Banbus na lin 52
Ceo taj tender je bio veliki rizik za sve privatnike. Od onog haoticnog vremena rada na karte uslo se u its i ubrzo nakon toga postavljeni su rigorozni uslovi po pitanju starosti vozila i infrastrukture a sve to je trbalo odrzavati naplatom iz gradske kase. Neki, pametniji su odustali od posla i orijentisali se na drugi vid saobracaja dok su ostali usli u rizik ali su se drzali solo vozila jer su jeftinija a svi su isli na kvantitet odnosno trudili su se da imaju sto vise vozila. Direkcija je propisala na koje linije idu iskljucivo zglobovi i gle cuda tu expressno ulece Lasta i pravi totalnu zbrku jer po svojoj vlasnickoj strukturi nije bila privatno preduzece. Sto se tice ovih rupa u saobracaju koje pominjes, to su one kriticne situacije kada sve zavisi od ljudi, odnosno od dogovora. Ja sam na 37 u takvim situacijama radio ovako - sacekas da dodje jos jedno vozilo iza mene, nebitno, nase ili gsp-ovo, dogovorim se sa kolegom i idemo u stanicu zajedno! Napune se oba busa i krenemo polako jedan za drugim i pomazemo se. Onda obicno stigne trci polu-prazan pa obidje obojicu i tako pomalo haoticno se otkotrljamo po liniji ali prevezemo putnike i nema stajanja. Onda kad prodje guzva sledi uklapanje. Znas i sam, neko preskoci 5-6 stanica, neko ode prazan, neko ohladi malo i postepeno se saobracaj vrati u normalu.avramovicsasa je napisao:Sve je istina,GSP Beograd je uvek bio neprijateljski nastrojen prema Prigradskim linijama naročito Surčinske i okolina,prisetimo se kakav je bio
Surčinski put do pre 5 godina,kao da su po njemu tenkovi prelazili,godin-
ama su se tamo upućivala loša i stara vozila,dobro trebala su i ona da budu ispravna i topla ali to je već poznati propust,sada se malo situacija menja pa su na 601 pored novog vozila ostala solidna,603 ima nove autobuse,čujem da su lin.604 i 605 obogaćene sa po jednim IK-218N,602
služi kao lokal pa su vozila solidna sada tamo nema razloga da rade krševi.
Zemun je planirao da dolaskom novih vozila,Surčinske linije ojača novijim
autobusima iz serije IK-201 (345-350)ali videćemo.
Što se tiče solo privatnih autobusa tu je propust DJP jer uslovi tendera nisu bili jasni prema strukturi vozila,poeni su išli za nove i domaće autobuse tu već malo bolje može da objasni Miloš.
Iskreno putnici ne vole solo autobuse naročito na linijama 53,56,65,75,88
gde su velike gužve,mislim da je bar 50% voznog parka kod svih trebalo
da čine zglobovi,jedino Liaz i Sanos 213 dobro podnose gužve,i Cobra može da prođe iako je ona više prigradskog karaktera.
U početku smo imali velikih problema sa Privatnicima kada su počeli da
voze nove autobuse.
Jednom mi se dogodilo na Bloku 37 kod P.P Dumeco,tek su doterali nove
MAZ 103,dogodilo se da ispred njega nije bilo pola sata autobusa i čovek
nije hteo da vozi,došao je drugi MAZ neće ni on,puna stanica putnika a 2
vozila stoje,dolazi GSP zglob neće ni on jer privatnici nisu išli pa tako stiže
i četvrti,ja poludim i krenem u objekat da pozovem Dispečera i Generalnog direktora da prijavim ovo iživljavanje kad tek onda su napravili strategiju da nakon sat zezanja ljudi krenu svi neki ubrzano a neki sputnicima,i 10 minuta je mnogo za 65 a kamoli sat vremena.
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju