Logo

Demoliranje vozila i stajališta JGP-a,kako sprečiti?

Diskusije

Postod Ikaca201 » Sub Avg 27, 2011 8:50 pm

Kakvi jazavci....
Treba ukinuti fudbal u Srbiji,zbog ovakvog bahanalisanja :evil:
Ikaca201

Sponzor

Postod boltar » Sub Avg 27, 2011 9:10 pm

Jel se zna o kom se GB radi?
Image
Korisnikov avatar
boltar
Član

Pridružio se: Sre Jul 20, 2011 9:49 pm

Postod MILE » Sub Avg 27, 2011 9:18 pm

To će Sale Avramović da napiše, a ako neko sazna pre nadam se da će upisati.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod 877 » Ned Avg 28, 2011 12:15 am

питате се како могу незрела деца хулигани да уништавају свој град и да упропаштавају све што им се нађе под руком, чак и ако они тиме ништа не добијају? како то да их неке глупе утакмице у потпуности разјаре, а они неконтролисано насрћу на сваку препреку и противника, без могућности обуздавања себе?

спорт служи за разоноду, његов смисао овде јесте да глупој раји која је неспособна да свој живот побољша скрене пажњу са стањем у држави, у школи, на послу, а да они своја незадовољства из свакодневног живота и остала осећања испоље овде, а нипошто не на власти, нити на изборима. живот постаје све суровији и незахвални- ако не задовоље неког професора и добију неку оцену, неће моћи да живе с миром касније, ако не буду лукави, лажљиви и превртљиви као успешни београдски властодржци, неће моћи да буду богати и безбрижни, па ће прибећи насиљу, крађи и осталом криминалу као крајњи потез беспомоћности.

не знам како желите да расправите око понашања становника без помињања власти. таман посла да доведете у питање политику, најбоље би било да слепо прихватимо све што сервирају, а за проблеме које то буде узроковало, ништа. то је управо што они желе. мора се нешто пресећи, или примитивна владавина бедних покушаја преваре становништва и збрињавање искључиво потреба власти или своје достојанство,.

да ови осетљивији људи не би уништавали свој град и возила која њима служе, може се дати личност и припадност аутобусима, трамвајима и тролејбусима, уместо да носе неке рекламе које вређају интелект, да носе слике народа коме служе, прикази свих који се њима возе, укључујући и те изгубљене и разјарене хулигане који су заробљени у свом гневу и бесу, да примете да нешто њима припада и да су и они неко и нешто у овом строгом и безличном вештачком свету у коме нема природе, већ само људи и њихова измишљена правила од којих се не може побећи. преко целе каросерије, и унутра, да виде да је тај аутобус њихов и у њиховој служби. да возачи и контролори нису нељубазни и нетрпељиви, већ спремни да изађу у сусрет. ове нове рације које се спроводе сваки пут када се карте прегледају демонстрира други могући потез, појачавањем силе. питање је који се мотив крије иза организоване групе нападача који маскама нападају аутобус са свим путницима, убацују бакље, и уништавају шта год могу, као да спроводе неки задатак који се мора извести, зарад неког вишег циља. они осећају само незадовољство, нигде радост и среће живота. ово је уједно и трагедија народа да тако млади људи изгубе свој компас.

то жврљање имена по возилима је покушај оличења околине у безличном свету и није ни мало наивно како делује. зрелим и здравим људима није уопште јасно зашто би неко шарао по возилима јавног превоза, па мисле да се то може дестимулисати помоћу видео надзором, патролом полиције и казнама, и то што већим. ово је кардинална грешка, јер узрок остаје незадовољен, а жртва неиспуњена. уместо да им други помогну, само их кажњавају и искључују из друштва. тиме се проблем само погоршава. и они су људи, којима треба мало више помоћи него другима. они су на стази живота залутали, а немају добар узор нити усидрење породице, са предузимљивим оцем и пажљивом мајком, па их образује телевизија, медији и друштво исто такве незреле деце, а своје емоције нису успели да савладају и њима управљају, нити су обдарени неким већим интелектом којим би себи помогли. као што се горе види са саме слике приколице ишаране графитом, на самом делу пише 'alone' (усамљеност), са сликом лобање. овакве ствари се врте по глави младима, заједно са гангстерима и насиљем и неизбежности силе и неразумевање виших ауторитета, полиције и сукобима са њима. све само не што би требало да буде.

ако препознајете проблеме, ако има овде оних који су били млади и несхваћени, можете преузети нешто. можете поступити другачије са својим путницима и са више разумевања кроз шта они пролазе. у фирми и држави која није у стању да се уреди изнутра, наравно да неће моћи ни веће ствари да реши, али ће се власт кад тад променити, а да има ко би другачије водио земљу, има. немојте дизати руке и понављати изговоре, већ преузмите иницијативу и причајте са својим колегама да са путницима и другим људима уопште поступате са више нежности да би се безличност града смањила, а људскост вратила.
П A В Л E С К И
877
Član

Pridružio se: Ned Mar 09, 2008 1:12 am

Postod avramovicsasa » Ned Avg 28, 2011 3:22 am

-Razgovarao sam danas sa Vozačem čiji su autobus polupali,zapravo radi se o 5836(P0132)koji su popodne napali navijači sa Hirurškim maskama uglavnom maloletnici.
Pevali su sramne pesme ,,Vozač će nam p....... k....,, i ,,Ni Babe se više ne j..... za džabe,, našta su putnici bili zgroženi,počeli su da lupaju u prikolici polomivši plafon i oštetili jednu neonku.
Izašli su kod Okretnice linije 26 ali je verovatno neko javio ranije tako da su ih sve pohapsili u dve Marice a samo petorica su imali lične karte.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Ikaca201 » Ned Avg 28, 2011 12:11 pm

Dobro da su ih pohvatali,kakva goveda...
Ikaca201

Postod Stefan Bgd » Pet Sep 02, 2011 12:48 pm

Sinoć oko 19 časova gar.broj 1301 sa linije 75 je kamenovan na stanici kod Studetskog grada.Zatekao sam se u prolazu i napravio dve fotke:
Image
Image

Obratite pažnju na veličinu cigle kojom je razbijeno staklo... :evil:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod avramovicsasa » Ned Sep 18, 2011 4:17 am

-Sinoć su neki klinci na silu izašli iz autobusa gr.br.1134 sa linije 18,trgli su mu vrata i pokidali vođicu tako da je krilo ostalo otvoreno u vožnji. :evil:
avramovicsasa
Otpravnik

Postod SGB » Ned Sep 18, 2011 12:58 pm

Sto rece dr Martin Luter King, da bi zlo pobedlio, dovoljno je da dobri ljudi ne urade nista. Jos strasnije od ovog izivljavanja na vozilima je sto su "dobrim ljudima" zakonski vezane ruke, i kada bi savladali ova goveda koja divljaju po prevozu, jos bi mogli i da odgovaraju za to, kao da nisu stitili imovinu i licnu bezbednost. To je glavni problem, masa ovih divljaka zna da im je sve dozvoljeno, jer kada bi bili svesni da postoji mogucnost da im normalni gradjani "objasne neke stvari", ne bi im palo na pamet da to rade.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod Marko » Ned Sep 18, 2011 4:48 pm

Nedostatak kućnog vaspitanja je tu bitan faktor , ide se po principu to nije moje , Ima beograd pare .
Ko zna šta im sve pada na pamet ako je naravno imaju .
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod avramovicsasa » Pon Sep 19, 2011 1:52 am

-Danas je čovek iz čista mira nogom šutnuo vrata i polomio staklo na 5837(P0101) .
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Daree » Pon Sep 19, 2011 9:38 am

Sad bas da je iz cista mira ne verujem..To se desava ako mu je ovaj zalupio vrata pred nosom ili ako ga je isprozivao bahati vozaci su skloni tome.Ali ipakto ga ne opravdava da unistava autobuse koliko se meni puta desilo da mi vozac namerno zalupi vrata sto je najgore uspe da me isproziva ali ipak ne sutiram vrata inace to mi se desilo sa kosavinim liazom
Daree
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 10:22 pm

Postod avramovicsasa » Uto Sep 20, 2011 6:37 am

- Znam samo da je bio pijan,čovek kada je pod dejstvom alhohola više nema prepreke koje ga razlikuju od životinje i bahato se ponaša naročito u našem društvu gde je sve dozvoljeno i gde svako ima pravo da te maltretira i uništava javnu svojinu .
avramovicsasa
Otpravnik

Postod filip » Uto Sep 20, 2011 3:05 pm

Daree je napisao:Sad bas da je iz cista mira ne verujem..To se desava ako mu je ovaj zalupio vrata pred nosom ili ako ga je isprozivao bahati vozaci su skloni tome.Ali ipakto ga ne opravdava da unistava autobuse koliko se meni puta desilo da mi vozac namerno zalupi vrata sto je najgore uspe da me isproziva ali ipak ne sutiram vrata inace to mi se desilo sa kosavinim liazom

Ti košavini su užas po pitanju toga. Samo na 23 kad sam se vozio jednom, nisam uspeo da izađem kod ade (zatvorio mi vrata), pa god jugopetrola i mehane nije uopšte stao, i ja umesto na adu, otiš'o na sajam. :evil:
filip
Član

Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 8:32 pm

Postod zidar » Uto Okt 18, 2011 12:06 am

Pozdrav drustvo, okacio sam azurirane male i velike mape sa dosta ispravki i izmenjenom trasom 72. na sajt

filip je napisao:91 ide starim obrenovačkim putem, trasa 20 i 79 su zamenile trase u Mirijevu...

Svi moji crtezi zasnovani su na sturim informacijama sa sajta GSP a do sada niko iz Direkcije za Javni Prevoz nije odvojio vreme da mape pregleda i obavesti me o eventualnim greskama tako da je svaki komentar dragocen.

91:
na sajtu GSP i na PlanPlusu pise da ide Savskom Magistralom

20 i 79:
Opet isto, na sajtu GSP nema traga o izmeni. Nezgodno mi je da menjam trase ako na sajtu GSP nije azurirano (72 je recimo izmenjena)

@Marko:

57:
trasa ispravljena, zaboravih je onomad iako sam ispravio sve ostalo sto si naveo

ako ste uocili jos gresaka rado cu poraditi na ispravci

Na misice smo izgurali postavljanje 35 panoa na stanicama, prvo izdanje stampanih dzepnih mapa je u prodaji u info centrima Turisticke Organizacije Beograd (valjda), sve mape su i dalje na raspolaganju za stampu i koriscenje na sajtu (kojem je vec vreme da se malo osvezi i naravno poboljsa navigacija u samim mapama, damned .svg), idemo dalje!

pozdrav iz Pariza :)
Korisnikov avatar
zidar
Član

Pridružio se: Ned Feb 20, 2011 8:39 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije