Logo

Lasta, Beograd (3)

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz Beograda i Vojvodine.

Postod shakal » Pet Jul 01, 2011 12:17 am

Cuo sam da je Lasta dovezla u Kragujevac bus deker za razgledanje grada. da li ga je neko video mozda? Cuo sam samo da je crvene boje i da je za bus tipa za razgledanje grada. E sad da li drzi neku lokalnu liniju ili sluzi u turisticke svrhe ne znam.
Eh da je B-2 Spirit off Misuri stvarno pao u Spacvanske sume...
shakal
Član

Pridružio se: Uto Avg 05, 2008 10:19 pm

Sponzor

Postod nocturne » Pet Jul 01, 2011 12:22 am

To je sezonska linija od centra grada do jezera u Sumaricama,tj.gradskog kupalista.Autobus vec nekoliko dana vozi tu liniju i super izgleda.
nocturne
Član

Pridružio se: Čet Jun 18, 2009 3:00 am

Postod MILE » Pet Jul 01, 2011 8:05 am

shakal je napisao:Cuo sam da je Lasta dovezla u Kragujevac bus deker za razgledanje grada. da li ga je neko video mozda? Cuo sam samo da je crvene boje i da je za bus tipa za razgledanje grada. E sad da li drzi neku lokalnu liniju ili sluzi u turisticke svrhe ne znam.
Imaš slike u temi Gradski prevoz u regionu :arrow: Kragujevac.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod badi » Pet Jul 01, 2011 9:06 am

Dobro, ako vi mislite da Lasta moze da zaradi za taj lizing i sve te obaveze bez bilo cije pomoci onda je to tako,....Pa gledajte, minimalac sa porezima je 37.000 hiljada, sto znaci kad bi svi u Lasti imali minimalac to bi bilo oko 150.000 miliona dinara samo za to, a jos znamo da tamo niko nema minimalac, pa sav taj lizing,...pa gorivo, drugi troskovi,....ne moze to da pokrije bog otac, a kamoli Lasta u kojoj se rukovodstvo bahato ponasa,....pitas sto je drskost, pa zato, sta ti ima da trazis u gradu gde ima lokalni prevoznik, to mi nikako nije jasno,...Lasta mozda nema direktne veze sa propadanjem nekih firmi, ali nemoj misliti da nije neka velika politika u pitanju, pa sto gde god propadne prevoznik Lasta uskoci sutradan,...evo ti primer, Sremekspres dobro radi svoj posao, a na tenderu za gadski i prigradski prevoz pobedi Lasta i pobegne iz Mitrovice za 2 meseca, ... :D
badi
Član

Pridružio se: Sub Mar 19, 2011 10:54 pm

Postod Marko » Pet Jul 01, 2011 5:18 pm

A ko kaže da nemogu da podmire sve obaveze ne dospevaju sve obaveze svakog prvog .
Bio je tender za prevoz lasta je konkurisala i pobedila to nije zabranjeno još . Idi u temu o gradskom prevozu pa vidi čime lasta konkurisala a čime sremekspres on je sa njegovim tinejdzerima
Zapitaj se zašto je Lasta napustila Sremsku mitrovicu ? Da ti pomognem ima veze sa nekom strankom kojoj su njihovi novci i fotelje samo na pameti .
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod becks89 » Pet Jul 01, 2011 7:40 pm

Da se razumemmo Lasta je drzavna firma,i kao i sve dovodi se do propadanja da bi je neko kupio za male pare,onda Lasta prvo unistava male prevoznike(za lastu) i tako se cela srbija dovodi u ruke 2,3 prevoznika u kome lasta naravno ima prednost...
I onda ce neki stranac kupiti lepo sve to za male pare i kao sve u drzavi propasce kroz par godina,zato suvisno je raspravljati o lasti,jer ona je kao zasticena vrsta,niko joj nista ne sme...I tako da je gsp u mnogo lsijem polozaju od njih,i ne mogu se porediti po busevima,ali o brizi oko istih se mnogo razilikuju.... Toliko od mene.
becks89

Postod Marko » Pet Jul 01, 2011 11:25 pm

Kog je konkretno prevoznika lasta uništila ili dovela do propadanja ?
I kako si dosao do zaključka da lasta loše posluje .
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod djole » Pet Jul 01, 2011 11:26 pm

isto kao i do zakljucka da Lasta lose odrzava vozila :lol:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod Nele Nibus » Sub Jul 02, 2011 12:36 am

Ma sta vam je ljudi Lasta je najbolja firma i najveci parazit, samo dobiju tender u nekom gradu i vozi misko a lokalni prevoznik u tom gradu propada... I jos nesto sam cuo za Lastu da je vrlo nekorektan kooperant ali necu o tome uopste da diskutujem inace ce ovo da se pretvori u raspravu!
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod negas » Sub Jul 02, 2011 2:35 am

Bas su ovde napali i branili Lastu, sto je po meni dobro, dobro je suceljavati misljenja koja nisu ista! Tu covek mnogo nauci, i od onoga koji gresi i od onoga koji je u oravu, jer je istina uvek u sredini, stvarno je tako!

Pa evo i mog:

Odrzavanje: Nemam priliku cestu da gledam Gradski Laste, ali mislim da nije lose, sem nekih primera vozila koja su bas oronula, tipa onog iz prigrada sto smo imamo par stranica nazad...E sad, sigurno i to odrzavanje moze biti na visem nivou! Sad sta podrazumevamo na lose, opste stanje auta ili da im busevi ostaju u kvaru, dakle na pouzdanost, sto bi masinci rekli! Pa mislim da je Lasta pouzdan prevoznik!

E sada medjugrad, Berkofe, Lasta sigurno najbolje odrzava od svih prevoznika, ali tu pre svega mislim na agregate DAF i komponente! Iskreno, nije prica, da ja sad sve poznajem i td, ali brat mi radi u medjugradu, i kad god odem kod njega, obavezno svratim i do Draga-koji je shef odrzavanja, ali ne shef ko shef, nego covek stvarno se razume u odravanje! I covek mi kaze i video sam da motore DAF, bas odrzavaju kako treba, i da ih pride svi okolo zovu za savete, pomoć, jer naravno, ovlasceni su servis! Jednom je bio jedan Berkof askg, i on mi pokaza i kaze, gledaj kako ga zapustise, misleci na motor i td...

Ali, ima, ali, ali to je vise nekako nedisciplina- u cemu se ogleda- kada pogube nove skupe ratkapne, a niko za to neodgovara, a imaju 250 auta skoro sa novim ratkapnama, a pogubili su ih dosta, pa posle kupuju neke bezveze i td a znate koliko su skupe ove nove ratkapne na berkofima, ili kada polome skupocen retrovizor, a stave posle neki katastrofalan iz turske i td...bilo je primera, secate se Bove, mislim da je i sada tako!
Bova smederevska je katastrofalno stanje bilo, karoserije, i td...Vidi se da auto nema dobar tretman!!! E tu lezi problem, ali to je vise NEDISCIPLINA!

Oni moraju da odrzavaju autobuse sto se karoserija tice na dosta vecem nivou, bare tipa Nis-ekspresa ili Veolije! Utiska sam, da Lasta za karoserije mislim i enterijer gradi odrzavanje na zelji vozaca! Ako covek pazi, bice ok, ako ne bice iscukano, pocepano, lepljeno, zamazano i td...dok se kod nis-ekspresa to nece videti, svaki bus, se gleda da bude utegnut, koliko mogucnosti dozvoljavaju...videli ste, svi su prefarbani, gotov nisu oguljeni, nema skoro ni nalepnica i td...vidi se da ima reda!

Ali generalno, je ocena da je medjugrad POUZDAN ocena 9 od 10! Nije 10 zbog svih drugih stvari koje nisu transmisijam a onda su i manje vazne, ali nisu nevazne!

DRZAVA: Sigurno da ima Lasta odredjene privilegije, i to pre svega zbog sposobnog menadzmenta, koji je blizak sa vladajucom garniturom! Tako lakse dobija poslove, lakse dobija i kredite. Dakle smeju lakse nego drugi da udju u neki jak projekat, tipa kredit, te da ako postoji mogucnost da pukne kredit Lasta i dobije iz budzeta kintu, a kasnije da vrati! To sigurno ima-takve mogucnosti, ali verujem da to Lasta nikad nije koristila, jer isplati sigurno svojim radom-ali ima privilegiju sigurno zbog menadzmenta-jer nije isto biti u drustvu ljudi koji vode drzavu i ne biti!
Drugo, Lasta ima i mnogo kredita i lizinga, tako da nije ni njoj lako, treba sve to isplatiti, to gura Lasta dosta dobro!

Lasta dobro radi ljudi, to ne mozemo da ne vidimo...pa otud i para...Verujte, ovaj menadzment nije los, dobro oni guraju, gledaju merkaju trzista i td, upadaju gde god mogu...Aktivni su.

Da ima rezona u radu ima, zasto su otisli iz S.Mitrovice? Jer nema para, dakle vode se i oni tržišnim principom, dakle nije - ma baš naz briga država će da plati...tu vidimo da ipak broje kintu koju dobijaju i onu koju ulažu!

Došli su u KG pre svega zbog jakog menadzmenta koji se dogovrio sa gradom! Zasto to nisu drugi uradili! Jer nisu agilni, nisu uspeli da dodju u kontakt s gradom a Lasta jeste! OK, ima politike, jer je ponavljam menadzment Laste iz vlasti, jaki kadar, i onda se lako dogovore, pa ce i grad negde imati korist za nesto trece, a drugi to trece nece da ponude-pa otud ta privilegija za Lastu, to i moze da se kaze! Ali nemoze da se kaze da menadzment koristeci SAMO tu situaciju grabi napred...jer mogli su da kazu, bas nas briga ko ce da vozi gradski u KG-u, i ostali su bez posla!

GSP LASTA: Po meni GSP je u boljem polozaju sto je Drzavna firma i jos Grada Beograda, te da sigurno ne radi, a i ne radi po trzisnim principima !
Tako da po meni, ne stoje zamerke da je Lasta u povlascenom polozaju!

Lasta moze da ubije male prevoznike, kao i nis-ekspres i svaki drugi veci prevoznik, sto je normalno, ali moze da bude nenormalno ako na nekim tenderima ide sa minimalnim uslovima, te tako realno ubije drugog...e to mogu da budu i manipulacije, kada se ide ispod cene, ali nadam se da to ne rade...

Generalno ocena 8 od 10 za odrzavanje u Lasti!

Za saobracaj, ocena 10 do 10, jer im je najveci suparnik Nis-ekspres, koji po meni, ima ocenu za saobracaj 8,5, jer su u nekim segmentima u saobracaju popustili. Ok ima tu i zbog toga sto narod nema para, ali su pre mnogo ambiciozniji bili...ali ok, to je druga tema!!! Kao i to da nis-ekspres u odrzavanju ima 10 od 10!

uh... :arrow:
Poslednji put menjao negas dana Sub Jul 02, 2011 3:59 am, izmenjena samo jedanput
negas

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod gospodin dzo » Sub Jul 02, 2011 2:44 am

Bravo za ovaj post,i stvarno ne razumem,ako ljudi hoce da salju dabldekere do Mladenovca,pa to je njihova stvar,a putnicima je jos bolje,ne bune se ni putnici,ni Lasta,sta ima mi da se mesamo...
Cuvam i usvajam zensku decu od 17-18 leta,po mogucstvu sa stranim drzavljanstvom :mrgreen:
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Dec 27, 2010 9:39 pm

Postod badi » Sub Jul 02, 2011 9:17 am

Ma, dobro, ja licno nemam nista od Laste ili nekog drugog, samo sam rekao sta mislim,....zato i postoji ovaj forum, da razmenjujemo i suceljavamo misljenja i da na kraju dodjemo do nekih zakljucaka :D :D :D
badi
Član

Postod Nibus-ja » Sub Jul 02, 2011 9:56 am

Ima istine u tome sto svi kazete ali opet cu da ponovim da ne moze da se poredi LASTA sa Nis-ekpresom pogotovo sto je ekspres prodat a LASTA DA TAKO KAZEM SISA PARE IZ DRZAVNE KASE,skoro sam cuo pricu(neznam da li je tacna) da su u ekspresu razmislalji i da pocnu za inostranstvo da uzimaju MERCEDESE,NEOPLANE,SETRE ali kada su dosli ljudi iz banaka da li zbog kredita ili lizinga reklu su pa Vas nema ko da zastiti za hipoteku niste vi LASTA,jer ako lasta popusti oni odmah napadnu drzavu a tu je najsladja i nasigurnija para,znaci ko zna pod kojih uslovima i pod kojim kamatama je LASTA UZELA sve te autobuse :evil: tako da za sad nema nista od stranih auta u ekspresu. Pa vi sad vidite kako lasta stoji na vestackim,da kazem staklenim nogama, ali to nece da traje zauvek jer su u ovoj drzavi sve upropastili a posto je sve u beogradu lasta se jos drzi,ali ako bi gledali realno poslovanje da uporedimo lastu i ekspres kako bi trebalo da se posluje i da svim firmama budu isti uslovi e onda bi videli stvarno koliko bi lasta bila jaka :?:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod badi » Sub Jul 02, 2011 11:12 am

Ja sam jednom bio u Nis ekspresu, mislim kod direktora radionice ili garaze,kako god,..i mogu za organizaciju u firmi samo da kazem SVAKA CAST :!: :!: :!:
badi
Član

Postod djole » Sub Jul 02, 2011 11:58 am

gospodin dzo je napisao:Bravo za ovaj post,i stvarno ne razumem,ako ljudi hoce da salju dabldekere do Mladenovca,pa to je njihova stvar,a putnicima je jos bolje,ne bune se ni putnici,ni Lasta,sta ima mi da se mesamo...

i to sa Berkhofima na tim kracim linijama sam 15 puta pisao, Lasta vozila stara do 3 godine salje na najduze linije i ugovorene prevoze ( Holandija, Skandinavija, Nemacka itd... ). Posle jos neke 2 godine voze blize inostranstvo i po Srbiji te malo dalje ture. Tako da ovi sto voze za Mladenovac, Arandjelovac, Smederevo, Lazarevac su svi izakani sa vise od milion kilometara. Od dabldekera salju samo onaj jedan crveni gradski ( kao oni sa 15ice )

Nibus-ja je napisao:skoro sam cuo pricu(neznam da li je tacna) da su u ekspresu razmislalji i da pocnu za inostranstvo da uzimaju MERCEDESE,NEOPLANE,SETRE ali kada su dosli ljudi iz banaka da li zbog kredita ili lizinga reklu su pa Vas nema ko da zastiti za hipoteku niste vi LASTA,jer ako lasta popusti oni odmah napadnu drzavu a tu je najsladja i nasigurnija para,znaci ko zna pod kojih uslovima i pod kojim kamatama je LASTA UZELA sve te autobuse :

dobro, iza Ekspresa stoji Miskovic, upuceni kazu da je on jaci i od drzave :lol:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz Beograda i Vojvodine