Sinoć me je na 16/47 vozio FAP A537 sa GB 114. Ide on, vidim ga ja iz daljine, pogledam na 47-ici je, ja bio na Banjici na stajalištu "Paunova", reko idem njime nema veze, jes da je kanta, ići ću njime, a pobegao mi moj omiljeni GB 185 sa 4/48, nekih 20-ak minuta pre ovog GB 114.
Međutim kad sam ušao u njega bio sam prijatno iznenađen, jer u opšte nije u tako lošem stanju kao što sam ja očekivao. Na primer, veoma miron prešaltava što je retka pojava na Fapovima, čak se ne oseća ni kada prebacuje iz prve u drugu, motor mirno radi i nije toliko bučan u prednjem delu. Jedino se oseti cimanje i lupnjava prilikom kretanja i dosta se osećaju rupe i kolotrazi duž Bulevara Oslobođenja, jes da tamo asfalt i nije nešto posebno, opet se s Mećkom to toliko ne oseća. Znači Fapčina malo ljulja, ali nije ništa spektakulartno.
Ima "KIENZLE-ov" tahograf, ali ne radi ni brzinomer, ni obrtomer, ni sat, pokazivač za gorivo je neispravan, termometar radi, i držao je temperaturu na nekih 85 stepeni, manometar za pritisak ulja radi i tu je sve u redu, manometri za pritisak vazduha rade, pritisak na oba kola nekih 7,5-8 bara, rade manometri i za pritisak u cilindrima.
Pozdrav