Logo

Sve o linijama javnog gradskog saobraćaja u BG

Diskusije

Postod Senke » Uto Dec 15, 2009 12:56 pm

Smiley je napisao:Ovo je totalni promašaj :!: :roll:
1. Ako bi Karaburma uzela 56,bilo bi nelogično da ne uzme i 52 i 53,što je nemoguće...samo prave zavrzlamu...
2. Novi Beograd održava sve linije koje idu kroz Železnik,još odavno(osim 58-ice,koju je jedno vreme držala Karaburma),besmisleno je davati 55 Kosmaju.
3. Ljudima koji koriste 37-icu bi svanulo i to jedina dobra stvar iz svega ovoga.
4. Za 65-icu su komentari suvišni.
P.S. Ne znam da li primećujete,ali ovo bi poremetilo sve...do sada je bilo poznato koji deo grada ima koji pogon...a,sada... :roll:

Koliko ja znam 51,52,53,56 i 58 je prvobitno održavala Karaburma, bar je tak bilo kada ja ja počeo da se zanimam za autobuse 1991. godine.
Možda grešim.
Poslednji put menjao Senke dana Uto Dec 15, 2009 8:44 pm, izmenjena 2 puta
Senke
Član

Pridružio se: Ned Apr 06, 2008 12:17 pm

Sponzor

Postod miki222 » Uto Dec 15, 2009 1:37 pm

Smiley je napisao:Kad bi meni 25-icu uzela Karaburma...ta izmena mi,uopšte,ne bi zasmetala... :)

bolje po tebe da je drži Kosmaj, jer ne znaš kakva bi vozila slala Karaburma .....
miki222
Član

Pridružio se: Pon Apr 06, 2009 10:46 pm

Postod Smiley » Uto Dec 15, 2009 1:52 pm

Kakva :?: Zglobove :?: :D
Smiley
Član

Pridružio se: Ned Avg 16, 2009 12:34 pm

Postod avramovicsasa » Uto Dec 15, 2009 5:44 pm

Odavno se razmišljalo da liniju 55 preuzme Kosmaj i da se uglavnom sva isključenja vrše sa Zvezdare pa čak bi iz Železnika možda pre stigao u Kosmaj ako bi išao preko Rakovice za garažu jer ipak 55 je daleko i jednom i drugom pogonu ali ipak tokom dana ovoj liniji su potrebni zglobovi.
Pogon Vrbin Potok koji je zamišljen 80-tih godina na Ibarskoj Magistrali trebalo je da pruži smeštaj vozilima sa linija 52,53,55,56,57,58,511,512,
531,532,533,542 itd ali nikada nije izgrađen,pre par meseci je bio ponovo
aktuelan oko izgradnje za smeštaj CNG autobusa.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod avramovicsasa » Sre Dec 16, 2009 1:45 am

Senke je napisao:
Smiley je napisao:Ovo je totalni promašaj :!: :roll:
1. Ako bi Karaburma uzela 56,bilo bi nelogično da ne uzme i 52 i 53,što je nemoguće...samo prave zavrzlamu...
2. Novi Beograd održava sve linije koje idu kroz Železnik,još odavno(osim 58-ice,koju je jedno vreme držala Karaburma),besmisleno je davati 55 Kosmaju.
3. Ljudima koji koriste 37-icu bi svanulo i to jedina dobra stvar iz svega ovoga.
4. Za 65-icu su komentari suvišni.
P.S. Ne znam da li primećujete,ali ovo bi poremetilo sve...do sada je bilo poznato koji deo grada ima koji pogon...a,sada... :roll:

Koliko ja znam 51,52,53,56 i 58 je prvobitno održavala Karaburma, bar je tak bilo kada ja ja počeo da se zanimam za autobuse 1991. godine.
Možda grešim.

