Logo

Pogon "Zemun"

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Postod trosmenac » Uto Okt 20, 2009 6:00 pm

avramovicsasa je napisao:10 komada,ovi autobusi se odlično čuvaju,izlaze u šihtama ili voze decu ili radnike.
Ovo je stara slika inače sada su svi ofarbani u žuto.

Trosmenac može da dopuni post u vezi njihovog rada preko leta,mislim da
oni svi budu imobilisani.
Zavisi od leta do leta nisu sve imobilisane,dugo su bile i sihtasi pa nemaju neku posebnu kilometrazu(oko700000) za svojih skoro devet godina rada.Nazalost danas je i prvi Reno motor kapituliro inace vozilo je 287(linija 707 doslepan sa Galenike)
gsp lele
trosmenac
Mehaničar

Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 8:05 pm

Sponzor

Postod Verotronix » Uto Okt 20, 2009 7:13 pm

trosmenac je napisao:
avramovicsasa je napisao:10 komada,ovi autobusi se odlično čuvaju,izlaze u šihtama ili voze decu ili radnike.
Ovo je stara slika inače sada su svi ofarbani u žuto.

Trosmenac može da dopuni post u vezi njihovog rada preko leta,mislim da
oni svi budu imobilisani.
Zavisi od leta do leta nisu sve imobilisane,dugo su bile i sihtasi pa nemaju neku posebnu kilometrazu(oko700000) za svojih skoro devet godina rada.Nazalost danas je i prvi Reno motor kapituliro inace vozilo je 287(linija 707 doslepan sa Galenike)

Hvala vam svima na odgovorima :wink:
Verotronix

Postod Stefan Bgd » Uto Okt 20, 2009 10:37 pm

gvozden_BG je napisao:stefi hvala ti puno za makinu 305, super su slike, najjači Zemunci 8) :)

Ma nije to ništa,ako i ovog vikenda naletim na tu staru legendu još ima da ga uslikam. :D
E a smrzo sam se kada sam ga video,kod nas u niskopodnom greje pa rastura,mi se raskomotili,a u ovom 305 zamaglila stakla od hladnoće,vozač se na vencu skupio ko dve pare u kesu,zatvorio prva vrata,kako bi se bar nekako ugrejao.Ti Zemunci su klasični letnji autobusi,za zimu nisu. :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod Nikola_00 » Sre Okt 21, 2009 12:09 am

и мени фасцинантно изгледају ти земунци, ја би највише волео
кад би могли вечно да трају :D
Nikola_00
Član

Pridružio se: Pon Okt 12, 2009 7:22 pm

Postod avramovicsasa » Sre Okt 21, 2009 5:24 am

ne znam da li je iko od vas osetio da pojedini autobusi nose još uvek sa sobom duh vremena što ih čini hodajućim legendama,pokretnom istorijom

Kada se vozite sa tim recimo 305,osetite da on nema grejanje što je u vremenima iz kojih on datira bilo potpuno normalno,ta nežna četvorokrilna vrata,miris nafte,Rabin diferencijal koji urla itd,sećam se samo gr.br.280 sa linije 68 koji je toliko bio bučan(diferencijal)da je parao
uši prolaznicima.

Sećam se trole gr.br.16 koja je otišla u rashod sa svojim originalnim izgledom nosila je to vreme sa sobom,čak i miris,zvuk....
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Stefan Bgd » Čet Okt 22, 2009 7:09 pm

Gar.broj 318 na liniji 15,najlepši ik-103 iz te serije koji Zemunci imaju: :)
Image
Ali mu malo kvari utisak ovaj zadnji branik koji su mu Zemunci skoro promenili: :(
Image
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod MILMAR » Čet Okt 22, 2009 9:36 pm

Malo više kvari utisak :!: Ustvari ni nema utiska jer branik izgleda katastrofalno, kao da su stavili dasku i prefarbali je :evil: :(
Korisnikov avatar
MILMAR
Član

Pridružio se: Pon Sep 28, 2009 8:15 pm

Postod Stefan Bgd » Čet Okt 22, 2009 9:45 pm

Moglo je i gore da ispadne,da mu skinu branik,umesto njega zavare novi lim,pa na njega štopaljke...Ovako,možda i ne bi izgledao toliko loše da su mu vraćena sva svetla,računajući svetlo za rikverc i zadnju maglu. :roll:
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod MILMAR » Čet Okt 22, 2009 10:04 pm

Slažem se... Mada rikverc i svetla za maglu nikad ni ne stavljaju više, osim ako vozilo nije remontovano direktno u ikarbusu. Uopšte, niko ne vodi računa o rasporedu svetlosne grupe na vozilima i o njihovoj ispravnosti. Kod kog vozila radi rikverc svetlo ili svetlo za maglu :?: Ne verujem da takvo postoji, nažalost... :( Skidaju prednja svetla za maglu, pozadi su većinom sva svetla crvena bez rikverca...
Korisnikov avatar
MILMAR
Član

Pridružio se: Pon Sep 28, 2009 8:15 pm

Postod profa_chb » Pet Okt 23, 2009 9:41 am

nije li svetlo za rikverc obavezno po zakonu???
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod avramovicsasa » Pet Okt 23, 2009 9:58 am

branik je katastrofa ćudi me da nikome iz GSP-a koji su zaduženi za ovakve stvari nije palo napamet da napravi nešto slično kao Transprodukt
na svojim IK-103.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod gvozden_BG » Pet Okt 23, 2009 10:29 am

Stefan Bgd je napisao:Gar.broj 318 na liniji 15
Ali mu malo kvari utisak ovaj zadnji branik koji su mu Zemunci skoro promenili: :(
Image

a šta mu je bilo sa originalnim branikom, jel imao sudar pa su mu skinuli :roll:
gvozden_BG
Član

Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 11:56 am

Postod lulijan » Pet Okt 23, 2009 10:35 am

Avramovicu bre,pa gde ti zivis.Pa GSP je riknuo odavno,ja stvarno ne znam odakle njima pare da isplacuju ljudima plate.To je totalna neorganizacija,bukvalno ako hoces nesto da popravis moras da obigravas po garazi da se neko smiluje da ti to popravi.Najbolja varijanta je da imas mehanicara,elektricara,bravara i gumara sa kojima si dobar,pa kad ti nesto zatreba njih juris.Podrazumeva se da i njih castis za svaki posao koji ti odrade.A ti se pitas kako niko od sefova nije video.Pa isti ti sefovi gledaju da isteraju sve buseve iz garaze pred brojno stanje,pa makar im ne radila i vrata.Pricali su mi ljudi da im daju putne naloge,covek se ubije trazeci bus po garazi,a on podignut na dizalicu,izvadjen mu motor,nece izaci u saobracaj jos 15 dana...bitno je da kao odrzavanje radi svoj posao.E zbog takvog odrzavanja je GSP i dosao ovde gde se sada nalazi.
Korisnikov avatar
lulijan
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Jul 21, 2009 9:44 pm

Postod gvozden_BG » Pet Okt 23, 2009 10:41 am

tako je u svakom autobuskom pogonu, dok to kod "nas" u centrali nije slučaj
jer retko ko ima redovan vagon, a opet oni koji imaju se jako slabo zalažu za njih :?
gvozden_BG
Član

Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 11:56 am

Postod lulijan » Pet Okt 23, 2009 10:44 am

Pa eto vidis,ma ne zna covek sta je gore.
Korisnikov avatar
lulijan
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Jul 21, 2009 9:44 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu