Logo

Linije GSP-a Novi Sad

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Novom Sadu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Postod primo 1 » Ned Sep 25, 2011 11:04 pm

Sedmica bi trebala da ide od okretnice na Limanu 4 prema mostu ravno, ali videh veceras da su poceli da skrecu levo u Balzakovu. Zna li se zbog cega je doslo do promene trase i do kad ce biti? :?:
Image
Korisnikov avatar
primo 1
Član

Pridružio se: Uto Avg 16, 2011 10:02 am

Sponzor

Postod Sloba » Pon Sep 26, 2011 7:29 am

Do promene trase je valjda došlo zbog izgradnje kružnog toka na uglu Ive Andrića i Heroja Pinkija. Sutra se vraćaju na redovnu trasu.
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod cone » Pon Sep 26, 2011 11:37 am

Teško da će se vratiti tako brzo. Prolazio sam tuda u subotu veče, kompletna Ive Andrića je razrovana...
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod primo 1 » Pon Sep 26, 2011 11:41 am

I sad je tako, ali ostale linije i dalje koliko vidim idu kroy Narodnog fronta. Mene buni sto je do promene doslo posle Ive Andrica, dakle u smeru prema centru gde nema ometanja zbog toga. Da nije razlog rekonstrukcija u Fruskogorskoj?
Image
Korisnikov avatar
primo 1
Član

Postod Iosis » Pon Sep 26, 2011 1:10 pm

E ovako, upravo dolazim sa ''face of the place''.

Linija 1: Na raskrsnici Narodnog Fronta i Fruškogorske skreće u Narodnog F. ide do NIS-a, skreće na Bulevar Oslobođenja, pa desno u Cara Lazara i dalje nastavlja redovnom trasom. U povratko isto samo obratno. :D

Linija 4: U smjeru ka Limanu 4 ide normalno, a u smjeru ka ž. stanici kod NIS-a skreće na Bulevar Oslobođenja, pa onda desno u Cara Lazara i nastavlja redovnom trasom.

Linija 7: U smjeru ka Satelitu ide od okretnice do Balzakove, kroz Balzakovu izlazi na Cara Lazara i prolazi pravo na Novi Bulevar odakle nastavlja redovnom trasom.
Smjer ka ž. stanici u dolasku sa Satalite prođe kroz Cara Lazara i Balzakovu, ode do okretnice na Limanu 4, okrene se i nastavlja redovnom trasom.

Linija 8: Isto kao linija 1.

Linija 11A: Iz Cara Dušana skreće lijevo u Cara Lazara, Balzakova, Narodnog Fronta pa do okretnice Liman 4, tu se okrene i nastalja kroz Narodnog Fronta do NIS-a, Bulevarem Oslobođenja do Cara Lazara i dalje se uključuje na svoju redovnu trasu.

Linija 11B: Ide normalno svojom trasom do okretnice na Limanu 4, tu se okrene, do Balzakove, Cara Lazara i dalje nastavlja svojom trasom krzo Cara Dušana.

Linija 12: Iz Heroja Pinkija skreće desno u Ive Andrića, pa Narodnog Fronta do Balzakove kroz koju se vraća u na svoju trasu u Cara Lazara.
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod primo 1 » Uto Sep 27, 2011 12:42 am

Hvala na informacijama, a zna li se slucajno dokle ce tako da bude?
Image
Korisnikov avatar
primo 1
Član

Postod Iosis » Uto Sep 27, 2011 8:20 am

E to ne znam, ali radovi u Fruškogorskoj su pri kraju, samo treba nabitini zemlju i asfaltirati. To bi moglo biti za dan - dva.

A u Ive Andrića ne znam, nisam išao tamo.
Iosis
Član

Postod primo 1 » Sre Sep 28, 2011 12:52 am

Danas sam samo na brzinu prolazio na obe lokacije. Frskogorska je zavrsena potpuno, a u Ive Andrica je pustena jedna traka. Nisam imao vremena da stojim tu pa nisam video da li se autobusi sad krecu starim trasama.
Image
Korisnikov avatar
primo 1
Član

Postod Velemajstor » Sre Sep 28, 2011 6:57 pm

Ako mogu ja da pomognem u vezi nove linije 6A i u vezi linije Novi Sad(Mas)-Aerodrom Nikola Tesla. 6A kreće iz ulice Sime šolaja prekoputa Hotela Drinić u Adicama,zatim ide desno u Branka Ćopića(redovna linija 6ide levo u Branka Ćopića),zatim skreće u Veterničku,preseca Novu 1(to je ulica koja ide za Karin komerc,peskaru,šljunkaru),kada pređe Novu 1 ulica se zove Dunavska i ide skroz do Škole Marija Trandafil.U produžetku Dunavske ulice izlazi se kod Belih dvora u Veterniku. Ovde voze Kapena mini-busevi. Što se tiče linije za aerodrom linija je broj 92 Novi Sad(Mas)-Aerodrom Nikola Tesla. Išlo se prvo preko Sremskih Karlovaca-Banstola-Inđije-Stara Pazova-Vojka-Krnješevci-izlaze na autoputZagreb-Beograd i pravac aerodrom. Povratak isto tako. Zbog lošeg puta pre Inđije i posle do stare Pazove promenjena je trasa kretanja za aerodrom. Išlo se prvo Novi Sad-Iriški venac-Irig-oko Rume na semaforu levo za Pećince izlazili su na Autoput Zagreb-Beograd i pravac aerodrom.Zbog plaćanja putarine promenjena je trasa.Kod Pećinaca nije se izlazilo na autoput već se produžavalo preko Prhova i Šimanovaca pa se onda izlazi na autoput Zagreb-Beograd zatim pravac Aerodrom. Sada je karta 700 dinara i put traje sat i po vremena.Vozila koja voze su garažni brojevi od 811 do 815 plus minibusevi.Minibusevi ne mogu da pređu 200 km zbog malog kapaciteta rezervoara. Sve u svemu sramota za Jgsp što su uzeli minibuseve koji ne mogu da odrade dve smene u lokalu a kamoli 2 Aerodroma kako je u turažnoj tablici.Urade jedan aerodrom pa onda menjaju autobuse za još dva polaska(Čenej+Šangaj ili Pejićevi salaši+Šangaj) BRUKA i Sramota.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 3:24 pm

Postod Iosis » Čet Sep 29, 2011 11:28 am

Fruškoforska je završena i autobusi staju na stajalište. A Ive Andrića prolazi se jednom trakom i autobusi idu tom jednom trakom.

A ti minibusi su kupljeni (ne)znanjem, tj. nisu kupovani po savjetima nekoga ko je stručan, nego je više skupljanje izbornih bodova.
Ja sebe ne mogu nazvati nekim stručnjakom, ali mogu uporediti sebe kada kupujem nešto gledam zbog čega kupujem i da li će to moći da ispuni moje zahtjeve. Naravno i kada bi kupovao te minibuse pogledao bih u specifikaciji kolikiko mogu da pređu i da li mi to odgovara za moje potrebe.
Oni su dobri za takve linije kao što je ta na Adicama, Šangaj, Čenej, Pejićevi i linije koju gradske i kraće prigradske koje nemaju mnogo putnika.
Ali za takvu liniji kao do Surčina nije. Bolje je uzeti minibus na dizel, jer ovi solo busevi ipak ne budu puni, a potroši više goriva nego minibus. Tako da nije isplativo.
Iosis
Član

Postod primo 1 » Čet Sep 29, 2011 11:19 pm

Da li je istina da su kostali preko 100.000 evra po komadu?
Image
Korisnikov avatar
primo 1
Član

Postod Iosis » Pet Sep 30, 2011 12:01 am

Mislim da nisu, jer su ukupno bili 400.000+€, ne sjećam se tačno cifre, ali pisalo je na portalu 021.rs.
Iosis
Član

Postod Sloba » Pet Sep 30, 2011 7:46 am

Ja sam pročitao da su ukupno koštali 625.000:5=125.000€. :roll:
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod Iosis » Pet Sep 30, 2011 9:33 am

Prije će biti da si ti Slobo upravu. Ja sam totalno zaboravio cjenu.
Ali u svakom slučaju to je mnogoooo.
Iosis
Član

Postod ferdinand » Pet Sep 30, 2011 10:29 am

naravno da je mnogo, posto jedna citta dizel sa euro 5 motorom kosta toliko, a njen se kapacitet, kvalitet i vek trajanja ne mogu porediti sa ovim zabarskim dupetima..
Korisnikov avatar
ferdinand
Član

Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 4:26 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Novom Sadu