Karaburma jeste prvobitno održavala linije za Bele Vode,Cerak i Železnik
dok su se označavale kao kraci nekadašnje linije 31.
Oko linije 51 vodila se bitka za prevlast tako da su je svremena na vreme održavala oba pogona,linija 52 je u novijoj istoriji uvek bila Novobeogradska jedino u vreme sankcija jedno vreme je održavala Karaburma jer su imali više vozila.
Liniju 53 je održavao prvo Dorćol kao nekadašnju 33 a kasnije Novi Beograd pa je dao Pogonu Karaburma koji je zauzvrat predao liniju 56,a
prvobitna linija 56 je bila 531A koju je održavao Dorćol a znamo da je kasnije to postao Novi Beograd bar autobuski deo.
Linija 58 je uvek bila Novobeogradska izuzev jednog perioda kada je vozila Karaburma.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod choksi » Sre Dec 16, 2009 10:38 pm

avramovicsasa je napisao:Pogon Vrbin Potok koji je zamišljen 80-tih godina na Ibarskoj Magistrali trebalo je da pruži smeštaj vozilima sa linija 52,53,55,56,57,58,511,512,
531,532,533,542 itd ali nikada nije izgrađen,pre par meseci je bio ponovo
aktuelan oko izgradnje za smeštaj CNG autobusa.

To će verovatno biti i ostvareno. Zašto mislim tako? Zato što jedan biznismen gradi prvu pumpu za metan- gde? Pa naravno uz plac gde je predviđena garaža za cng buseve.
choksi
Član

Pridružio se: Ned Sep 14, 2008 6:13 pm

Postod avramovicsasa » Čet Dec 17, 2009 2:31 am

GSP je stari vlasnik tog placa e sada postavlja se pitanje da li će CNG autobusi opsluživati ove linije koje smo spomenuli ili će se takva vozila po staroj praksi gurati isključivo na linije koje prolaze kroz strogi Centar Beograda.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod miki222 » Čet Dec 17, 2009 11:22 am

Smiley je napisao:Pa,dobro to za 7 je katastrofa...pogotovo sad,da l' je 7L ili 7L1,strašno :!: Kao da nisu mogli da ukinu 7L,za sada... :roll: A,za ovo što sede u Resavskoj,i ja bih bio među njima...svi znaju da je 7L vikend linija i da radnim danom ne postoji.Inače,ja bih zabranio ta kraćenja sa putnicima... :)

ma ne pričam Fićko o ovoj sad novonastaloj situaciji, nego ti pričam
i kako je inače kad radimo normalno USTANIČKA-BLOK 45 ......

a opet ne znam ko to zna kad radi pravi lokal 7ice, šta ti je ......

i nema šta da se pametuje, lepo piše dokle ide i koji je broj i zdravo, šta
sad oni su pametni, a ja glup, e zato mi je nekad drago kad prođem
prazan pored pune stanice putnika .........
miki222
Član

Postod Smiley » Čet Dec 17, 2009 11:26 am

miki222 je napisao:e zato mi je nekad drago kad prođem
prazan pored pune stanice putnika .........

Pa,naravno,kraćenja bez putnika su sasvim OK. :wink: Inače,zašto se ne krati kao 11-ica :?: ...i ne bi se pravila zavrzlama... :roll:
Smiley
Član

Pridružio se: Ned Avg 16, 2009 12:34 pm

Postod miki222 » Čet Dec 17, 2009 11:27 am

pa krati se i tako, čak šta više, u većini slučaja ........
a nisam ja kriv kad me otpravnik pošalje da kratim na Taš ....
miki222
Član

Postod miki222 » Čet Dec 17, 2009 11:35 am

Smiley je napisao:Pa,naravno da nisi... :) GSP treba da donese neku listu mogućih(i najboljih) kraćenja za svaku liniju,da nam ne mozgaju mnogo otpravnici... :wink:

e to bi bilo pametno, i da te liste stoje kod otpravnika tamo, i tačno
da se zna, do 10 minuta gde se krati, preko 10 minuta gde i tako za
sve vrste kašnjena ........
miki222
Član

Postod markotar » Čet Dec 17, 2009 3:33 pm

Znate šta, putnici često ne obraćaju pažnju šta piše na displejima, ulaze u vozila ko muve bez glave. Međutim, za to su delimično krivi vozači. Bar polovina njih uopšte ne vodi računa šta im piše na displeju (čast izuzetcima). Ok, broj linije je jasno istaknut ali odredište je često pogrešno, tako npr. svaki dan možemo videti da na 31 piše Studentski Trg a da vozilo zapravo ide ka Konjarniku. Zbog godina i godina takve prakse većina građana je podsvesno naučila da ne veruje onome što pročita na displeju... I ko da ih krivi, ja se sam zbunim kad odem u deo grada koji slabije poznajem!

Drugo, imamo problem loše kodiranih displeja, pa nije često videti npr. da neki tramvaj koji krati do Slavije na displeju ima Železnička stanica prosto zato što vozač nema kodirano "Slavija"! :-)

Taj problem nije samo GSPov, već isto muči i privatnike. Grad bi o tome morao malo da povede računa, tj. da se vozači NATERAJU da u svakom trenutku imaju tačno ispisan pravac na displeju, oni koji ne znaju da podese displej (a ima ih koliko hoćete) obavezno da se nateraju da to nauče (nije nuklearna fizika), a sa druge strane da se prevoznici nateraju da displeji uvek budu ispravni i pravilno kodirani.
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod dolenauglu » Čet Dec 17, 2009 6:37 pm

zaista ne znam da li su svim tramvajima kodirani i svi terminusi (možda miki zna :?: ), ali viđao sam sasvim zadovoljavajući spektar istih za potrebe kraćenja i preusmerenja. tu su recimo (nepotrebni) vukov spomenik, dorćol /zmaj jovina/, preko slavije, preko dorćola, preko starine novaka i slično. ima i slavija, naravno. čak su mi tramvaji jedan od boljih primera, bar kada je podešavanje displeja u pitanju. trolejbusi takođe imaju sve neophodne terminuse.

naravno, kada se odustalo od buse displeja i prešlo na novatronik, sve ovo je palo u vodu, pa novije generacije autobusa imaju manje mogućnosti (tzv. vezani displej).

uz obavezu vozačima da pravac menjaju i koriste postojeće mogućnosti, stvari bi izgledale znatno bolje.
dolenauglu
Član

Pridružio se: Sre Feb 25, 2009 8:53 pm

Postod choksi » Čet Dec 17, 2009 9:25 pm

Da a meni je na displeju naizmenično P. Most i / zeleznicka stanica/ i ako slučajno pogledaju kad piše z. stanica posle mi prave probleme što su se zeznuli.
choksi
Član

Pridružio se: Ned Sep 14, 2008 6:13 pm

Postod miki222 » Pet Dec 18, 2009 1:41 am

dolenauglu je napisao:zaista ne znam da li su svim tramvajima kodirani i svi terminusi (možda miki zna :?: ), ali viđao sam sasvim zadovoljavajući spektar istih za potrebe kraćenja i preusmerenja. tu su recimo (nepotrebni) vukov spomenik, dorćol /zmaj jovina/, preko slavije, preko dorćola, preko starine novaka i slično.

naravno da jesu, svi koji poseduju displeje imaju kodirane sve moguće
tramvajske terminuse, e sad se nebi složio sa tobom oko navedenih
nepotrebnih natpisa, između ostalog najpotrebniji su upravo ti sa prefiksom "preko"
evo ti i danas svi sa 7ice smo nosili natpis "preko Dorćola", i kad neka
2ka skraćuje (da neide preko Vuka), samo otkuca "preko starine novaka"
takođe "preko slavije" su 7ice nosile kad nisu išle Resavskom ....

markotar je napisao:Bar polovina njih uopšte ne vodi računa šta im piše na displeju (čast izuzetcima).

Drugo, imamo problem loše kodiranih displeja, pa nije često videti npr. da neki tramvaj koji krati do Slavije na displeju ima Železnička stanica prosto zato što vozač nema kodirano "Slavija"! :-)

ja vodim računa, i uvek menjam natpis na displeju, kao i većina
tramvajdžija koji voze remontovane .....

i svi remontovani tramvaji imaju kodirano SLAVIJA, i da mi je da lično
vidim tog kolegu koji je tako nešto uradio, kao što ti reče, svašta bi mu rekao ....
miki222
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije