Logo

Kupovina polovnog automobila do 5000e

Slike i rasprave o automobilima.

Postod profa_chb » Pet Avg 05, 2011 9:36 am

shakal je napisao:
profa_chb je napisao:jel ti treba za grad ili za međugrad, koliko ljudi najčešće imaš u kolima, itd?

prvenstveno za gradsku voznju. e sad ljudi, kako kad od 1-4 odrasle osobe racunajuci i vozaca. kaze mi drug da 1.5 dci trosi oko 5l. a taj covek ima i belog megana karavan 2008 5.500e ali ja necu karavana.

ako je za grad, mogu da ti preporučim nekog punta 2ku, benzinac od 1242cm3, 60KS, malo troši, jeftin za registrovanje :wink:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Sponzor

Postod Aleks_BGD » Pet Avg 05, 2011 10:20 am

shakal je napisao:
boyan92 je napisao:Nemoj samo 1 auto da gledas , stavi na spisak 2-3 , i koja ti bude najbolja varijanta uzmi.

Stavio sam ja bio na spisak dosta modela, ali se spisak polako suzava ( sto zbog cene, sto zbog samih auta ) Gledao sam cak i kragujevackog punta i da dam staro za novo, ali ono definitivno ne vredi one pare koje za njega traze!

Ne vredi definitivno ma koliko god bio nov.Za 6 500 eur od opreme nemas nista,ali skoro pa nista.Za 6500 mozes da kupis polovnjak da padnes na dupe kolko je dobar.

I jos nesto,bezi od malih automobila veruj mi ma koliko bili prakticni zgadice ti se kad tad.Jesu oni super za grad,lako se parkiraju malo trose ali zato kad krenes negde van grada ili na odmor presedne ti,jer nemas gde da stavis sav prtljag,a i tesno je putnicima pozadi,nema prostora za noge,itd.Imam Punta od 1996 pa znam kako sve to izgleda.

Iskreno ja se nekajem sto sam uzeo Leganzu,jeste to auto sa 2000 kubika i malo vise trosi i kostala me 300 evra samo za registraciju,ali za komfor i udobnost koju pruza nije mi zao tih para ni malo.

Dakle gledaj auto koji IMA GEPEK,neka te kosta malo vise i neka trosi litar dva vise,ali videces kad budes krenuo negde ili kad treba drustvo da povezes prostor i komfor ce ti znaciti vise od bilo cega...
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod profa_chb » Pet Avg 05, 2011 10:28 am

ahm, moj mali nije toliko mali, za prvi maj sam u punta spakovao 4 osobe (uključujući sebe), a u gepek nekoliko putnih torbi, 25kg mesa, kolica za pijacu puna voća i povrća, i još gomilu svojih gluposti koje inače držim u gepeku, i za sam kraj sam u rikverc popeo kola u dvorište čiji je prilaz 50m pod uglom od skoro 30* :lol: :lol: :lol:

tako da, ako putuješ s'vremena na vreme, ne isplati se uzimati kola koja su jaka brza i velika :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Aleks_BGD » Pet Avg 05, 2011 10:34 am

profa_chb je napisao:ahm, moj mali nije toliko mali, za prvi maj sam u punta spakovao 4 osobe (uključujući sebe), a u gepek nekoliko putnih torbi, 25kg mesa, kolica za pijacu puna voća i povrća, i još gomilu svojih gluposti koje inače držim u gepeku, i za sam kraj sam u rikverc popeo kola u dvorište čiji je prilaz 50m pod uglom od skoro 30* :lol: :lol: :lol:

tako da, ako putuješ s'vremena na vreme, ne isplati se uzimati kola koja su jaka brza i velika :)

Moze da prica ko sta hoce,ali limuzina bato je limuzina.Evo pitajte momke ovde,sigurno ima ljudi koji voze aute tipa WV Pasat,Opel Vectra itd.....pa neka sami kazu...
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod alexandargh » Pet Avg 05, 2011 10:38 am

I ja sam nešto malo upoređivao taj naš punto. Uzmem flajer i zaprepastim se: ABS je dodatna oprema, i to u najskupljem paketu! :shock:

Osnovni paket nema ni servo, ni suvozački airbag. (To je onaj od 5990 €)

A što se tiče malih kola, ne mora da znači. Ova nova Fabia nazad ima više mesta za noge nego dosta veća Opel Vectra. Što se tiče prtljaga, tu ne može da parira. Al' što se tiče mesta za noge, meni je bilo udobnije u Fabiji. Prosto je neverovatno koliko mesta ima za tako mali auto.

Si razmišljao o ovako nečemu? Jako im je mala cena, ako imaš nekog da ti doveze iz Nemačke. E sad, ne znam koliko su pouzdani, i koliko su delovi. Samo su mi se učinili kao dosta dobri za te pare.
Korisnikov avatar
alexandargh
Član

Pridružio se: Uto Jun 08, 2010 11:36 pm

Postod Aleks_BGD » Pet Avg 05, 2011 10:46 am

Batali ti tu Skodu.Vozio i novu i staru,Firma u kojoj radim ih ima kolko oces,bar 50 kolko sam uspeo da izbrojim.Isto kao da se vozis u buretu.Jedino sto je na toj Skodi je dobro sto vozio je 40 ili je vozio 140 nece da ti potrosi preko 5L na 100 km pa da si bog..

evo ti par linkova,vidi kakav auto moze da se uzme umesto smrdljivog Punta...znas kad ces u Puntu da dobijes ovu opremu,NIKAD!!!
Ovo ja zovem autom:
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... o_20_tdci/

http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... en_c3_hdi/

http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... line130ks/

http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... oza_digkl/

http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... dci_lux/#1
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod alexandargh » Pet Avg 05, 2011 10:51 am

Ne znam, meni je nekako prirasla srcu. I pored toga, jako dobro drži cenu. Nema je sad ispod 7000 € nigde, pa ni u Nemačkoj. Jeste malo tvrđa, zato što deli mehaniku sa Volkswagenom.

U tom cenovnom rangu je i Megan recimo OK. I ova C3-ka što ti je Aleks predložio je super.
Korisnikov avatar
alexandargh
Član

Postod Aleks_BGD » Pet Avg 05, 2011 11:03 am

alexandargh je napisao:
U tom cenovnom rangu je i Megan recimo OK. I ova C3-ka što ti je Aleks predložio je super.

Moj kolega iz Pozarevca ima takav Megan,kupio ga negde sredion prosle godine.1.9Dci,ima sve od opreme sem koze,znaci od digitalne klime,do senzora za kisu,svetla i parkiranje.Dovezo mu ga tast iz Nemacke.Inace zanimljivo je to sto nema klasican kljuc,nego karticu.Cim se priblizis vozilu ono reaguje na karticu,vrata se sam otkljucavaju sedas,palis auto na startet(dugmence sa leve strane volana na tabli) i teraj.

Sto se tice C3 jako dobar auto,imao sam prilike da ga vozim od Beograda do Nisa pre 2 godine,i to onaj 1.5dizel,odlican auto,i mogu ti reci jako tih za dizela posebno na velikim brzinama...na 145kmh gotovo se motor i necuje,Francuzi su mu odradili zvucnu izolaciju za 10.Sto se tice prostora onako solidan je..ali za tu klasu sasvim dovoljno.Inace nas je bilo 4tvoro u vozilu.
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod alexandargh » Pet Avg 05, 2011 11:13 am

Ja nešto ne volim dizele u manjim vozilima, nešto im ne priliči. Kad čujem brundanje dizela, prva asocijacija mi je velik auto. Iako su, kako sam čuo, Reno-ovi dci motori odlični.

A recimo ovaj C4 isto nije loš. Malo prelazi budžet, al' sigurno ih ima u Francuskoj/Nemačkoj jeftinije. Unutrašnjost mu je k'o u svemirskom brodu, fenomenalna je.
Korisnikov avatar
alexandargh
Član

Postod Aleks_BGD » Pet Avg 05, 2011 11:27 am

Mana C4 je to sto netrpi sitna cukanja,dobar deo sasije,krila,prednji i zadnji branici su mu od plastike i alumunijuma pa se to kriv i guli ko nenormalno....Probaj da se naslonis na krilo,da vidis posle sta ce mu se desiti..
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod Aleks_BGD » Pet Avg 05, 2011 11:37 am

Da imam para kupio bi OVO .Moja bivsa devojka sa njim evo vec 3 godinu za redom 2 ili 3 puta godisnje iz Kvitseida( 150km od Osla) u Norveskoj do Beograda.Bude ovde 2-3 nedelje pa nazad....Auto ima dizajn,udobnost a i motori nisu losi....A i koji je put izdrzao taj njen auto,ja sam se odusevio...Dakle u jednom pravcu samo prebaci preko 2000km.Pa vi vidite..
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod shakal » Pet Avg 05, 2011 12:52 pm

Ima jako jeftinih kola u nemackoj, ali nemam nikoga ko bi bi doterao odatle! Imam rodjaka u Italiji pa sam mu rekao da pogleda malo tamo, on sto pouzdano zna je da su fiati bagatela po italiji! Gledao sam C3, mnogo je mali, lepa linija ali skucen prilicno! C4 me je odusevio unutra, ne moze megan ni da mu prismrdi a ni 307! Ide mi na ruku sto mi nije hitno da uzmem auto, tako da mozda ustedimo jos novca i tako uvecamo budzet!
Eh da je B-2 Spirit off Misuri stvarno pao u Spacvanske sume...
shakal
Član

Pridružio se: Uto Avg 05, 2008 10:19 pm

Postod Kassbohrer » Pet Avg 05, 2011 2:35 pm

Aleks_BGD je napisao:
profa_chb je napisao:ahm, moj mali nije toliko mali, za prvi maj sam u punta spakovao 4 osobe (uključujući sebe), a u gepek nekoliko putnih torbi, 25kg mesa, kolica za pijacu puna voća i povrća, i još gomilu svojih gluposti koje inače držim u gepeku, i za sam kraj sam u rikverc popeo kola u dvorište čiji je prilaz 50m pod uglom od skoro 30* :lol: :lol: :lol:

Moze da prica ko sta hoce,ali limuzina bato je limuzina.Evo pitajte momke ovde,sigurno ima ljudi koji voze aute tipa WV Pasat,Opel Vectra itd.....pa neka sami kazu...

Aleks 100% potpisujem, gepek je gepek. Većina ih je dostupna sa štedljivim dizelima, ne troše puno, nije ni nešto skupa registracija a što se parkiranja tiče nije ni to neka pretjerana razlika, ali fino je čovjek rekao do 5000 eura ili malo preko :wink:
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod milan.nk » Pet Avg 05, 2011 6:16 pm

Kassbohrer je napisao:
Aleks_BGD je napisao:

Aleksandar je potpuno upravu, moj otac isto tako razmišlja i nikad ne bi kupio neki manji autić, donedavno je vozio Passata B5 prodali smo ga jednom članu ovog foruma (4.decembar) pa njega pitajte kako ga služi, a tata sad vozi Audija. Međutim ja sam uvijek bio za te solucije tipa C3 meni se lično mnogo više dopada i praktičniji je.Uskoro planiram preseljenje u Podgoricu i tada ću uzeti C3 najverovatnije i to ovakav...

Image
milan.nk

Postod Mickey » Pet Avg 05, 2011 6:23 pm

cisto da se vratim na kilometrazu, prosek u zapadnim zemljama je da se godisnje predje oko 16.000 - 20.000km, tako da ako brojke mnogo odudaraju od toga, onda dobro razmisli kolka bi prava km mogla da bude ( mada mislim da niko nema obraza da vrati preko 70-90.000km).
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Automobili