Da, znam za te priče, no ja ipak mislim da nije tehnički defekt toliko bio problem oko T4 koliko slabo održavanje. Svi ti problemi lako su se mogli rešiti modifikacijama, koje nisu učinjene. T4 su idealni tramvaji za neke manje opterećene linije kao što su 11 ili 13, da su ostali itekako bi poslužili. No ko što rekoh, tad je bilo lakše kupiti novo vozilo nego popravljati staro, to nije važilo samo za tramvaje... E sad to što lakše nije i jeftinije je neka druga priča...
A ideja da glavni grad ne može da ima stare tramvaje je smešna, tipično skorojevićko iskompleksirano razmišljanje! Tako samo kod nas može da se misli, a mnogo bogatiji i neuporedivo lepši gradovi od Beograda bez ikakvih problema i kompleksa koriste stare tramvaje. I ne samo da nemaju primedbi na starost već se ponose time!!
Mi sa druge strane ne samo da nismo u stanju da čuvamo i održavamo nego nismo u stanju ni da sačuvamo makar
jedan primerak od svih tih prelepih tramvaja (trolejbusa i autobusa) kako bi i buduće generacije u njima mogleda uživaju, uništavamo svoju istoriju! Mogu da se kladim da 90% posetilaca ovog foruma nikada u BG nije videla ta vozila, prosto ljudisu mladi! Kad se setim šta je sve posečeno obuzme me i muka i bes... Dobro je Lejland opstao...
Da ne pričam koliko je smešna priča o ručnim komandama, danas kada se bukvalno svim najmodernijim tramvajima upravlja na taj način!
Svi ti tramvaji koje si nabrojao bi nam itekako koristili, posebno tokom mračnih 90-tih kad nije bilo ničeg, kad su se Katice kvarile i propadale ko lude! Siguran sam da bi i Stojadin i Bik to vreme pregurali bez većih problema i kvarova...