački prelaz od SPENS-a prema fakultetima, pretrčavaju dvije žene ulicu, za pješake je crveno ali dve guske trče. Mi smo s busom u srednjoj traci, Stole je stao, ali vozač koji je u desnoj traci ne vidi ih od autubsa, sva sreća da nije vozio brzo i da ih je vrjeme vidio i počeo da koči, a zakočio je na bukvalno 10 cm od njih. Ja kad sam vidio već sam mislio odletiše obadvije u piiii.
Da ih je udario predpostavljam da bi opet policijisko saopštenje bilo ne prilagođena brzina, ugrožavanje sigurnsti u saobraćaju.
Iosis
Član

Postod volvos » Pet Okt 02, 2009 8:09 am

Iosis je napisao:Uredu vozač je možda vozio brže pd 50 km/h, to znači da je prekoračio dozvoljenu brzinu, i ako ćemo pošteno treba da bude kažnjen, ali nije kriv što je udario tu djevjoku. Ona je krenula da prelazi ulicu bez gledanja plus tipka po mobilnom. Trebalo bi nju kazniti za narušavanje bezbjednosti u saobracaju, jer isto tako mogao je neko u autubusu da padne i povrjedi usljed naglog kocenja.
Slicna situacija je bila prije nekoliko dana kada sam se vozio sa Stoletom, pješački prelaz od SPENS-a prema fakultetima, pretrčavaju dvije žene ulicu, za pješake je crveno ali dve guske trče. Mi smo s busom u srednjoj traci, Stole je stao, ali vozač koji je u desnoj traci ne vidi ih od autubsa, sva sreća da nije vozio brzo i da ih je vrjeme vidio i počeo da koči, a zakočio je na bukvalno 10 cm od njih. Ja kad sam vidio već sam mislio odletiše obadvije u piiii.
Da ih je udario predpostavljam da bi opet policijisko saopštenje bilo ne prilagođena brzina, ugrožavanje sigurnsti u saobraćaju.

Gde u Hadzi R. možeš voziti više od 50 km/h kad imaš radove na dva mesta
Image
volvos
Član

Postod Iosis » Pet Okt 02, 2009 9:28 pm

Druze rekao sam možda. :) Mada je uvjek kad se dogodi neka sabracajka, policija navede razlog ne prilagođena brzina.
Iosis
Član

Postod volvos » Sub Okt 03, 2009 10:21 am

Mene je sinoć jedan ogrebao od zgloba do kraja i otišao.Izašao pogledao kaže nije to ništa i otišao
Image
volvos
Član

Postod MILAN » Sub Okt 03, 2009 10:35 am

I kako je policija zadovoljno trljala ruke,znaju tablice i kazu "e takve mi volemo"
Korisnikov avatar
MILAN
Profesionalni vozač

Postod volvos » Ned Okt 04, 2009 1:40 am

MILAN je napisao:I kako je policija zadovoljno trljala ruke,znaju tablice i kazu "e takve mi volemo"

Naravno,skočio odma na skutera i na kućnu adresu
Image
volvos
Član

Postod MILAN » Ned Okt 04, 2009 2:12 pm

eeeeeeeeeee tako se to radi.
Korisnikov avatar
MILAN
Profesionalni vozač

PrethodniSledeća