Logo

Vozacke priče :::: anegdote, problemi, nezgode

Sve što je vezano za autobuse, a ne spada u kategorije iznad.

Postod Aleks_BGD » Čet Feb 11, 2010 12:31 am

Jeste da nema veze sa autobusima ali ima sa voznjom.Dok sam radio u bivsoj firmi radili smo jednu akciju intervencija po Srbiji.Uglavnom su bili sitni kvarovi i redovno odrzavanje POS terminala u DISovim radnjama po 3-4 lokacije po gradu.Radilo se svaki dan od jutra do sumraka.Pa je meni tako zapala ruta Beograd-Pozarevac-V.Gradiste-Golubac-D.Milanovac-Kladovo-Negotin-Zajecar-Knjazevac-Nis-Leskovac-Vranje pa nazad za Beograd.Gotovo svakodnevna ruta od 1000km.Ali dobro se placalo pa se i radilo niko se nije bunio.Da ne duzim jedan dan negde kod Kladova zaustavi me Republicka saobracajna policija,oni se obradovali kad su videli da sluzbeni auto,taman da mi uzmu neki dinar ali nije im se posrecilo.Prvo mi je sve pregledao od signalizacije do rucne kocnice i dosao do putnog naloga.E tu je bilo zanimljivost kad je krenuo da cita kilometrazu.Tip se zacudio za malo manje od mesec dana oko 15 000 km.Prosto nije mogao da veruje,i jos pitao jel sam vozim ili imam kolegu.Ja mu kazem "kao sto vidite sam sam nema nikog".Policijac me zbunjeno gleda i neveruje,pa ode kod kolege da mu pokaze..Kaze ovaj lud,i sto je najbolje od svega toga vozio sam Yuga 1.1 VAN kao sto kolega Krle vozi.Od toga dana kako god naidjem u taj kraj,nikad me vise nije zaustavio,samo podigne palicu da me pozdravi i to je to.
Kad se setim ceo dan na putu,dodjem kuci da se istusiram,presvucem odspavam 3-4 sata i opet na drum.Secam se da sam jednom mesecno obavezno isao na redovan servis.Ljudi u Zastavi nisu mogli da se nacude za kilometrazu.Ali eto tako je bilo...Ali bese dobro,solidna plata,dnevnice...ihhh svaki dan novi grad,novi ljudi,nikad ti ne dosadi..

Za godinu i 9-10 meseci koliko sam radio kod njih iza sebe sam sam ostavio oko 270 000 km..
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Sponzor

Postod joza » Čet Feb 11, 2010 12:48 am

svaka čast druže, pa ti napravio veću kilometražu nego vedćina vozača autobusa!
I to sa Yugićem!
Korisnikov avatar
joza
Član

Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 1:54 am

Postod Aleks_BGD » Čet Feb 11, 2010 12:53 am

joza je napisao:svaka čast druže, pa ti napravio veću kilometražu nego vedćina vozača autobusa!
I to sa Yugićem!

U to vreme (2007-2008) gazda je dobro stajao.Imao je saradnju sa neko domacih banaka,koje su dobro placale.Nov vozni park,call centar koji je dezurao 0-24h,dobro obucene ljude.Nas 7-8 je pokrivalo celu Srbiju bez problema i sto je najbitnije plata je bila solidna a i jos bonus dnevnice,pa kad se nakupi na kraju meseca,ihhh puna kapa...Svako je duzio auto,imali smo redovan servis ma posao i uslovi koji se retko srecu...Ali kasnije vremenom kriza je ucinila svoje,zadnjih godinu dana lose im krenulo,pa je i posao stao,znas i sam kako to ide..
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod 4.decembar » Ned Nov 21, 2010 5:10 pm

Imam i ja jednu anegdotu, koja vam sigurno nece biti zanimljiva ali ajde da je stavim :lol:

Prije neki dan sam vozio radnike MLAZMATIKA iz Kacareva, i prvo sto mi se desilo, momak koji pravi table sa linijama, zeznuo je stvar i umjesto MLAZMATIK napisao MAMLAZMATIK, i onda je nastala zajebancija... A u CG se inace ne smiju voziti vanredne ture bez oznake za koju firmu ili agenciju vozite... A ovi su radnici mislili da se ja sa njima zajebavam pa sam to stavio :lol:

A druga stvar sto mi se desila, ukrali su mi rotkape sa 0 303 :cry:
4.decembar
Član

Pridružio se: Ned Avg 29, 2010 1:24 pm

Postod shoffer018 » Čet Nov 25, 2010 9:11 pm

A kad sam vozio ekskurziju,četvrta srednje za Grčku,sa N350 465 i 464 su išli,i ja u posadi sa tada novim 480.Došli mi lepo na granicu u povratku,deca izašla,kupuju na fri-šopu sve i svašta,ja i kolega pijemo kafu,a još u Solunu smo osetili da u busu nešto ubija koliko smrdi.Nemamo pojm a da je jedna profesorka ponela ogromnu živu školjku sa sobom.Ma tražili mi,ono smrdi baš negde na sredini,ma ubija.Tek ti profesorka vadi torbu odozgo,otvara da spakuje sitnice sa fri-šopa,a starija žena bila ali sve blesava,malo udarena mokrom čarapom,celu ekskurziju nas davila samo tako sve joj smetalo.I dolazimo na makedonsku granicu ona premestila torbu napred,ona školjka ubija,i ušao makedonski carinik,i pita šta smrdi,ona kaže moja riba umesto školjka,na to će delija-pa nije ni čudo da smrdi vidi koliko imaš godina,ukiselila se već vwerovatno načisto!Mi popadali u nesvest!
shoffer018
Član

Pridružio se: Ned Jun 27, 2010 9:19 am

Postod 4.decembar » Čet Nov 25, 2010 10:02 pm

hahahahahahahahahaha
koji ludak brate mili...
imao sam i ja svakakvih ludaka po tim ekskurzijama, mada uglavnom vozim samo ekskurzije po Crnoj Gori, a proslo sam ljeto vozio za Asprovaltu, a onda za Halkidiki, nikad na kraj izaci sa njihovom policijom... A mozes misliti, za Asprovaltu isao sa 0 303 visokopodnom 8) , a za Halkidiki sa Eurolinerom... :twisted:
4.decembar
Član

Pridružio se: Ned Avg 29, 2010 1:24 pm

Postod The Dubster » Čet Nov 25, 2010 10:40 pm

hahahahahahahah joj Makedonaca hahahahaha ludi za medalju xD
Korisnikov avatar
The Dubster
Član

Pridružio se: Ned Mar 21, 2010 5:33 pm

Postod miham » Pet Apr 22, 2011 6:40 pm

a moram se i odje upisati.. :)

Par situacija sa navijacima FK Buducnost iz Podgorice,tzv Varvarima..dolazio kod mene u servis prije neki dan covjek i pricao mi anegdote..
Kaze da su momci totalni divljaci,krenuli jednom na neku utakmicu za Srbiju i sad iza njih ide neki prevoznik koji obavlja linijski prevoz takodje za Srbiju a koji ne prica sa vozacem koji vozi Varvare a pritom mu je kondukter cerka koja je dobra riba..i ovi ludaci iz autobusa ispred skinuli zadnju zavjesu i skinuli gaze i poredjali 5 guzica na zadnju sofersajbu da vide ovi pozadi(pa i cerka).. :D ovaj otac htio da se bije sa vozacem ispred,ma zvel..
jednom kad je dosao sa linije kad je vozio Varvare izbacio je 2 kolica kamena iz autobusa..!! i to jedan kamen je bio toliko veliki da nije mogao da ga nosi,nego je morao da ga kotrlja..kaze-"yebi mi oca ako znam kako su uspjeli da ga unesu u autobus,odrao sam se dok sam ga izbacio".. :)
-takodje,kad se voze navijaci,autobus je pod policijskom pratnjom pa ne smiju nidje da staju,ma ni na pauzu za pisanje..i jednom ih ovaj vozio sa autobusom bez wc-a i ovi su mu se sve pisali po autobusu..sto je najjaca fora sam vozac autobusa staje na semafore,spusta rucnu i ide do srednjih vrata i pisa se u sopstveni autobus jer ne moze vise da izdrzi..
hahahahah,kilavio sam se od smijeha.. :D
miham
Mehaničar

Pridružio se: Ned Dec 12, 2010 10:52 pm

Postod milan.nk » Pet Apr 22, 2011 7:14 pm

Posto smo otprilike u kontaktu sa istim likovima, znam o kome se radi :lol: A ne bi mu sjeo vise u autobus, nema tih para
milan.nk

Postod milan.nk » Pet Apr 22, 2011 7:15 pm

miham je napisao:a moram se i odje upisati.. :)

Koristi domaci unos, a ne da pises S umjesto Š :lol: :lol:
milan.nk

Postod profa_chb » Pet Apr 22, 2011 7:40 pm

hm, anegdota, upravo sam došao iz čortanovaca (vikendica mog ortaka) puntom :)
na prednjem braniku je bilo više krvi nego na bojnom polju, jer je oko autoputa bila gomila mušica :lol: :lol: :lol:
p.s. u brošuri piše da je max speed 155km/h, a ja sa još 3 putnika i gepekom punim gluposti išao 160 :mrgreen: (a trenutna potrošnja 11l/100km)
doduše svega par sekundi radi probe, posle sam vozio u okviru ograničenja :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Nele Nibus » Pet Apr 22, 2011 8:05 pm

profa_chb je napisao:p.s. u brošuri piše da je max speed 155km/h, a ja sa još 3 putnika i gepekom punim gluposti išao 160 :mrgreen: (a trenutna potrošnja 11l/100km)

Ja sam onog Punta iz auto skole sa instruktorkom, pozadi 3-4 paketa minaqe i klipom od traktora u gepeku ganjao 110 km/h na lokalnom putu za Dolovo :wink:
A ogranicenje bilo 80
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod Aleks_BGD » Pet Apr 22, 2011 9:34 pm

Nenad_KM je napisao:
profa_chb je napisao:p.s. u brošuri piše da je max speed 155km/h, a ja sa još 3 putnika i gepekom punim gluposti išao 160 :mrgreen: (a trenutna potrošnja 11l/100km)

Ja sam onog Punta iz auto skole sa instruktorkom, pozadi 3-4 paketa minaqe i klipom od traktora u gepeku ganjao 110 km/h na lokalnom putu za Dolovo :wink:
A ogranicenje bilo 80

Jel se nisi zeznuo na onoj krivini tamo posle onog dugackog pravca??
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod Iosis » Pet Apr 22, 2011 9:46 pm

Ne mora značiti da je tih 160 tačno, jer brzinomjeri nisu baš uvjek tačno kada pređu 100 km/h.
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod milan.nk » Pet Apr 22, 2011 10:12 pm

Mozda cete reci da smaram, ali pazite sa tim auticima...
Image

Dva moja rodjaka su poginula u ovom.
milan.nk

PrethodniSledeća

Povratak na Autobusi generalno