Logo

Lasta, Beograd (1)

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz Beograda i Vojvodine.

Postod djole » Sre Jun 25, 2008 10:23 am

Image
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Sponzor

Postod negas » Sre Jun 25, 2008 2:20 pm

Bravo Djole na trudu.

Ubi ih gorivo:
http://www.glas-javnosti.co.yu/clanak/e ... a-42-odsto
negas

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod DraganNish » Sre Jun 25, 2008 7:06 pm

Image
Lastin Berkof 10 jul 2007 god (unutrasnjost)
u vozilu se nalazimo ja,dva sofera i dve babe (jedna tiho hrce,a za drugu ne znam nisam je cuo)
Polazak iz Nisa je bio u 4 i 45 i svracao u Varvarin.
Svaki drugi polazak je bio skoro bez putnika,ali fora je u tome sto iz Beograda mnogo vise ljudi idu Lastom,zbog toga i postoje linije,a uglavnom u povratku se desavaju ovakvi prazni autobusi :)
P.S:spavanje na zadnjem delu busa sa sve cetiri uvis je UZIVANJE,spavao sam ekstra
Elem nekada se desi da negde dodje autobus kao sto kaze Jovan sa 5 putnika,ali sigurno negde staje,i prevoznik za te putnike otplati i put i platu za vozaca..(valjda) :lol:
Dobrodosli u Kambodzu
DraganNish
Član

Pridružio se: Sub Apr 19, 2008 9:53 pm

Postod Jovan » Sre Jun 25, 2008 10:19 pm

Mozda se isplatilo dok je litar dizela bio 0,5eur.
Ali da oni na tu liniju posalju Isuzu ili neki minibus, vec salju Aytasa, troosovinskog Mana i Berkhofa. Ponekad bude i obicni Berkhof, i jednom sam vidio Isuzu i Sor.
Na tako slabu liniju poslati Aytasa sa cca 80 sjedista, to je stvarno bacanje para i zasto im davati subvencije.
Sve linije gdje u prosjeku nema bar 15-20 putnika treba ukinuti
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod Jovan » Čet Jun 26, 2008 11:09 am

Da li manji privatni prevoznici imaju subvencije? To je OK ali ako svi dobijaju, cuo sam da se u Sloveniji sve linije subvencionisu sa 27 centi po km
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Postod DraganNish » Čet Jun 26, 2008 12:30 pm

djole je napisao:Njima su veci problem prigradske linije,mesecne markice su jeftine,to je i Lastru zakopalo....Dok sa druge strane i Lasta i Lastra deru RB Kolubara sa radnickim linijama 8)

Evo i FAP-a

Image

elem kojim pravcem ide ova linija?Garant je neki prigradski,mada je pitanje sta u beogradu spada pod prigradskim naseljem (nekima je i obrenovac siri centar beograda :lol: :lol: :lol: )
Dobrodosli u Kambodzu
DraganNish
Član

Postod djole » Čet Jun 26, 2008 1:04 pm

DraganNish je napisao:
djole je napisao:Njima su veci problem prigradske linije,mesecne markice su jeftine,to je i Lastru zakopalo....Dok sa druge strane i Lasta i Lastra deru RB Kolubara sa radnickim linijama 8)

Evo i FAP-a

Image

elem kojim pravcem ide ova linija?Garant je neki prigradski,mada je pitanje sta u beogradu spada pod prigradskim naseljem (nekima je i obrenovac siri centar beograda :lol: :lol: :lol: )

Lazarevac-Beograd

Jovan je napisao:Da li manji privatni prevoznici imaju subvencije? To je OK ali ako svi dobijaju, cuo sam da se u Sloveniji sve linije subvencionisu sa 27 centi po km

Ne znam za privatnike,sve beogradske udaljenije opstine je pokrila Lasta :wink: Verovatno se privatnici u gradskom prevozu subvencionisu
djole

Postod DraganNish » Čet Jun 26, 2008 1:25 pm

djole je napisao:Ne znam za privatnike,sve beogradske udaljenije opstine je pokrila Lasta :wink: Verovatno se privatnici u gradskom prevozu subvencionisu

A linija 860 i 861 sto vozi Banbus?Doduse Banbus je iz Obrenovca tako da im se mozda i isplati....
Dobrodosli u Kambodzu
DraganNish
Član

Postod djole » Čet Jun 26, 2008 1:31 pm

Verovatno da postoje neke subvencije i za Banbus,posto je i u interesu vlasti da gradjani budu zaovoljni prevozom.
djole

Postod DraganNish » Čet Jun 26, 2008 1:36 pm

djole je napisao:Posto je i u interesu vlasti da gradjani budu zaovoljni prevozom.

Eeeeee kako to lepo zvuci,da gradjani budu zadovoljni prevozom,samo je za neke misaona imenica :roll:
Dobrodosli u Kambodzu
DraganNish
Član

Postod djole » Čet Jun 26, 2008 1:38 pm

Pa dobro,trude se ljudi,ja sam zadovoljan prevozom imajuci u vidu da ne zivim u gradu,imam polaske svakih 30 minuta,a nekad i na 15 8)
djole

Postod Jovan » Čet Jun 26, 2008 2:45 pm

Zasto je Lasta dobila sve te linije, svako bi tako vozio da ne razmislja koliko ce putnika biti, i opet se nesto zale
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Postod negas » Čet Jun 26, 2008 5:15 pm

DraganNish je napisao:Image
Lastin Berkof 10 jul 2007 god (unutrasnjost)
u vozilu se nalazimo ja,dva sofera i dve babe (jedna tiho hrce,a za drugu ne znam nisam je cuo)
Polazak iz Nisa je bio u 4 i 45 i svracao u Varvarin.
Svaki drugi polazak je bio skoro bez putnika,ali fora je u tome sto iz Beograda mnogo vise ljudi idu Lastom,zbog toga i postoje linije,a uglavnom u povratku se desavaju ovakvi prazni autobusi :)
P.S:spavanje na zadnjem delu busa sa sve cetiri uvis je UZIVANJE,spavao sam ekstra
Elem nekada se desi da negde dodje autobus kao sto kaze Jovan sa 5 putnika,ali sigurno negde staje,i prevoznik za te putnike otplati i put i platu za vozaca..(valjda) :lol:

Ako je u Najsu bio u 4.45, to bi trebalo da je Bosilegrad-Beograd!
sUBVENCIJE IMA lASTA iz Grada BG-a i to dosta dobre subvencije, cak im grad i kupuje neke buseve, pa se to i javno obelodani, kao evo danas grad daje Lasti 5 ikarbusa...itd...imam kuci bas u novinama, cak su im i ik-301 kupili iz Grada, a i privatnici dobijaju subvencije, svako ko sa gradom potpise ugovor za prevoz, ko pobedi posle tendera!
negas

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod DraganNish » Čet Jun 26, 2008 5:38 pm

negas je napisao:
Ako je u Najsu bio u 4.45, to bi trebalo da je Bosilegrad-Beograd!

Moguce,desi se,pogresi covek :lol: iz Kursumlije znam da nije,samo da nije iz Sijarinskog jezera
Elem u Lasti sam mogao cuti pravi Becki hor,sa sve flautom koja izlazi iz nosa i usta poluzaspanog coveka,kao surround,odnapred nista ne cujes a od nazad kao najezda krece i polako se pojacava...samo nikada nisam znao gde se stisava zvuk :).Obicno ga majstor stisa kada treba da krka pa svratimo u neki motel
Image
Dobrodosli u Kambodzu
DraganNish
Član

Postod djole » Pet Jun 27, 2008 9:37 am

Lasta je prosle godine zabelezila rast profita od 70.8 ℅ na 67.88 miliona dinara,dok je aktiva uvecana za 14.8℅ na 7.36 milijardi dinara.I kapital je uvecan za 70 miliona dinara,tj. na 1.59 milijardi dinara.

Izvor:Vecernje novosti
djole

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz Beograda i Vojvodine