Hmm, ko o čemu ja o rasporedu sedišta!

Ali ima li važnijeg kada su putnici u pitanju?!
Ovo definitivno nije dobro rešenje za potrebe BG, čak šta više dva reda duplih sedišta levo i po jedno desno kod srednjih vrata je izuzetno loše rešenje koje će negativno uticati na protok putnika! Ne govorim napamet, slično je primenjeno na pojedinim novijim FAP-ovima ili poluniskopodnim MAZ-ovima koji voze u BG i pokazalo se izuzetno loše jer se putnici nepotrebno gomilaju oko 2. vrata, koja su u BG najopterećenija.
Ako je Lasta tako tražila to će biti samo nastavak lošeg trenda kojim ta firma ide u poslednje vreme, a to je da pokušava da napravi kompšromis između potreba za gradski i prigradski saobraćaj (pomenuću samo čist idiotizam, izvinite zbog reči ali ne znam kako drugačije da opišem stavljanje autobusa na gradske linije u BG koji imaju 2+2 sedišta celom dužinom). Ako su to smislili inženjeri Neobusa to je već elementarno nepoznavanje potreba gradskog prevoza u BG, zapravo ono staro rešenje sa sajta Neobusa je bilo još i bolje!
Ako već nisu hteli da prave ogroman prostor za stajanje na sredini onda bi ovakvo rešenje bilo mnogo bolje jer bi tako protok putnika bio neuporedivo bolji:
A najbolje rešenje bi bez ikakve sumnje bilo jedno od ova dva:
Naravno, sve slike su sa istim brojem sedišta.
Drugo, ni previsok pod sa 3. stepenika ne doprisnosi baš udobnosti (Ikarubs, FAP, pa čak i Sanos imaju samo 2), već je ogroman korak nazad, ali o tome smo već pisali.
P.S.
Nadam se da mi Cone neće zameriti zbog slika.