Logo

GSP Beograd

Diskusije

Postod mihajlo » Ned Mar 13, 2011 11:53 pm

Aleksandar je napisao:Naravno da neće dovesti turke kao radnike, to dosad nigde nisu uradili.

Видећемо, знам зашто све ово причам.

profa_chb je napisao:samo se vi time zamajavajte, a ko kontroliše vozače?

О чему ти, брате?
Возаче контролише унутрашња контрола, као и увек.
mihajlo
Član

Pridružio se: Ned Apr 18, 2010 9:11 am

Sponzor

Postod markotar » Pon Mar 14, 2011 12:01 am

Ne znam zaista Mihajlo, možda ti nešto znaš što mi ne znamo ali po meni je prilično neverovatno da će Turci dovesti svoje radnike iz Turske! Pa to se nigde do sada nije desilo! OK, dovešće možda nekog u menadžment ili nekog inženjera-tehničara ali terence, posebno kontrolore - to čisto sumnjam - to je potpuno neizvodljivo, praktično i zakonski! No, ako se to zaista desi, u šta, kažem, ne verujem, to bi sigurno bio presedan i prvorazredni skandal!

Videćemo, u svakom slučaju.
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod mihajlo » Pon Mar 14, 2011 2:01 am

markotar je napisao:Ne znam zaista Mihajlo, po meni je prilično neverovatno da će Turci dovesti svoje radnike iz Turske!

Добро, можда сам мало претерао за контролу, али сам сигуран да ће бар за неки посао повући и своје људе.

--------------------------------------------------------------

Пошто смо овамо ( http://autobusi.net/forum/viewtopic.php?t=2822&start=30 ) одавно отишли од (са) теме ...

Aleksandar je napisao:Zar jednostavno nije dovoljna empirijska činjenica da se samo u prošloj godini GSP-u prosečno zapalio po jedan autobus mesečno.

Е, да, кад си већ то споменуо.
Можда касно, али боље икад, него никад. Почела су испитивања на возилима IK-103 и IK-201, која су је л' те свима нама познато најчешће горела, како би установили зашто и због чега долази до паљења.
Дакле, почело се радити на једној ставки о безбедности.

Aleksandar je napisao:Mislio sam na sam početak pojačane kontrole.

Погледај шта си и сам написао. :arrow:
Aleksandar je napisao:Ja imam informaciju da je povećanje prihoda bilo naglo u samom početku, a sada je u tendenciji opadanja, što je očekivano.

Ја сам тебе питао: која је разлика у самом почетку појачане контроле и сада, када контроле има и мање?
Пошто кажеш, да су сада приходи мањи (када контроле има мање, а тога грађани вероватно нису свесни, као ни Ви овде), а да је то очекивано - не капирам.

Aleksandar je napisao:Tako i ja isto imam pravo da kritikujem uslugu koju plaćam...

Имаш право, апсолутно.

Aleksandar je napisao:... režim neefikasne kontrole koji sam po sebi omogućuje vrlo lako švercovanje, što ispada nefer prema putnicima koji plaćaju uslugu, između kojih sam i ja :wink:

Шта да се ради, ту нико од нас не може ништа.
Опет кажем, није ни служба контроле сама по себи крива за овакво стање, него неко виши од ње.
mihajlo
Član

Postod profa_chb » Pon Mar 14, 2011 2:14 pm

unutrašnja kontrola? koja se vozi autobusom i gleda kako on vozi?

ili samo mu mahnu na slaviji, vide da piše 31, i redovni zdravstveni pregledi?
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod mihajlo » Pon Mar 14, 2011 6:51 pm

profa_chb je napisao:unutrašnja kontrola? koja se vozi autobusom i gleda kako on vozi?

Има и таквих.
Уопште не знам шта свиме овиме хоћеш да кажеш, зато одустајем.
mihajlo
Član

Postod profa_chb » Pon Mar 14, 2011 10:01 pm

ajd da ti malo pojasnim neke stvari...

na primer, taj "unutrašnji kontrolor" bi mogao da nadgleda da li vozač naglo koči bez preke potrebe, da li prebrzo ulazi u krivine, da li dovoljno dugo stoji na stanicama, da li je relativno ljubazan prema putnicima (osim u samoodbrani od idiota), da li na terminusu promeni natpis na displeju, da li obeleži vozilo kada ide u garažu, da li kada ga vuče kamion stavi trougao (mada je to posao saobraćajne policije) i tako dalje...

takođe i da gleda da li se ovaj iživljava sa gasom, da li naglo ubrzava, jer to povećava potrošnju (kod autobusa), a može biti nebezbedno po putnike (naročito kod trolejbusa, moj ćale je zbog toga zamalo izgubio prst)...

ako mene kao kupca kontrolišu da li plaćam uslugu, što ne kontrolišu njih kao one koji mi pružaju uslugu? o radnicima na šalteru da ne pričam...

nadam se da su ti neke stvari sad jasnije.
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod markotar » Pon Mar 14, 2011 10:07 pm

Većina tih stvari će se rešiti kad se uvede GSP praćenje vozila.
markotar
Član

Postod Daree » Pon Mar 14, 2011 10:49 pm

profa_chb je napisao:ajd da ti malo pojasnim neke stvari...

na primer, taj "unutrašnji kontrolor" bi mogao da nadgleda da li vozač naglo koči bez preke potrebe, da li prebrzo ulazi u krivine, da li dovoljno dugo stoji na stanicama, da li je relativno ljubazan prema putnicima (osim u samoodbrani od idiota), da li na terminusu promeni natpis na displeju, da li obeleži vozilo kada ide u garažu, da li kada ga vuče kamion stavi trougao (mada je to posao saobraćajne policije) i tako dalje...

takođe i da gleda da li se ovaj iživljava sa gasom, da li naglo ubrzava, jer to povećava potrošnju (kod autobusa), a može biti nebezbedno po putnike (naročito kod trolejbusa, moj ćale je zbog toga zamalo izgubio prst)...

ako mene kao kupca kontrolišu da li plaćam uslugu, što ne kontrolišu njih kao one koji mi pružaju uslugu? o radnicima na šalteru da ne pričam...

nadam se da su ti neke stvari sad jasnije.

Slazem se najcesce je problem kada vozac naglo koci a da gas i zamislja da je na trkama i niko mu nista ne moze verujem kad bi mu rekao neko ej lakse malo da bi mu ovaj zveknuo samar i onda u tom slucaju treba cutati i trpeti drugo kako je moguce da cetiri autobusa preskacu pocetnu stanicu??Danas sam 73 jako dugo cekao na pocetnoj stanici i vozacevom krivicom narod treba da ispasta
Daree
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 10:22 pm

Postod mihajlo » Uto Mar 15, 2011 1:53 am

profa_chb je napisao:ajd da ti malo pojasnim neke stvari...

Охо, 'оћемо тим тоналитетом да причамо?
Ајде де, молим те, просветли ме, ја немам појма ништа о ГСП-у, а ти толико знаш, па 'ајде онда -удри.

Еј, бре, нема шта ти мени да појашњаваш, само буди мало конкретнији при писању и неће бити проблема!

---------------------------------------------------------------

Daree je napisao:drugo kako je moguce da cetiri autobusa preskacu pocetnu stanicu?? ... i vozacevom krivicom narod treba da ispasta

Да, сигурно је кривица возача. Сва четворица су самовољно прескочила почетну станицу и отишла са празним бусом(евима)!
Је л' си ти чуо за појмове краћење и убрзавање возила? ... очигледно ниси!
mihajlo
Član

Postod profa_chb » Uto Mar 15, 2011 2:10 pm

pa ja na ovom forum samo što još nisam crtao uz objašnjavanje...
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod Mickey » Uto Mar 15, 2011 3:47 pm

cija li je ovo krivica :idea: :?: :?: ovakav u saobracaj :!:
Image
image hosting
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod profa_chb » Uto Mar 15, 2011 3:48 pm

skinula deca da se igraju :mrgreen:
by the way danas kamion vukao 969 za garažu, opet, nepropisno, bez trougla :evil:
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod markotar » Uto Mar 15, 2011 3:58 pm

Da nije ispao negde usput a vozač nije primetio? Ne bi me čudilo!

Zadnja stena je ogroman problem na N seriji, poklopac ispada, stakla se lome, da je pameti GSP bi odavno tražio od Ikarbusa da je prepravi na svim isporučenim busevima!
markotar
Član

Postod danilo » Uto Mar 15, 2011 5:12 pm

profa_chb je napisao:skinula deca da se igraju :mrgreen:
by the way danas kamion vukao 969 za garažu, opet, nepropisno, bez trougla :evil:

Jutros radio na liniji 31, i to baš mislim na matičnom polasku, na 4/31.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod mihajlo » Uto Mar 15, 2011 5:36 pm

profa_chb je napisao:pa ja na ovom forum samo što još nisam crtao uz objašnjavanje...

Ууу, извини паметнице наша, нисам те препознао!
Нисам знао да си најпаметнији овде, па да треба да нам црташ.

Mickey je napisao:cija li je ovo krivica :idea: :?: :?: ovakav u saobracaj :!:

Ништа чудно за тај погон.
Карабурма и Космај су по том питању једнаки. Раде све за бројно стање.
Неверујем да му је отпао, пре ће бити да га није ни имао.
mihajlo
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije