Ajde i ja da glasam
Ovako gledano sa bilo kog aspekta najbolje je kupiti nešto što je veoma kvalitetno i što je dokazano da valja, tako da bi ovako bez razmišljanja glasao za HESS, za marku koja se ipak razlikuje u odnosu na ostale, ovde pomenute proizvođaće trolejbusa.
Ali kad razmislim ne znam da li bi dobro bilo da se kupe ove trole bar kada smo mi u pitanju. Prvo što je vće neko pomenuo zbog našeg veoma lošeg održavanja verujem da bi trole vrlo brzo propale i da bi u veoma kratkom vremenskom periodu došlo do velikog broja isključenja baš zbog tog ne dovoljnog održavanja. Takođe verujem da bi bilo problema oko nabavke rezervnih delova. Sve ovo navodim jer vidim šta se inače dešava sa relativno novim vozilima i zato tako gledam na stvari.
Međutim opet na drugu stranu bilo bi dobro da jednom kupimo nešto što je malo ili malo više skuplje, ali da bar valja i da smo mirni neko vreme, ali naravno sve to uz dobro održavanje.
Hoću da kažem da treba da "menjamo" proizvođača trolejbusa koje kupujemo, jer je uvek na prvom mstu cena, što se pokazalo kao pogrešno, jer ipak kvalitet treba da bude prioritet, a ne cena.
Ne kažem, BLK-ove trole nisu loše, šta više dobre, ali već Trolza-ine nisu nešto i ja kao ja nisam njima nešto mnogo zadovoljan.
Naravno možda sad ja ovde bezveze pišem o svemu ovome, ako se HESS-ove trole ne budu kupovale, a verujem da su male šanse da odluče da se nabave iste, a razlog je opet cena.
Ako ne HESS-ove onda Škodine, kao marka sa tradicijom i iskustvom.