Logo

KAVIM Jedinstvo, Vranje (1)

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz južne Srbije.

Postod Nibus-ja » Ned Jun 22, 2008 1:53 pm

ik404 je napisao:
Nibus-ja je napisao:
Imas li slike gb176 scania PB TROOSOVINAC?
NEOBUS radi po auto putu BEOGRAD sreo sam ga pre neki dan.

Ovo je gb 176, Scania Irizar Century, VR 12-95,
]
(slike sa starog foruma i sajta), i ima jos jedna ovakva (gb 192 ili 196), a Irizar PB je novija i tamnosiva, ne znam koji broj. Bilo bi super da je neko uslika! :wink:

Prva slika je sa postera(kalendara) bila u SAT-PLUSU za 2003.godinu slikano ispred palate federacije u BG.
Imam i ja ove slike reko mozda ima neka uzivo da je slikana?
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Sponzor

Postod ik404 » Ned Jun 22, 2008 2:48 pm

Nibus-ja je napisao:Prva slika je sa postera(kalendara) bila u SAT-PLUSU za 2003.godinu slikano ispred palate federacije u BG.

Nazalost, zasad nemam(o)! :cry:
176, a u poslednje vreme ova druga Scania sto sam je pominjao, ili ponekad Irizar PB voze poslovnu liniju Vranje - Beograd, sto znaci da je na BAS-u svakog dana oko 9:00 i 16:30. Pa Beogradjani, dajte se angazirati! :lol: :wink: :idea:

...i jos jednom linija za Salzburg, danas 19:00, i gb 156 - Ikarbus 404! Ne da se masina, samo broji kilometre...! :wink:
Image
ik404
Član

Pridružio se: Čet Feb 14, 2008 9:41 pm

Postod negas » Pon Jun 23, 2008 5:03 pm

ik404 je napisao:
Nibus-ja je napisao:Prva slika je sa postera(kalendara) bila u SAT-PLUSU za 2003.godinu slikano ispred palate federacije u BG.

176, a u poslednje vreme ova druga Scania sto sam je pominjao, ili ponekad Irizar PB voze poslovnu liniju Vranje - Beograd, sto znaci da je na BAS-u svakog dana oko 9:00 i 16:30. Pa Beogradjani, dajte se angazirati! :lol: :wink: :idea:

Ima cika Negas sliku, i otvorio mi vozac i motor da slikam! Nisam mogao unutra jer je bus vec kretao na liniju, a i pored toga vozac je imao strpljenja iako je vec krenuo, da stane i otvori mi poklopac za motor! Lele koliko je ono prostor za motor, videcete, nego sad nisam poneo cd, da ga okacim, nisam znao, al okacicu ga uskoro!
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod negas » Uto Jun 24, 2008 5:59 pm

negas je napisao:
ik404 je napisao:

Ima cika Negas sliku, i otvorio mi vozac i motor da slikam! Nisam mogao unutra jer je bus vec kretao na liniju, a i pored toga vozac je imao strpljenja iako je vec krenuo, da stane i otvori mi poklopac za motor! Lele koliko je ono prostor za motor, videcete, nego sad nisam poneo cd, da ga okacim, nisam znao, al okacicu ga uskoro!

Image
Image Image
negas

Postod ik404 » Uto Jun 24, 2008 8:05 pm

negas je napisao:

Image
Image Image[/quote]

Ulepsao si mi dan, Negas!
Da dopunimo jos malo post; :wink:
Ovo je, mislim slikano na parkingu ZTP-a pored BAS-a. Scania 176 je dosla u Jedinstvo 2002. i odmah "bacena u vatru" i intenzivnu eksploataciju (Vranje - Beograd - Vranje svaki dan)! Ne znam sta je bio uzrok, ali po mojim informacijama, stradao je originalni motor od 310 KW i pre godinu ili dve kupljen je i ugradjen novi MAN-ov motor, sto bi trebao da je ovaj sto si slikao. Sad ima super prenos, 100 km/h na 1000 okretaja u najvecem stepenu! Inace preudoban autobus, 63 mesta! 8)
ik404
Član

Postod sasa-74 » Uto Jun 24, 2008 10:01 pm

bas me zanima potrosnja ovog busa sad sa novim motorom jer ako ide 100 km na 1000 obrtaja onda mu je potrosnja veoma mala .
negas je napisao: Nema auta bez TAMica! Nekad su inzenjeri Dajca projektovali motor za bus bez goriva, al im bilo glupo zbog konkurencije, pa resili da ga naprave samo da radi bez vode :wink: :wink:
sasa-74
Mehaničar

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:10 pm

Postod ik404 » Uto Jun 24, 2008 10:39 pm

sasa-74 je napisao:bas me zanima potrosnja ovog busa sad sa novim motorom jer ako ide 100 km na 1000 obrtaja onda mu je potrosnja veoma mala .

Tako bi trebalo da bude, logicno! Ovo sam ja licno gledao kad sam putovao s njima, znaci mozda ne tacno 100, ali blizu stotke! Odnos stvarno povoljan prema onome sto pokazuju instrumenti! :?:
Sto se potrosnje tice, raspitacemo se! Secam se samo, iz razgovora sa vozacem koji ga je stalno vozio da mu potrosnja DOSTA raste kad je spoljna temperatura jako niska ili leti visoka, u odnosu na prosek, sto opet ima svoja objasnjenja, jel`! E sad, ne znam dal je mislio na stari ili ovaj novi motor, ne secam se vise! :wink:
ik404
Član

Postod Nibus-ja » Sre Jun 25, 2008 3:22 pm

ik404 je napisao:
negas je napisao:

Ulepsao si mi dan, Negas!
Da dopunimo jos malo post; :wink:
Ovo je, mislim slikano na parkingu ZTP-a pored BAS-a. Scania 176 je dosla u Jedinstvo 2002. i odmah "bacena u vatru" i intenzivnu eksploataciju (Vranje - Beograd - Vranje svaki dan)! Ne znam sta je bio uzrok, ali po mojim informacijama, stradao je originalni motor od 310 KW i pre godinu ili dve kupljen je i ugradjen novi MAN-ov motor, sto bi trebao da je ovaj sto si slikao. Sad ima super prenos, 100 km/h na 1000 okretaja u najvecem stepenu! Inace preudoban autobus, 63 mesta! 8)[/quote]

SVE mogu da zamislim al ova prednja svetla mi se uopste ne svidjaju?Zasto su morali da menjaju originalna SVETLA?
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod negas » Sre Jun 25, 2008 4:10 pm

Prednja svetla su propala, luazila voda, a ova jesu ruzna ali so dobra golf4!
negas

Postod Jovan » Sre Jun 25, 2008 6:29 pm

negas je napisao:Prednja svetla su propala, luazila voda, a ova jesu ruzna ali so dobra golf4!

Kakva su oni firma, ne mogu zamjeniti originalnim :x
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod djole » Sre Jun 25, 2008 7:28 pm

Tih farova imaju mnogo :D Koji god su autobus sredjivali,stavili su farove sa Golfa4
djole

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod Jovan » Sre Jun 25, 2008 10:14 pm

djole je napisao:Tih farova imaju mnogo :D Koji god su autobus sredjivali,stavili su farove sa Golfa4

I to sam primjetio, bio je na forumu jos Ikarbus ili Dubrava ne mogu da se sjetim. Ali ovo je noviji autobus valjda ga treba odrzavati originalnim dijelovima, a ne krpiti kako bilo
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Postod djole » Čet Jun 26, 2008 9:26 am

Ik 404 su upropastili nacisto tim farovima...ali tako je u drzavnim firmama,bitno je da ide...
djole

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod ik404 » Čet Jun 26, 2008 6:47 pm

Jovan je napisao:
negas je napisao:Prednja svetla su propala, luazila voda, a ova jesu ruzna ali so dobra golf4!

Kakva su oni firma, ne mogu zamjeniti originalnim :x

Iako se i dalje bore po pitanju linija i prihoda, nisu ni senka onoga sto su nekad bili u pogledu originalnosti, raznolikosti i lepote voznog parka! :? Steta, ali nema jednostavno objasnjenja za neke postupke! :roll:
ik404
Član

Postod Jovan » Čet Jun 26, 2008 6:58 pm

U cemu je problem, na ovim medjunarodnim linijama bi trebalo biti putnika :?: Voze München, Stuttgart, Frankfurt, Zürich, Paris, Bec, Salzburg, to su sve gradovi gdje ima puno nasih ljudi. U BiH se otimaju za dozvole za takve linije
Korisnikov avatar
Jovan
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz južne Srbije