Logo

Vozila na probi u GSP-u "Beograd"

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Postod Smiley » Pon Nov 16, 2009 12:10 pm

avramovicsasa je napisao:ali mislim da će nas voziti ili ŠKODA
ili SOLARIS jer tu su već bile neke simpatije a opet komšije su nam i dugo
smo bili drugovi.

Upravo tako,o njima je već bilo priče i,iskreno,mislim da imamo izbor smo između te dve,pa sam zato u startu glasao za Solaris. :D
HESS bi bio najbolji izbor,ali...da odmah skočimo sa BKM-a na HESS :?: Teško... :roll:
Smiley
Član

Pridružio se: Ned Avg 16, 2009 12:34 pm

Sponzor

Postod direktor » Pon Nov 16, 2009 4:06 pm

Mislim da Moskva kupuje solo trolejbuse od trans alfe .Ako niste znali i antonov proizvodi i trolejbuse nako usput pored aviona.Kupimo ih od antonova i on cjelu isporuku posale avionom an225 :lol: odjednom mala sala.Mada ni mercedes nije za bacanje razmislite o tome
gsp je zakon
direktor
Član

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 5:17 pm

Postod markotar » Pon Nov 16, 2009 6:22 pm

Zaboravih, meni će biti zanimljivo da vidim da li će nove trole imati potpuno odvojene kabine za vozače ili ne. :-) U Rusiji i Belorusiji to je standard po zakonu ali u Evropi su drugačija pravila.
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod CKD-KT4 » Pon Nov 16, 2009 6:42 pm

Ja glasam za "Škodicu"! Može i "Solaris"! "Neoplan" (otkuda ovo "Neoman", nikad čuo za to, prosvetlite me?), "Hess" radije bih preskočio, previše su kvalitetni da bi ih mi (tj. GSP-ovo održavanje) kvarili. :lol:
CKD-KT4
Student saobraćaja

Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 11:21 pm

Postod markotar » Pon Nov 16, 2009 7:13 pm

Kada je MAN kupio Neoplan napravio je produžnicu pod imenom "Neoman" (spoj imena) za proizvodnju autobusa i trolejbusa. :-) Vozila se još uvek prodaju ili kao MAN ili kao Neoplan ali se njihov zajednički proizvođač zapravo zove Neoman. :-)

www.neoman.de

Analogno, EvoBus je proizvođač auotobusa Mercedes-Benz i Setra. :-)
Poslednji put menjao markotar dana Pon Nov 16, 2009 7:19 pm, izmenjena samo jedanput
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod CKD-KT4 » Pon Nov 16, 2009 7:17 pm

Ach so! Vielen Dank! :wink:
CKD-KT4
Student saobraćaja

Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 11:21 pm

Postod Smiley » Pon Nov 16, 2009 7:20 pm

markotar je napisao:Zaboravih, meni će biti zanimljivo da vidim da li će nove trole imati potpuno odvojene kabine za vozače ili ne. :-)

Ne daj bože... :x
Smiley
Član

Pridružio se: Ned Avg 16, 2009 12:34 pm

Postod Senke » Pon Nov 16, 2009 7:47 pm

markotar je napisao:Zaboravih, meni će biti zanimljivo da vidim da li će nove trole imati potpuno odvojene kabine za vozače ili ne. :-) U Rusiji i Belorusiji to je standard po zakonu ali u Evropi su drugačija pravila.

Onda po evropskim pravilima.
Senke
Član

Pridružio se: Ned Apr 06, 2008 12:17 pm

Postod profa_chb » Uto Nov 17, 2009 12:10 am

u beogradu već 5 godina imamo 2 hess karoserije koje su sklopljene kod nas i rade bez problema, tako da svoj glas dajem HESS-u :wink:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod danilo » Uto Nov 17, 2009 12:20 am

Ajde i ja da glasam :)
Ovako gledano sa bilo kog aspekta najbolje je kupiti nešto što je veoma kvalitetno i što je dokazano da valja, tako da bi ovako bez razmišljanja glasao za HESS, za marku koja se ipak razlikuje u odnosu na ostale, ovde pomenute proizvođaće trolejbusa.
Ali kad razmislim ne znam da li bi dobro bilo da se kupe ove trole bar kada smo mi u pitanju. Prvo što je vće neko pomenuo zbog našeg veoma lošeg održavanja verujem da bi trole vrlo brzo propale i da bi u veoma kratkom vremenskom periodu došlo do velikog broja isključenja baš zbog tog ne dovoljnog održavanja. Takođe verujem da bi bilo problema oko nabavke rezervnih delova. Sve ovo navodim jer vidim šta se inače dešava sa relativno novim vozilima i zato tako gledam na stvari.
Međutim opet na drugu stranu bilo bi dobro da jednom kupimo nešto što je malo ili malo više skuplje, ali da bar valja i da smo mirni neko vreme, ali naravno sve to uz dobro održavanje.
Hoću da kažem da treba da "menjamo" proizvođača trolejbusa koje kupujemo, jer je uvek na prvom mstu cena, što se pokazalo kao pogrešno, jer ipak kvalitet treba da bude prioritet, a ne cena.
Ne kažem, BLK-ove trole nisu loše, šta više dobre, ali već Trolza-ine nisu nešto i ja kao ja nisam njima nešto mnogo zadovoljan.
Naravno možda sad ja ovde bezveze pišem o svemu ovome, ako se HESS-ove trole ne budu kupovale, a verujem da su male šanse da odluče da se nabave iste, a razlog je opet cena.
Ako ne HESS-ove onda Škodine, kao marka sa tradicijom i iskustvom.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod avramovicsasa » Uto Nov 17, 2009 7:20 am

Verujem da će se te nove trole paziti i čuvati jer će biti papreno skupe,
GSP neće smeti da dozvoli da one propadnu posle 3 godine jer se Gradu neće moći objasniti zašto je kvalitet prevoza loš a obnovljen je vozni park.
Treba ići na što kvalitetnije trolejbuse koji bi uprkos slabom održavanju vozili bez većih kvarova kao što je slučaj sa Mečkama i Japancima.

Jednom za svagda treba uvesti sledeću organizaciju rada vozila,sa takvom radnom disciplinom bi se uklopili i vozači i održavanje a vozila bi duže trajala:

pr.1

1/22 zadužen je gr.br.39 koji radi radnim danom dok je predviđeno da vikendom ne izlazi-ima vremena za popravke.
Subotom i nedeljom 1/22 izlazi rezervno vozilo gr.br.148koje radi samo šihtu i vikend takođe ima vremena za popravke.

pr.2

1/28 zadužen je gr.br.27 koje je predviđeno da radi tokom nedelje samo
dvosmence a vikendom trosmence i došlo je do iznenadnog kvara zbog kojeg se vuče za garažu,ne može da dobije nove trole gr.br.4,17,39,51koje stoje i odmaraju jer vikendom nije planiran izlaz već dobija gr.br.
152koji služi kao rezervno vozilo i sa njim ide da radi,ukoliko odbije kao što obično biva ili neće da radi zadnji polazak istom se skraćuje dnevnica i uključuje se rezervni vozač koji radi ili se nešto drugo
planira sa Otpravnikom.
Tek kada vozilo ne bude menjalo vozače možemo početi da pričamo o pouzdanosti vozila i tačnosti i sigurnosti poslednjih polazaka,treba uvek planom napraviti ,,luft,, da svako vozilo odmara i ima vremena za popravke a ne bi bilo loše zadužiti i majstore po vozilu.

pr.3

Tim 1:Lukić(Automehaničar),Branković(Električar),Milošević(Bravar)rade
kao tim na održavanju vozila gr.br. 1-10,145-150.

Vesti:
Podivljali trolejbus na liniji

Jutros oko 8 časova trolejbus gr.br.8 sa linije 41
kod Politike sleteo je sa kolovoza usled sudara sa putničkim vozilom i zakucao se u stanični stub,tom prilikom je lakše povređeno 15 putnika,prema tvrdnjama vozača A.K vozilo je ostalo bez kočnica.

pr.4. Na teh.pregledu je utvrđeno da je vozilo danima išlo u saobraćaj sa manjom silom kočenja iako vozač poslednjih 7 dana piše u listi kvara i isključuje gr.br.8zbog toga.
Na odgovornost Automehaničara koji nije popravljao kao i Poslovođu koji je pustio takvo vozilo u saobraćaj,vozač se oslobađa svake odgovornosti
jer ima pokriće da je stavio do znanja da vozilo ima problem.
Tek tada bi cela priča bila drugačija.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Nikola_00 » Uto Nov 17, 2009 10:01 am

avramovicsasa je napisao:Vesti:
Podivljali trolejbus na liniji

Jutros oko 8 časova trolejbus gr.br.8 sa linije 41
kod Politike sleteo je sa kolovoza usled sudara sa putničkim vozilom i zakucao se u stanični stub,tom prilikom je lakše povređeno 15 putnika,prema tvrdnjama vozača A.K vozilo je ostalo bez kočnica.

pr.4. Na teh.pregledu je utvrđeno da je vozilo danima išlo u saobraćaj sa manjom silom kočenja iako vozač poslednjih 7 dana piše u listi kvara i isključuje gr.br.8zbog toga.
Na odgovornost Automehaničara koji nije popravljao kao i Poslovođu koji je pustio takvo vozilo u saobraćaj,vozač se oslobađa svake odgovornosti
jer ima pokriće da je stavio do znanja da vozilo ima problem.
Tek tada bi cela priča bila drugačija.

јел се ово стварно десило или је један од твојих примера .
Nikola_00
Član

Pridružio se: Pon Okt 12, 2009 7:22 pm

Postod avramovicsasa » Uto Nov 17, 2009 10:42 am

primer kako bi trebalo postupati u ovakvim situacijama.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod gvozden_BG » Uto Nov 17, 2009 10:52 am

avramovicsasa je napisao:primer kako bi trebalo postupati u ovakvim situacijama.

al na žalost kod nas nije tako, mada se situacija malo poboljšava po tom
pitanju !
gvozden_BG
Član

Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 11:56 am

Postod direktor » Uto Nov 17, 2009 2:18 pm

Ovo za odrzavanje je super predlog samo sto bi ja jos dodao da recimo vozilo gb 10 na liniji 29 duze Marko Janko i Pera tako da se zna ko je odgovoran kad se nesto desi polomi stolica u vozilu bilo sta ima jos tu par stvati,nego moze li ko da postavi sliku koje nove nercedesove trole ja na netu nasao samo neke starije modele moze i nekih drugih proizvodjaca unapred hvala :?:
gsp je zakon
direktor
Član

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 5:17 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu