Logo

Pogon "Dorćol" (06.04.2008. - 08.10.2012.)

Stare i zaključane teme

Postod avramovicsasa » Ned Maj 25, 2008 12:46 am

Jos po neki Grk ima Ruski kompresor koji kada crkne bice zamenjen domacim,inace znate li da je Grk gr.br.80 dobio prvi domaci kompresor.
Domaci kompresor steti trudnicama koje ne smeju da sede na sedistu ispod kojeg je kompresor,imali smo zalbi na to.
Ako uskoro udjemo u EU svi ZIU moraju da se iseku ili da se menjaju kompresori,da tako ne mora da bude je primer i trole gr.br.93 koja je sa
Remonta dosla dobro upakovana da taj kompresor nije smetao.
Sto se tice modela 201 kod njega je kompresor pozadi a ima i dobru izolaciju pa nije strasno,modeli 321 i 333 nose domace kompresora pa je
kod njih zvuk podnosljiviji jer je to jos uvek novo.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Sponzor

Postod CKD-KT4 » Pon Maj 26, 2008 1:39 pm

avramovicsasa je napisao:Sto se tice modela 201 kod njega je kompresor pozadi a ima i dobru izolaciju pa nije strasno,modeli 321 i 333 nose domace kompresora pa je
kod njih zvuk podnosljiviji jer je to jos uvek novo
.

Ovo nisam znao. Sale, zar naši majstori ne mogu da stave neku gumu ili nešto slično kao izolaciju?
CKD-KT4
Student saobraćaja

Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 11:21 pm

Postod avramovicsasa » Pon Maj 26, 2008 8:47 pm

pazite obicno se stavlja gumena obloga oko kompresora da ne bi pravio buku a stiropor se postavlja izmedju limarije i panel ploca kako bi se putnicki salon zastitio od buke.
Sada prilikom demontaze kompresora skida se obloga ili ista istruli i ne postavlja se nova u vecini slucajeva kompresor dodiruje sasiju i tako prenosi vibraciju na celo vozilo.
To je ne ozbiljno ne znam kako moze neko da uziva u tom haosu imali smo pre dve godine slucaj sa trolom gr.br.84 sa linije 21 gde je visokonaponski kabl probio negde i oslonio se na sasiju koja je izazvala strujni udar koji je proizveo takvu eksploziju da je od sile izbio sediste koje je stajalo iznad.
Verovatno znate da na trolejbusima i tramvajima postoji uredjaj koji se zove ,,Maksimalni napon,,koji izbija u takvim situacijama da ne bi doslo do paljevine vozila,eksplozije i samim tim i povrede putnika.
Slazem se sa idejom o otkupu polovnih trolejbusa iz Austrije pokazali su se dobro u saobracaju samo steta sto nema delova inace Svajcarska je
predprosle godine iskljucila u jednom od gradova trolejbuski podsistem a
imali su niskopodne NEOPLAN-e to bi bio dozivljaj da su kupili,vozila nisu
bila starija od 5 godina.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod danilo » Pon Maj 26, 2008 9:06 pm

Pa jel taj uređaj maksimalni napon ustvari kit aparat, koji se uključuje preko prekidača kontrola struje :?:
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod danilo » Uto Maj 27, 2008 10:34 pm

Vozio sam se danas trolejbusom na liniji 41 garažni broj 152, od instrumenata mu ne radi:brzinomer, manometar za prednje kočiono kolo i drugi ampermetar :!: E, sad da li bi neko mogao ponovo mogao da mi objasni ovaj drugi ampermetar, Stefan mi je rekao da je to pumpa volana, a danas je stalno na njemu amperaža bila na 0, jedimo se na nekim mestima na par sekundi čuo vazduh i amperaža je skakala na oko 100A :?: :!: :? :? :? :? :? :? I ,alo aam gledao onu kutiju kontrola izolovanosti trolejbusa, one lampice U< i U> znače napon, manji. veći od, ona munja verovatno havarija, onda K.S. verovatno kontrola struje, ali ima ih još koje nisam provalio, pa bih molio, ako neko zna bilo šta o tome da mi kaže :!: :wink: :wink:

Puno pozdrava :!: :wink: :D 8) 8) 8) :wink: :wink: 8) :D :D
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod Stefan Bgd » Uto Maj 27, 2008 10:41 pm

Nije mu ispravan taj drugi ampermetar,cim je on sa 0 skakao na 100 komada,nije bas u ispravnom stanju.Za kontrolu izolovanosti treba jos malo detaljnije da nadjem,pa cu ti sve detaljno objasniti. :) :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod avramovicsasa » Sre Maj 28, 2008 12:09 am

Maksimalni je uredjaj koji izbija odnosno iskljucuje vozilo usled kvara,kratkog spoja i kada se u vozilu pojavi struja veca od 24V to je nesto poput Kursusa koji izbija po stanovima,ja se bas ne razumem detaljno u struju i te razne mehanizme ali to cemo morati da pitamo nekog strucnjaka.
KIT aparat je nesto drugo on bi trebao da pisti kada trolejbus pocinje da elektrizira ali kod starih vozila on je ne ispravan,niskopodni obicno izgube
vucu kada je aktiviran KIT aparat.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Sre Maj 28, 2008 12:11 am

drugari treba mi mala pomoc ukoliko ste u mogucnosti slikajte trolu gr.br.76 sa ovom novom reklamom posto nigde ne mogu da je nadjem.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Senke » Čet Maj 29, 2008 2:02 am

Opet se ja provozah sa mojim omiljenim trolejbusom (g.b. 59) predzadnji polazak sa Studentskog trga, kada na Trgu Republike iz suprotnog smera nailazi drugi G&S(g.b. 53) na kojoj liniji je radio ne znam ali baš sam se iznenadio što ga vidim. Možda je išao za garažu.
Senke
Član

Pridružio se: Ned Apr 06, 2008 12:17 pm

Postod avramovicsasa » Čet Maj 29, 2008 8:07 am

gr.br.53 radi predposlednji polazak iz Cingrijine na lin.40 u 22.40 pa se sa
Banjice negde oko 23.15 iskljucuje za garazu trasom linije 41 verovatno je radio tako kada si ga video.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Sub Maj 31, 2008 7:53 am

Juče sam bio u Pogonu Dorćol i video sam par interesantnih stvari,
rashodovane trole 39,48,54,110 su isprevrtane i čekaju seču,68 je prefarban u narandžastu boju sa belim motkama izgleda kao nov,120 rađena limarija,49 bez levog zadnjeg stakla parkiran kod Menze izgleda da je u postupku za rashod,57 prešlepan kod Menze a ne ispravni bez branika stoje 178 i čini mi se da je onaj drugi bio 169 nisam siguran.

Što se tramvaja tiče 630 je sklonjen izgleda da je na kompletiranju ali su
zato doterali i rasturili 607,pridružio im se i 230 koji je raščerupan,poslaću
Stefanu slike da ih postavi na forum.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Marko » Pon Jun 16, 2008 9:51 pm

Imagelin 21 gbr 102
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod Marko » Uto Jun 17, 2008 9:22 pm

Image
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

Marko
Član

Postod Marko » Čet Jun 19, 2008 10:17 am

Image

Marko
Član

Postod Sloba » Čet Jun 19, 2008 10:24 am

Koliko u Beogradu ima ovih Trolzi?
Ja sam u subotu video jednu nandžarasto-plavu.
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Arhiva