Logo

Saveti za fotografisanje autobusa i drugih vozila JGP-a

Sve teme vezane za bilo šta. Samo ime kaže :)

Postod MILMAR » Sub Jan 08, 2011 12:21 am

Taj sistem zabrane fotografisanja je zastupljen na ovim prostorima odavno, jer je ranije šta god da slikaš smatrano da će nekome nekako načiniti ta slika nešto nažao.

Isto tako je bilo i kao i dalje važi na aerodromu "Beograd". Kao zabranjeno slikanje, a nigde ni jednog jedinog znaka. Ja sam naravno sve živo slikao ali uz povećanu pažnju da me neko ne bi video.

Kad sam pre par nedelja bio u Smederevu i slikao tamo Lastine autobuse odmah su prišli i pitali me kao zašto slikam, a ja da bi se manuo suvišnog objašnjavanja iovako slabo obrazovanom čoveku kažem da sam kolega iz Laste Beograd i on bog zna kako onda, promeni se iz korena, čak me je i na kafu zvao u otpravničku kućicu...

Tako da... Valjda će se sa tim slikanjem malo smiriti situacija u narednih par godina, međutim uvek ostaju stariji ljudi koji su svašta proživeli i u sve živo sumnjaju i gledaju na lošu stranu...
Korisnikov avatar
MILMAR
Član

Pridružio se: Pon Sep 28, 2009 8:15 pm

Sponzor

Postod z_bratislavy » Sub Jan 08, 2011 12:50 am

Па ето, то је данак међусобном неповерењу међу људима, које је ескалирало током кризног периода. Ваљда ће се за коју годину променити...
z_bratislavy
Član

Pridružio se: Sre Jul 28, 2010 6:05 pm

Postod TROLAMAN » Sub Jan 08, 2011 4:26 am

Opet ako svako radi svoj posao kako treba nema potrebe da se boji slikanja.
TROLAMAN

Postod profa_chb » Sub Jan 08, 2011 11:00 am

milmare care :lol: :lol: :lol:

mene su savatali zemunci dok sam slikao 432 na vencu, pa kad su me naku*čeno pitali "šta slikaš" tj, onaj alfa mužjak iz grupe kad mi je postavio pitanje, ja sam ih samo kulirao, pokazao identifikaciju sa foruma, a kada su pitali "a što slikaš" i kad sam rekao da volim buseve gledali su me čudno :lol:

no, njima je najveć problem kod slikanja to što misle da će neko da vidi tu sliku na kojoj (iz čudnih razloga misle da) rade nešto loše, pa da ih kazni...
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod TROLAMAN » Sub Jan 08, 2011 12:41 pm

Mnogi ne koriste mozak u tom slučaju jer slikanje samog autobusa ne može da naudi vozaču,nažalost nemaju svi ljubav prema autobusima čak ni oni koji sate provode za volanom pa ne mogu da razumeju nas,ponekad mi je čudno kako većina kolega nema ljubavi prema već teškom poslu koji obavljaju jer moraš da voliš svoj posao da bi ga radio.
TROLAMAN

Postod profa_chb » Sub Jan 08, 2011 1:16 pm

nažalost, to je samo još jedan od poslova koji se radi iz nužde :roll:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod MILMAR » Ned Jan 09, 2011 3:25 am

Ma srpski mozak što ti može smisliti i smutiti, to ne može ni jedan - provereno... :lol: "...neko me vreba iza leđa...", "...ima da me namagarči...", "...oće da mi uzme lebac..." ili "...ovaj je šašav šta ima da voli u autobusima..." ili već nešto slično se svakodnevno na facama mnogih pacijenata da očitati kao iz otvorene knjige... :lol: :lol:
Ti Aleksa sledeći put kaži da si iz skupštine grada ili iz direkcije i da slikaš stanje u prevozu ima odmah da ti se žale, bar nećeš imati problem da im objašnjavaš ono što oni ne razumeju... :roll: :D
Korisnikov avatar
MILMAR
Član

Pridružio se: Pon Sep 28, 2009 8:15 pm

Postod Daree » Čet Jan 05, 2012 8:13 pm

Danas sam imao probleme sa vozacem GB308 na terminusu Zeleni venac naime hteo sam da slikam vozilo i on cim je to video izasao je napolje i upozorio me da vise neslikam da me je navodno vec upozorio(naravno vidim da laze jer ga prvi put u zivotu vidim)i da je zbog mene imao velike probleme i poceo je da mi preti kako bude li me opet video da slikam da cu imati velike probleme.Sta reci posto sam inace ljubazan koliko mogu i trudim se da izbegavam bilo koju vrstu sukoba sa vozacima ja sam mu se izvinuio da bi ga se na neki nacin recio ovok antipaticnog coveka koji neznam kakav problem ima.Jednostavno kako je vreme doslo na kraju cemo mi dobiti batine koji slikamo autobus a oni koji saraju i unistavaju autobuse procice nekaznjeno.Voleo bi da tema zazivi i da ljudi koji su imali ovakve probleme napisu kojih vozaca da se cuvamo i GB vozila.Inace bas sam se razocarao da i dan danas ovakvi problemi javljaju .Takodje izbegavajte i GB970 za slikanje kao i GB308
Daree
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 10:22 pm

Postod becks89 » Čet Jan 05, 2012 8:35 pm

Ja sam imao problema ,jedan od vozaca privatnih prevoznika sa linije 53,na zelenom vencu izleteo napolje i poceo da mi psuje sve redom,pretio da ce mi razbiti kameru,medjutim zatekao se tu i komunalac(jednom da budu tu i kad zatreba) i lepo mi skinuo pomahnitalog psihopatu sa grbace...A inace kad slikam poseban bus trudim se da pitam dali smem da slikam kako bi izbegao ovakve situacije,inace Daree mislim da znam ko te je napao,ako mislimo na istog,onda me i ne cudi :twisted:
becks89

Postod Daree » Čet Jan 05, 2012 8:42 pm

Uzas znaci bas sam se razocarao ja obicno isto tako radim ali dovoljno je malo da oslabi koncentracija i tako se zavrsava .I ti iz veolije sam cuo da su jako bezobrazni :(
Daree
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 10:22 pm

Postod becks89 » Čet Jan 05, 2012 8:45 pm

Sa veolijom nisam imao problema dok M&M trans bogami ,neki soferi su potomci Caka Norisa,cim tako prete i gube se...Inace ne praktikujem da sam slikam bas iz tih razloga,da nebi bilo problema jer kad vas je vise malo njih ce ti praviti probleme :wink: (Samo oni hrabri :lol: )
Poslednji put menjao Marko dana Pon Sep 17, 2012 2:53 pm, izmenjena samo jedanput
Rezlog: citiranje prethodne poruke
becks89

Postod drndarevicnikola » Čet Jan 05, 2012 9:10 pm

Moram da uskocim...
U koji god Veolijin autobus da sam usao i pracao sa soferom ili ga pitao da slikam autobus, svi su mi izasli u susret, cak me pitali kako da ostave vrata, upale ili ugase svetla, jedan sofer mi je cak i ugasio motor da bi bus bio mirniji :)

A sto se tice M&M-a, poslednji put kada sam slikao buseve na Zelenom Vencu sa kolegom becks89, prilazi jedan sofer sa novom 112-icom i ja vadim fotoaparat a on poceo da trubi. Prvom sam pomislio da je trubeo nekom ispred sebe ali ubrzo smo ukapirali da trubi meni jer je poceo da mlati rukom. :!: :idea:
Image
Korisnikov avatar
drndarevicnikola
Član

Pridružio se: Sre Okt 26, 2011 12:39 pm

Postod Nikola_4217 » Čet Jan 05, 2012 9:15 pm

Ja sam dobar sa svima,javim se,rukujem,popricam,pitam jel mogu da ufotkam kad izadjem,i sve ok..jednom sam problem imao sa ovim zemljakom sa karaburme sto je skocio na mene koji sam ja faktor da slikam..Sreca od Boga pa tu bio moj veliki prijatelj vozac sa 17ice...pa mi skocio u zastitu..imace,ko zna sta bi bilo..Uglavnom izadju u susret,ali ima i cudaka...eh,sta sam se nagledao "instrumenata"(srednji prst) za ovih pola godine sto slikam buseve za forum..:/
Image Image Image ImageImage
Korisnikov avatar
Nikola_4217
Član

Pridružio se: Sre Jul 06, 2011 8:11 pm

Postod MILE » Pet Jan 06, 2012 12:37 am

Čuvajte se posada iz #308, #312 i #403, na #403 onaj šro vozi ujutru zna da nspravi čudnu facu, ali neće da se dere.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod avramovicsasa » Pet Jan 06, 2012 1:21 am

Generalno ću svima odgovoriti poslovicom ,,Pas koji laje ne ujeda,, niko od tih Siledžija ne sme da naudi nijednom čoveku koji fotografiše jer zapravo ne zna o kome ili čemu se radi.
Autobusi JGP-a su na Javnim putevima i ulicama tako da ne postoji nikakvo ograničenje u vezi fotografisanja,ako vas neko pita odgovorite šta je razlog,ako slučajno vas neko napadne i tom prilikom ošteti Foto aparat ili mobilni utoliko bolje,budite smireni i pozovite Policiju taj će sam sebi potpisati otkaz,odgovaraće za napad i lično ili preko preduzeća će vam nadoknaditi štetu u vidu popravke ili novog aparata.
To su samo prazne pretnje a što se tiče preduzeća M M trans i Veolije sa njima sam uvek lično imao dobru saradnju,pitaju zašto slikam,ja odgovorim i nastavimo dalje.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

PrethodniSledeća

Povratak na Pricaonica