Logo

Niš-ekspres, Niš (3)

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz južne Srbije.

Postod Nele Nibus » Uto Dec 07, 2010 2:22 pm

randjelovic66 je napisao:
Nenad_KM je napisao:
MILE je napisao:Nisu loši ni oni što su išli preko pre pojavljivanja nove serije (560-565).

Rece Dule i za njih, to su 480-490, i posle serija ona 590-599 i jos malo neki brojevi 583, 585, 586, 587 i 588 na dalje su sve sarenilo....

Gresis Nenade,#590 je stariji nego serija 480-486..
Generacija 481,482,483,484,485,486 je zajednicka,a 480,487,488,489 i 490 su druga generacija..kao i 491..
Ali je 590 stariji od njih.. :wink:

Kako bre da bude stariji od njih kad je pravljen 2005 a 480-491 su 2003. 590 se zbog motora vodi ako stariji nace je mladji 2 god od pomenutih.
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Sponzor

Postod Nele Nibus » Uto Dec 07, 2010 2:23 pm

shoffer018 je napisao:Za 590 ne znam,mislim da je izašao kada i 480,možda malo ranije,ali suština je da su svi bili na isti kalup i što se tiče karoserije i što se tiče sedišta...a obe serije su izašle iste godine...

Kasnije je izasao zato sto su 2003 izlazili samo sa automatskim boksevima a 2005 jedna tura sa rucnim pa druga automatski.
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod Marko » Uto Dec 07, 2010 2:50 pm

shoffer018 je napisao:
Marko je napisao:A koji je autobus bio iskorišćen kao osnova za Nibuse ? Jel taj krš od sanos beše . I onda su prešli sa konja na magarca

Samo galerija od sanos,kako kažeš.I to bio bolji bus nego što je imala tvoja lasta u koju se sad kuneš,samo sanosi kante ste vozili i rasklimatani ikarbusi i neobusi ako ćemo po niški,tek od 2002 ste živnuli kad vas država iskreditirala da ne propadnete kao Beogradski prevoznik a mi smo do tada za tu Lastu bili pojam bre,je li ti jasno???Vozači z Laste su kukali da dođu da voze naš Nibus! :!:Dečko očigledno provocira,ali nema pojma o realnom životu,nije život samo u Beogradu...Srbija je veća od Beogradskog pašaluka :!: :!:

Kakva je to provokacija u mojoj poruci vi izgleda ne umete da vodite normalan razgovor ? Ako je lasta imala kršve od sanosa vi ste imali duplo više od njih .
A koji je to autobus imala lasta u koji se ja kunem reci da svi vide tu poruku ? Koje kupio te rasklimatane ikarbuse na aukciji u gsp-u Beograd Čekaj da se setim .
Pa naravno Nišlije.
Da vam NASA napravi šasiju od autobusa od legura titanijuma , on bi bio rashodovan posle par godina jer bi šasija istrulela .
Piše se jel ti bre jasno ? bar to nauci pa onda deli savete.
PEX je bio u pravu sve sto je rekao o vama .
U ovoj temi ima previše poltrona ( ne odnosi se na starije članove foruma koji su odavno ovde )
Svoje nesuglasice na forumu bi trebalo samostalno da rešavate a ne da se krijete iza Paterfamiliasa ove teme.
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod Nele Nibus » Uto Dec 07, 2010 4:04 pm

Marko je napisao:
shoffer018 je napisao:
Marko je napisao:A koji je autobus bio iskorišćen kao osnova za Nibuse ? Jel taj krš od sanos beše . I onda su prešli sa konja na magarca

Samo galerija od sanos,kako kažeš.I to bio bolji bus nego što je imala tvoja lasta u koju se sad kuneš,samo sanosi kante ste vozili i rasklimatani ikarbusi i neobusi ako ćemo po niški,tek od 2002 ste živnuli kad vas država iskreditirala da ne propadnete kao Beogradski prevoznik a mi smo do tada za tu Lastu bili pojam bre,je li ti jasno???Vozači z Laste su kukali da dođu da voze naš Nibus! :!:Dečko očigledno provocira,ali nema pojma o realnom životu,nije život samo u Beogradu...Srbija je veća od Beogradskog pašaluka :!: :!:

Kakva je to provokacija u mojoj poruci vi izgleda ne umete da vodite normalan razgovor ? Ako je lasta imala kršve od sanosa vi ste imali duplo više od njih .
A koji je to autobus imala lasta u koji se ja kunem reci da svi vide tu poruku ? Koje kupio te rasklimatane ikarbuse na aukciji u gsp-u Beograd Čekaj da se setim .
Pa naravno Nišlije.
Da vam NASA napravi šasiju od autobusa od legura titanijuma , on bi bio rashodovan posle par godina jer bi šasija istrulela .
Piše se jel ti bre jasno ? bar to nauci pa onda deli

Ako cemo realno moze da se pise i tako kako je on napisao, pre svega od dijalekta zavisi, a ljudi na severu drugacije malo govore nego ljudi sa juga. Iskreno i ja imam taj problem jer govorim po juznjacki pa me stalno neko ispravlja, u skoli i td.

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod Nele Nibus » Uto Dec 07, 2010 6:19 pm

Mislim da je red da unesemo i malo pozitivne energije u ovu temu posto svi sunuse paljbu po Nibus ekipu i unose nam negativnu energiju u temu.
# 472
Image

Uploaded with ImageShack.us
Image

# 481
Image

# 485
Image

# 490
Image

# 498
Image

Image

# 523
Image

# 551, inace negde smo pisali da je za retrovizore moglo i da se bira da mu ne stave one setrovizore ali vozac kaze suprotno, njega nisat nisu ni pitali samo ostavili stare.
Image

Image

# 567
Image

# 592
Image

# 598
Image

Image

Image

Unutrasnjost ovog crvenka
Image

Image

Kontrolna tabla
Image

Uzivajte :wink:
Poslednji put menjao Nele Nibus dana Uto Dec 07, 2010 8:19 pm, izmenjena samo jedanput

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod Nibus-ja » Uto Dec 07, 2010 9:10 pm

Nenad_KM je napisao:
sanos_a je napisao:prekinite tu svadju, ili cu morati da zakljucam temu na odredeno vreme

Sto se mene tice ok prekidamo, ali necemo da dozvolimo da nas bilo ko proziva :!:

TOLIKO O TOME a sad nesto malo vedrije:

I policajci plaćaju karte

NIŠ - Preduzeće Niš-ekspres počelo je striktnije da kontroliše karte u lokalnom i međugradskom prevozu.

Kako u ovom preduzeću kažu, kontrole je i ranije bilo ali sada kontroli podležu i pripadnici MUPa, koji su se do sada vozili besplatno. Reč je o međugradskim i ekspres linijama, kao i o takozvanom "lokalnom" prevozu.

- Ni do sada nije formalno bilo dozvoljeno da policajci putuju našim autobusima besplatno, ali smo tolerisali. Mi sada ništa drugo nismo učinili, sem što smo tu kategoriju putnika izjednačili sa svima ostalima jer nisu u lošijoj materijalnoj situaciji nego drugi putnici. Smatramo da se nismo ogrešili time što će plaćati kartu - kaže Dragana Nikolić, PR Menadžer Niš-ekspresa.

Nikolić kaže da je bilo situacija da policajci uđu u autobus i zauzmu mesto putnika koji su kartu platili, pa je dolazilo do rasprava.

Ipak, iako to gradska odluka ne predviđa, zaposleni u MUP i dalje će se u gradskim i prigradskim linijama koje drži Niš-eskpres voziti besplatno, kažu u ovom preduzeću.

- Mi znamo da to nije u skladu sa tom odlukom, ali to je naš mali ustupak - kaže Nikolić.

U gradskoj Upravi za komunalne delatnosti i saobraćaj napominju da nijedan prevoznik nema prava da sam odlučuje ko će se voziti besplatno, i kažu da će kontrolori sankcionisati zloupotrebe.

- Ako Niš-ekspres, ili bilo koji drugi prevoznik, želi da se policajci besplatno voze u njihovim autobusima, moraće o svom trošku da im kupe karticu. To je jedini način i gradska odluka o tome je jasna - kaže načelnik Uprave, Dejan Jovanović.

U Policijskoj upravi u Nišu rečeno nam je da svi zaposleni imaju pravo na besplatnu mesečnu autobusku kartu ali, ako to ne žele, mogu da dobiju novac u visini mesečne karte.

Prema gradskoj odluci cena mesečne karte za organizovani prevoz radnika košta od 1.670 dinara za prvi zonu, do 3.335 za sve četiri zone.
Ko može da se vozi besplatno?

Pravo na besplatnu vožnju, bez izdate legitimacije, imaju sledeće kategorije korisnika:
• Lica do 7 godina starosti.

Uz posedovanje odgovarajuće legitimacije pravo na besplatnu vožnju imaju:

• Lica od 70 godina starosti. Pravo na doživotnu besplatnu vožnju stiču dobijanjem legitimacije na osnovu podnešenog zahteva i overene fotokopije lične karte uz podnošenje originala na uvid.
• Ratni vojni invalidi od I od IV grupe, civilni invalidi rata od I do IV grupe, slepa lica i njihovi pratioci, članovi udruženja osoba sa invaliditetom (i njihovi pratioci) čija redovna aktivnost se finansira iz budžeta po spisku nadležne Uprave.
Osobe sa invaliditetom iz prethodnog stava koji nisu članovi udruženja imaju pravo na besplatan prevoz na osnovu zahteva nadležnoj Upravi i dokaza o stepenu invaliditeta.
• Trudnice pravo na besplatan prevoz ostvaraju na osnovu zahteva nadležnoj Upravi uz potvrdu dobijenu od odgovarajuće zdravstvene ustanove.
• Svako treće, četvrto i naredno dete u porodici stiče pravo na besplatan prevoz od sedme godine do punoletstva na osnovu zahteva nadležnoj Upravi.
• Dupli blizanci, trojke i četvorke stiču pravo na besplatan prevoz od sedme godine do punoletstva na osnovu zahteva nadležnoj Upravi.

Izbegla i interno raseljena lica mogu ostvariti sva prava u skladu sa ovom Odlukom, ukoliko imaju boravište na teritoriji Grada Niša.

http://www.juznevesti.com/Drushtvo/I-po ... te.sr.html
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod Nele Nibus » Uto Dec 07, 2010 9:18 pm

Nibus-ja je napisao:
Nenad_KM je napisao:
sanos_a je napisao:prekinite tu svadju, ili cu morati da zakljucam temu na odredeno vreme

Sto se mene tice ok prekidamo, ali necemo da dozvolimo da nas bilo ko proziva :!:

NIŠ - Preduzeće Niš-ekspres počelo je striktnije da kontroliše karte u lokalnom i međugradskom prevozu.

Kako u ovom preduzeću kažu, kontrole je i ranije bilo ali sada kontroli podležu i pripadnici MUPa, koji su se do sada vozili besplatno. Reč je o međugradskim i ekspres linijama, kao i o takozvanom "lokalnom" prevozu.

- Ni do sada nije formalno bilo dozvoljeno da policajci putuju našim autobusima besplatno, ali smo tolerisali. Mi sada ništa drugo nismo učinili, sem što smo tu kategoriju putnika izjednačili sa svima ostalima jer nisu u lošijoj materijalnoj situaciji nego drugi putnici. Smatramo da se nismo ogrešili time što će plaćati kartu - kaže Dragana Nikolić, PR Menadžer Niš-ekspresa.

Nikolić kaže da je bilo situacija da policajci uđu u autobus i zauzmu mesto putnika koji su kartu platili, pa je dolazilo do rasprava.

Ipak, iako to gradska odluka ne predviđa, zaposleni u MUP i dalje će se u gradskim i prigradskim linijama koje drži Niš-eskpres voziti besplatno, kažu u ovom preduzeću.

- Mi znamo da to nije u skladu sa tom odlukom, ali to je naš mali ustupak - kaže Nikolić.

U gradskoj Upravi za komunalne delatnosti i saobraćaj napominju da nijedan prevoznik nema prava da sam odlučuje ko će se voziti besplatno, i kažu da će kontrolori sankcionisati zloupotrebe.

- Ako Niš-ekspres, ili bilo koji drugi prevoznik, želi da se policajci besplatno voze u njihovim autobusima, moraće o svom trošku da im kupe karticu. To je jedini način i gradska odluka o tome je jasna - kaže načelnik Uprave, Dejan Jovanović.

U Policijskoj upravi u Nišu rečeno nam je da svi zaposleni imaju pravo na besplatnu mesečnu autobusku kartu ali, ako to ne žele, mogu da dobiju novac u visini mesečne karte.

Zbog toga sto samo 2 policajca smeju da se voze bez karte (inace to vazi vec jedno 2 nedelje) policija stalno dezura na putu od autobuske stanice ka garazi i kontrolisu ispravnost Nis ekspresovih autobusa...

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod randjelovic66 » Uto Dec 07, 2010 9:28 pm

Nibus-ja je napisao:
Nenad_KM je napisao:

Prema gradskoj odluci cena mesečne karte za organizovani prevoz radnika košta od 1.670 dinara za prvi zonu, do 3.335 za sve četiri zone.
Ko može da se vozi besplatno?

Pravo na besplatnu vožnju, bez izdate legitimacije, imaju sledeće kategorije korisnika:
• Lica do 7 godina starosti.

Uz posedovanje odgovarajuće legitimacije pravo na besplatnu vožnju imaju:

• Lica od 70 godina starosti. Pravo na doživotnu besplatnu vožnju stiču dobijanjem legitimacije na osnovu podnešenog zahteva i overene fotokopije lične karte uz podnošenje originala na uvid.
• Ratni vojni invalidi od I od IV grupe, civilni invalidi rata od I do IV grupe, slepa lica i njihovi pratioci, članovi udruženja osoba sa invaliditetom (i njihovi pratioci) čija redovna aktivnost se finansira iz budžeta po spisku nadležne Uprave.
Osobe sa invaliditetom iz prethodnog stava koji nisu članovi udruženja imaju pravo na besplatan prevoz na osnovu zahteva nadležnoj Upravi i dokaza o stepenu invaliditeta.
• Trudnice pravo na besplatan prevoz ostvaraju na osnovu zahteva nadležnoj Upravi uz potvrdu dobijenu od odgovarajuće zdravstvene ustanove.
• Svako treće, četvrto i naredno dete u porodici stiče pravo na besplatan prevoz od sedme godine do punoletstva na osnovu zahteva nadležnoj Upravi.
• Dupli blizanci, trojke i četvorke stiču pravo na besplatan prevoz od sedme godine do punoletstva na osnovu zahteva nadležnoj Upravi.

Izbegla i interno raseljena lica mogu ostvariti sva prava u skladu sa ovom Odlukom, ukoliko imaju boravište na teritoriji Grada Niša.

http://www.juznevesti.com/Drushtvo/I-po ... te.sr.html

Ja mislim da sa ovo za Policiju vec pisao,ali nema veze,dobro je da imamo potpune informacije.Ja za ovo znam jos od prvog dana kada je naredba izdata..i tada je policija udarila kontru.
Ispred Nis auta,je svakodnevno od 9h ujutru,pa mozda do otprilike 14-15h popodne cekala Nis ekspresaova vozila i svako koje se iskljucivalo i islo za garazu,oni su slali na vanredni tehnicki pregled. Nalazili im neke sitnice i skidali tablice.Prvo je upao #567 kome su skinuli tablice kada je dosao iz Vrsca oko 11.10h zato sto mu zadnji levi tocak nije dobro kocio. Isto vece su provratili tabluce,firmi je policija pisala kaznu od 200 000 dinara,a vozacu licno 15 000 dinara.Licno sam o tome pricao sa vozacem koji je popio kazu,a svakodnevo ih idalje zaustavljaju,ali ja jos nemam nikakve informacije.Jedan lokalni autobus (nepoznati konto) su 3 dana uzastopce zaustavljali i slali na teh. pregleh..vozac je inace stariji covek,pa ga je treci put zamalo strefila srcka.Takodje su svi vozaci direktno iz firme dobili naredu da pri iskljucenja na liniju u ukljucenja,na relaciji od Garaze do AS i obratno nesmeju da voze nikoga sem radnika zaposlenih u Nis ekspresu!
Image
Korisnikov avatar
randjelovic66
Član

Pridružio se: Pet Dec 11, 2009 4:27 pm

Postod randjelovic66 » Uto Dec 07, 2010 9:31 pm

P.S i dan nakon sto su na #567 skinuli tablice,konto 564 je isao iz Skoplja za Suboticu na granici policija nije htela da pregleda pasose putnika u tom busu,vec su ih ostavili sa strane i kontrolisali ostala vozila,a njih su ostavili na cekanju nekih sat vremena,a na AS u Nisu je kasnio 100minuta.
Image
Korisnikov avatar
randjelovic66
Član

Pridružio se: Pet Dec 11, 2009 4:27 pm

Postod Nele Nibus » Uto Dec 07, 2010 9:39 pm

randjelovic66 je napisao:P.S i dan nakon sto su na #567 skinuli tablice,konto 564 je isao iz Skoplja za Suboticu na granici policija nije htela da pregleda pasose putnika u tom busu,vec su ih ostavili sa strane i kontrolisali ostala vozila,a njih su ostavili na cekanju nekih sat vremena,a na AS u Nisu je kasnio 100minuta.

Inace voznja do garaze od AS i suprotno sto smeju samo radnici Nis ekspresa da se voze kako su mi vozaci rekli nema veze sa policijom vec sa rukovodstvom Nis ekspresa.

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod MILE » Uto Dec 07, 2010 9:48 pm

E sad su ga ugasili, skidaće im tablice i kad treba i kad ne treba. Nisu trebali da se zameraju muriji.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod Nele Nibus » Uto Dec 07, 2010 11:42 pm

MILE je napisao:E sad su ga ugasili, skidaće im tablice i kad treba i kad ne treba. Nisu trebali da se zameraju muriji.

Moj ujak se na primer ne slaze sa tim sto ne smeju policajce da voze, kaze sta ima veze kome smetaju oni, ali ne odlucuje on o tome...
Uvek kad udje neki policajac to jeste to je pre bilo on se nasali kaze vi ste Vlast vas moramo dzabe da vozimo, ali nista sad da lose misli time sto kaze.

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod Nele Nibus » Uto Dec 07, 2010 11:53 pm

Marko je napisao:Dupli blizanci, trojke i četvorke stiču pravo na besplatan prevoz od sedme godine do punoletstva na osnovu zahteva nadležnoj Upravi.

Dupli blizanci jel se u misli na dvojke ili na osobe koje su blizanci u horoskopu i imaju brata ili sestru .

Blizanci u smislu dva brata blizanca ili sestre bliznakinje a ne bliznaci u Horoskopskom znaku, to se valjda podrazumeva.

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod negas » Sre Dec 08, 2010 3:25 am

Sto se tice karata, za muriju, podrzavam Nis-ekspres ne 100% nego 1000%! Svaki pandur placa kartu I KRAJ! SVAKA CAST! Ono od as DO GARAZE, ISTO JE OK, JER IMAS GRADSKI PREVOZ, MORA DA SE VODI RACUNA O SVAKOM DINARU!

E sad ima i drugih stvari oko besplatnih karata gde najbus preteruje i gde mi se to nista ne svidja, cak su te odluke totalno nebnormalne po meni, ali sta ce te...

Jedino ce murijansaka *ovna sad da ih iskljucuju non stop!

Ali opet kazem SVAKA CAST NAJBUSU ZA ODLUKU!
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod negas » Sre Dec 08, 2010 3:42 am

Mislim da je covek mislio na krs od Sanosa, u smislu ne da je Sanos krs kao proizvod, nego na krs zbog loseg odrzavanja, kada su bili bas pali s voznim parkom.

shoffer018 je napisao:Samo galerija od sanos,kako kažeš.I to bio bolji bus nego što je imala tvoja lasta u koju se sad kuneš,samo sanosi kante ste vozili i rasklimatani ikarbusi i neobusi ako ćemo po niški,tek od 2002 ste živnuli kad vas država iskreditirala da ne propadnete kao Beogradski prevoznik a mi smo do tada za tu Lastu bili pojam bre,je li ti jasno???Vozači iz Laste su kukali da dođu da voze naš Nibus! :!:

Tako je, samo sto je sad obrnuto, ali opet to ne umanjuje snagu najbusa!

Nenad_KM je napisao:...iz tog razloga ne volim Lastu, preko noci su kao postali neko i nesto ali da ostavimo sad to.

Dobro, taman posla da se je Lasta uzdigla za jedan dan! Lasta je nase najvece preduzece. Razvijalo se cesto na drzavnim krilima, ali to cak i ne treba zameriti ako je firma svih nas!!! Tako ispade! Lasta je imala svetle trenutke i bila broj jedan apsolutno, pre svega u periodu 1976-1989 god, kada su gradjeni moderni auto centri, baze i stanice po Srbiji! Imala je pogone po celoj Srbiji! Padanje pocinje 1990te, kada se cak i odvajaju jaki pogoni iz Negotina, Zajecara i Bora, koji su mnogo uticali na to da ih najbus dole odnese, sto je i uradio sa svojih 10 prstiju, i to je tako!

Medjutim Lasta se je digla od 2001 ( hvala Bogu da je tako), i radi dobro, cak i vise od toga, verovatno ce uzeti i Kragujevac SVE, a sami znate koliko ce to znaciti Lasti! Lasta ima i dobar odnos ka svojim radnicima pre svega bivsim sto je veoma dobro! Odnos covek firma je vrlo bitan! Dakle Lasta i najbus se nekako ne mogu uporediti, pre svega jer je najbus nesto posebno, a to je razvijena masinska proizvodnja, to je velika stvar! Ali to ne umanjuje profesionalnost i rad Laste, taman posla!
A nama ostaje samo da uzivamo :D :wink:
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz južne Srbije