Logo

Neoplan ili Setra !?

Sve što je vezano za autobuse, a ne spada u kategorije iznad.

Postod joza » Sub Jun 26, 2010 12:50 am

Baš, ispade Neoplan kršina nevidjena
Korisnikov avatar
joza
Član

Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 1:54 am

Sponzor

Postod crobus » Sub Jun 26, 2010 10:01 am

Kvalitetom Neoplan ne može parirati novoj Setri i Mercedesu, ali zato ima bolje motore.. A ovi svi koji ovdje drukaju za S400 zašto ne spominju nikad Travega koji je ustvari blizanac S400HD??

A što se Volva tiče moraju oni još puno žganaca pojesti da bi ulovili Neoman i Evobus, pogotovo što se tiče kvalitete izrade, 9700 i 9900 u novim izdanjima imaju problema ko u priči, od elektronike, prokišnjavanja, hrđe...
crobus
Član

Pridružio se: Sre Jul 16, 2008 7:31 pm

Postod s215hdh » Sub Jun 26, 2010 5:49 pm

Niko nije rekoa da je krsina.

Posle Setre, uvek bih uzeo Neoplan pa Mercedes :D
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod joza » Sub Jun 26, 2010 8:26 pm

Pozdrav druže,
nisi ti rekao ali neki jesu, i to nisam izmislio, nego su neki članovi napisali gore....
mislim da je neozbiljno uporedjivati neki bus star 20 i kusur godina sa konkurencijom sličnog godišta i reći da se ion često kvari...a svaki od njih je za tih 20 i kusur godina promenio minimum 5 vlasnika i prešao min 2 milje km....
Ko zna koji je gazda kako održavao tog Neoplana?
Pa nećete mi valjda reći da će Setra biti nekvarljiva ako je dobije neki majmun od gazde i oleši je totalno?
To zavisi od vlasnika i kvarovi ili mane tih autobusa su relativna stvar.
Eno u oglasima Setri koje su leševi teški. Kako to da nisu u DOBROM stanju kada su neuništive?
Znači da je to od primerka do primerka.
Imaš TAM 90 godište koji je bolji od neke Setre 90 god. Gazda ga bolje čuvao.
I to sad znači da je TAM bolji? Mislim :roll:

Uporedjenje ima smisla sada kod novih buseva i tu mogu da se složim da je Setra verovano utegnutija i kvalitetnija, a Neoplan ima bolje motore i dizajn....a i to je stvar ukusa.

Kod nas je Setra kao Golf II. čuli ljudi da je neuništivo pa svi kupuju. U Hrvatskoj i Bosni ima više Neoplana nego kod nas.
To je naš mentalitet. Kad bi se Golf II još proizvodio, mi bi to kupovali bez obzira kao izgleda i dali ima lep dizajn.
Korisnikov avatar
joza
Član

Postod s215hdh » Ned Jun 27, 2010 12:12 am

A nemoj tako ni ti, brate... da poredis Setru i golf II koji je neudobna i tvrda kanturina od koje su Srbi napravili mit.

Tacno je, sve zavisi kako je koji bus odrzavan, to sve stoji. Evo ti gro ljudi koji kazu da su Setra i Neoplan tu, al je Setra udobnija. ali ja Neoplan postujem uvek kao autobus. Ovo je stvaar vec toliko sitnih razlika da tu pobedjuje samo individua. Mada, iskreno, Setra je meni uvek ispred, jer je meksi auto, i to za put znaci mnogo. Kao vozac, kazem, lakse je terati Neopalan po krivincinama i gde ima kolotraga nego Setru, pogotovo moju HDH, koju i visina tu sputava i prateca... jer je tvrd auto, al opet ni ne ides na trke da ga vitlas... pa opet ide Setri na ruku!
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod joza » Ned Jun 27, 2010 1:02 pm

Ha, ha , pa dobro nisam ni ja mislio da pravim uporedjenje po udobnosti, mislio sam čisto kao proizvode koji su ostavili utisak kao ikone.
Naravno, ja se opet slažem sa tobom da je Setra verovatno udobniji autobus, pa ti si to i vozio pa znaš,tu nema spora.
Ali komentarisati da se vozilo u xy Neolana a nijedan nije noviji od 2002 god, garant, i kako su svi bili krševi i kvarili se na svakih 5km, je neozbiljno. Tu se i ti slažeš sa mnom.
Korisnikov avatar
joza
Član

Postod Mitrovcanac » Sre Sep 22, 2010 3:45 pm

Doslo je vreme da se i ja odlucim.

N E O P L A N

ali da se zna da i Setru veoma cenim i postujem.
Korisnikov avatar
Mitrovcanac
Član

Pridružio se: Pet Maj 07, 2010 2:41 pm

Postod shakal » Sre Sep 22, 2010 4:37 pm

o tome da li je bolji neoplan ili setra moze se ja mislim raspravljati godinu dana i ni tada ne bi smo ustanovili koji je bolji po iznetim argumentima! razlog je taj sto svako ko daje argumente neoplanu ili setri ne iskljuci pri tom svoj subjektivizam! tako da onaj ko voli neoplana hvalice samo njega, ko voli setru hvalice samo setru... i tu prepucavanjima nema kraja. Nema spora da su i neoplan i setra i MB odlicna vozila.
Moj subjektvizam kaze da je setra najbolja. :D :D :D :D
Eh da je B-2 Spirit off Misuri stvarno pao u Spacvanske sume...
shakal
Član

Pridružio se: Uto Avg 05, 2008 10:19 pm

Postod Mitrovcanac » Sre Sep 22, 2010 7:51 pm

shakal je napisao:Nema spora da su i neoplan i setra i MB odlicna vozila.

Slazem se, ali bi dodao tu jos nekoliko marki autobusa, npr. MAN, Irizar, VanHool...
Korisnikov avatar
Mitrovcanac
Član

Pridružio se: Pet Maj 07, 2010 2:41 pm

Postod Jovan » Sre Sep 22, 2010 8:21 pm

Mitrovcanac je napisao:
shakal je napisao:Nema spora da su i neoplan i setra i MB odlicna vozila.

Slazem se, ali bi dodao tu jos nekoliko marki autobusa, npr. MAN, Irizar, VanHool...

Ne bih se slozio, Man i Setra su po udobnosti nebo i zmelja, Irizar ima slabiju zavrsnu obradu, a Van Hool mozda novi nisam se vozio, ali stari Van Hool nije ni blizu npr. Setre 300.... Mislim nisu to losi autobusi, ali ne mogu u konkurenciju sa Setrom

Uglavnom svi sa kojima sam pricao kazu da je Setra 300 bez konkurencije, od aktuelnih modela Setra 400 je najbolja medju konkurencijom, ali nije ponovila toliki kvalitet kao 300.
A Setru 200 je vec tesko naci dobru, pa da ne raspravljamo
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod s215hdh » Čet Sep 23, 2010 7:09 am

Serija 200 je neprevazidjena. Meksa je udobnija od serije 300. I nije tesko naci dobru, ima i te kako odlicnih primeraka i to mnoooogooo!
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod milos265 » Pon Sep 27, 2010 9:22 am

s215hdh je napisao:A nemoj tako ni ti, brate... da poredis Setru i golf II koji je neudobna i tvrda kanturina od koje su Srbi napravili mit.

Tacno je, sve zavisi kako je koji bus odrzavan, to sve stoji. Evo ti gro ljudi koji kazu da su Setra i Neoplan tu, al je Setra udobnija. ali ja Neoplan postujem uvek kao autobus. Ovo je stvaar vec toliko sitnih razlika da tu pobedjuje samo individua. Mada, iskreno, Setra je meni uvek ispred, jer je meksi auto, i to za put znaci mnogo. Kao vozac, kazem, lakse je terati Neopalan po krivincinama i gde ima kolotraga nego Setru, pogotovo moju HDH, koju i visina tu sputava i prateca... jer je tvrd auto, al opet ni ne ides na trke da ga vitlas... pa opet ide Setri na ruku!

I onda neko kaze da Dule nije tolerantan!? :wink:
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod s215hdh » Uto Sep 28, 2010 9:01 am

Ziveo govornik :D
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod alexandargh » Uto Sep 28, 2010 9:11 am

Nema svrhe porediti dve vrhunske marke koje su podjednako dobre i kvalitetne u svakom pogledu, samo je stvar onoga ko šta više voli. To je kao da se porede BMW i Mercedes, jednostavno neko više voli BMW.

Kao što prethodno rekoh, nema svrhe porediti, ali kada bih morao/mogao da biram, onda Setra. :D
Korisnikov avatar
alexandargh
Član

Pridružio se: Uto Jun 08, 2010 11:36 pm

Postod NebojsaNis » Čet Sep 30, 2010 10:18 am

Dobri su i Neoplan i Setra, ja sam pre za Setru jer za Neoplane nešto mnogo i ne znam, kad bi imao da biram radije bi uzeo Setru ili Mercedesa ali pošto se ovde govori o Setri i Neoplanu onda Setra. Neoplanovci ne mojte da se ljutite ipak je Setra Setra. :D
NebojsaNis
Član

Pridružio se: Sre Dec 23, 2009 1:11 am

PrethodniSledeća

Povratak na Autobusi generalno