Evo ga fotografisani članak o ,,kecu,,koji je objavljen u nedeljniku ,,Vreme,,.
Nisam zadovoljan drugom polovinom članka jer je stvar skroz ispuštena
pre svega ne znam da li su novinari to sami zaključili ili im je neko iz GSP-a rekao ovu nebulozu o tome da se od Muzeja odustalo zato što se veliki broj putnika švercuje u vozilima GSP-a,to je apsurdno,ideja o Muzeju da podsetimo intezivirana je 1982 godine od kada su se čuvala vozila,mašine
alati itd.koji bi jednoga dana bili u stalnoj postavci budućeg muzeja GSP Beograd,1992 godine na 100-godišnjici GSP-a u Gornjem Depou je bila postavka.
Tokom 90-tih godina zbog velike krize koja je trajala gotovo jednu deceniju nije bilo govora da se stvara muzej u vremenu kada ljudi nisu imali da jedu,u periodu oporavka od 2000 godine do danas Muzej se više i ne planira unutar GSP-a jer više i nemamo ljude koji se time bave jer je većina zaslužnih otišla u penziju.
Druga polovina priče o ,,kecu,,je zamračena problemima pada broja prodatih karata zbog kojeg GSP pati poslednjih meseci a i priča je gotovo
nelogična da kada bi svi plaćali karte,Muzej bi se izgradio mislim ako se muzej planira za to se odvaja novac ili traži pomoć grada ili se uzima kredit.
Još mi nije jasna ona prozivka na kraju u tom članku,da li je to upućeno nama?,da li mi osuđujemo GSP ili mu pomažemo našom akcijom za koju su se nadležni u GSP-u zahvalili,da li smo mi ti koji trebamo da preispitamo mentalitet.
pažljivo prostudirajte članak.