Skarabudžena tabla, volan sa gradskih Volvo B9L a na sve to ide i automatski menjač. Još ako i u tom menjaču ima 4 brzine....

Sloba je napisao:Universo je naspram ovog Coach of the Year.![]()
Skarabudžena tabla, volan sa gradskih Volvo B9L a na sve to ide i automatski menjač. Još ako i u tom menjaču ima 4 brzine....![]()
![]()
![]()

Se7en je napisao:10 automatskih brzina i 3 manuelne (vidis na slici gde ima D, N, R, 1, 2, 3)Sloba je napisao:Universo je naspram ovog Coach of the Year.![]()
Skarabudžena tabla, volan sa gradskih Volvo B9L a na sve to ide i automatski menjač. Još ako i u tom menjaču ima 4 brzine....![]()
![]()
![]()

Sloba je napisao:Se7en je napisao:10 automatskih brzina i 3 manuelne (vidis na slici gde ima D, N, R, 1, 2, 3)Sloba je napisao:Universo je naspram ovog Coach of the Year.![]()
![]()
![]()
Nope, kod automatskih menjača postoje ta tri dugmeta (ponekad dva) i ovako to ide:
1-samo prva brzina
2-prva i druga
3-prva, druga i treća brzina
D-sve brzine
![]()
![]()
![]()
Samo još da vidimo koliko ima brzina ukupno i to je to.

Sloba je napisao:I-Shift ima četiri pozicije od dole na gore: Reverse, Neutral, Automatic, Manual a kod kamiona ima i Low (kada ide uzbrdo).
Kod ovog autobuskog ima 12 brzina ali u Automatic menja isto kao na Manual (pusti gas, promeni brzinu, da gas iako držiš gas)
Kod kamionskih, ja mislim da je u opticaju i 16-brzinac.![]()
E/P dugme je baš tako kao što si rekao (Economy/Power) a na vrhu ručice menjača je dugme Fold koji kad pritisneš, možeš da spustiš niže od Reverse pozicije. To radi samo u Neutral modu. Sa strane su dugmići + i - koji služe pri Manual modu, a za promenu položaja ručice služi dugme sa zadnje strane ručice. Nadam se da sam malo pojasnio.

Sloba je napisao:Nema na čemu, verovatno i nisi mogao da vidiš jer je to dugme za menjanje brzina okrenuto ka vozaču.![]()
Da li možda znaš koliko Merkavim ima brzina?

Povratak na Prevoznici iz centralne Srbije
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 7 gostiju