Logo

Webasto

Sve rasprave vezane za tehniku, za autobuse, naravno.

Webasto

Postod s215hdh » Čet Dec 24, 2009 9:10 pm

Sve vezano webaster... pitanja, odgovori,iskustva
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Webasto

Sponzor

Postod s215hdh » Čet Dec 24, 2009 9:10 pm

sasa-74 je napisao:uvek prvo palite motor pa te onda webaster i to malo kasnije kad zagreje naftu u rezervoaru . I sito i dizna na webasteru su da kažem sitni i nežni tako da zapuše . Ima jedna caka tu (male tajne velikih majstora ) višak goriva iz motora koje se vraća u rezervoar se preceče ,odnosno napravi mali rezervarčić od 6-7 litara . Povratno gorivo koje je vruće prvo prodje kroz taj rezervarčić a zatim ode u glavni rezervari tako zatvori krug . Na tom rezervarčiću se napravi izvod za webaster i on dobije uvek vruće gorivo i to posle samo par minuta ujutru . Nikad mi se nije desilo da zaledi webaster ili zapuši dizna posle ovakve intervencije . Dobijete vruće gorivo proćišćeno kroz sve filtere i milina . EE šta sam sve radio u životu da se ne bi smrzavao po putu uff :wink: :roll: :D
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod sasa-74 » Čet Dec 24, 2009 9:29 pm

i crni Dule ne da ništa da propadne i da se zaboravi :wink:
negas je napisao: Nema auta bez TAMica! Nekad su inzenjeri Dajca projektovali motor za bus bez goriva, al im bilo glupo zbog konkurencije, pa resili da ga naprave samo da radi bez vode :wink: :wink:
sasa-74
Mehaničar

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:10 pm

Postod s215hdh » Pet Dec 25, 2009 12:44 am

Naravno i ja ucim iz ovoga. Objasni nam zua pocetak princip rada webasta za sta sve sluzi, zasto se zimi pali sa njim i sl... ajde ajde :D
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod s215hdh » Pet Dec 25, 2009 9:56 am

Webaster sluzi za zagrevanje vozila svih vrsta, a da se ne uzima toploita od motora. Uopsteno webaster se pokrece gorivomi moze da greje unutrasnji prostor ili preko sistema za hladnje motora da se ubaci u sistem za grejanje.

Inace nemacki naziv za ovo je Standheizung. A Webasto je najpoznatiji proizvodjac.

Pored gorivom, grejanje moze da se napaja i strujom, ali to je moguce samo gde moze da se prikljuci na mrezu.

Ovo je najlaickije sa wikipedie prevedeno malo :) Cisto dok strucnjaci, Sasa, Milos, Krle, Stole, Neo i ostali koji znaju ne kazu koju rec vise
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod s215hdh » Pet Dec 25, 2009 10:03 am

Webasto je inace firma koja proizvodi ove sisteme.

Webasto je nemacka firma koja prozivodi za auto industriju. Proizvode krovne i kabio sisteme, webastere, sisteme za grejanje, hladjenje i ventilaciju za automobile, kamione, autobus, brodove i specijalna vozila. Od osnivanja firme 1901. godine, ona se nalazi u porodiönom vlasniütvu.

Webasto AD je zastupljen u 43 zemlje i time se broji medju 10 najvecih snabedevaca auto industrije u svetu. Centrala je u Stockdorfu, blizu Minhena.
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod joza » Sub Okt 23, 2010 10:50 pm

Jel neko zna gde ima neki polovni webasto? da neko prodaje, znaci, novi mi je skup, neki polovni dolazi u obzir, ?Pomagajte
Korisnikov avatar
joza
Član

Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 1:54 am

Postod Globus_turist » Sre Dec 15, 2010 12:57 am

vebasto sluzi i da pred da startujete motor zimno vreme da startujete vebasto i da zagrije vodu i posle da startujete motor ovaj princip cuva vise motor.
Globus_turist
Novi član

Pridružio se: Uto Dec 14, 2010 1:29 pm

Postod volvos » Sre Dec 15, 2010 9:21 pm

Vebastor,Čika Dulemože da se koriti i kad motor nije starovan,a ako ne može ja bi se davno smrzao u kabini čekajući red ispred silosa :D
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod man » Čet Dec 16, 2010 12:00 am

Inače slične grijače ima i čini mi se i Eberspacher, ali se svi zovu webasto :D
man
Član

Pridružio se: Čet Maj 13, 2010 10:57 pm

Webasto

Postod TR-Elektronik » Pon Maj 09, 2011 1:53 pm

Kao sto je reko neko pre Webasto je zakon za grejanje u svim tipova vozila ,ali uvek da imate na um da to je ured koji se reparira i servisira pre pocetak sezone .ne zaboravajte da i webasto ima dimnjak koji treba demontirati sa plamenikom izgara se talog i nakupljeno dzubre, ocisti i opet vrati nazad u vozilo.Higijena Webastog ureda je naj vaznija stvar u vozilo ,jer zanemaranje dovodi do rizicnih situacija moze da se zapali sav garez od prljastine u Webasto .BOLJA JE PREVENTIVA Verujte u to,zurbe nikad dosta ali ovo odradite i budite mirni.Napomena sve zaptivace ,dightunge i delove u Webasto uvek montirajte i zamenite original,okolina kod webastog ureda da bude cista i krpom proverite da ne curi gorivo od spojeve i dovode goriva MORA BITI SUHO .
TR-Elektronik
Član

Pridružio se: Pon Maj 09, 2011 8:42 am

Postod sasa-74 » Čet Dec 01, 2011 2:29 pm

petar je napisao:evo sto se tice webastog grejanja eberspacher grejaca spallovih elektromotora svih popravki vezano za klime i grejanje firma KLIMATRONIK NOVI SAD ako kog zanima evo brojeva 021 6417714
0638412984
vlasnik Teodor Vulin

momci rade odlicno ja sam ih vec nabacio mnogim prevoznicima!
negas je napisao: Nema auta bez TAMica! Nekad su inzenjeri Dajca projektovali motor za bus bez goriva, al im bilo glupo zbog konkurencije, pa resili da ga naprave samo da radi bez vode :wink: :wink:
sasa-74
Mehaničar

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:10 pm

Postod Siera » Čet Dec 01, 2011 7:12 pm

Sto su noviji to su komplikovaniji. Sto se tice pouzdanosti prethodna serija Ebersprecher Compact D2LC ili D4LC i danas Webasto Airtop 2000 ili 2200
Ebesprecher Airtronic 2 nova serija je problematicna bice slika uskoro po tom pitanju.
Siera
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Jun 27, 2011 7:26 pm

Postod trosmenac » Čet Dec 01, 2011 9:11 pm

joza je napisao:Jel neko zna gde ima neki polovni webasto? da neko prodaje, znaci, novi mi je skup, neki polovni dolazi u obzir, ?Pomagajte
Imam ja polovan bez elektronike samo glava i kotao
gsp lele
trosmenac
Mehaničar

Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 8:05 pm

Postod joza » Čet Dec 01, 2011 11:58 pm

Ajde mi uslikaj sta imas, pap iom salji na mail ili na PP. Pa da pokazem majst oru da vidim sta jos treba, i da trgujemo! :wink:
Korisnikov avatar
joza
Član

Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 1:54 am

Sledeća

Povratak na Tehnika