ovo sam rekao cisto strucne prirode, tako da nema nikakvih licnih misljenja izmedju tebe i mene

Stefan Bgd je napisao:Ma znam Danilo.Ja pricam za bilo koj autobus i za bilo kog vozaca.![]()
A i te Mecke se nisu bas proslavile.Caletov kolega,koji zivi kod mene u naselju,i koji radi kao vozac u pogonu "Kosmaj" kaze da su oni prvi, crveni dosli do generalne.Takodje iscukali su ih na svim mogucim mestima,unutra je su se rastresli...Svaki autobus iziskuje veliku paznju.
avramovicsasa je napisao:Hajde da i ja nesto dodam pa da zavrsimo ovu off topic temu,Autobus nije
licna svojina vozaca ali ga duzi na liniji,sto ukljucuje redovan rad,tehniku
voznje,cuvanje,ne imanje sudara i pracenje stanja vozila,ukoliko primeti
neki kvar duzan je da prijavi Otpravniku na terenu ili Rasporedu Pogona
odakle se javlja Terenskom/Terminusnom majstoru ili Poslovodji ili sada
po novom fabrici.
Vozac u okviru svog radnog vremena vozi autobus u Ikarbus ili ako je proslo radno vreme vozi ga rezervni vozac.
Velika je sramota za Ikarbus sta su nam poslali,zbog velikog obima posla
Ikarbus je trebao da angazuje dodatne radnike,uvede 3 smene ili radi u
kooperaciji sa FAP-om da bi se posao uradio sto pre i bolje a ne ovako da
se nova vozila raspadaju.
Nadam se da se Stef nece naljutiti ali taj 1352 uglavnom ne radi na liniji 75 bar ne u III smeni kada sam ja na Vencu,uvek je drugi auto ili ga Zika
doteruje iz servisa,1351 nije nista bolji,bar je 498 iako rastresen najredovniji.
Ikarbus je uvek radio po sistemu ,,corava koka neko zrno ubode,,pa se
slucajno desi da neki auto urade kako treba,recimo 1349 na 52 radi bez
problema trenutno,sta mislite zasto ih IKARBUS odrzava trenutno,pa svesni su da su ih lose uradili trebace im godinu dana da ih dovedu u red.
Slazem se sa idejom da su trebali da uzmu Mercedese koji su najbolje resenje i Stef jedna mala replika,mecke su se itekako dobro pokazale i to
crvene,radili su godinama bez iskljucenja bili su nosioci glavnih linija u
Beogradu,trpeli velika opterecenja pa ako je i neki rastresen podsetimo se
da su oni vec skoro 6 godina u saobracaju a nisu imali ni remont ni bilo kakvu intervenciju,retko su se povlacili iz saobracaja samo ako je u pitanju servis ili neki sitniji kvar.

avramovicsasa je napisao:933 je sredjen bar tehnicki i redovan je sada na liniji 101.
GSP remont sve improvizuje tako i kada bi remontovali mecke cisto sumnjam da bi im vratili originalni izgled.
Stef ja na Vencu radim 3-4 dana u nedelji i vodim papirologiju tako da ti
ne mogu navesti sve dane kada radi/ne radi 1352 ali govorim konkretno u
mojoj trecoj smeni da retko radi iskljuci se obicno u drugoj smeni,neki dan je radio 1107,pa neki dan 1126 a za vikend nije izlazio navodno kazu
da Sef neda nova kola vikendom da rade.
Ja koliko sam na Vencu 498 se nijednom nije iskljucio niti se bilo ko pozalio na njega,pitacu vozace za njegove mane sta mu tacno fali.
Provozacu se sa 1352 kada budem imao vremena pa cu ti preneti svoje utiske.
Sto se mecki tice u GSP-u vlada jedno ne pisano pravilo da se izrazim malo prosto ,,rdjavom.......i .........smetaju,,tako da losem vozacu koji ne
voli svoj posao ne odgovara ni jedan autobus,kada bi mogli nesto da naprave da vozac spava a autobus sam vozi,kada ga probude da ode i primi platu.
Znate li kako je govorio stari majstor Ljuba sa lin.83 koji je otisao skoro u
penziju ,,Nema losih kola ima losih vozaca,,

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost