Logo

Linije GSP-a Novi Sad

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Novom Sadu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Postod markotar » Pet Mar 18, 2011 3:21 pm

Linija za aerodrom je super samo je red vožnje prilično loš! Razumem da je možda dobro sa stanovištva maksimalnog iskorišćenja autobusa ali ipak bi ga trebalo bolje uskladiti sa polascima/dolascima najvećeg broja aviona, kako bi se što više smanjilo čekanje ali i kako bi bilo što više potencijalnih putnika (jer bus ne pravi pare ako ide prazan, bolje malo da sačka). Zašto nema popodnevnih i večernjih polazaka, to je ogromna rupa?
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Sponzor

Postod Sloba » Pet Mar 18, 2011 8:05 pm

profa_chb je napisao:čortanovci - mas ima oko 20km, bila bi to fina linija :)
za sada jedino se može lastom, ili peške do karlovaca pa onda beše 61?

a što se tiče linije za surčin, pa biće jeftinije, u beogradu sedneš na zelenom vencu u 72, do aerodroma, i onda odatle jgsp-om do novog sada, sve ukupno bi bilo manje od 400din :lol:

Da, od Čortanovaca jedina veza je bila Lasta, ili peške do Karlovaca pa 61 ili 62.
Pa, GSP kad bi uveo za manje od 600 dinara da bude karta, postao bi opasno konkurentan!
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod Sloba » Pet Jul 01, 2011 9:05 am

GSP je počeo da vozi liniju za Surčin. Karta košta 1000 dinara, a iz Novog Sada polazi na svaka dva sata između 5:30 i 19:30 iz Novog Sada. Međutim, ova linija će trajati samo za vreme Exit festa. :wink:
Takođe, početkom godine ukinuta je linija 34.
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod profa_chb » Pet Jul 01, 2011 9:19 am

hm, 1000 din :roll:
jel ide starim ili novim putem?
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Iosis » Pet Jul 01, 2011 9:39 am

Da li znaš koji busevi rade tu liniju? :)
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod Sloba » Pet Jul 01, 2011 10:12 am

Ne znam ni jedno ni drugo. Mislim da će ići na Rumu, pa autoputem do Surčina, a dok ne dođu minibusevi, pretpostavljam da će na toj liniji biti 501G. Beograđani, idite i slikajte, informacije o polascima imate na našem sajtu u sekciji Saobraćaj. :)

Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod Iosis » Pet Jul 01, 2011 12:16 pm

Zar nije to na Rumu duže i gori put? Nije li jednostavnije autoput NS - Bg, pa u Zemunu desno za Surčin.
Iosis
Član

Postod Sloba » Pet Jul 01, 2011 12:42 pm

Na Rumu je ja mislim kraće, s obzirom na to da autobus ide preko Exit Village. Na autoput bi onda vremenski bilo duže, a i gužve u Beogradu su nepredvidive, tako da je ovo vremenski kraće, i rekao bih, sigurnije. :wink:

Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod gospodin dzo » Sre Jul 06, 2011 12:23 pm

Treba mi informacija koliko je karta u prevozu,kad sidjem na Zeleznickoj da li je blizu neka Setacka ulica i da li odatle ide neki autobus na Petrovaradin?
Cuvam i usvajam zensku decu od 17-18 leta,po mogucstvu sa stranim drzavljanstvom :mrgreen:
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Dec 27, 2010 9:39 pm

Postod Iosis » Sre Jul 06, 2011 1:00 pm

Cjena karte je 45 din, kupuješ u autobusu kod vozača, a ako ćeš se više vozati busom po gradu možeš uzati dnevnu koja košta 240 din (osim ako nije i ona poskupila jer su prošlog mjeseca poskupile karte). Dnevnu možeš uzeti na jednom od kioska GSP-a u potkovici.

Za tu ulicu ne znam, nisam čuo da ima takva u NS-u.

A linija za Petrovaradin ima evo ti na slici:

Image

Obilježio sam ti ž. stanicu, kada izađeš sa stanica ideš samo pravo do prve raskrsnice i pređeš bulevar na stanicu koju sam ti obilježio Čekaš ovde 3. Znači tu čekaj liniju 3 koja ide direktno na Petrovaradin.

Možeš i prigradskim linija 64 ali to ako se poklopi vrjeme polaska sa tvojim dolaskom jer 64 ne ide tako često. Linija 64 ti počinje iz potkovice tamo kod lokomotive vidjet ćeš kada izađeš sa ž. stanice pa odme lijevo.
Iosis
Član

Postod gospodin dzo » Sre Jul 06, 2011 1:25 pm

Ne da se zove setacka,nego nalik Knez Mihajlovoj u bg-u,Pobedini u Nisu i tome slicno...
Cuvam i usvajam zensku decu od 17-18 leta,po mogucstvu sa stranim drzavljanstvom :mrgreen:
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Postod Sloba » Sre Jul 06, 2011 2:09 pm

Imaš Zmaj Jovinu ulicu. Imaš dva načina da dođeš do nje.
1. Kad izađeš sa stanice, sačekaj bus na liniji 4. Ide na svakih 10-tak minuta. Kad skrene levo, nemoj sići odmah na toj stanici, nego idi do sledeće (Bazaar) a kad izađeš, prođi kroz pothodnik i samo pravo idi. :)
2. Kad izađeš sa stanice, idi pravo bulevarom do sledećeg semafora. Idi na onu stanicu koju ti je Iosis obeležio. Tu sačekaj 3 ili 8. Ako uđeš u trojku, siđi na drugoj stanici, a ako uđeš u osmicu, siđi na četvrtoj. Pređi preko puta i idi pored pozorišta i McDonaldsa i naći ćeš se kod katedrale :wink:

ALTERNATIVNI NAČIN: Nek te odere neki taksista za 300 dinara do centra :P

Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod Iosis » Sre Jul 06, 2011 2:11 pm

A misliš pješačka zona. :)
Ima u centru. Do centra možeš sa ž. stanice linijom 4, izađeš na četvrtoj stanici, pređeš ulicu tj. ideš u pothodnik i kada izađeš iz podhodnika lijevo i ulaziš u pješačku zonu. A možeš još prepoznati da si su centru kada četvroka skrene desno, sa desne strane ti je TC New Nork (ispred njega ima fontana), a sa lijeve strane ima nedovršena zgrada, a poslije te nedovršene nakon stotinjak metara je Bazzar. Kada stane na stanicu preko puta bazara tu izlaziš.

A onda iz centra u Petrovaradin možeš se vratiti na istu stanicu gdje si izašao iz četvroke i čekaš trojku za Petrovaradin. Ili možeš proći kroz pješačku zonu do kraja, izaći ćeš u Dunavski park, prođeš kroz park, pa onda lijevo na most i kada pređeš most u Petrovaradinu si. Nije daleko Petrovaradin od centra, možeš i pješke.

EDIT: Dok sam pisao odgovor i Sloba je odgovorio. :) Taksi nemoj ni slučajno onaj koji stoji u potkovici jer to su divljaci i ima da te odere do centra ne 300 nego 1000 dinara. Nego uzmeš one koji stoje kod lokomotive, neko udruženje npr. Vojvođani, SOS, VIP, Novus, Naš taksi ili tako nešto. Ni slučajno neki što piše samo taksi jer je 99% divljak koji dere cjenama.
Poslednji put menjao Iosis dana Sre Jul 06, 2011 2:14 pm, izmenjena samo jedanput
Iosis
Član

Postod Sloba » Sre Jul 06, 2011 2:12 pm

A možeš i preći preko puta i sačekati liniju 14 a zatim idi njom do kraja. :wink:

Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod gospodin dzo » Sre Jul 06, 2011 9:42 pm

Hvala momci puno...;)
gospodin dzo
Profesionalni vozač

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Novom Sadu