Logo

Niš-ekspres, Niš (3)

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz južne Srbije.

Postod Jovan » Sre Dec 08, 2010 7:51 pm

Nenad_KM je napisao:
Jovan je napisao:Budi realan i ti vozaci malo pretjeruju i brane svoju firmu. Pa nece valjda Angelu Merkel potezati radi linije Nis-Dortmund :D
Mislim da tu Touring i ne pravi probleme, vec kao sto je neko napisao Jankovc ili Lasta ili neko drugi, jednostavno prijavi ih, ovi ih zaustave i kazne...
Touring u svakom slucaju vozi svakodnevno za Srbiju, mislim subotom i vise puta. Tu problem njima pravi neko od nasih prevoznika, koji je kooperant za Nis.
Inace sam Touring kao kooperant ima polaske prema skoro svim zemljama u Evropi i ta linija njima i ne znaci toliko

Kako mi rekose na papiru je Touring kooperant Nis ekspresu zbog regulative inace ne voze uopste zajedno vise. Objasnjavamo ti svo vreme ali ne vredi, ja odusatjem od te rabote.

Ama covjece i ja sam napisao da na papiru moraju imati partnera u de, tako je po zekonu. Ali ti govoris o nekoj diskriminaciji i da Njemacka vlada kaznjava Express. Kazem ti, nema to veze sa diskriminacijom, vec ih neko od nasih prevoznika tamo prijavi policiji, ovi ih zaustave, nadju gresku i kazne... kakva diskriminacija, vlada i ostalo. To je vrlo jednostavno, uvjek je toga bilo i bice medju nasim prevoznicima.
Ocigledno da se mi ne razumijemo i najbolje da se ovo sve izbrise, jer ne vodi nikuda!
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Sponzor

Postod Nele Nibus » Sre Dec 08, 2010 7:56 pm

Jovan je napisao:
Nenad_KM je napisao:
Jovan je napisao:Budi realan i ti vozaci malo pretjeruju i brane svoju firmu. Pa nece valjda Angelu Merkel potezati radi linije Nis-Dortmund :D
Mislim da tu Touring i ne pravi probleme, vec kao sto je neko napisao Jankovc ili Lasta ili neko drugi, jednostavno prijavi ih, ovi ih zaustave i kazne...
Touring u svakom slucaju vozi svakodnevno za Srbiju, mislim subotom i vise puta. Tu problem njima pravi neko od nasih prevoznika, koji je kooperant za Nis.
Inace sam Touring kao kooperant ima polaske prema skoro svim zemljama u Evropi i ta linija njima i ne znaci toliko

Kako mi rekose na papiru je Touring kooperant Nis ekspresu zbog regulative inace ne voze uopste zajedno vise. Objasnjavamo ti svo vreme ali ne vredi, ja odusatjem od te rabote.

Ama covjece i ja sam napisao da na papiru moraju imati partnera u de, tako je po zekonu. Ali ti govoris o nekoj diskriminaciji i da Njemacka vlada kaznjava Express. Kazem ti, nema to veze sa diskriminacijom, vec ih neko od nasih prevoznika tamo prijavi policiji, ovi ih zaustave, nadju gresku i kazne... kakva diskriminacija, vlada i ostalo. To je vrlo jednostavno, uvjek je toga bilo i bice medju nasim prevoznicima.
Ocigledno da se mi ne razumijemo i najbolje da se ovo sve izbrise, jer ne vodi nikuda!

Definitivno odustajem, sto Aleksa, sto ja, sto Dule svi smo pisali o tome koji su detalji ali nemoj da se naljutis malo si tvrdoglav. Nama su objasnili zbog cega je sve to nastalo jer Touring je hteo da udje na AS Nis a da ne plati peronizaciju i Nis ekspres se naravno usprotivio, zasto da ih na svojoj stanici Touring pravi budalama.
Poslednji put menjao Nele Nibus dana Sre Dec 08, 2010 8:11 pm, izmenjena samo jedanput
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod Jovan » Sre Dec 08, 2010 8:07 pm

Evo jos jedan post, pa zavrsavamo :lol: Nemoj da se ljutis, ovo je po meni obicna rasprava, nikakva svadja.
Koliko dodje peronizacija? Pretpostavljam 10-20eur...
A koliko dodje ako Nis-expres uzme na svakom polasku samo 10 putnika Jankovicu/Touringu? Oko 1500eur, svaki polazak!
Znaci njih tamo prijavljuju policij da bi odustali od te linije, policija im nesto nadje i kazna

Doduse ti si mozda mislio da su oni prekinuli saradnju na liniji radi peronizacije. Mislim da to nije razlog jer je peronizacija "sica", vec radi veceg profita. Jednostavo sto je manje kooperanata, vise njima ostaje
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Postod Nele Nibus » Sre Dec 08, 2010 8:13 pm

Jovan je napisao:Evo jos jedan post, pa zavrsavamo :lol: Nemoj da se ljutis, ovo je po meni obicna rasprava, nikakva svadja.
A koliko dodje ako Nis-expres uzme na svakom polasku samo 10 putnika Jankovicu/Touringu? Oko 1500eur, svaki polazak!
Znaci njih tamo prijavljuju policij da bi odustali od te linije, policija im nesto nadje i kazna

Doduse ti si mozda mislio da su oni prekinuli saradnju na liniji radi peronizacije. Mislim da to nije razlog jer je peronizacija "sica", vec radi veceg profita. Jednostavo sto je manje kooperanata, vise njima ostaje

Peronizaciju Touring nije hteo da plati, a oni su saradnju prekinuli zato sto je Touring hteo da ih namagarci da Nemci rade 5 polazaka a Nislije samo 1, pa to izmedju ostalog i nije fer.
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod Jovan » Sre Dec 08, 2010 8:22 pm

Nenad_KM je napisao:
Jovan je napisao:Evo jos jedan post, pa zavrsavamo :lol: Nemoj da se ljutis, ovo je po meni obicna rasprava, nikakva svadja.

Peronizaciju Touring nije hteo da plati, a oni su saradnju prekinuli zato sto je Touring hteo da ih namagarci da Nemci rade 5 polazaka a Nislije samo 1, pa to izmedju ostalog i nije fer.

Aha, znaci Nis je htio vise polazaka. Sad shvatam, ali pazi, te linijie voze i Lasta, Sever, Jankovic, Bozic, ReTours,.... i svako ima svoj dan... Kakav je tu ugovor i odnos ne znam i necu da to komentarisem.

Ali rasprava je bila oko kazni, mislim da je to jasno, neko ih prijavljuje od konkurencije tamo, sad kad su se odvojili. Dok su bili zajedno dijelili su profit i sve je bilo ok
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Postod Nele Nibus » Sre Dec 08, 2010 8:27 pm

Jovan je napisao:
Nenad_KM je napisao:

Aha, znaci Nis je htio vise polazaka. Sad shvatam, ali pazi, te linijie voze i Lasta, Sever, Jankovic, Bozic, ReTours,.... i svako ima svoj dan... Kakav je tu ugovor i odnos ne znam i necu da to komentarisem.

Ali rasprava je bila oko kazni, mislim da je to jasno, neko ih prijavljuje od konkurencije tamo, sad kad su se odvojili. Dok su bili zajedno dijelili su profit i sve je bilo ok

Kazne su upravo zbog te svadje. Inace bila je fora da rade zajedno Nis ekspres i Touring ali da Touring uzme vece parce kolaca, iz Nisa da bude 6 polazaka a od tih polazaka 5 bi radio Touring a 1 Nis ekspres sto naravno Nislije nisu dozvolile i tad je nastao konflikt izmedju ova 2 prevoznika, potom je Touring hteo da udje u AS Nis ali da ne plati peronizaciju sto je Nis ekspres uzvratio udarac. Sad zbog toga Nislije i ispastaju jer Touring im namesta sve u Nemackoj: da ih zaustavljaju i iskljucuju iz saobracaja. Sad nadam se razumes zbog cega su sve kazne i ostalo...

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod Jovan » Sre Dec 08, 2010 8:43 pm

Ma razumijem ja to od pocetka, ali kazem ti toga je bilo i uvjek ce biti. Odavno je poznato da nasi prevoznici podvaljuju jedan drugom, jer kazem ti samo u prosjeku da Nis otkine 10 putnika kolika je steta.
Nis mora napraviti autobus koji je 100% po standardima EU ako hoce da se bori sa tim, jer kad god imaju neku "gresku" ovi ce ih prijaviti...
Kazem ti opet da shvatam da su to za tepih ili kesu gluposti, ali ako su takvi propisi sta se moze. :!:

Bez ljutnje, izvinjavam se i Negasu ako se uvrijedio za onaj post, ali svako treba priznati svoju gresku. Kao sto sam rekao Touring i njihovi kooperanti hoce monopol i to nije u redu. Evo navest cu jedan primjer, slicna situacija je u HR, karta Berlin-Osijek 179eur(zato sto nemaju konkurencije), a Berlin-Tuzla 120eur(zato sto imaju konkurenciju).
Podrzavam borbu Nibusa na toj liniji, ali ipak bi se trebali vise potruditi i uloziti veca sredstva.
Ali isto tako i vi ljubitelji Nibus ne trebate toliko da hvalite Nibus i ne prihvacate kritiku, ja se iskreno nisam vozio u Nibusu i necu da komentarisem udobnost i sl, ali bar neki estetski detalji mogu se puno bolje dotjerati! I mogli bi i bez kineskih dijelova :wink:
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Postod Nele Nibus » Sre Dec 08, 2010 8:56 pm

Jovan je napisao:Ma razumijem ja to od pocetka, ali kazem ti toga je bilo i uvjek ce biti. Odavno je poznato da nasi prevoznici podvaljuju jedan drugom, jer kazem ti samo u prosjeku da Nis otkine 10 putnika kolika je steta.
Nis mora napraviti autobus koji je 100% po standardima EU ako hoce da se bori sa tim, jer kad god imaju neku "gresku" ovi ce ih prijaviti...
Kazem ti opet da shvatam da su to za tepih ili kesu gluposti, ali ako su takvi propisi sta se moze. :!:

Bez ljutnje, izvinjavam se i Negasu ako se uvrijedio za onaj post, ali svako treba priznati svoju gresku. Kao sto sam rekao Touring i njihovi kooperanti hoce monopol i to nije u redu. Evo navest cu jedan primjer, slicna situacija je u HR, karta Berlin-Osijek 179eur(zato sto nemaju konkurencije), a Berlin-Tuzla 120eur(zato sto imaju konkurenciju).
Podrzavam borbu Nibusa na toj liniji, ali ipak bi se trebali vise potruditi i uloziti veca sredstva.
Ali isto tako i vi ljubitelji Nibus ne trebate toliko da hvalite Nibus i ne prihvacate kritiku, ja se iskreno nisam vozio u Nibusu i necu da komentarisem udobnost i sl, ali bar neki estetski detalji mogu se puno bolje dotjerati! I mogli bi i bez kineskih dijelova :wink:

E ovako kineski delovi tj samo unutrasnjost je kod najnovijih Nibusa(kod nekih samo galerija i monitori a kod zadnjih brojeva i sedista), a mehanicki delovi nisu kineski. Kod starih posada koje rade Nemacku(560-564) unutrasnjost pola domaca pola kupovana( galerija kopija Temsine(limena pa potom presvucena stofom) ali pravljena u Srbiji u selu blizu Nisa posto covek ima masinu za savijanje lima, sedista su Pilot sa svom opremom-drzaci za noge, rukohvati, mrezice za novine i ona plastika sto se izvlaci). Motori u tim busevima su MAN euro 3 i znaci iskljucuju ih zbog banalnosti(kad ne bi radio neki katadiopter na autobusu i za to bi ga iskljucili), a kako sam cuo od mog danasnjeg sagovornika iz Nis ekspresa a on od coveka iz Becej prevoza da su Becejci prezadovoljni njihovim Nibusom, vozi ga najbolji vozac i plus je taj Nibus siromasnija varijanta nego na primer 564 jer motor ima bez Tempomata, jedino u odnosu na crvendace bolje ima jednodelnu soferku...

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod Jovan » Sre Dec 08, 2010 11:58 pm

Nenad_KM je napisao:
Jovan je napisao:Ma razumijem ja to od pocetka, ali kazem ti toga je bilo i uvjek ce biti. Odavno je poznato da nasi prevoznici podvaljuju jedan drugom, jer kazem ti samo u prosjeku da Nis otkine 10 putnika kolika je steta.

E ovako kineski delovi tj samo unutrasnjost je kod najnovijih Nibusa(kod nekih samo galerija i monitori a kod zadnjih brojeva i sedista), a mehanicki delovi nisu kineski. Kod starih posada koje rade Nemacku(560-564) unutrasnjost pola domaca pola kupovana( galerija kopija Temsine(limena pa potom presvucena stofom) ali pravljena u Srbiji u selu blizu Nisa posto covek ima masinu za savijanje lima, sedista su Pilot sa svom opremom-drzaci za noge, rukohvati, mrezice za novine i ona plastika sto se izvlaci). Motori u tim busevima su MAN euro 3 i znaci iskljucuju ih zbog banalnosti(kad ne bi radio neki katadiopter na autobusu i za to bi ga iskljucili), a kako sam cuo od mog danasnjeg sagovornika iz Nis ekspresa a on od coveka iz Becej prevoza da su Becejci prezadovoljni njihovim Nibusom, vozi ga najbolji vozac i plus je taj Nibus siromasnija varijanta nego na primer 564 jer motor ima bez Tempomata, jedino u odnosu na crvendace bolje ima jednodelnu soferku...

Evo ako nisi gledao kakva je to provjera
http://www.youtube.com/watch?v=qCPRbxZuBa0
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Postod Nele Nibus » Čet Dec 09, 2010 12:06 am

Jovan je napisao:
Nenad_KM je napisao:

Evo ako nisi gledao kakva je to provjera
http://www.youtube.com/watch?v=qCPRbxZuBa0

Ovo zaista i jeste tehnicki neispravno ali skroz novo vozilo ne moze da bude kao ovo sto znaci da je problem oko nekih sertifikata, i navedenih stvari. Jedino vozilo koje su iskljucivali a i zaista je bilo neispravno bio je 580 izasao 2005 ili 2006 nisam siguran kako bese a vodi se kao da je 96. ostalo sve je izivljavanje zbog tepiha sara na gumi i td. Malo pre iz Raniluga dosao jedan vozac koji inace vozi za Nemacku i rekao mi da je ziva istina za tepih i td.

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod bogda78 » Čet Dec 09, 2010 12:27 am

Eeeee,to je taj sex koji moraš da prođeš,i tablice dole na kraju...i 1250 evrića...a veruj da Nibus nekada i nov ne koči kako valja,imaš tu čika Radeta,kad dođe sa 484 pitaj ga za stari 584 kakvu je muku imao sa njim u Hrvatskoj...ali valjda su na novim busevima doveli to u red...a i Cummins motor se radi u Kini...
bogda78
Član

Pridružio se: Sre Dec 08, 2010 10:44 am

Postod Nele Nibus » Čet Dec 09, 2010 12:39 am

bogda78 je napisao:Eeeee,to je taj sex koji moraš da prođeš,i tablice dole na kraju...i 1250 evrića...a veruj da Nibus nekada i nov ne koči kako valja,imaš tu čika Radeta,kad dođe sa 484 pitaj ga za stari 584 kakvu je muku imao sa njim u Hrvatskoj...ali valjda su na novim busevima doveli to u red...a i Cummins motor se radi u Kini...

Zato je onda jevtiniji u pola cene u odnosu na MAN-a, inace svaki sad ima Retarder i kocnice su ok, niko se nije zalio da je imao muku sa novijim Nibusom.

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod Stenly » Čet Dec 09, 2010 3:39 am

To su Nemci, sve je pedantno, sve se zna, a mi manje navikli na red do zadnjeg slova zakona, a takodje preko svakog balkanca dobro izterorisu !
Poslednji put menjao Stenly dana Čet Dec 09, 2010 3:50 am, izmenjena samo jedanput
Stenly
Član

Pridružio se: Ned Dec 05, 2010 2:22 am

Postod negas » Čet Dec 09, 2010 3:44 am

Jovan je napisao:
Bez ljutnje, izvinjavam se i Negasu...

Uf uf uf, ma ja sam mislio na MOJI post, da moji post Jovane obrise, a ne tvoji, jer sam dva puta napisao istu poruku, pa kad sam to video, onda sam ga obrisao i npisao da ga Aleks ili bilo koji moderator obrise!

Dakle-tamo gde sam u svom postu napisao Aleks ovo da obrises :oops: -e to da mi se obrise, dakle moja greska koja nema nikakve veze s vasom pricom, Vi slobodno pisite!

A pazi za temu o kojoj pricate! Skinuo sam negde u PDF u gde je Ministartsvo nase ukinulo Lasti i najbusu onaj pul u Panonija busu jer imaju navodno monopol! Veruj mi brat mi radi kao dispecer, rekao mi je pitao sam ga, da su sa Najbusim odlicno radili nemacku, cesto mi je slao poruke, kaze evo ti ga najbus kod nas da zakaci prikolicu, 100 puta mi je slao sms, da je najbus svratio u Lastinu garazu, ali da ih je zajebo neko treci-pa i on misli na Turing! Ovi iz Turinga podmite saobracajce i kraj (pandure i inspektore-nista ti to nije neobicno, jer imaju interesa, kao kod nas voze se dzabe), a slazem se da se onda i domaci prevoznici omrse!

Ali da Lasta namesta najbusu nikako, jer su tu dosta dobro radili zajedno, a prisilno od strane trecih lica su morali da se rastanu...Kd god su dosli u Lastu u restoran, i jedni i drugi jeli pilii i zabole ih ko sta prica, i sve su se dogovorili oko medjunarodnih polazaka-ima to i u onom radnickom lastinokm listu-stariji brojevi, al ***CENZURISANO***, neko treci ih je tuzio...
Slazem se da i najbus ima kooperanta, ali kooperant nije volja kooperanta iz nemacke da radi s najbusom, nego se znaju reciprociteti na nivou drzava, ko koliko moze da ima linija, i na osnovu toga ih dobijaju, na primer, mi 50 i nemci 50, pa ko kakvu infrastrukturu ima dobija linije, na primer, Lasta 13, Najbus 10, Mitrovic 2 itd., a tako i Nemci...
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod bogda78 » Čet Dec 09, 2010 10:21 am

Ma da,to niko nije ni pomislio,ne smešta lasta Nibusu ništa,već je imenjak pisao o odnosima koji su zavladali u Panonijabusu,još su tu sevnule prve varnice a sve ostalo je bilo samo šlag na tortu...
bogda78
Član

Pridružio se: Sre Dec 08, 2010 10:44 am

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz južne Srbije