markotar je napisao: npr. da podigne ruku. Tako će vozač znati da ima nekoga ko želi da uđe, a sa druge strane neće gubiti vreme bespotrebnim zaustavljanjem ako niko ne ulazi/izlazi. To bi bio pravi smisao tih mini ekspres linija, uostalom baš tako i funkcioniše u brojnim (uglavnom istočnoevropskim) gradovima.
avramovicsasa je napisao:često sam bio svedok da oni biraju stanice gde će stati u Citybus-u iako ima putnika koji bi išli sa njima dok je Domiko druga priča,sve mi se čini da je to promašen vid prevoza iako je solidno interesovanje u zavisnosti
od cene prevoza,ipak vozače treba disciplinovati da staju na predviđena stajališta kao i sva ostala vozila.
markotar je napisao:Pa u dobrom delu Evrope autobisi staju na stanicu samo ako ima putnika, u suprotnom koja je logika zaustavljati se, samo usporavaš saobraćaj!![]()
Ma ja bih nešto slično uveo i kod nas, posebno na prvim jutarnjim i kasnim večernjim linijama. Uostalom, čemu služe svi oni STOP tasteri u novim autobusima? Zašto su uopšte ugrađivani?Najbolje bi bilo da putnici sami otvaraju vrata kao na Švajcarcima. Da ne govorim da se svakim bespotrebnim otvaranjem vrata šteti i klimatizaciji vozila, kako leti tako i zimi!
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju