Logo

Autobuske nesreće

Sve što je vezano za autobuse, a ne spada u kategorije iznad.

Postod cone » Pet Jun 13, 2008 9:10 am

TRIBINA O BEZBEDNOSTI U SAOBRAĆAJU

U GSP “Novi Sad” juče je u sklopu tribine “Aktuelni problemi bezbednosti saobraćaja na putevima - od uzroka do posledice” izvedena simulacija saobraćajnog udesa u krugu preduzeća, u kojem su učestvovali autobus, putničko vozilo i biciklista.

Autobus pri maloj brizini naleteo je na automobil i udario biciklistu. Prilikom uviđaja ove nezgode predstavljena su savremena sredstva za uviđaj - kompjuter koji iz više uglova može da snimi saobraćajnu nezgodu. Kako se čulo na jučerašnjoj tribini, broj saobraćjnih udesa i okrivljenih vozača, koji su s vozilima gradskog prevoznika napravili nezgodu, lane je veći nego u 2006. godini.

U 2007. godini, okrivljeno je 106 vozača ovog prevoznika i bilo 43 više saobraćajnih nezgoda nego 2006. godine. “Saobraćajke” rečeno je, najčešće se čine utorkom, četvrtkom i petkom, u špicevima od 8 do 9 časova, između 13 i 14 časova i popodne od 15 do16 časova. Najviše ih prave vozači do pet godina radnog iskustva, ali prilikom uviđaja ni kod jednog nije pronađen alkohol u krvi. Povećanje saobraćajnih udesa u gradskom prevozniku su opravdali činjenicom da je u 2007. godini povećan broj pređenih kilometara.

Image

Image

Dnevnik, Građanski list
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Sponzor

Postod volvos » Pet Jun 13, 2008 12:28 pm

Kako nisam znao za ovo otisao bih sigurno da vidim
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod Jovan » Sub Jun 14, 2008 10:34 am

Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod s215hdh » Sub Jun 14, 2008 11:55 am

Strasno.... Nesrece se desavaju...
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod volvos » Sub Jun 14, 2008 9:42 pm

Evo jos jedne zanimljivosti,prosto me strah sada da sednem u IKARBUS-a

Ovo se desilo 1.5.2005.

AUTOBUS RAZNEO STANICU
Autobus na liniji 51 udario u trafiku i "pečurku" na stanici u naselju Bele vode. Troje lakše, a četvoro ljudi teže povređeno

BEOGRAD - Autobus na liniji 51 udario je juče oko 14 časova u trafiku i "pečurku" na stanici u beogradskom naselju Bele vode! Nesreća se dogodila kada je autobusu privatnog prevoznika "Lui travel", koji je vozio Dragoljub Poleksić (49), otkazao menjač. Četvoro putnika je zadobilo teške povrede glave, dok je troje lakše povređeno, među kojima je jedno dete. Interesantno je da je ovaj autobus potpuno nov i da je pre pet dana pušten u saobraćaj!

Prema rečima očevidaca, autobus je potpuno prazan krenuo na početnu stanicu. Na stanici je stajalo oko tridesetak ljudi.
- Iznenada, kao da je vozač dao jak gas i zaleteo se pravo ka ljudima na stanici. Video sam neke ljude kako trče na uzvišenje iznad stanice. Čulo se krckanje i neka lomljava! Kada sam sledeći put pogledao, video sam
neke od putnika koji su čekali autobus kako leže na zemlji. Trafika, kao i pečurka na stanici, bila je u parčićima. Prizor je bio užasan - priča jedan od očevidaca udesa.

Dragan Milanović, otpravnik autobusa, kaže da se nezgoda dogodila nekoliko minuta pošto je autobus krenuo iz stanice.
- Pustio sam ga koji minut ranije. Krenuo je normalnom brzinom, ali je posle pet metara odjednom ubrzao i kao tajfun se zaleteo na ljude na stanici. Bilo je kao na filmu! Neki putnici uspeli su da pobegnu na uzvišenje. Brzo sam krenuo ka povređenim ljudima, koji su ležali na zemlji. Video sam jedno dete, koje se zaglavilo ispod pečurke. Nije moglo da se pomeri, ali sam uspeo da ga izvučem odatle. Malo dalje video sam devojku koja radi u trafici. Njena glava bila je potuno krvava - kaže Milanović.

Bojana Đošić, koja stanuje u zgradi pored autobuske stanice, kaže da su se posle udarca autobusa u stanicu čula zapomaganja putnika.
- Bilo je strašno. Putnici su jaukali i dozivali pomoć. Videla sam jedno teško povređeno dete i ženu koja je bila oblivena krvlju. Izgledalo je kao da je pala bomba na stanicu - kaže Đošićeva.

Zaposleni u firmi "Lui travel" ispričali su nam da je vozač autobusa iskusan i da već 15 godina radi kao vozač u gradskom prevozu.
- Jednostavno, nešto je otkazalo u autobusu. To je zapanjujuće pošto je ovaj autobus u saobraćaju tek pet dana. Kupljen je pre tri meseca u "Ikarbusu". To je trenutno najsavremeniji autobus za gradski prevoz. Potpuno je automatizovan. I brzine se menjaju automatski i sistem za kočenje je najsavremeniji. "Ikarbus" nam je dao garanciju na pet godina, ali evo šta se desilo. Pozvali smo njihovu ekipu da proveri šta je uzrok kvara menjača. Pretpostavljamo da je kompjuter u njemu imao neku grešku - kažu oni.

Ovaj tip autobusa, inače, ima ugrađen kompjuter, koji vozaču javlja ukoliko postoji neki kvar i memoriše ga. Nadležni pretpostavljaju da će zahvaljujući njemu utvrditi kako je došlo do kvara.

Pomahnitali "Ikarbus"

Jedan od očevidaca nezgode ispričao je da je autobus naglo ubrzao.
- Menjač je radio na maksimalnom broju obrtaja, a vozač je trebalo da ga zaustavi za nekoliko sekundi. Međutim, pošto je autobus potpuno automatizovan, on nije mogao da prikoči na vreme. Verovatno mu još uvek nije jasno šta se to desilo - kaže ovaj čovek.

Image

Image

PREUZETO SA

http://images.google.com/imgres?imgurl= ... n%26sa%3DN
Image
volvos
Član

Postod profa_chb » Ned Jun 15, 2008 6:52 pm

auuuuuuuuuuu.......... strašno.... i još je ostao poprilično ceo...... moglo je to i volvou da se desi :?
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod milos265 » Ned Jun 15, 2008 9:56 pm

To je zataskano, da ne bi pala krivica na Ikarbus. Bus u garanciji dobio turu a menjac bio u brzini.
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod sanos_a » Sre Jul 02, 2008 10:45 am

Каменуван автобус на охридски „Галеб“ во Тетово

Охрид, 1 јули (МИА) - Автобус на автотранспортното претпријатие „Галеб“ од Охрид вчера попладне, околу 15 часот бил каменуван од страна на непознати сторители во близина на наплатната рампа кај Тетово, при што биле искршени прозорци на возилото.

Веднаш по инцидентот, во кој нема повредени лица, екипа на СВР Тетово извршила увид на лице место.

Според очевидци на инцидентот се работи за малолетни лица.

Автобусот на охридски „Галеб“ сообраќал на редовната линија Скопје - Охрид.

Извор: МИА
Image
Prof. Dr. Sanos Avtobusovski redoven profesor na univerzitetot AUTOBUSI.NET
sanos_a
Član

Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 11:40 am

Postod volvos » Sre Jul 02, 2008 11:21 am

sanos_a je napisao:Ęŕěĺíóâŕí ŕâňîáóń íŕ îőđčäńęč „Ăŕëĺá“ âî Ňĺňîâî

Îőđčä, 1 Ľóëč (ĚČŔ) - Ŕâňîáóń íŕ ŕâňîňđŕíńďîđňíîňî ďđĺňďđčĽŕňčĺ „Ăŕëĺá“ îä Îőđčä â÷ĺđŕ ďîďëŕäíĺ, îęîëó 15 ÷ŕńîň áčë ęŕěĺíóâŕí îä ńňđŕíŕ íŕ íĺďîçíŕňč ńňîđčňĺëč âî áëčçčíŕ íŕ íŕďëŕňíŕňŕ đŕěďŕ ę༠Ňĺňîâî, ďđč řňî áčëĺ čńęđřĺíč ďđîçîđöč íŕ âîçčëîňî.

Âĺäíŕř ďî číöčäĺíňîň, âî ęîĽ íĺěŕ ďîâđĺäĺíč ëčöŕ, ĺęčďŕ íŕ ŃÂĐ Ňĺňîâî čçâđřčëŕ óâčä íŕ ëčöĺ ěĺńňî.

Ńďîđĺä î÷ĺâčäöč íŕ číöčäĺíňîň ńĺ đŕáîňč çŕ ěŕëîëĺňíč ëčöŕ.

Ŕâňîáóńîň íŕ îőđčäńęč „Ăŕëĺá“ ńîîáđŕťŕë íŕ đĺäîâíŕňŕ ëčíčĽŕ ŃęîďĽĺ - Îőđčä.

Čçâîđ: ĚČŔ

Ajde nam prevedi ovo :D :?
Image
volvos
Član

Postod sanos_a » Sre Jul 02, 2008 11:56 am

volvos je napisao:
Ajde nam prevedi ovo :D :?

toa goran ke go prevede ko ga ke se ukluce jas ne znam :oops:
Image
sanos_a
Član

Postod djole » Sre Jul 02, 2008 2:15 pm

sanos_a je napisao:Ęŕěĺíóâŕí ŕâňîáóń íŕ îőđčäńęč „Ăŕëĺá“ âî Ňĺňîâî

Îőđčä, 1 Ľóëč (ĚČŔ) - Ŕâňîáóń íŕ ŕâňîňđŕíńďîđňíîňî ďđĺňďđčĽŕňčĺ „Ăŕëĺá“ îä Îőđčä â÷ĺđŕ ďîďëŕäíĺ, îęîëó 15 ÷ŕńîň áčë ęŕěĺíóâŕí îä ńňđŕíŕ íŕ íĺďîçíŕňč ńňîđčňĺëč âî áëčçčíŕ íŕ íŕďëŕňíŕňŕ đŕěďŕ ę༠Ňĺňîâî, ďđč řňî áčëĺ čńęđřĺíč ďđîçîđöč íŕ âîçčëîňî.

Âĺäíŕř ďî číöčäĺíňîň, âî ęîĽ íĺěŕ ďîâđĺäĺíč ëčöŕ, ĺęčďŕ íŕ ŃÂĐ Ňĺňîâî čçâđřčëŕ óâčä íŕ ëčöĺ ěĺńňî.

Ńďîđĺä î÷ĺâčäöč íŕ číöčäĺíňîň ńĺ đŕáîňč çŕ ěŕëîëĺňíč ëčöŕ.

Ŕâňîáóńîň íŕ îőđčäńęč „Ăŕëĺá“ ńîîáđŕťŕë íŕ đĺäîâíŕňŕ ëčíčĽŕ ŃęîďĽĺ - Îőđčä.

Čçâîđ: ĚČŔ

Ja nemam ovaj font :cry:
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod sanos_a » Sre Jul 02, 2008 3:18 pm

ne e font tuku e pisuvano so kirilicna (cirylic) podrzka na windows-ot :wink:
Image
sanos_a
Član

Postod djole » Sre Jul 02, 2008 5:01 pm

Ups,izvini,gledao sam stranicu telefonom,pa zato nema :) Vidim Volvos kaze prevedi,pa sam pogresno zakljucio...
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod sanos_a » Sre Jul 02, 2008 7:50 pm

Izgore avtobus na "Berovo - Trans" od Berovo. :( :(
Atobusot na slikata denes izgore vo blizina na Velez.
Image
Poveke informacii na: http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=94845
Image
sanos_a
Član

Postod Goran sk » Čet Jul 03, 2008 11:36 pm

fudeksov euroliner,kada se ovo desilo :?:
Image
Image
foto:www.thingnes.com