Logo

Spašavanje trolejbusa gr.br.1-planovi i diskusije

Diskusije

Postod avramovicsasa » Uto Jun 15, 2010 1:23 am

u toku dana stiglo je 10 potpisa,priključilo se nekoliko vozača Pogona Dorćol i Novi Beograd kao i drugari sa Foruma,priključila su se i dva drugara sa Fejsbuka koji takođe prate i podržavaju akciju.
-Broj potpisa se popeo na 34 plus 7 koji su stigli preko interneta od ljudi koji zbog obaveza nisu mogli da dođu broj se popeo na 41,tokom sutrašnjeg dana još ljudi je najavilo dolaske kao i jedan broj kolega,ako sve bude dobro možda i probijemo 50-ti potpis koji je zacrtan kao neki solidni limit.

Rekao mi je jedan vozač Dorćola da je i danas Pogon posetila Ekipa Novinara najverovatnije Ekipa Politike,važno je da se priča zahuktava,vrelo interesovanje će najverovatnije sprečiti dalje skidanje delova sa našeg ,,keca,, što nam daje još vremena za borbu.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Sponzor

Postod Stefan Bgd » Uto Jun 15, 2010 1:29 am

Sale sutra ako stignem,dolazim na Medaković za potpisivanje,ako ne budem stigao poslaću ti PP sa podacima.Uglavnom računaj još minimum 3 potpisa.
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod avramovicsasa » Uto Jun 15, 2010 1:38 am

važi,drago mi je što ljudi dolaze u sve većem broju,Pojedini vozači su u početku ismejavali početak projekta ali kada su videli sve veću zaintresovanost ljudi i Novinara nekako se i oni priključuju dok ovi ometači ostaju da se smeju po strani.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod profa_chb » Uto Jun 15, 2010 8:29 am

sinoć sam prošetao malo do dorćala, obišao sam keca, bolje se drži nego 38 i 97, popričao sa portirom, koji je bio u fazonu "ma daj, uzmi ovaj 152, isti je, šta ih briga za 1" i kad sam mu diskretno objasnio da nisam ***CENZURISANO***, i da znam da je kec stariji 20 godina i da je prvi on mi reče "ma nije on najstariji, ima ovo ono...." tu sam se okrenuo i otišao :?
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Stefan » Uto Jun 15, 2010 10:28 am

sale imas jos 3 potpisa od mene
Korisnikov avatar
Stefan
Član

Pridružio se: Sub Apr 12, 2008 1:32 pm

Postod Sloba » Uto Jun 15, 2010 11:52 am

Koliko potpisa treba da se sakupi?
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod cone » Uto Jun 15, 2010 12:19 pm

Svaka čast na inicijativi! :)
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod avramovicsasa » Uto Jun 15, 2010 12:49 pm

broj potpisa je ne ograničen svaki je dobrodošao,postavili smo neki limit od 50 ali sobzirom da je akcija u toku sve do današnjeg dana do 00:00h imam utisak da ćemo preći postavljeni broj jer je interesovanje veliko.

Ukoliko se nastavi interesovanje nakon predatih prvih peticija možemo formirati i drugi krug.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Uto Jun 15, 2010 2:37 pm

obradom podataka do 14:30 sakupili smo 43 potpisa. :D :) :P 8)
avramovicsasa
Otpravnik

Postod MILMAR » Uto Jun 15, 2010 2:38 pm

Super! Baš mi je drago da akcija ide u dobrom pravcu! Valjda ćemo nešto uraditi na kraju, mada ne bih da prerano zaključujem... :D
Korisnikov avatar
MILMAR
Član

Pridružio se: Pon Sep 28, 2009 8:15 pm

Postod avramovicsasa » Uto Jun 15, 2010 3:09 pm

dobro je što je kako smo dobili informaciju zaustavljeno skidanje delova dok se 38 i 97 dalje čerupaju.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Sre Jun 16, 2010 1:55 am

-Tokom današnjeg ,,D,,dana sakupljeno je 17 potpisa to znači da smo ukupno sakupili 60 potpisa što znači da smo probili predviđeni limit :D :D :D :D :D :) :) :lol: :lol: :lol: 8)
-Sinoć u 00:25 Prva peticija sa 58 potpisa prosleđena je Direktoru Pogona Dorćol,u naredna dva dana biće prosleđena i Pomoćniku Generalnog direktora za Elektro vuču kao i Muzeju Nauke i Tehnike zato šaljite potpise sve do Petka važno je da se što više skupi,probijamo limit jer je sve veće interesovanje.

-O našim predlozima danas je izveštavao list ,,Večernje novosti,,po izjavama nadležnih u GSP-u zaključuje se da ne žele keca među muzejskim eksponatima jer je truo i rekonstrukcija bi koštala mnogo novca,kako je do pre par nedelja vozio putnike ako sada ne može da se rekonstruiše-šarena laža jer nikoga ti eksponati ne zanimaju zato sva snaga treba da se usmeri prema Muzeju Nauke i Tehnike koji za sada pružaju veliku podršku i ushićenje da se toliki broj mladih ljudi interesuje za očuvanje ovog trolejbusa i njihovu delatnost.
-Dežurna službenica iz Muzeja je za ovu akciju saznala iz novina i probaće da kontaktira Kustose koji su na odmoru da se što pre krene u pregovore sa GSP Beograd oko otkupa ,,keca,,

-Tokom dana Ponovljena je Reportaža sa Novinarkom Politike ali ovoga puta sa Fotoreporterom koja će izaći u sutrašnjoj Politici,pominjale su se i ideje o skupljanju priloga,traženje Sponzora,Kontakt sa fabrikom TROLZA
Kontakt sa Ruskom ambasadom,Banke kao sponzori bilo šta samo da se kec podigne na noge i vrati u originalno stanje iz 1979 godine.

-Možda jedina tragedija u celoj priči što su danas vozači GSP-a odbijali saradnju,neke trolejbusdžije su cinično ismejavale celu akciju ali nadam se da će kec jednog dana izaći sveže crvene boje u stilu 79-te sa starim grbom Beograda. 8)

-Kao šlag na torti drugi Eksponat gr.br.228 će biti i dalje u saobraćaju jer mu je produžena registracija.

-Politika je zaintresovana da pomogne,izveštava i ispituje i o daljim eksponatima,danas smo pričali i o proveri da li je IK-5B gr.br.1046 još uvek u Ikarbusu i o njegovom mogućem izvlačenju.

-Mi mladi danas preuzimamo brigu o budućim eksponatima koje želimo da prikažemo kao legende našim naslednicima.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Sre Jun 16, 2010 2:00 am

Šta mislite o ideji da se prepravkom šasije ZIU 9 napravi replika Fagesa?
avramovicsasa
Otpravnik

Postod CKD-KT4 » Sre Jun 16, 2010 8:46 am

Bolje da se uzme neka FAP-ova šasija. :wink:
CKD-KT4
Student saobraćaja

Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 11:21 pm

Postod profa_chb » Sre Jun 16, 2010 8:58 am

super, uspelo je :D

što se tiče drugog kruga, mislim da bi bilo poželjno da se okupimo i da na više mesta organizujemo celu stvar :idea:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije