Logo

Sve o linijama javnog gradskog saobraćaja u BG

Diskusije

Postod markotar » Pet Dec 18, 2009 1:57 am

miki222 je napisao: i svi remontovani tramvaji imaju kodirano SLAVIJA, i da mi je da lično
vidim tog kolegu koji je tako nešto uradio, kao što ti reče, svašta bi mu rekao ....

Ja sam par puta lično viđao takve slučajeve pre nekoliko godina, veruj mi na reč, piše lepo 7L Ž. Stanica!! :-) U jednom sam se čak i vozio, zaboravio sam garažni broj nažalost ali sigurno je bio remontovani i baš se sećam da je jedan putnik pitao ženu koja je vozila što to piše na displeju da bi mu ona odgovorila kako nema kodirano "Slavija". E sad ne znam da li nije znala da to sve lepo podesi ili je stvarno bio neki problem. Kao što rekoh, to je bilo davno, sigurno pre 3-4 godine.

Sad pričam napamet ali sigurno je 90% odgovornosti na vozaču, a 10% na nekodiranom displeju, posebno je taj problem kod autobusa. Da ne govorim da još uvek možemo da vidimo teške gluposti poput linija 704E koja ne postoji i prosto je neverovatno kako se niko ne seti da to pravilno dekodira!!

Putnici jesu nesmotreni ali nemojmo sve prebacivati na njih!

Svaka čast Miki što si odgovoran, kada bi se svi vozači gradskog prevoza naterali da vode računa o tome putnici jednostavno ne bi imali argument da se bune, a da ne govorim koliko bi snalaženje bilo lako.

Naravno, da se ja pitam displeji nikako ne bi smeli da prikazuju naizmenično natpise!! To itekako zna da zbuni i najpažljivije i onda se ljudi sa punim pravom bune! Da ne govorim kako je čisto iživljavanje privatnika kada na istim ispisuju naizmenično prikazuju i naziv prevoznika, pa se odmah ne vidi broj linije, to je za svaku osudu! Evo baš danas sam na Bežanijskoj kosi na stanici kod Ideje slušao dve žene kako sočno psuju Veoliju što nikad ne znaju da li je 65, 74 ili 75!! Ja imam potpuno isto mišljenje, to me, kao putnika, strašno nervira! Natpis na displeju obavezno mora da bude statičan!
Poslednji put menjao markotar dana Pet Dec 18, 2009 2:03 am, izmenjena samo jedanput
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Sponzor

Postod dolenauglu » Pet Dec 18, 2009 2:03 am

@miki222

my bad. neprecizno se odrazih - mislio sam na vukov spomenik (i zmaj jovinu, delimično). to je verovatno neko mehanički prepisao, pošto se kojekude vukov spomenik vodi kao (drugi) prolazni terminus dvojke.
naravno da su ovi ''preko'' natpisi korisni. :)

nego, kad si već tu - zašto je na 262 neki pobrljavljeni displej, i to latinicom?

------------------------------------

taj kajron displej pored konekta imaju i lastini liazi i još nešto malo privatnika. nije preterano praktično, ni uočljivo. mada, ima terminusa čiji nazivi ne mogu stati. koliko vidim, na ik112n su se praktikovale skraćenice.

veolia i još neki imaju onu krajnje nepotrebnu identifikaciju prevoznika koja se smenjuje sa brojem linije i destinacijom. valjalo bi stimulisati ih da to uklone.

edit: ulete markotar sa sličnom pričom. :)
dolenauglu
Član

Pridružio se: Sre Feb 25, 2009 8:53 pm

Postod miki222 » Pet Dec 18, 2009 2:13 am

dolenauglu je napisao:@miki222

nego, kad si već tu - zašto je na 262 neki pobrljavljeni displej, i to latinicom?

e ne znam, taj displej nema pola terminusa, kad radi kao vučeni vagon
ispisuje samo liniju (7L) a kad radi kao solo treba ti pozamašno
vremena da otkucaš željenu trasu, ma očaj živi .......
juče sam uspeo da se snađem i naštelujem i sad ga nepipam, a kolegama
sa kojima ga delim sam ostavio na papiriću upustvo samo kako da
promene smer vožnje, ostalo da nepipaju jer ode sve u propast ...
miki222
Član

Pridružio se: Pon Apr 06, 2009 10:46 pm

Postod profa_chb » Pet Dec 18, 2009 10:51 am

to sam video pre pa dana, ide 321 i sve mu piše ćirilicom, i vouče 262 kome sve piše latinicom :lol: :lol: :lol: ex yu :lol:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod avramovicsasa » Pet Dec 18, 2009 11:00 am

Pravila oko skraćivanja za sada postoje samo na trolejbuskim linijama:

Linija 19 i 29 sa istom turažom skraćuju na 21 i 28.

Linija 21 skraćuje na 22

Linija 22 skraćuje na 22L do C.krsta ili Slavije.

Linija 28 ne skraćuje.

Linija 40 skraćuje na 28 i 41 ili do Stare okretnice.

Linija 41 skraćuje na 28 ili do stare okretnice

Tada im se eventualno priznaju sve ture ali kada nastanu gužve i haos teško je postići plan.
Za autobuse bi bilo u sadašnjim kolapsima teško napraviti šemu.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod direktor » Pet Dec 18, 2009 5:51 pm

Tramvaj gbr 407-408 na sedmici prije nekih 20dana na displeju piese poklon dog i tog ulazi momak na stajalistu pravni fakultet u smjeru ka vuku i pita sofera gdje ide ovaje imao o kabini jos nekog sa kojim je razglabao nesto momku su svasta rekli kako nezna da cita itd nije za temu a oni nisu namjestili displej :twisted:
gsp je zakon
direktor
Član

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 5:17 pm

Postod CKD-KT4 » Pet Dec 18, 2009 9:03 pm

markotar je napisao:Ja sam par puta lično viđao takve slučajeve pre nekoliko godina, veruj mi na reč, piše lepo 7L Ž. Stanica!! :-) U jednom sam se čak i vozio, zaboravio sam garažni broj nažalost ali sigurno je bio remontovani i baš se sećam da je jedan putnik pitao ženu koja je vozila što to piše na displeju da bi mu ona odgovorila kako nema kodirano "Slavija". E sad ne znam da li nije znala da to sve lepo podesi ili je stvarno bio neki problem. Kao što rekoh, to je bilo davno, sigurno pre 3-4 godine.

Istina je da ranije nije bilo kodirano "Slavija", tako je bilo dok su displeji bili sa latiničnim natpisima.

Sada postoji samo par remontovanih koji još uvek imaju latinične displeje i to čini mi se: 262, 276 (onaj sa "Bugati" reklamom, on čak nema kodirano L, tako da na devetki uvek piše 9, a ne 9L) i 345. Neka me bilo ko dopuni ili ispravi. :wink:
CKD-KT4
Student saobraćaja

Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 11:21 pm

Postod miki222 » Pet Dec 18, 2009 10:15 pm

CKD-KT4 je napisao:Sada postoji samo par remontovanih koji još uvek imaju latinične displeje i to čini mi se: 262, 276 (onaj sa "Bugati" reklamom, on čak nema kodirano L, tako da na devetki uvek piše 9, a ne 9L) i 345. Neka me bilo ko dopuni ili ispravi. :wink:

baš tako, takav displej imaju samo ta 3 vagona ....
miki222
Član

Pridružio se: Pon Apr 06, 2009 10:46 pm

Postod markotar » Pon Dec 21, 2009 3:00 pm

Pošto smo svedoci svakodnevnih problema na liniji 20 evo jednog predloga kako da se stvar malo sredi i pretumba. Ta linija je najkorisnija na ljudima koji žive u VMLu. Zbog toga predlažem da se podeli na dva dela.

Deo koji ide od Šumica preko Medaka bi bio pripojen liniji 308. Pošto 308 ionako ide u VML, samo na drugom kraju i relativno je kratka mogla bi da se produži i da time dobijemo skoro pa kružnu liniju. Interval bi bio 10-15. Mapa kuda sad idu 20 i 308, da se bolje ilustruje:

Image

Ostatak linije 20 bi se spojio sa linijom 38 i interval bi ostao isti kao i do sada, dakle 20 minuta. Prednost je što isti interval već ima i 38 pa se praktično ništa ne menja, pa tako svi zadovoljni! :-)

Svim ovim izmenama bi i numeracija postala logičnija a okretnica Šumice bi se potpuno prepustila Lasti i tako rasteretila.

Šta kažete! :?:
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod Senke » Pon Dec 21, 2009 4:40 pm

Može.
Senke
Član

Pridružio se: Ned Apr 06, 2008 12:17 pm

Postod igibgd » Pon Dec 21, 2009 8:37 pm

Šta ćeš sa krakom kroz Mirijevo? Taj deo mogu, doduše delimično, da pokriju 27,46,79... ali ne u potpunosti.Možda ovako:

Linija 46L Mirijevo - trasom 20ice - Bulevar - Zvezdara (pijaca)
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 9:06 pm

Postod igibgd » Pon Dec 21, 2009 8:45 pm

Jedno vozilo samo, koje uvek ima alternativu u slučaju kvara(27,46,55). Znam da nije mnogo velika trasa, ali daj šta daš, bolje išta nego ništa...
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Postod Aleks_BGD » Pon Dec 21, 2009 8:46 pm

igibgd je napisao:Jedno vozilo samo, koje uvek ima alternativu u slučaju kvara(27,46,55). Znam da nije mnogo velika trasa, ali daj šta daš, bolje išta nego ništa...

A da sibnes jedno 2 midi busa?
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod igibgd » Pon Dec 21, 2009 8:48 pm

Odakle mi?Tj. odakle im :?:
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Postod Aleks_BGD » Pon Dec 21, 2009 8:50 pm

igibgd je napisao:Odakle mi?Tj. odakle im :?:

Domiko,Citybus.Kad vec drese onolike pare za privatnike nek drese i za to.Nek prebace sa 24.Moze da se nadje slobodan..
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije