Logo

Priče iz GSPa

Diskusije

Postod avramovicsasa » Uto Jan 05, 2010 2:16 am

-Dolazi mi sinoć jedna devojčica kojoj je pobegao autobus sa linije 20 na terminus:
,,Izvinite kada će nova 20-ca,,
,,Mislite na novu ili sledeću,,
,,na sledeću,,
,,za 30 minuta,nove 20-ce nemamo,, :lol:
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Sponzor

Postod avramovicsasa » Čet Jan 07, 2010 11:13 pm

Ispričao mi je jedan Kolega detaljnije slučaj otmice trole gr.br.107 od pre nekih petnaestak godina.
Izašao Vozač iz trole na Kalemegdanu kod Otpravnika da se prijavi kad trola uteče,ukradoše je 3 klinca a taj kolega svedok i ovaj drugi vozač kojem su ukrali sedoše u trolu i za njima,jedan od momaka je ispao kod Hotela Moskva i povredio se dok su oni nastavili dalje,kaže pravo je čudo
iako su brzo išli da im nigde nisu pale motke tek kada su ušli u Slaviju udarili su u Taksi vozilo,srušili nastrešnicu i udarili u kiosk,nakon toga su pobegli.
Ubrzo je stigao i vozač kad Policija koja je naknadno stigla uhapsi vozača
jedva je ovaj kolega drugi dokazao kao svedok da on nije kriv.

Kada je stigla Hitna pomoć za onog momka kod Hotela Moskva morao je da prizna kako se povredio i prijavio je svoje drugove koji su pohapšeni.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod profa_chb » Pet Jan 08, 2010 10:16 am

hehe, pa koliko su godina imali? :lol: (i kako nisu u međuvremenu sustigli neku trolu ispred? a da, to su bile 90te)
inače bilo je pre 10ak godina da su dva narkosa sela na kališu za volan i produžila pravo u neki izlog umesto da skrenu :lol: :lol: :lol:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod danilo » Pet Jan 08, 2010 12:18 pm

Haos!

A ja sećam da je negde 99.te ukradena stara Ikača sa 16-ice. Vozač je izašao iz ne znam kog razloga, a za to vreme je uskočio otmičar povikao "Idemo ljudi" ili tako nešto slično i posle ne znam gde su ga uhvatili i dokle je vozio. Sećam se baš članka u novinama o ovom događaju.

U skorije vreme od otmica vozila JGP-a znam da su neki narkomani ukrali IK-103, sa GB 487 sa linije 72, na Zelenom Vencu, ali su ih valjda uhvatili negde na Brankovom mostu.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod avramovicsasa » Sub Jan 09, 2010 7:38 am

profa_chb je napisao:hehe, pa koliko su godina imali? :lol: (i kako nisu u međuvremenu sustigli neku trolu ispred? a da, to su bile 90te)
inače bilo je pre 10ak godina da su dva narkosa sela na kališu za volan i produžila pravo u neki izlog umesto da skrenu :lol: :lol: :lol:

to je bilo jutro kada su ukrali trolu,a taj drugi slučaj je bio sa trolom gr.broj 49 kojoj je bila isključena pumpa volana pa nisu mogli da smotaju u Uzun Mirkovu pa su produžili prema Prodavnici inače interesantno je bilo
da do dolaska Policije veliki deo garderobe je nestao iz radnje jer je i ovaj
incident bio rano ujutru kada su prodavnice bile zatvorene.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Sub Jan 09, 2010 7:42 am

danilo je napisao:Haos!

A ja sećam da je negde 99.te ukradena stara Ikača sa 16-ice. Vozač je izašao iz ne znam kog razloga, a za to vreme je uskočio otmičar povikao "Idemo ljudi" ili tako nešto slično i posle ne znam gde su ga uhvatili i dokle je vozio. Sećam se baš članka u novinama o ovom događaju.

U skorije vreme od otmica vozila JGP-a znam da su neki narkomani ukrali IK-103, sa GB 487 sa linije 72, na Zelenom Vencu, ali su ih valjda uhvatili negde na Brankovom mostu.

ukrađen je zapravo gr.br.478 sa linije 72,pričao mi je Zemunac sa linije 15 koji je išao za njima da su iznenada krenuli sa Venca sa otvorenim vratima,neki putnici su uspeli da iskoče a oni su vozili brzo i uz škripu guma su jedva savladali krivinu ispod Brankovog mosta,jedan je čini mi se uhvaćen negde kod mosta,vozač je inače zbog ovoga dobio otkaz.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Sub Jan 09, 2010 7:59 am

Sinoć opet rusvaj na Medaku:

Oko 22:40 n.n lice pod dejstvom alhohola tvrdilo je da ga je vozač autobusa gr.br.1348 sa linije 18 priklještio vratima i povredio ga u predelu glave iako je vozač tvrdio da ga nije video u zoni vrata prilikom zatvaranja istih,u znak protesta lice je stajalo ispred autobusa i nije dozvolilo da autobus krene i ostvari polazak u 22:45,u to vreme gr.br.1314 je pokušao da ga obiđe i zaglavio se pa se jedva vratio unazad
posle 10 min.došli su neki momci i pozvali vozača da vozi 1348 dalje i pripretili tom pijancu da će ga prebiti ukoliko ponovo stane ispred autobusa,dok se to dešavalo nailazi P0708 sa linije 20 kojeg sam ja preusmerio kroz trolejbusku okretnicu i obavestio putnike,vozač je polako
išao tražeći odgovarajuće mesto da stane,2 mladića su ga jurila i verbalno
napala tako da je vozač odbio da radi polazak prema Cvet.ćupriji nekako sam uspevao da smirim situaciju između tih mladića i vozača za koje je postojao delić sekunde da se pobiju dok je neko lupao po autobusu a vozač je sve vreme govorio da ,,neće da vozi,,.
Kontaktirao sam Centar da prijavim jer je situacija potpuno besmislena
ispred šaltera se okupila grupa redovnih putnika koje ja inače poznajem i
bukvalno su molili vozača da ih vozi pod izgovorom da su ti nervozni momci napustili autobus pa se na moje insistiranje vozač predomislio i sa 15 minuta zakašnjenja ostvario polazak.
Rešili smo probleme ali pijanac je i dalje stajao ispred kućice,Hitna pomoć
je odbila da pošalje Sanitet pod izgovorom da oni nisu taksi služba i da ako je lice svesno bez vidljivih povreda mora samo u Urgentni centar.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Ned Jan 10, 2010 2:18 am

Danas sam prisustvovao samoubilačkoj sceni jednog neodgovornog mladića.
Vozim se autobusom gr.br.1348 i na stanici Braće Jerković izlazi mu drugar a on ostaje u autobusu i viče mu kako treba da siđe na sledećoj,ovaj mu opet govori da treba da siđe na ovoj,u tom momentu autobus kreće uz zatvaranje vrata i taj mladić iskače iz autobusa suprotno
od smera kretanja,malo se zateturao ali je ostao na nogama.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Uto Jan 12, 2010 3:09 am

-Danas opet interesantne scene:

Pokvari se 3/20 gr.br.264 u Mirijevu a 4/20 Privatnik na Medaku,imao je problema sa vratima,25 minuta je stajao i popravljao ih,pošto će biti interval od skoro 60 minuta prema Cvetanovoj ćupriji,pošaljem privatnika da skrati do Šumica i preveze narod prema Medaku i on to učini
i dođe mi oko 18:30 pun putnika i pita me šta da radi dalje,kažem mu neka sačeka još 5 minuta tako da će biti solidan interval do dolaska 1/20
gr.br.95,učini on tako dok mu je bus bio parkiran na levoj strani okretnice
vozač je izašao da proveri vrata zadnja i nastavak priče mi priča vozač sa linije 18 koji je posmatrao događaj,dok je nameštao vrata pod inercijom autobus je krenuo sam nizbrdo,pošto je klizio polako vozač je uspeo da utrči u kabinu i cimnuo je naglo volan u levo pa je izbegao sudar sa jednim autom dok je drugi stao kada je video da je ovaj ušao u suprotnu traku.

U početnoj stanici na Medaku stoji trola gr.br.160 i čeka vuču krenula da je obilazi trola gr.br.69 koja izgubi vuču na sred puta a iza se prilepila Lasta 5832(P0106)napravi se zastoj a vozač pokušava da ga vrati u rikverc ali neće poče da gubi i napon,otkaza pumpa volana,svi okolo sviraju,istrčasmo jedan vozač i ja u nameri da ga guramo,kolega poče da diže releje ručno i trola nekako primi vuču i skloni se sputa.

jedna interesantna priča o tome kako nije razmišljao vozač profesionalac
ostavlja trolu gr.br.97 kod semafora na Medaku na ulazu u okretnicu gde
je blagi uspon što znači da trola može da se otkoči i vrati se unazad,on je
stavio klocnu ispred prednjeg točka umesto pod pogonske pozadi :idea:
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Čet Jan 14, 2010 12:02 am

Pre neki dan na Medaku.

,,Majstore mogu li da uđem van stanice,,-pita Baka vozača.
,,Bako ako uđete eksplodiraće autobus,,
,,Onda ipak da uđem,, :lol:
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Ned Jan 17, 2010 2:26 am

Ispričao mi je danas jedan Kolega da je pre neki dan Saobraćajna Policija
kontrolisala autobuse sa linije 94 na okretnici Miljakovac I .
po njegovim rečima skidali su tablice autobusima Privatnog prevoznika a na red je došao i gr.br.1111 kojem su pregledali gume koje su navodno bile u lošem stanju i našli još neke nedostatke tako da su vozaču odmah pripretili sa 18 negativnih poena da bi izbegao vozač se isključio za garažu.

Danas smo diskutovali o tome,svi smo svesni u kakvom su stanju autobusi koji nas prevoze e sada Saobraćajna Policija pri prekršaju koji se pravi bilo krivicom vozača ili ne ispravnošću vozila vozača gleda kao učesnika u saobraćaju a ne ko je vlasnik vozila kojim upravlja pa je i logično u slučaju pomenutog autobusa da će negativne bodove osvajati
isključivo vozači.
Pored toga videćemo da li će zakon kačiti i vozila JGP-a i da li će novčane kazne pored vozača dobijati i vlasnici vozila koja vrše prevoz putnika.

npr. Vozač 2 negativna poena+10 000 dinara - Firma 100 000 dinara.

Danas sam opet čuo jednu interesantnu vest a to je da vozačima JGP-a
slede 2 negativna poena ukoliko krenu iz stanice sa otvorenim vratima ili
ih u vožnji zatvaraju što je boljka mnogima.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod profa_chb » Ned Jan 17, 2010 2:51 pm

ček ček, znači tebi firma da loš bus, i ubije te u pojam totalno. 2 rešenja, samo biraš manje zlo, voziš pa te smara murija, ne voziš pa te smara firma? :roll:
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod igibgd » Ned Jan 17, 2010 3:34 pm

Pored toga videćemo da li će zakon kačiti i vozila JGP-a i da li će novčane kazne pored vozača dobijati i vlasnici vozila koja vrše prevoz putnika.

Pa nije kriv vozač što mu je pogon dao "neispravno" vozilo, ako to potpisuje GSP, PP... onda njima treba kazna...!? Mislim da u "novom" zakonu uopšte ne postoji nešto tako za te negativne poene... bar ja nisam još nigde pročitao :roll:
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 9:06 pm

Postod profa_chb » Ned Jan 17, 2010 4:55 pm

nije čovek kriv, krivi su majstori sa noćnog pregleda, valjda oni treba da provere ispravnost vozila, i obaveste nadležne da vozilo ne izlazi u saobraćaj dok se kvar ne otkloni...
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod CKD-KT4 » Ned Jan 17, 2010 4:59 pm

Onda vozač ne bi ni trebao da preuzme vozilo na početku, ako je neispravno.

Druga je stvar što firme "pritiskaju" vozače da voze neispravna vozila.
Treća je stvar što vozači ne prijavljuju ljude koji ih pritiskaju.

A potpuno je četvrta stvar što je vozač pristao da vozi u takvoj firmi. :roll: :evil:

Tako da su i vozač i firma krivi i stvar je tu jasna!

A peta je stvar je ta da je zakon u tom smislu loš, odnosno da se loše primenjuje.

I na kraju je 6. stvar da bi prebalo prethodnih 5 stvari razlikovati.
Poslednji put menjao CKD-KT4 dana Ned Jan 17, 2010 5:08 pm, izmenjena 2 puta
CKD-KT4
Student saobraćaja

Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 11:21 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije