Logo

Autobuske nesreće

Sve što je vezano za autobuse, a ne spada u kategorije iznad.

Postod Sashco » Ned Maj 25, 2008 11:33 am

Dve nesreće juče u vozilima javnog prevoza

Ispao iz autobusa na liniji 45 pa preminuo

Izvor: Blic
Autor: D. K. - B. P. | 25.05.2008 - 00:02

Penzioner Milija Radulović (70) preminuo je juče u Urgentnom centru od teških povreda glave zadobijenih prilikom pada iz autobusa. Nesrećni čovek vozio se autobusom „Beobusa“, koji je saobraćao na liniji 45, i u toku vožnje ispao kroz zadnja vrata u ulici Tošin bunar kod broja 90.

Po rečima vozača, vrata su bila zatvorena pa je isključio mogućnost da se nesreća dogodila zbog njegovog nemara ili neispravnosti vozila.
Nesreća se dogodila oko 17 i 30 kada su se, iz nepoznatih razloga, zadnja vrata autobusa otvorila, a Radulović, koji je pored njih stajao, ispao na pločnik i tom prilikom zadobio teške povrede.
Nesrećni čovek je prebačen u Urgentni centar, ali je u toku reanimacije preminuo. U GSP-u se sinoć posle 20 časova dežurni dispečer nije javljao na telefon, pa nismo mogli da proverimo kako je došlo do nesreće.
Iz drugog autobusa, na liniji 26, juče nešto iza podneva, ispale su dvogodišnja devojčica i njena baka. Devojčica je lakše povređena, a njena baka prošle je bez povreda, a nesreća se dogodila dok su izlazile iz autobusa 26 na stanici preko puta hotela „Moskva“ na Terazijama.
Prema rečima očevidaca, baka sa unukom u naručju krenula je da izađe iz autobusa, vozač to nije registrovao, odnosno nije video da one još nisu napustile vozilo, pa je naglo krenuo sa stanice. Zbog toga su, kažu očevici, baka i unuka ispale iz autobusa na trotoar. Devojčica je tom prilikom zadobila lakše povrede po kolenima i posekotinu na obrazu, dok je baka, koja je pala preko unuke ostala nepovređena.
Devojčica je kolima Hitne pomoći prebačena u Dečiju bolnicu u Tiršovoj. Međutim, kako saznajemo u ovoj bolnici, devojčica kod njih nije primljena.
U Gradskom saobraćajnom su nam rekli da dispečeri nisu obavešteni o ovoj nezgodi, iako je vozač dužan da takav slučaj prijavi.

http://www.blic.co.yu/beograd.php?id=42978
Image
Korisnikov avatar
Sashco
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 2:59 pm

Sponzor

Postod profa_chb » Ned Maj 25, 2008 12:42 pm

pa ***** ga ćoravog, koji ***** im služe ogledala!!! izvinjavam se zbog rečnika ali morao sam
Molim da pazite na rečnik!
Sloba
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Sashco » Ned Maj 25, 2008 4:43 pm

Sudar teretnog kamiona i autobusa kod Doboja

Detaljnije
http://www.pressonline.co.rs/vest.jsp?id=37294&sectionId=39
Image
Korisnikov avatar
Sashco
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 2:59 pm

Postod profa_chb » Ned Maj 25, 2008 4:51 pm

ok, paziću na rečnik, ali zar vozač nije dužan da proveri sva odledala pre nego što zatvori vrata, i tek onda krene?!
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod milos265 » Ned Maj 25, 2008 4:56 pm

Nemoj tako olako optuzivati vozaca! Ne mozes verovati kakva se cuda dese u samo delicu sekunde :cry:
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod profa_chb » Ned Maj 25, 2008 4:59 pm

pa tu si upravu, ali kako je mogao da krene ako su vrata otvorena?
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod milos265 » Ned Maj 25, 2008 5:53 pm

Nije to sigurno smisljeno uradio, a sta se tacno desilo to mogu znati oni koji su bili u busu.
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod lav » Ned Maj 25, 2008 10:45 pm

Sashco je napisao:Sudar teretnog kamiona i autobusa kod Doboja

Detaljnije
http://www.pressonline.co.rs/vest.jsp?id=37294&sectionId=39

Da juče oko pola 3 na kamionu prošla sudarena setra 216 hds iz pravca Sarajeva prema Brodu mislim da je bila na vještačenju.Od autobusa nije ostalo nista,koliko sam uspjeo vidjeti autobus je u vlasništvu firme Lampalo tako nešto nisam siguran.Samo mi nije jasno kako se izvuko vozač autobusa pošto je sjedio veoma nisko :?: :(
lav
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 3:37 pm

Postod sanos_a » Ned Maj 25, 2008 10:48 pm

poradi toa so sedel nisko se spasil oti ako sedese povisoko kabinata od kamionot mi ide pravo na glava
Image
Prof. Dr. Sanos Avtobusovski redoven profesor na univerzitetot AUTOBUSI.NET
sanos_a
Član

Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 11:40 am

Postod s215hdh » Pon Maj 26, 2008 6:34 am

Strasno.. Jezivo... Mozda ga je spasilo upravo to sto je nisko sedeo... Sav sam se najezio... :(
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod s215hdh » Pon Maj 26, 2008 6:35 am

profa_chb je napisao:pa tu si upravu, ali kako je mogao da krene ako su vrata otvorena?

Sve je moguce... Sto kaze Milos sve se u delicu sekunde desi, a nemoj biti jedan od onih koji uvek prvo okrive vozaca. Jer to nije tako.
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod Jovan » Pon Maj 26, 2008 7:01 am

Mislim da ga je vise udario sa strane nego naprijed, a autobus je firme Krolo iz HR
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod s215hdh » Pon Maj 26, 2008 10:59 am

Jasta, ali ako je krenuo da bezi u stranu, mozda je covek i skocio od volana. Verujte u takvim trenucim covek instinktivno skace da sebe zastiti. Ja sam to doziveo, doduse sedeci na suvozackom mestu jednom, skocio sam u prolaz sa sedista, jer sam mislio da je smo u kamionu. To bese u feniksu u 417, izleteo direkt ispred nas neosvetljeni kamion sa prikolicom, a mi smo isli oko 70 koliko je ogranicenje i bilo, ja sam skocio, ali je Rade uspeo da ga obidje, na koji nacin, ne znam, ali jeste uspeo...
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod cone » Pon Maj 26, 2008 2:24 pm

U Sidneju u Australiji je izleteo gradski bus sa kolovoza i zamalo izbegao tragične posledice.

Image

Image
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod Sloba » Pet Jun 06, 2008 12:55 pm

Nažalost, za ovu temu uvek ima nešto da se doda:
Ovo su malo starije nesreće:

Četrdesetdvogodišnji vozač autobusa poginuo je oko 2 sata ujutro na 255. kilometru autoceste Zagreb-Lipovac kod Sikirevaca, nakon što ga je pregazio autobus bugarskih registracijskih oznaka. Vozač je, naime, zaustavio svoj autobus kako bi pomogao autobusu crnogorskih registracijskih oznaka u kvaru. Dok je postavljao signalizaciju u zaustavnoj traci na njega je naletio drugi autobus. Vozač, inače, građanin Srbije, preminuo je na licu mjesta, priopćeno je iz PU brodsko-posavske. Bugarski autobus prevezen je u stanicu na izvanredni tehnički pregled.

30.11.2007

Na putu iz Bosne i Hercegovine prema Poljskoj s ceste je sletio poljski autobus s 50 putnika. Nesreća se dogodila na sjeveru Mađarske oko 5.30, a autobus se prevrnuo na bočnu stranu. Jedna žena je poginula, a 11 osoba je teže ozlijeđeno. S lakšim je ozljedama u bolnicu prebačeno 17 putnika. Na mjesto nesreće upućena su dva helikoptera te 15 vozila Hitne pomoći.

U policiji vjeruju da je jedan od vozača najvjerojatnije zaspao za volanom, s obzirom da u nesreći nije sudjelovalo nijedno drugo vozilo.

16.06.2007.

AMAN, Jordan - Najmanje su 23 osobe poginule kada se turistički autobus na sjeveru Jordana u subotu sudario s cisternom koja je prevozila vodu. Do nesreće je došlo na autocesti oko 90 kilometara sjeverno od glavnog grada Amana. Nakon sudara, autobus pun uglavnom jordanskih turista prevrnuo se i survao u provaliju.

Prema informacijama lokalnih medija, ozlijeđene su 33 osobe, a u akciji njihova spašavanja sudjelovalo je više od 300 ljudi. Uzroci nesreće zasad nisu poznati.

27.01.2008.

Snažna eksplozija raznijela je policijski autobus u vrlo gusto naseljenom kvartu Kabula. Poginulo je najmanje 35 ljudi, a veći broj je ozlijeđen. Autobus je bio u vlasništvu lokalne policijske akademije, a prevozio je nekoliko budućih policajaca. Eksplozija se mogla čuti u cijelom Kabulu. Riječ je o najsmrtonosnijem napadu od pada Talibana.

Šef lokalne krim policije za eksploziju optužuje al-Qaidu koju naziva najvećim neprijateljem mira u Afganistanu. Zasad još nije jasno je li napad samoubilački ili je bomba bila podmetnuta.

17.06.2008.

Na pružnom prijelazu u Yari, mjestu oko 800 kilometara jugoistočno od kubanske prijestolnice Havane, vlak se zabio u autobus. Na mjestu je mrtvo ostalo 28 ljudi, a još 73 ih je ozlijeđeno. Prema bolničkim izvorima, 15 ljudi je u kritičnom stanju. Kubanske su vlasti pokrenule istragu o uzrocima ove tragedije koja je šokirala naciju.

07.10.2007

Kod Širokog Polja u blizini Đakova prevrnuo se autobus koji je navijače nogometnog kluba Osijek prevozio u Split gdje su trebali gledati utakmicu Hajduk-Osijek koja je zakazana za večeras u 20 sati. Prema prvim informacijama, ozlijeđeno je oko 15 ljudi. Svi su prebačeni u Kliničku bolnicu Osijek gdje je utvrđeno da se radi o lakšim ozljedama. I ozlijeđeni i oni koji su prošli bez ozljeda odlučili su da ipak neće ići na večerašnju utakmicu.

Nesreća se dogodila na državnoj cesti kod križanja za Tomašance. Promet teče obilazno. Doznaje se da su u nesreći sudjelovala tri vozila. Autobus je navodno okrznuo vozilo koje je nailazilo iz suprotnog smjera. Vozač je tada izgubio nadzor, autobus je sletio u obližnje kukuruzište i prevrnuo se na bok. Još nije jasna uloga trećeg vozila u nesreći. Policijski očevid je u tijeku.

Jučer se kod Karlovca prevrnuo splitski autobus koji je iz Beograda prevozio srpske turiste. Dvije su žene poginule, a 36 ljudi je ozlijeđeno. Najvjerojatniji uzrok je prebrza vožnja.

11.08.2007.

Na autobusnom ugibalištu u Držićevoj ulici u Zagrebu, noćas je izgorio autobus. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Prema prvim informacijama zagrebačke policije, nesreća se dogodila oko 3 sata, a uzroci požara još uvijek nisu poznati. Očevid je u tijeku.

01.12.2007.

Na križanju Slavonske avenije i Čavićeve ulice u Zagrebu oko 7.30 došlo je do sudara autobusa i kamiona. Autobus je prevozio 37 putnika, djecu u dobi od 11 do 16 godina koja su trebala ići u Mađarsku na trening za mačevalačko natjecanje i njihove trenere. Lakše je ozlijeđeno 14 djece, a u bolnici su s težim ozljedama završili i vozač autobusa odnosno kamiona.

Do nesreće je došlo kada je autobus naletio na kamion koji je ušao u križanje bez propuštanja vozila iz suprotnog smjera. Protiv vozača bit će podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće.

27.07.2007.

Protiv 42-godišnjeg vozača autobusa iz kojeg su kod Frkljevaca pored Požege ispale dvije djevojčice, od kojih je jedna zbog teških ozljeda preminula, policija je Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom iz nehaja.

Prema nalazima vještačenja kobnog autobusa, vozač je, mijenjajući u petu brzinu, pritisnuo gumb za otvaranje vrata, nakon čega su djevojčice ispale.

06.10.2007.

Izvor RTL Televizija
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Autobusi generalno